zvezdana zvezda Написано Септембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 е знам да ли је ово упућено мени лично или свима, пошто ме опет буни заменица ''ви'' написана малим словом, у сваком случају нисам разумела ову болдовану реченицуBilo bi lepo da mi ako neko,bilo ko zna sta to znaci objasni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 17, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2009 а што се тиче ових врлих људи, њихових мајица и прекидања свете Литургије са узвицима и транспарентима усред цркве, којем су склони широм Православне васељене, мало би им испитао веру једну звечећим шамаром, само да видим како би одбранили други образ. да један поступи окренувши други, ја би се коленоприклонио и реко, велика вам је наука!; ал им је дух немилостив, пљувачки и шкргутав, труо и смртан. ништа новозаветни Васкрс и радост будућег живота, само Стари Завет и око за око. знају само за праведну руку која каменује и одсеца уво, не и за милостиву која га враћа на место. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 17, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2009 Свака част Медо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 17, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2009 E ovo je vec smislen i odgovor kakav sam ocekivala od nekoga.Zahvaljujem na trudu Medo. Meni DB deluje kao osoba koja ima teskih problema,neka mi Bog oprosti na mom zapazanju,ali u svakom slucaju volim da cujem sta ima da kaze.Isto kao sto volim da cujem sve ljude koje imaju nesto da kazu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Октобар 3, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 revnitelji imam utisak da ti ljudi misle ako okrenu ledja episkopu da su nesto bolji od ostalih vjernika a neznaju da samim tim okrecu ledja Crkvi a Crkva je Bozija kuca,neznam, da im Bog da snage da se pokaju i da krenu pravim putem a ne strmim koji oni sad idu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 Ti kvazi revnitelji su ko bubasvabe........nekako mi najvise na njih lice. Po nekim rupama se zavlace i pojave se uvek gde svetlo. Inace uzivam kada mi salju viruse i obaraju program. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Интересантни су ови примери житија... али то није довољан доказ да се не треба пазити на земљи. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Нисам говорио о томе какав је Божији промисао и суд о о. Симеону. Ја тврдим да тај човек говори ствари које су у озбиљним супротностима са догматима Цркве, па и са канонима исте. Такође, говори ствари које немају везе са истином. Нпр., позната је његова "научна теза" да су Васељенски сабори установили поредак литургије. Брате извини, али то је толика глупост да човек на то може само да се насмеје (наравно, када то не би било тужно). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Ни ја се не слажем са свим што говори о. Симеон али ми се не свиђа начин на који се критикује. Свима се замера кад због разних предрасуда нападају наше епископе, и треба да се замера али не треба их бранити истом мером. Не знамо ми колико је његова жртва угодна Богу. Поготову кад је у питању један монах који се одрекао свега ради Бога. Сигурно је човек ревностан сад што понегде греши не треба га обесити. Такође нико нема у виду да га поједине групације можда користе и можда стављају свашта уста или неправилно тумаче његове речи па говоре "рекао о. Симеон". Исто као што користе Аву Јустина или владику Николаја. Ко је од нас отишао до Рукумије па разговарао са човеком па онда донео закључке. Већина информација о њему се сазнају на интернету, преко форума, или на начин рекла казала. Ако треба да се разчини или на било који начин санкционоше то најбоље зна владика Игњатије, а мислим да је неумесно говорити да га владика трпи само из љубави. Можда је тако али оставимо ми то за владику. Уреду је дискутовати о неким његовим речима али осуђивати и ругати се није баш неки фазон. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Има његових "беседа" на интернету где отворено позива на бојкот "новаторских" литургија, на непослушност епископу и свештенству, чак и на непризнавање њихових светих тајни. Такво деловање јесте хула на Духа Светога, па макар он био монах по сто пута, макар постио дан и ноћ, све му је узалуд јер својим неумереним изјавама подрива јединство Цркве Божије. Треба верном народу указивати на такве "пастире", БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ РАСКРИНКАВАТИ ОНЕ КОЈИ ПОДРИВАЈУ ЦРКВУ БОЖИЈУ. А свако онај ко позива на непослушност епископу, на бојкот литургије, који не признаје Свете Тајне које савршавају свештеници и епископ који нису по његовој опрелешћеној вољи, који не помиње свог епископа на литургији (је ли то онда уопште литургија, питам се?), тај разара Цркву Божију. То је вук у јагњећој кожи, јер све то чини под маском побожности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 добро, ово није тема пљувања по оцу Симеону или слављења владике Игњатија, за све има времена и покајања, пазите се таквих ствари. ове поруке које ми остављамо, пружају тежину која није за сваког, нити је разумљива свакоме, имајте и то на уму. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 искушениче, нико није узео оцу Симеону благодат покајања или светости, али постоји таква фарса скривања иза њега да је то катастрофа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 a zasto je ova tema u sekti a ne u crkvi??? Sa cijim blagoslovom neko "revnitelje" moze da naziva sektasima??? Sa cijim blagoslovom je jedan vladika podoban a drugi nije. Ako je to tako onda cu i ja pojedine vladike otvoreno da nazovem pogrdnim nazivima. Ovo mi je jedna velika zamerka foruma,ljudi koji su teoloski obrazovani i samim tim i imaju vece znanje od obicnih vernika daju sebi za pravo da nekog etikitaju drzajuci se slepo price da je neko vladika i samm tim pokusavaju da tog ili te predstave kao nepogresive.Ma znas koliko mene zabole sto je neko vladika ako odstupa od pravoslavlja, bolje je da ne znate.Moze se nazvati i Bogom ako ne drzi do Hristovih, dzabe mu je.Dalen, ne budite smesni, nego vratite temu u crkvu,jer ti revnitelji nisu nikakvi sektasi , mislim jel ih neko zvanisno progasio sektasima????Nije, e pa nemojmo ni mi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 мир брате 0304_smile4 ајде да разговарамо, али нећемо да се вређамо, ок? проблем је што су ти људи почели са целом том причом као поделу на ове или оне ... прва грешка гордости је како су себе назвали а потом и друге. ја нешто не видим разлику између грешника и грешника, а ти? то је иначе тема која се дешава већ за свачијег живота барем по једном, чак имамо и пример за то у Новом Завету ... Молим вас пак, браћо, именом Господа нашег Исуса Христа да сви једно говорите, и да не буду међу вама распре, него да будете утврђени у једном разуму и у једној мисли. Јер сам чуо за вас, браћо моја, од Хлојиних домашњих да су свађе међу вама, А то кажем да један од вас говори: Ја сам Павлов; а други: Ја сам Аполов; а трећи: Ја сам Кифин; а четврти: Ја сам Христов. Еда ли се Христос раздели? Еда ли се Павле разапе за вас? Или се у име Павлово крстисте? Хвала Богу што ја ниједног од вас не крстих осим Криспа и Гаја; Да не рече ко да у своје име крстих. А крстих и Стефанин дом: даље не знам јесам ли кога другог крстио. Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповедам јеванђеље, не премудрим речима, да не изгуби силу крст Христов. Прва посланица Коринћанима светог апостола Павла, глава 1. стих 10-17 проблем настаје кад се отказује послушност епископу, Цркви практично и глави њеној Христу Богу. док год је он канонски представник и администратор, послушање је преко потребна ствар, али и разлучивање. не знам да ли знаш да постоји могућност, ако размирица постане неподношљива да свештеник или монах пређу еперхију по жељи и дозволи другог епископа ... ја не видим нигде да је тај или онај скупио се и запутио пут Сабора или Синода, где већ треба, и одбранио своје мишљење, већ је кренуо међу народ да подбуњује или на медије и да се сакрива иза њих. е тај метод је антицрквен и ништа никоме добро није донео, имамо неколико људи којима је скинута мантија и једно цело сестринство пало из таквих заблуда. да не причамо колико људи потеже и даље за њима. стално се заборавља ко је глава Цркви, и да Црква неће пасти. треба имати и храбрости исповедити свој став и бити одговоран за њега, па и одговарати. нема једног који до сад није одлучен због јереси, нити ће га бити, у то буди уверен. Господ трпи и љуби, али је и праведан. а ми можемо и у смирењу и потпуном поверењу у Господа да причамо о овоме, зар не? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Човек, служитељ, који не помиње свог епископа на литургији и који не признаје свете тајне епископа и његовог свештенства, ко је он а ко не секташ и непријатељ Цркве Божије? Сам себе је оделио од Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука