Sherlock H. Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 ". i mi verujemo znači, u gospoda boga koji jeste, našeg oca nebeskoga koga uvek slavimo u tri lica znači oca i sina i duha svetoga trojica je jedinica, jedinica u trojici. ne zajednica kako ekumenisti uče. " Pa to upravo jeste savelijanstvo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 u gore navedenom video snimku ova rečenica ne postoji. otac simeon kaže: ". i mi verujemo znači, u gospoda boga koji jeste, našeg oca nebeskoga koga uvek slavimo u tri lica znači oca i sina i duha svetoga trojica je jedinica, jedinica u trojici. ne zajednica kako ekumenisti uče. " upravo u ovakvim tematikama mislim da je je bitno da se citira doslovno. inače se lako može desiti da se izgubi smisao riječi, odnosno da tematika bude pogrešno shvaćena. ovo navedeno gore se naziva parafraziranjem. to znači da otprilike navodimo ono što je neko rekao. tada ne stavljamo rečeno pod znake navodnika, već kažemo parafraziram. Vidis da nije bitno da li parafraziram ili ga citiram doslovno. Opet je ispovedio hiper jeres o trojici u jedinici i jedinici u trojici. Trojica su zajednica!!!!!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ти везе немаш са животом. Црква (Христова, новозаветна) је створена тек на Педесетници, тада је рођена Црква, а не на Тајној Вечери. Ти не знаш ни најосновније појмове из Православља. Ovo je lupetanje ko maksim po diviziji, jos i gore. Nema pricesca bez Crkve i obratno ako to znamo ova tvoja prica pada u vodu automatski. A da ne govorim o blesavoj ideji da je Bogocovek bio van svoje sopstvene Crkve. A te najosnovnije pojmove koje ti i tvoja ezoterijska grupica usaglasavate na raznim splavovima najverovatnije na znam. Ali znam sta je hriscansko ucenje a sta nije. Ти немаш везе са Хришћанством. Црква Христова је створена (а не нестворена и предвечна) тек на Педесетници. То је најосновнији појам о Цркви који ти не можеш да савладаш!..Тек силаском Духа Светога на Апостоле је створена Црква. То што помињеш причешће на Тајној Вечери није почетак Цркве. Научи основне појмове, чак и у СПЦ исправно о томе (званично) исповедају. Линк http://www.spc.rs/sr/pedesetnica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 То је по твом плотском уму тако али не по учењу Цркве. Страшно...Па ви не знате ни најосновнију Догму о Цркви?!! Sigurno da ne znamo gluposti tvoje ezoterijske grupice ali znamo sta je hriscansko ucenje a sta nije. Bez pricesca batice NEMA CRKVE!!!!! Хистериши колико хоћеш. Брукаш се овде јер не знаш ни основне појмове. 777bakisin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Није тачно Црква је вечна, каже 777bakisinТај који наводи да је Црква-предвечна, износи најстрашнију јерес и уводи Четврту Ипостас Божију!!! То је страшно богохулство...Учи од Светих Отаца из Догматике а не од прелешћених новокалендараца и сличних прелесника. Хммм... Значи, када су Адам и Ева у рају били у заједници са Богом Живим и Истинитим (па дакле и са предвечним Логосом) и када су се СВАКОДНЕВНО хранили ПЛОДОМ СА ДРВЕТА ЖИВОТА, они тада нису били причасници Цркве Христове? А то да је заједница=ипостас Црква слуша од Савелија до Симеона Рукумијског - и увек изнова и изнова одбацује. Ако размислиш о овом питању драги брате Сергијане, можда ћеш и разумети разлику између матејеваца-георгијеваца и светог Антонија Великог, кога су богословски образовали ангели Господњи. И ти везе немаш ни о основним појмовима а дрзнуо си се да нападаш нас ИПХ. Прво, Адам и Ева јесу били причасници Цркве, али не Цркве Христове јер је Црква Христова створена на Педесетници, већ су били причасници старозаветне Цркве. Та Црква постоји од времена Адама и Еве, како кажу Свети Оци, а није предвечна - у томе је ствар. Дакле, није пре свих времена како ви хулите већ је створена у времену (Адама и Еве). И то није Црква Христова, како ти хулиш, јер Христос тада није био Христос (тј. једино