ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ја већ негде рекох... мислим да му је Срце било на правом месту, али присталица сваке идеологије на крају урди дело које је оправдно "идеологијом" ... а за правослвца једина идеологиј је - првославље. По мени је та борба за слободу исправна све док се не врши атентат у стилу... пуцње на ненаоружааног човека. Видим да се овде убацају Свети кнез Лазар и косовски јунаци... они су се борили са надмоћнијим непријатељем који је био наоружан, Гаврило је пуцао у ненаоружаног у том тренутку немоћног непријатеља. И ту је по мени суштина зашто гаврило није правослван. Да су они подигли буну и устанак па се борили против наоружаних војник... то би била сасвим друга прича. Иначе га лично не сматрам за терирористу. Мада из неких углова гледано његово дело јесте било тероризам. Дакле тежња срца на правом месту, начин на који је ту тежњу испољио... погрешан. Још само наведи као се то иједна буна дигла без да је прво некоме одлетела глава? Управо је Гаврилово дело почетак буне која се ни до дана данашњег није завршила као што се није завршила ни окупација "аустроугара". И данас Гаврлиов пуцањ буди многе успаване пацифисте који би сутра за овоземаљски мир, двособан стан, плату и летовање пристали да се зову и ђаволи уместо Срби, и да живе у држави којој је председник сам антихрист. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Још само наведи као се то иједна буна дигла без да је прво некоме одлетела глава? Управо је Гаврилово дело почетак буне која се ни до дана данашњег није завршила као што се није завршила ни окупација "аустроугара". Није поента у одлетању/неодлетању глава. Поента је у следећим чињеницам: 1. Гаврилов атентт није убистов из одбрне живота, већ из одбрне политичких права. 2. Гаврилов атентат је на ненаоружаног човека који у том тренутку није могао да се одбрани. Зато је метод погрешан, не зато што је глава летела, већ на који начин је летела. И на крају.. Сам тај Фердинанд није лично ништа учинуо. Он као принц тешко да је имао неку политичку моћ и неког политичког утицаја на ситуацију у босни тада. "пресудило" му се за оно што су чинили његови родитељи и преци .. а не за оно што је он чинио. Дакле тешко да је ово убиство за одбрану живота. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Свакаква чуда се дискутују на овом форуму, а изгледа да још ни слова нисмо научили како треба... И ту је велика опасност за Цркву када прескочимо основну школу и одма кренемо да се бавимо вишом математиком. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Христос није узвраћао својим непријатељима, али је устајао у заштиту других. Jeste, a jel ih ubijao? Da je hteo, rekoh ti vec, mogo bi to da uradi puckanjem prstiju. Mozes da biras, oces li da budes kao Hristos ili kao jedini drugi izbor znas koji je. Manastir Bradaca and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ма то су неке елементарне ствари, азбука хришћанства. Све је ту јасно као дан, него национализам људима замагљује разум. Оно што уђе у календар то има печат вечности и непролазности и као такав Видовдан остаје наш велики национални празник. Сећамо се спремности тадашњег српског народа на челу са својим кнезом Лазаром да брани оно што је светиња једног народа. И оно што се разликује у односу на остале битке јесте то што су сви били, бар онако како наш еп о Косову говори, спремни да се жртвују за своју отаџбину, за своје светиње, за вредности једнога народа – каже у интервјуу за „Политику” његова светост патријарх српски господин Иринеј. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Свакаква чуда се дискутују на овом форуму, а изгледа да још ни слова нисмо научили како треба... И ту је велика опасност за Цркву када прескочимо основну школу и одма кренемо да се бавимо вишом математиком. Ко то треба да нас научи како требамо да читамо јасне стихове из Писма или Предања, како да мислимо? Ко је тај др мр? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Da je hteo, rekoh ti vec, mogo bi to da uradi puckanjem prstiju. Да, могао је све да их побије како хоће и у ком тренутку хоће.... Људи када гледају шта је Христ чинио, зборављају на начин на који је чинио. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ко то треба да нас научи како требамо да читамо јасне стихове из Писма или Предања, како да мислимо? Ко је тај др мр? Па ево Аца ти је др мр. Кад он нешто пише о теологији ја ћутим и слушам. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ко то треба да нас научи како требамо да читамо јасне стихове из Писма или Предања, како да мислимо? Ко је тај др мр? То се и ја питам?! Ако свака шуша и протива може да пише на сајту СПЦ и поставља образовне православне чланке за почетнике, онда треба читати само Поуке и Гризлија! Много бре провидно! Одох..! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ко је тај др мр? Христос, ко други? Погледаш шта је он радио и како.. и ето ти одговора на свако питање... Милан Ракић, Grizzly Adams, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Христос, ко други? Погледаш шта је он радио и како.. и ето ти одговора на свако питање... Eto to ti je najbolji odgovor koji si napisao na forumu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ја се искључујем из дискусије. Нема ме једно три дана. Одох управо до Требиња, Тврдоша, Дубровника... Поздрав свима. Немој да се неко препирао, бановаћу га чим се вратим. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Moze se recI da je jedan od ciljeva Austro-Ugarske imperije nakon aneksije Bosne i Hecegovine bio eliminacija inteligencije, da bi sto lakse konvertovali neobrazovan narod u rimokatolicku veru,sto su jezutski svetenici pre i za vreme sukoba sa Srbijom savetovali da se u Srpske krajeve intezivno naseljavaju dobri katolici verni kruni. Meni je neshvatljivo da ozbiljni forumasi i pojedini teolozi ne vide Hriscansku ideju slobode i da im austrougarsko tutorstvo ne ukazuje na diskriminaciju Srpske nacije i Pravoslavne vere. Milan Nikolic and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Па ево Аца ти је др мр. Кад он нешто пише о теологији ја ћутим и слушам. А да ли све послушаш? Ценим и поштујем Ацу као теолога. Слушам га и понекад послушам. Највише када се ради о озбиљнијим и компликованијим теолошким питањима. Али оно што је јасно као дан јасно је и не може га било какав ауторитет преокренути у супротно. Бог ми је дао мозак и разум да размишљам и очи да могу да читам шта је говорио или надахнуо. Казна над зликовцима је одобрена од Бога. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ја се искључујем из дискусије. Нема ме једно три дана. Одох управо до Требиња, Тврдоша, Дубровника... Поздрав свима. Немој да се неко препирао, бановаћу га чим се вратим. Баш сам се нешто намерачила да се препирем са ауторитетом, одлично што путујете господине Милојков, сретан пут, банујте ме пре него се искључите. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука