Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Svaki put kada odvalis neki ovako bla bla truc post mozes umesto toga tu energiju da usmeris na smislenu argumentaciju.За разлику од тебе, ја сам поставио разне изворе овде и од Светих Отаца и од твоје СПЦ, а ти само овде износиш неку машту из твог мозга прелешћеног... Postavio si razne izvore koje is pogresno interpretirao kako ti je vec ranije objasnjeno. Јасни су изворе и јасне реченице. Црква Христова НИЈЕ постојала пре Педесетнице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Mozemo reci da je na pedestnici stavljena tacka na recenicu koja je zapisana na tajnoj veceri! Jer na tajnoj veceri niko osim Hrista nije mogao da pricescuje, On je bio prvosvestenik. Teka nakon pedesetnice mogu i apostoli da pricescuju kao ikone Hristove. Ali ovo sto ti pricas je ludost van svake granice. Da kad je Hristos pricestio apostole da to nije bila Crkva. Time si ti Hrista izbacio iz njegove Crkve. Човече, како те више није срамота да тако булазниш?..Ниси изнео ниједан светоотачки извор или неки догмат да то потврдиш, нон-стоп сам говориш по свом плотском уму. Citatologija se na ovom forumu ne prepurucuje jer se obicno vadi iz konkteksta. Ako nesto ne znas da objasnis svojim recima to znaci i da ne razumes o cemu se radi. I time si vec diskvalifokoan iz rasprave. Evo dve cinjenice: -Hristos je na tajnojs veceri pricestio apostole! - Tamo gde se odigra pricesce tamo samim tim cinom postoji Crkva! Ove cinjenice ne vaze bez citiranog dogmata?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Шта вреди теби што си интелегентнији од Образоваца кад бесниш на Цркву, изиграваш сина противљења, себи подређујеш Догмате, свом плотском уму а не покораваш се Духу Светоме... Besnim na tvoje ludosti koje prosipas poput otrova ovde unakolo. Видим да те бес обузео, лудујеш јер си разобличен као неки "анархо-хришћанин" који се чак и не покорава својим епископима у СПЦ. To sto uce episkopi treba da procitas do kraja da bi moga da sudis da li im se pokoravas ili ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Svaki put kada odvalis neki ovako bla bla truc post mozes umesto toga tu energiju da usmeris na smislenu argumentaciju.За разлику од тебе, ја сам поставио разне изворе овде и од Светих Отаца и од твоје СПЦ, а ти само овде износиш неку машту из твог мозга прелешћеног... Postavio si razne izvore koje is pogresno interpretirao kako ti je vec ranije objasnjeno. Јасни су изворе и јасне реченице. Црква Христова НИЈЕ постојала пре Педесетнице. Eto vidis, po tvom tumacenju Hristos nije bio prisutan na tajnoj veceri! Ili na tajnoj veceri nije pricestio apostole. Treceg nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ти си скроз одлепио. Гледаш све црно-бело. Ако је Христос причестио апостоле- то значи да је тада створена Црква?!! Ало, јел си нормалан?.. Дух Свети још није сишао на Апостоле, без Апостола нема ни Цркве јер нема свештенодејстава и проповеди у Духу. И опет ти понављам да се покориш учењу Цркве јер ћеш завршити у Лази (лудари). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Svaki put kada odvalis neki ovako bla bla truc post mozes umesto toga tu energiju da usmeris na smislenu argumentaciju.За разлику од тебе, ја сам поставио разне изворе овде и од Светих Отаца и од твоје СПЦ, а ти само овде износиш неку машту из твог мозга прелешћеног... Postavio si razne izvore koje is pogresno interpretirao kako ti je vec ranije objasnjeno. Јасни су изворе и јасне реченице. Црква Христова НИЈЕ постојала пре Педесетнице. Eto vidis, po tvom tumacenju Hristos nije bio prisutan na tajnoj veceri! Ili na tajnoj veceri nije pricestio apostole. Treceg nema. Христос јесте њих причестио али Дух Свети још није сишао на Апостоле. То се десило тек на Педесетници. То је Догмат, човече, јел имаш иоле разума да се томе покориш и охладиш ту узаврелу главу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ти си скроз одлепио. Гледаш све црно-бело. Ако је Христос причестио апостоле- то значи да је тада створена Црква?!! Ало, јел си нормалан?.. Da. Mozes nesto gde nema pricesca nazvati Crkvom, ako verujes u nesto neodredjeno, ali tamo gde ima pricesca to je samim tim cinom i Crkva. Дух Свети још није сишао на Апостоле, без Апостола нема ни Цркве јер нема свештенодејстава и проповеди у Духу. И опет ти понављам да се покориш учењу Цркве јер ћеш завршити у Лази (лудари). Nema to nikakve veze posto je On, Hristos, bio i prvosvesteni i propovednik. Misli malo!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Svaki put kada odvalis neki ovako bla bla truc post mozes umesto toga tu energiju da usmeris na smislenu argumentaciju.