Богочовек, Један у две природе) већ само бестелесни Логос (наравно, са Оцем и Духом Светим, Један у Тројици, Тројица у Једном). Везе немате... blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 777bakisin Ти везе немаш са животом. Црква (Христова, новозаветна) је створена тек на Педесетници, тада је рођена Црква, а не на Тајној Вечери. Ти не знаш ни најосновније појмове из Православља. Ovo je lupetanje ko maksim po diviziji, jos i gore. Nema pricesca bez Crkve i obratno ako to znamo ova tvoja prica pada u vodu automatski. A da ne govorim o blesavoj ideji da je Bogocovek bio van svoje sopstvene Crkve. A te najosnovnije pojmove koje ti i tvoja ezoterijska grupica usaglasavate na raznim splavovima najverovatnije na znam. Ali znam sta je hriscansko ucenje a sta nije. Ти немаш везе са Хришћанством. Црква Христова је створена (а не нестворена и предвечна) тек на Педесетници. То је најосновнији појам о Цркви који ти не можеш да савладаш!..Тек силаском Духа Светога на Апостоле је створена Црква. То што помињеш причешће на Тајној Вечери није почетак Цркве. Научи основне појмове, чак и у СПЦ исправно о томе (званично) исповедају. Линк http://www.spc.rs/sr/pedesetnica Nisam ni rekao da je Crkva predvecna. Crkva je dogadjaj a taj dogadjaj mi zovemo liturgijom. Ovom gluposcu o pedesetnici si zapravo rekao da je Bogocovek Hristos za vremen boravka na zemlji bio van svoje Crkve. Nema liturgije bez Crkve i vice versa! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 То је по твом плотском уму тако али не по учењу Цркве. Страшно...Па ви не знате ни најосновнију Догму о Цркви?!! Sigurno da ne znamo gluposti tvoje ezoterijske grupice ali znamo sta je hriscansko ucenje a sta nije. Bez pricesca batice NEMA CRKVE!!!!! Хистериши колико хоћеш. Брукаш се овде јер не знаш ни основне појмове. 777bakisin Pa vidi to da pismenost nije za svakoga ja tesko mogu prihvatiti ali po tebi vidim da kompjuter i internet definitivno nisu za svakoga. Ako si prirodno neinteligentan ja nemogu da ti objasnim da su 2+2=4 pa makara da dubim na trepavicama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Није тачно да уводи 4 ипостас како Црква може бити ипостас, Црква представља заједницу, прочитај текст лепо, каже: "Ona je božanska ustanova i u njoj "obitava sva punota Božanstva"(Kol.2,9). Ona je Tajna nad tajnama. Ta Tajna je bila neotkrivena, a otkriva se "u poslednja vremena" (1.Petr.1,20). Crkva ostaje nepokolebiva jer je ukorenjena u ljubavi Božjoj i u Njegovom velikom Promislu." Где ти овде видиш увођење четврте ипостаси Управо уводи Цркву као Четврту Ипостас јер каже да је Црква предвечна и нестворена. Самим тим каже да Црква постоји пре свега створеног, а то значи у заједници Самога Бога!... То је јерес страшна.Црква је заједница Бога и људи, и све док није створен први човек (тј. Адам) - нема ни Цркве!... А Христова Црква, Која спасава, је створена тек на Педесетници. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Није тачно да уводи 4 ипостас како Црква може бити ипостас, Црква представља заједницу, прочитај текст лепо, каже: "Ona je božanska ustanova i u njoj "obitava sva punota Božanstva"(Kol.2,9). Ona je Tajna nad tajnama. Ta Tajna je bila neotkrivena, a otkriva se "u poslednja vremena" (1.Petr.1,20). Crkva ostaje nepokolebiva jer je ukorenjena u ljubavi Božjoj i u Njegovom velikom Promislu." Где ти овде видиш увођење четврте ипостаси Управо уводи Цркву као Четврту Ипостас јер каже да је Црква предвечна и нестворена. Самим тим каже да Црква постоји пре свега створеног, а то значи у заједници Самога Бога!... То је јерес страшна.Црква је заједница Бога и људи, и све док није створен први човек (тј. Адам) - нема ни Цркве!... А Христова Црква, Која спасава, је створена тек на Педесетници. Znaci u zagrljaju muza i zene ima tri ipostasti??????? To je dogadjaj a ne ipostas!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 blessyou Ти везе немаш са животом. Црква (Христова, новозаветна) је створена тек на Педесетници, тада је рођена Црква, а не на Тајној Вечери. Ти не знаш ни најосновније појмове из Православља. Ovo je lupetanje ko maksim po diviziji, jos i gore. Nema pricesca bez Crkve i obratno ako to znamo ova tvoja prica pada u vodu automatski. A da ne govorim o blesavoj ideji da je Bogocovek bio van svoje sopstvene Crkve. A te najosnovnije pojmove koje ti i tvoja ezoterijska grupica usaglasavate na raznim splavovima najverovatnije na znam. Ali znam sta je hriscansko ucenje a sta nije. Ти немаш везе са Хришћанством. Црква Христова је створена (а не нестворена и предвечна) тек на Педесетници. То је најосновнији појам о Цркви који ти не можеш да савладаш!..Тек силаском Духа Светога на Апостоле је створена Црква. То што помињеш причешће на Тајној Вечери није почетак Цркве. Научи основне појмове, чак и у СПЦ исправно о томе (званично) исповедају. Линк http://www.spc.rs/sr/pedesetnica Nisam ni rekao da je Crkva predvecna. Crkva je dogadjaj a taj dogadjaj mi zovemo liturgijom. Ovom gluposcu o pedesetnici si zapravo rekao da je Bogocovek Hristos za vremen boravka na zemlji bio van svoje Crkve. Nema liturgije bez Crkve i vice versa! Немаш иоле смирења да сагледаш истину. Жалосно...Нисам ни ја рекао за тебе да тврдиш да је Црква предвечна већ да тврдиш да је Црква (Христова) створена пре Педесетнице. То је глупост и јерес што исповедаш. Дух Свети још није сишао на Апостоле на Тајној Вечери и то значи да нема још Цркве Христове. Христос је рекао св.апостолу Петру да ће створити Цркву на том камену (тј.исповедању Петровом), што значи да Христос за време свог битисања на земљи говори то у будућем времену, значи да још није била створена Црква. Е мозгу... 777bakisin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 То је по твом плотском уму тако али не по учењу Цркве. Страшно...Па ви не знате ни најосновнију Догму о Цркви?!! Sigurno da ne znamo gluposti tvoje ezoterijske grupice ali znamo sta je hriscansko ucenje a sta nije. Bez pricesca batice NEMA CRKVE!!!!! Хистериши колико хоћеш. Брукаш се овде јер не знаш ни основне појмове. 777bakisin Pa vidi to da pismenost nije za svakoga ja tesko mogu prihvatiti ali po tebi vidim da kompjuter i internet definitivno nisu za svakoga. Ako si prirodno neinteligentan ja nemogu da ti objasnim da su 2+2=4 pa makara da dubim na trepavicama. Глуп си за три медаље а хоћеш на силу да будеш паметан. Не може то..Мораш да се трудиш на духовном плану, да се смираваш, итд. Основни догмат ниси још савладао а то сада уче клинци на веронауци у 5.разреду основне школе! blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sergian Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Није тачно да уводи 4 ипостас како Црква може бити ипостас, Црква представља заједницу, прочитај текст лепо, каже: "Ona je božanska ustanova i u njoj "obitava sva punota Božanstva"(Kol.2,9). Ona je Tajna nad tajnama. Ta Tajna je bila neotkrivena, a otkriva se "u poslednja vremena" (1.Petr.1,20). Crkva ostaje nepokolebiva jer je ukorenjena u ljubavi Božjoj i u Njegovom velikom Promislu." Где ти овде видиш увођење четврте ипостаси Управо уводи Цркву као Четврту Ипостас јер каже да је Црква предвечна и нестворена. Самим тим каже да Црква постоји пре свега створеног, а то значи у заједници Самога Бога!... То је јерес страшна.Црква је заједница Бога и људи, и све док није створен први човек (тј. Адам) - нема ни Цркве!... А Христова Црква, Која спасава, је створена тек на Педесетници. Znaci u zagrljaju muza i zene ima tri ipostasti??????? To je dogadjaj a ne ipostas!!!! О чему ти причаш??...Какав загрљај мужа и жене?...Лудило... 777bakisin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 blessyou Ти везе немаш са животом. Црква (Христова, новозаветна) је створена тек на Педесетници, тада је рођена Црква, а не на Тајној Вечери. Ти не знаш ни најосновније појмове из Православља. Ovo je lupetanje ko maksim po diviziji, jos i gore. Nema pricesca bez Crkve i obratno ako to znamo ova tvoja prica pada u vodu automatski. A da ne govorim o blesavoj ideji da je Bogocovek bio van svoje sopstvene Crkve. A te najosnovnije pojmove koje ti i tvoja ezoterijska grupica usaglasavate na raznim splavovima najverovatnije na znam. Ali znam sta je hriscansko ucenje a sta nije. Ти немаш везе са Хришћанством. Црква Христова је створена (а не нестворена и предвечна) тек на Педесетници. То је најосновнији појам о Цркви који ти не можеш да савладаш!..Тек силаском Духа Светога на Апостоле је створена Црква. То што помињеш причешће на Тајној Вечери није почетак Цркве. Научи основне појмове, чак и у СПЦ исправно о томе (званично) исповедају. Линк http://www.spc.rs/sr/pedesetnica Nisam ni rekao da je Crkva predvecna. Crkva je dogadjaj a taj dogadjaj mi zovemo liturgijom. Ovom gluposcu o pedesetnici si zapravo rekao da je Bogocovek Hristos za vremen boravka na zemlji bio van svoje Crkve. Nema liturgije bez Crkve i vice versa! Немаш иоле смирења да сагледаш истину. Жалосно...Нисам ни ја рекао за тебе да тврдиш да је Црква предвечна већ да тврдиш да је Црква (Христова) створена пре Педесетнице. То је глупост и јерес што исповедаш. Дух Свети још није сишао на Апостоле на Тајној Вечери и то значи да нема још Цркве Христове. Христос је рекао св.апостолу Петру да ће створити Цркву на том камену (тј.исповедању Петровом), што значи да Христос за време свог битисања на земљи говори то у будућем времену, значи да још није била створена Црква. Е мозгу... 777bakisin Znaci Hristos je bio van svoje Crkve???? Lepo, sve lepse od lepseg. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Није тачно да уводи 4 ипостас како Црква може бити ипостас, Црква представља заједницу, прочитај текст лепо, каже: "Ona je božanska ustanova i u njoj "obitava sva punota Božanstva"(Kol.2,9). Ona je Tajna nad tajnama. Ta Tajna je bila neotkrivena, a otkriva se "u poslednja vremena" (1.Petr.1,20). Crkva ostaje nepokolebiva jer je ukorenjena u ljubavi Božjoj i u Njegovom velikom Promislu." Где ти овде видиш увођење четврте ипостаси Управо уводи Цркву као Четврту Ипостас јер каже да је Црква предвечна и нестворена. Самим тим каже да Црква постоји пре свега створеног, а то значи у заједници Самога Бога!... То је јерес страшна.Црква је заједница Бога и људи, и све док није створен први човек (тј. Адам) - нема ни Цркве!... А Христова Црква, Која спасава, је створена тек на Педесетници. Znaci u zagrljaju muza i zene ima tri ipostasti??????? To je dogadjaj a ne ipostas!!!! О чему ти причаш??...Какав загрљај мужа и жене?...Лудило... 777bakisin Zajednica tri licnosti ne stvara cetvrtu ipostas nego dogadjaj!!!!! Ovo je elementarna logika batice, znas ono kad prave psihotestiranja pa da li trougao ulazi u cetvrtasti zeljeb i tome slicno. Ovo nemozes da svaris a oces teologije da se igras. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 То је по твом плотском уму тако али не по учењу Цркве. Страшно...Па ви не знате ни најосновнију Догму о Цркви?!! Sigurno da ne znamo gluposti tvoje ezoterijske grupice ali znamo sta je hriscansko ucenje a sta nije. Bez pricesca batice NEMA CRKVE!!!!! Хистериши колико хоћеш. Брукаш се овде јер не знаш ни основне појмове. 777bakisin Pa vidi to da pismenost nije za svakoga ja tesko mogu prihvatiti ali po tebi vidim da kompjuter i internet definitivno nisu za svakoga. Ako si prirodno neinteligentan ja nemogu da ti objasnim da su 2+2=4 pa makara da dubim na trepavicama. Глуп си за три медаље а хоћеш на силу да будеш паметан. Не може то..Мораш да се трудиш на духовном плану, да се смираваш, итд. Основни догмат ниси још савладао а то сада уче клинци на веронауци у 5.разреду основне школе! blessyou Bla bla truc. Evo do sada si mogao sto puta da argumentujes ove tvoje gluposti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука