Зосима Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Игњатије је констатовао рекао и питао тачно шта треба... Ви остали осим пуке теорије и како је то тамо негде, за српски проблем у принципу немате никакаво решење... Ми смо заиста ван сваке здраве логике,што се тиче и јавног или приватног сектора... Пази кад не познајем никога ко ради код приватника а да је задовољан,ради од јутра до сутра за стварно мале паре...Сдруге стране у државним фирмама има бар два пута више запослених него што заиста треба,и исто толико их не ради ништа и ту је највећи проблем радио - не радио исто ти је... Најгора ствар ,што сутра кад се приватизује све остало што још има за продају,та нерадничка екипа ће остати,а ови што рмбаче добиће шут карту... Слажем се са Игњатијем, не бих мењао онај наш социјализам за било какав капитализам, јер радио сам и тада и сада , и нисам толико блесав да не видим разлику... Grizzly Adams and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Најгора ствар ,што сутра кад се приватизује све остало што још има за продају,та нерадничка екипа ће остати,а ови што рмбаче добиће шут карту... Управо тако, јер нерадници увек имају уговор на неодређено, док они који раде обнављају уговор сваких 2,3 месеца или чак раде преко омладинске задруге . Али једноставно више нема избора, буџет је празан и не може да се напуни и овако више не може . Мора да почне да се ради или нас неће бити . Људи то не схватају . Ја бих више волео и да неког мафијаша прогласимо за краља него овакву власт, јер би се и он понашао више домаћински , макар и немао моралних скрупула . Зосима, Ignjatije and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Стање код нас је такво какво га описујете, уосталом знате боље од мене ви који тамо радите и мучите се са свакаквим идиотима. Питање је само - зашто је такво стање? Како смо дошли до тога, шта је узрок? Па ћемо онда знати и како да изађемо. Зосима, Ignjatije, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Телеком Србија је најавио продају iPhone-a пре пар месеци. Требало је већ да крене до сада, а са продајом је требало да буде отворена и српска продавница апликација, што би допринело стварању још одређеног броја послова. Али од свега тога још увек нема ничега. Оно што сам чуо је да (иако телеком већ има уговор), једна фирма која је генерални увозник самсунга (и бројних других марки), све то блокира својим лобирањем. Наравно да немам никакав доказ, али сам из неког чудног разлога изузетно убеђен да је то баш тако. Другог објашњења зашто Аpple продаје уређај у најзабитијим и најсиромашнијим афричким земљама, а код нас још увек не, немам. Е сад, продаја iPhone-a је сића. Један мањи број имућнијих грађана би се одлучио да купи тај телефон, уместо скупљих самсунга, али би увозник самсунга и даље имао огроман профит на јефтинијим телефонима, које већина људи овде користи. Замислите онда како је на осталим нивоима, кад дође до хране, одеће или обуће, које сви морају да купе. Колико се ту тек лобира и забрањује, колико ли је тек ту ексклузивних буразерских дозвола. iPhone је само једна илустрација, али добра илустрација. Оно што је најцрње од свега је да смо последња земља у Европи која га нема и једна од ретких у свету. Вероватно једина на свету (не рачунајући отворене диктатуре и сличне) где конкуренција има моћ да блокриа продају и то продају од стране државне фирме. Дно смо дна и горе државе тешко да има. То је једна жалосна чињеница, која ни мени самом није најјаснија и нимало нисам срећан због ње, напротив. Ја лично мислим да решења нема. Пропашћемо и изумрећемо и неки други, надам се паметнији, људи ће наследити камење које остане за нама. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Игњатије је констатовао рекао и питао тачно шта треба... Ви остали осим пуке теорије и како је то тамо негде, за српски проблем у принципу немате никакаво решење... Pitao je al po meni sasvim pogresno postavio stvari. 1. Privatnik tezi mnjem broju radnika. Da, privatnik tezi optimlnom obimu proizvodnje, to jest da nem visak radnika. Ali ukoliko ima manjak radnika ond opet neefiksno posluje. Dakle privatnik tezi da im idealan broj radnik. To nije puka teorija to je cista praksa, tamo gde ims trziste naravno.. u srbiji... posto nemamo trziste nije... ignjatije i ti govorite iz perspektive Srbina koji nije video trziste u praksi. Medjutim to trziste u praksi moze da vidimo u drugim zemljama. 2. Manje ce radnika da im jer privatnik tezi manjem broju radnika. Kao sto rekoh, privatnik tezi optimalnom broju radnik ne manjem, to mu je prva greska. Druga gresk mu je da ce da immo problem sa nezposlenoscu zbog toga? Necemo. U teoriji niti u praksi. U prksi to moze da se vidi po privatizovanim zemljama. U teoriji, preduzec opstaju, sire proizvodnju i samim tim racionlno povecavju broj radnika a ne preteruju tako da propdnu. Pa je tako mikrosofot pre 20 godin uposljavao mozda 20 ljudi a danas mozda 2 miliona ljudi. Jer u kapitalizmu kompanije rastu samim tim i broj radnih mesta. Jer su efikasne. Eto... to je ignjatijeva greska u kojoj ova pitanj deluju logicno ali u sustini i nisu bas prakticna... Ne znam zemlju koj je kapitalizovana koja im veliki problem sa brojem i platama zaposlenih.... li znm mnogo zemalja koje nisu kapitalisticke gde su "svi" zaposleni zavrsili bez hleb na stolu.. Dakle problem je sto postavljaju pitanje iz perspektive Srbina a Srbin ne zivi u slobodnom drustvu i na slobodnom trzistu. U slobodnom drustvu i slobodnom trzistu privatnik je efikasan. Nije dovoljna smo privatizcija svega vec i debela libelarizacija. U slucaju privatizacije bez libelarizcij dobije se upravo ono od cega ignjatije strahuje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Ја лично мислим да решења нема. Пропашћемо и изумрећемо и неки други, надам се паметнији, људи ће наследити камење које остане за нама. Jedino se ovde nikako ne slazem, nekako sam bas siguran da necemo sasvim da propadnemo. Kako kaze pametan narod - mrak je najgusci pred svitanje. Za ovo ostalo sto si kazao - sve stoji, isti smo kao oni u Monti Pajtonu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука