konstantin Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 A ko kaze da je to greh veci nego etikiranje revnosnih??? Spomenu li Hristos negde da je tako??Cak episkopi imaju vecu odgovorost, pa nek se zapitaju pojedinci zasto ih stado naziva vukovima, nije li tako. Licemrje fariseja nema granice. ?????, ????????, ???? ?? ?????? ???? ???????? ?? ????????? ? ???? ?? ???????? ????? ????? ???????? ? ??????? ???????????, ?? ?? ?? ? ?? ?? ?????? ? ?????????? ????? ??????? ??? ???? ?? ?????? ?? ?????. 45 pravilo kaze skoro isto, al ponovo drugacije nego ti.Ko naginje jereticima nije vise episkop i ne treba da se smatra episkopom.Da se razumemo, ja nisam revitelj vec blizi razbojniku, al koliko znam taoliko branim pravoslavnu veru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Александре, расколник, не секташ. Чавез, а Срби за време Тита? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 константине, али од кога је браниш? па види какав је дух тих ревнитеља, кроз призму једног од ''вођа'' ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1762.msg35100.html#msg35100 ако ми не верујеш, иди и види. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Где га помиње? "Са свима светима"? Мислиш ли да се тако помиње надлежни епископ на литургији, или то иде експлицитно: "Најпре помени Господе најсветијег епископа нашег ....... и даруј га твојим црквама, читава, здрава и дуговечна...."? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Ову тему нисте требали да ставите у "Секте" јел тиме вређате део наше Цркве(мислим на народ) Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Дај Боже да је тако као што говориш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Помиње свог владику, и ја потврђујем! 0110_hahaha Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Обилазио сам више пута манастир Рукумија, а и релативно добро познајем ситуацију у Браничевској епархији.Не подржавам ставове Оца Симеона и његових истомишљеника везано за рад владике Игњатија.Међутим веома ми смета када постављач теме игумана једног манастира СПЦ назива само Симеон иако и да је са њим и тикве садио није их садио када је овај добио то црквено име.Ако постављач теме жели овим да омаловажи Оца Симеона самим тим омаловажава и све оне који су га довели на место где се сада налази, то јест владику-е који су га монашили и поставили на место где се сада налази. Оваква искључивост ни са једне ни са друге стране не може довести до решења проблема са којим се суочава Наша црква Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 Беседа еп. Игнатија у Смедеревској Паланци „Он је долазио у Цркву и носио свет са собом, бриге је носио са собом, али је носио и плодове овога света. То је оно што и данас имамо, носимо хлеб, вино и друге дарове. Некад смо и све плодове кад год су на род стигли носили у Цркву да се све то преда у руке епископу, свештенослужитељу да он то принесе пред Господом као Његов свет, да Господ благослови тај свет. Управо тај улазак света у Литургију значи његов преображај и његово освећење. Дакле, то и јесте наше предање, да све оно што је Господ дао, унесемо и спојимо са Литургијом.” Некако ми је увек било чудно освештавање новог аута... а ето, све је почело од жита :-) osmeh1 Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 Откуд ти то да се молио за Мадону? Колико знам, апеловао је да се чита Псалтир због њеног концерта. Ја ту не видим молитву за њу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 Ревнујте мудро Пре него што поведете реч о питањима вере, запитајте се како ће то примити Ваш сабеседник. Немојте никада покушавати да неког неверника убеђујете тиме што ћете му причати о чудима које је Бог, било Лично, било преко Својих Светитеља учинио нама или коме другоме. Не берите плод пре него што сазри. Зар није боље примером свога живота стварати код људи жељу да личе на нас, Хришћане? Имај мало више поверења у Божје сунце које нечујно и ненаметљиво доводи до сазревања; а када плод сазри, биће довољан само лак додир руке да се он сам од себе одвоји. Људи су углавном страшно нестрпљиви да виде резултат својих напора. Бог је далеко стрпљивији. Умереност у ревности није знак малодушности и кукавичлука, како се то понекад мисли. Чему гонити у цркву на Св.Литургију онога ко појма нема каква се велика и света Тајна врши на Часној трпези? У првим вековима хришћанства приликом припреме одраслих за Св.Крштење, није им се одмах тумачила св.Тајна Евхаристије. Чекало се да се кандидат најпре крсти, да се ''просвети'', како се то некад говорило. Св. Апостол Павле је започињао проповед тиме што је својим ученицима тумачио опште истине вере јер, мало дете се најпре храни само млеком, а тек кад поодрасте јачом храном (1 Кор 3 1-2). Сам Спаситељ говорио је Апостолима: ''Још вам много имам казати али сада не можете носити. А кад дође Он, Дух истине, упутиће вас у сваку истину''.(Јн.16:12-13) Нећемо изневерити Бога ако људима око себе пружамо само онолико колико могу примити. Вера и обраћење људи вери далеко је више Божја ствар него ли наша. Уместо да расипамо бисере Јеванђеља, чекајмо са поверењем час, који је Бог одредио када ће оног, чије обраћење желимо, обасјати Дух Свети и открити му скупоцени бисер за који ће он онда дати све благо овога света. Вера коју данас не може поднети, сутра ће га надахњивати. ''Православни мисионар'', 1979.г. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 ????? ?? ?? ?? ?? ????? ?? ??????? ?????? ????, ???????? ?? ?? ?? ???? ??????? ???? ????? ????????. ?? ?? ?? ????? ??????? ?? ??. To im je jos jedana u nzu dokaza kao i za O Nikolaja, zvrtanje istine.....S.E.S.P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 Због негативног утицаја који са рок музичарима долази у Београд - конкретно се мисли на МАДОНУ, духовници српских манастира, међу којима је и о.Симеон из Рукумије, саветују очински да се прочитају свих 150 Псалама, како би се утицај на Бг бар мало смањио, ублажио и ослабио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 ???? ?????????? ??????? ???? ?? ??? ?????????? ?????? ? ??????? - ????????? ?? ????? ?? ??????, ????????? ??????? ?????????, ???? ?????? ?? ? ?.?????? ?? ????????, ???????? ??????? ?? ?? ????????? ???? 150 ???????, ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ??? ???? ??????, ??????? ? ???????.Ciji uticaj?Sta da se smanji, gnev Gospodnji ili...???Kako me sve ovo podseca na Jonu i Ninevlajne...... 0110_hahaha 0110_hahaha Da, da trebalo bi ih citati redovno.... 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Архиепископ Аверкије Џорданвилски, Света ревност Издање Православне мисионарске школе при храму Св. Александра Невског у Београду, 160 стр; превео, приредио и предговор написао: М. Станковић; година издања: 1998. цена: 350 дин; са попустом на нашем форуму: 250 дин. Ево шта је о архиепископу Аверкију говорио његов савременик, свети Јован Шангајски: "За одговоре на сва богословска питања која могу да се појаве, обраћајте се владики Аверкију. Ја са њим имам потпуно духовно јединство". А јеромонах Серафим Роуз је писао: "Архиепископ Аверкије је био један од последњих горостаса Православља, и то не само у оквирима Руске Заграничне Цркве, па чак ни само руског Православља, него целине Васељенског Православља у двадесетом веку. Ми смо се тако навикли на његове пламене речи, усмерене против одступништва нашег времена, да нисмо ни приметили како је он био готово једини јерарх из свих Православних Цркава, на коме год језику да су писали, који је с таквом смелошћу и искреношћу устајао у заштиту Истине светог Православља... Заиста, неста преподобних у нашем жалосном веку. Али ако и не видимо више међу нама такву истрајност за истину, ипак - његово учење је заувек ту. И можда ће оно да постане наша звезда водиља у све мрачнијим данима који долазе, данима које је он предвидео, када Црква 'буде морала да утекне у пустињу' сличну оној о којој се говори у Откривењу. За оне који искрено жуде за тим да остану верни Православљу, нема веродостојнијег гласа од 'златних уста' архиепископа Аверкија". "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука