Jump to content

Двери и Шешељ

Оцени ову тему

Однос Двери и Шешеља по повратку Шешеља у Србију  

12 члановâ је гласало

1. 1. Какав ће, по Вашем мишљењу, бити однос Двери и Шешеља?

• Добар - подржаваће се/допуњавати
      0
    • Лош - нападаће се
    • Углавном ће се игнорисати
  2. 2. Колико ће повратак Шешеља утицати на бројност и структуру Двери?

• Отеће им бираче/симпатизере
    • Неће утицати уопште
    • Они ће да успеју да отму од радикала
      0

Препоручена порука

Постоји једно оправдање зашто држава може да узима ал од богатих и даје сиромашнима. То је урадио Бизмарк који је био тешки конзервативац, али је морао да спроведе ту социјалну реформу. Наиме, он је богатима рекао:''Или дајте тај порез да би ми дали те паре сиромашнима или ће вас ти сиромашну убити у револуцији. Шта вам је боље?'' Управо је ово оправдање за узимање пара од богатих, страх истих да их сиромашни не убију у револуцији.

То није оправдање него уцена. Дајте паре да вас не побијемо.

Ипак је социјализам допринео нечему, отворио је можда очи да претерани, неограничени капитализам може да штети. Јер, није ли хладно и одвратно када деца умиру у рудницима од тешког рада док неког богаташа то не занима, већ његов профит?

Погрешно. Проблем је што су та деца пре тога умирала од глади. За њих је рад у фабрикама био напредак у односу на претходно стање. Иначе не би ни долазили масовно са села у градове. Капитализам их је спасио и извукао из беде. Социјализам их је враћао у беду где год се појавио.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Како од Двери и Шешељ дођосте до прављења деце-да ми је знати? :.mislise.

I ja se pitam al' kontam da je Šele rek'o da će biti seksa kad se vrati... :)))

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Па отишао сам, али и тамо ме пљачкају... :)

Наравно да је отимање. "Добра намера" не оправдава насиље.

И те како зову, многи међу њима сматрају да је порез отимачина.

Не можеш ти да одлучујеш шта је неком другом приоритет.

Размислио сам и закључио да ћу радије да цркнем него да отимам од другога. Ја сам одговоран за свој живот и нико други.

strava:) pa ti si postao i kontradiktoran.

Sad bez šale...Sprovodi li ijedna zemlja politiku koju zagovaraš ili nas prosvetljuješ računicom iz svoje glave?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Како од Двери и Шешељ дођосте до прављења деце-да ми је знати? :.mislise.

Pa na šta te asocira Šešelj, kada neko kaže Šešelj prvo pomisliš na pravljenje dece, koliko li je samo dece napravio sudijama po Hagu.

Подели на овим сајтовима

Ти си Хитлер.

Сви имамо право да живимо. Мајка и отац су ме родили, шта им фали сад да ме издржавају? Јесам ја крив што су ме навикли да касно устајем и да сваки дан морам да попијем једну цеђену поморанџу са грејпом и макијато? Мени лако кад им тражим двеста динара за кредит и онако се нарогуше?! Тачно ми дође да их побијем кад ми кажу да нађем посао, ко да ја не бих сад да имам једно сто хиљада плату!

Шта би радили да сам мало млађи кад су сад овакви? Дртине маторе! 

Веровао или не, неки моји школски другари, значи људи од по 40 година и дан данас не раде ништа него отимају пензије својим родитељима и џабалебаре по цео дан на најнижем степену полу-људске егзистенције... Кад сам то видео смучио ми се живот.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

strava:) pa ti si postao i kontradiktoran.

Sad bez šale...Sprovodi li ijedna zemlja politiku koju zagovaraš ili nas prosvetljuješ računicom iz svoje glave?

Шта ме брига да ли неко спроводи?

Залажем се за оно што је исправно, а не што неко спроводи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта ме брига да ли неко спроводи?

Залажем се за оно што је исправно, а не што неко спроводи.

Pretpostavljam da se zalažeš onako iz svoje glave. I to kao rekreacija i hobi, ...pa onda da ne postavljamo suvišna pitanja....

Подели на овим сајтовима

Неки су врло утицајни и знају за боље системе.

А ти више не знаш шта пишеш. Иди спавај.

Izvini opet si krenuo lično, ovo je jako ružna komanda!

Dakle, da li postoji takvo državno uredjenje igde u svet ili je to samo iz tvoje glave ?

Подели на овим сајтовима

Pretpostavljam da se zalažeš onako iz svoje glave. I to kao rekreacija i hobi, ...pa onda da ne postavljamo suvišna pitanja....

Не знам шта то значи "из своје главе". Ако мислиш да сам ја измислио, нисам. О томе су многи паметнији од мене написали пуно књига, које треба прочитати и видети шта кажу.

Форум је рекреација и хоби мени исто као и теби.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Izvini opet si krenuo lično, ovo je jako ružna komanda!

Dakle, da li postoji takvo državno uredjenje igde u svet ili je to samo iz tvoje glave ?

Није битно да ли постоји него да ли је добро. Прво треба да разумеш о чему причам да би могао да се расправљаш. Зато си и добио "ружну команду".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То није оправдање него уцена. Дајте паре да вас не побијемо.

Погрешно. Проблем је што су та деца пре тога умирала од глади. За њих је рад у фабрикама био напредак у односу на претходно стање. Иначе не би ни долазили масовно са села у градове. Капитализам их је спасио и извукао из беде. Социјализам их је враћао у беду где год се појавио.

1) Па уцена јесте, али то је маса људи предвођена идејама Маркса. Барем тада, а може то да буде и сада. Једноставно имаш 80% људи који су сиромашни, и како ћеш сад ти ту спроводити либерализам и идеју да свако брине о свом животу. Као богаташ немаш избора, боље паре него живот. Не пљачка те ту држава као 10% богатих, 80% средњи слој, 10% сиромашни, па онда удри по осталима за сиромашне, него је држава приморана да то уради због 80% сиромашних јер прети револуција и рушење државе, она мора да се спасе. 

Да Бизмарк то тада није урадио, са Немачком би се десило исто што са царском Русијом. То је била контра Марксу и комунистима тако се избегла комунистичка револуција у Немачкој, па и у Европи. У Русији тога није било, па је страдало много људи само у оном чувеном рату белих и црвених, па касније и сам комунизам колико је жртава однео у време Лењина и Стаљина. 

Ето ти да си држава, шта би тад урадио? Допустио да се деси револуција и да хиљаде људи страда или био једноставно приморао богате да плате тај порез? Немаш трећег избора, ситуацију у земљи је лоша.  

2) Са села су долазили у градове јер нису имали куд, поготово у Енглеској. То је описао још Томас Мор у Утопији под оним шаљивим ''овце појеле људе'' јер је аристократија узимала земљу и на њима пуштала стада оваца ради производње вуне.

Када су побегли у градове нису имали избора него да раде за капиталисте, али није то пријатан рад, него су људи умирали од тог рада поготово деца. И зар тако нешто треба да буде? То је управо обуздало претерани капитализам који не брине ни за ког другог. 

Подели на овим сајтовима

О томе су многи паметнији од мене написали пуно књига, које треба прочитати и видети шта кажу.

I kažu... to se dokazalo čak i u praksi? Gde?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...