За разлику од тебе, ја сам поставио разне изворе овде и од Светих Отаца и од твоје СПЦ, а ти само овде износиш неку машту из твог мозга прелешћеног... Postavio si razne izvore koje is pogresno interpretirao kako ti je vec ranije objasnjeno. Јасни су изворе и јасне реченице. Црква Христова НИЈЕ постојала пре Педесетнице. Eto vidis, po tvom tumacenju Hristos nije bio prisutan na tajnoj veceri! Ili na tajnoj veceri nije pricestio apostole. Treceg nema. Христос јесте њих причестио али Дух Свети још није сишао на Апостоле. То се десило тек на Педесетници. То је Догмат, човече, јел имаш иоле разума да се томе покориш и охладиш ту узаврелу главу? Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Da. Mozes nesto gde nema pricesca nazvati Crkvom, ako verujes u nesto neodredjeno, ali tamo gde ima pricesca to je samim tim cinom i Crkva. Човече, унормали се, полудећеш скроз. Откуд ти дерзновеније да себи подређујеш Догмате?! Јел си свестан своје лудости?... Nema to nikakve veze posto je On, Hristos, bio i prvosvesteni i propovednik. Misli malo!!!! Е, ту сам те чекао!..Онда, по твојој (болесној) логици, испада да Црква Христова постоји и пре Тајне Вечере јер је Христос проповедао 3,5 године пре тога, исцељивао од недуга, разрешавао од грехова, итд. Значи, Црква Христова постоји и пре Тајне Вечере, јел тако?.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Човече, унормали се, полудећеш скроз. Откуд ти дерзновеније да себи подређујеш Догмате?! Јел си свестан своје лудости?... Znaci tamo gde se narod priceti okupljen oko Hrista to nije Crkva???? To je neki vas zilotski dogmat ili sta? Е, ту сам те чекао!..Онда, по твојој (болесној) логици, испада да Црква Христова постоји и пре Тајне Вечере јер је Христос проповедао 3,5 године пре тога, исцељивао од недуга, разрешавао од грехова, итд. Значи, Црква Христова постоји и пре Тајне Вечере, јел тако?.. Ti si spomenuo propoved!!!! Citas li uopste svoje postove. Nije Crkva Crkva propovedanjem nego pricescivanjem naroda sabranog oko Hrista a to se odigralo na tajnoj veceri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Те изразе ("батице" и сл.) остави за улицу и остале мангупарије. Мангупски се понашаш јер искривљујеш Божанствене Догмате. ДОГМАТ јасно каже да је Црква (Христова) рођена на Педесетници и да пре тога-нема Цркве Христове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ti si spomenuo propoved!!!! Citas li uopste svoje postove. Nije Crkva Crkva propovedanjem nego pricescivanjem naroda sabranog oko Hrista a to se odigralo na tajnoj veceri. Нема обожења без Вјерују а Вјерују нема без проповеди. Христос је проповедао 3,5 године и значи да је самим тим постојала и Његова Црква тада?.. У великој си заблуди. Тек силаском Духа Светога на Апостоле је саздана (створена) Црква Христова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Znam da je dogmat ali znam sta taj dogmat sustinski govori. Govori da do tada ljudi nisu mogli da se skupljaju oko apostola na liturgiji jer bez blagodati Duha Svetoga apostoli nisu mogli stajati na liturgiji kao ikone Hristove. Jako si na klizavom terenu batice jer uskoro moze ispasti da ti govoris da Hristos na tajnoj veceri kao prvosvetenik nije imao blagodat Svetog Duha. Те изразе ("батице" и сл.) остави за улицу и остале мангупарије. Мангупски се понашаш јер искривљујеш Божанствене Догмате. ДОГМАТ јасно каже да је Црква (Христова) рођена на Педесетници и да пре тога-нема Цркве Христове. Ti meni govoris 10 puta gore stvari i mnogo teze kontrolises svoje emociej nego ja. Nazvao sam te batice posto ti to prilici po rezonovanju u rekoa sam ti da nije kompjuter za tebe posto nisi bas bistar. Ako neko nekog ovde casti ulicarskim izrazima onda sti to ti. Dogmat je i to da je srz Crkve pricesce pa tebi ne smeta da to ignorises. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Видим да је ова расправа бесмислена и помало постаје болесно да ти цртам основне појмове и то још модератору са "православног сајта". Нема теби лека јер нећеш да се смираваш и покориш Духу Светоме.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Нема обожења без Вјерују а Вјерују нема без проповеди. Ko te sad pita za obozenje. Ne pricamo o tome i ne skreci sa teme. Христос је проповедао 3,5 године и значи да је самим тим постојала и Његова Црква тада?.. У великој си заблуди. To ja nisam rekao. To ti pokusavas silom da mi inputiras. Тек силаском Духа Светога на Апостоле је саздана (створена) Црква Христова. Silaskom Svetog Duha na apostole oni mogu da stoje na liturgiji kao ikone Hristove i da pricescuju narod i tako sire Crkvu medju svim narodima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука