Александар Милојков Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Јубиларна годишњица Првог светског рата. Много се говори о Гаврилу Принципу и сарајевском антентату. Логично и ништа чудно. Међутим, мене чуди зашто се Гаврило доводи у везу са Црквом и Православљем? А доводи се, врло често у везу. Колико знам, он је био атеиста. Поред тога, пострадао је за идеје које немају ама баш никакве везе ни са Црквом ни са Јеванђељем. Зашто се то чини? Да ли се водимо (пара)логиком Србин, патриота = Православац или је нешто друго у питању? Људи, ја мислим да ми претерујемо и да смо за многе ствари изгубили компас. DYNABLASTER, Justin Waters, Драшко and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Kolko god apsurdno zvucalo to je bila osveta za ono sto ce se desiti. Hriscanstvo nema veze sa time, to je u direktnoj suprotnosti sa hriscanstvom (u vise tacaka). Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Да ли се водимо (пара)логиком Србин, патриота = Православац Да. Жедни је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 ...нови Принцип поново се спрема, решио је да некога немазбог Крајине и спаљених села некоме ће метак посред чела... Ламех and kordun је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Пусти национализам... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Поред тога, пострадао је за идеје које немају ама баш никакве везе ни са Црквом ни са Јеванђељем. Патријарх Иринеј - "Гаврило Принцип је био присталица слободарских идеја и не само он него и цела „Млада Босна” и младобосанци. То су били младићи који су били одушевљени слободом." Можда је слобода веза са Јеванђељем. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Патријарх Иринеј - "Гаврило Принцип је био присталица слободарских идеја и не само он него и цела „Млада Босна” и младобосанци. То су били младићи који су били одушевљени слободом." Можда је слобода веза са Јеванђељем. I ja i ti smo pristalice slobodarskih ideja, sta mislis o tome da sad idemo da ubijamo, pa znas sta, ne bi mi bio dovoljno milion metaka, i sta cu da postignem? Pa nista, cak naprotiv, pretvoricu se u tu zver koju sam mislio da sam unistio. To ne funkcionise tako, ko ima uma i razuma taj zna, a ko nema nek cita Sveto Pismo, sve lepo pise. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Пусти национализам... Наравно, Аустроугарски. Дејан-Марковић and Натан је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Јубиларна годишњица Првог светског рата. Много се говори о Гаврилу Принципу и сарајевском антентату. Логично и ништа чудно. Међутим, мене чуди зашто се Гаврило доводи у везу са Црквом и Православљем? А доводи се, врло често у везу. Колико знам, он је био атеиста. Поред тога, пострадао је за идеје које немају ама баш никакве везе ни са Црквом ни са Јеванђељем. Зашто се то чини? Да ли се водимо (пара)логиком Србин, патриота = Православац или је нешто друго у питању? Људи, ја мислим да ми претерујемо и да смо за многе ствари изгубили компас. Одвојен од Бога, човек све што чини, чини ради неког свог „добра“. Један убица и лопов, кога ћемо сви углас осудити као злог, ипак има неко „добро“ као смисао свог (не)дела. Он то чини ради властитог „постојања“ или „постојања“ својих ближњих. Моћ и смисао - Александар Милојков Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 PiP i ostali, treba razumeti da zlo ne moze da se pobedi zlom, niti je ikad moglo niti ce moci, i ne pricamo samo o ispoljavanju u formi, ne, nego se radi o sustini, ne moze. Zlo se jedino moze pobediti dobrim, jer ako mislis da si zlo pobedio zlim, to je obmana, ono ce se opet vratiti i tako idemo u nedogled, ali nece biti u nedogled jer se zna, cim se prevrsi mera desavaju se uslovi za kraj i tako ce da bude. Znaci nije to ni bitno kad ce, nego kako ce, pojedinac da se snadje. Pazi to je veoma bitno. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 sta mislis o tome da sad idemo da ubijamo Па да, али онда тема може да се зове и "Кнез Лазар и Православље" или "Милош Обилић и Православље"... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Па да, али онда тема може да се зове и "Кнез Лазар и Православље" или "Милош Обилић и Православље"... Ma ne interesuju me istorijske niti stilske figure, ja ti pricam sta osecam, ako cemo da se lazemo onda moze. Edit: al ti ustvari nisi ni razumeo sta sam rekao, nego si samo odgovorio eto tako automatski, stihijski se to kaze http://www.vokabular.org/?search=STIHIJA〈=sr-lat http://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=1849.0 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 PiP i ostali, treba razumeti da zlo ne moze da se pobedi zlom, niti je ikad moglo niti ce moci, i ne pricamo samo o ispoljavanju u formi, ne, nego se radi o sustini, ne moze. Zlo se jedino moze pobediti dobrim, jer ako mislis da si zlo pobedio zlim, to je obmana, ono ce se opet vratiti i tako idemo u nedogled, ali nece biti u nedogled jer se zna, cim se prevrsi mera desavaju se uslovi za kraj i tako ce da bude. Znaci nije to ni bitno kad ce, nego kako ce, pojedinac da se snadje. Pazi to je veoma bitno. Nevezano za ovaj slucaj,sta cemo sa ovom mislju,umalo svetog Njegosa: " Zlo ciniti , od zla se braneci. Tu zlocinstva nema nikakvoga" !? Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 PiP i ostali, treba razumeti da zlo ne moze da se pobedi zlom, niti je ikad moglo niti ce moci, i ne pricamo samo o ispoljavanju u formi, ne, nego se radi o sustini, ne moze. Zlo se jedino moze pobediti dobrim, jer ako mislis da si zlo pobedio zlim, to je obmana, ono ce se opet vratiti i tako idemo u nedogled, ali nece biti u nedogled jer se zna, cim se prevrsi mera desavaju se uslovi za kraj i tako ce da bude. Znaci nije to ni bitno kad ce, nego kako ce, pojedinac da se snadje. Pazi to je veoma bitno. "Вук на овцу своје право има ка тиранин на слаба човјека; ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветлија!" Петар II Петровић Његош Мислиш ли да се "вук" може научити да не дира овце осим метком посред чела? То је једини језик који "вук" разуме, те је стога сам кривац што му се на том језику обраћају. Твоју поруку када би хтели да чују "аустроугари" не би више било "Принципа". А то замагљено не противљење злу које се данас пропагира православљу, сигурно има мање везе са истим него Гаврило. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Nevezano za ovaj slucaj,sta cemo sa ovom mislju,umalo svetog Njegosa: " Zlo ciniti , od zla se braneci. Tu zlocinstva nema nikakvoga" !? To nije univerzalno znacenje nego shodno situaciji, ne treba da ga zloupotrebljavamo da bi opravdali promasaje, a kontam veci autroritet je Hristos, mozda neki ne misle tako, ali eto sta ces. Uvek mozes da se pridrzavas onome sto je Hristos naucavao, ali je pitanje dal si dovoljno jak i da li verujes u "cuda". Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука