Jump to content

„Литургија - кретање ка Царству Божијем“

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Код нас се исто служи ујутру мада по Типику се служи увече пошто је то вечерња служба са причешћивањем.

Има ли код вас клечања, па оно да клечи једна половина, па друга?

Иначе, најлепше је када се пева "Да исправитсја..."

Људи, како наш Владика Јован ово пева! Сав се најежим, свака длачица... а и овај хор-свака част!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Наравно да клечимо главом на поду....ја волим да кажем приземљеним умом који се нас врло често води тамо где не треба...Предивно...страна на којој су појци стоји, а супротна клечи, па обрнуто..као таласи...

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Наравно да клечимо главом на поду....ја волим да кажем приземљеним умом који се нас врло често води тамо где не треба...Предивно...страна на којој су појци стоји, а супротна клечи, па обрнуто..као таласи...

ili sto bi rekli - dan,noć :-)

a na ove divne liturgije ne mogu da idem jer počinju u 08h,a ja sam u tom terminu na fakultetu.Mada ću da šmugnem ove nedelje,najvejrovatnije...

Подели на овим сајтовима

ili sto bi rekli - dan,noć animal-smiley-075

a na ove divne liturgije ne mogu da idem jer počinju u 08h,a ja sam u tom terminu na fakultetu.Mada ću da šmugnem ove nedelje,najvejrovatnije...

(p.s. - samo sam htio da korigujem smajli i izgleda da sam nešto zeznuo,jer vidim nekoliko mojih postova.

nadam se da će nadležni srediti.)

Подели на овим сајтовима

Иначе, најлепше је када се пева "Да исправитсја..."

Ево снимка хорског извођења Божанствене Литургије Пређеосвећених Дарова од Панчевачког Српског Црквеног Певачког Друштва на Коларцу 17. јануара:

Да напоменем да је прошле недеље хор у Белорусији у граду Гродно, у конкуренцији од преко сто хорова из свих православних земаља освојио друго место (први је био дечији хор из москве).

Подели на овим сајтовима

“Tada će se otvoriti oči slepima, i uši gluvima»

Kako bre nista tako slicno kod nas da se ne organizuje, toliko smo ucmali i zatvoreni da je to strasno.

Bravo za Ruse, ovo je izgleda citava parohija gluvonemih a ima i svestenik Aleksej koji je gluvonem!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Очекује се издавање Литургијског приручника за особе са оштећеним слухом - двд издање. Литургије за особе са оштећеним слухом су у плану ускоро.

• Волим 1

Коњ се спрема за дан боја, али је у Господа спасење (Приче Сол. 27, 31)

Подели на овим сајтовима

Очекује се издавање Литургијског приручника за особе са оштећеним слухом - двд издање. Литургије за особе са оштећеним слухом су у плану ускоро.

Амин, Боже дај.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Идете ли у току Великог поста на пређеосвећену Литургију? Када се код вас служи, ујутру или увече? Колико људи буде на Литургији?

Код мене увече у 17 часова , број верника - како кад , радни су дани те буде некада десетак а некада и преко 50 верника!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...