Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Ali zato izuzetno pisu, cak mnogo bolje od pojedinih Evropljana. Зависи шта. Фора је у томе што Амери имају изузетно разрађене шаблоне који у 99% случајева дају изузетан крајњи производ. Погледај им уџбенике, серије итд. Али јако, јако ретко успеју да изађу из тог шаблона. Све је то изванредан квалитет, али је такође и све исто. Зато онај 1% где је то искакање неопходно јако тешко успеју да одраде како ваља. Велики Зоки Радмиловић је написао ово за глуму, али се може применити на било шта друго (и уместо Руса ту могу да стоје без проблема Немци или Енглези, небитно). То исто сам и сам примећивао на сваком кораку и у свему. "Кад гледаш Американце на филму - они то раде перфектно, али су глуму учили од Руса - од Станиславског. И онда гледаш Русе, и видиш да они то раде исто тако перфектно, али само још боље, још увек раде мало боље, само за ту једну искру, за ту искру која се појави негде у оку, у носу, у обрви. Ето, само то имају мало више него Американци. То је то.” (Зоран Радмиловић) Баба, Vaske and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Mislim da jesmo pametniji od predaka i da će ljudi u budućnosti biti pamtniji od nas, kada kažem pametniji ne mislim na IQ o čemu po naslovu videa zaključujem da se radi, već mislim na znanje pojedinca, jer predpostavljam da svi ovde (barem većina) poseduje veće znanje nego što je Njutn imao. Zasluga za veću pamet ima razvoj govora ali najviše pisma, jer od tog trenutka ljudi su postali sposobni da akumuliraju svoje znanje, pogotovu razvojem pisama. Tako da mi danas ne krećemo od nule već krećemo od onoga gde su stali oni pre nas, "If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Njutn. E sada što se IQ tiče i inteligencije, mislim da se i tu napreduje, tj da se ljudski mozak razvija evoluria i postaje sposobniji, stim što ne mislim da je ljudski mozak nešo mnogo sposobniji danas u odnosu na pre 100 godina, već mislim na vremenske intervale jednake hiljadama godina. "I should think you Jedi would have more respect for the difference between knowledge and wisdom." ― Dexter Jettster Odahviing and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Nismo mi pametniji od nasih predaka,vec samo informisaniji.Zbog prevelikog protoka informacija smo izgubili strah od Boga,i samim tim stavili istog na marginu.A pocetak svih mudrosti je strah od Boga.Stoga su nasi preci bili mudriji od nas ,jer su se drzali Boga,a mi se drzimo sopstvene mudrosti i pokazujemo bezbroj ludosti Cini mi se da su ljudkse duse rapidno pomracale od svih ovih progresa i tehnologija. T'pol је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Има ту нешто Јуан у тој причи. Види, овде у мом месту које је било фифти фифти насељено маџарима и србима, после оних грдних ратова дођу избеглице људи. И сад, нису они баш сви са неких чука и из руралних крајева, али већи део јесте. Ми овде домаћи што срби што маџари смо сви тако надарени да апстрактно размишљамо и никад ништа конкретно да урадимо. А ови који су из руралних крајева новопридошли, који размишљају само практично и конкретно покрену скоро целу економију и сад реално они држе место. Они запошљавају, њихове су фирме. Оно што је битно за ову причу. Ја сам увек мислио да су ти бизмисмени неки нарочито паметни и образовани људи. Међутим као неко ко ради при цркви имао сам прилику да их скоро све упознам. Нити су нарочито паметни а поготово не образовани. Али сви размишљају у овим категоријама које се наводе у видеоју. Значи невероватно је када причаш с њима какве све глупости умеју да одвале, мислим мој деда је за њих геније( Бог душу да му прости). А опет с друге стране они преузеше економију места. Обогатише се. Јер размишљају веома просто, без компликације, и практично, врло практично. Ко је сад ту глуп? Потврђујем... слично је и моје искуство Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Зависи шта. Фора је у томе што Амери имају изузетно разрађене шаблоне који у 99% случајева дају изузетан крајњи производ. Погледај им уџбенике, серије итд. Али јако, јако ретко успеју да изађу из тог шаблона. Све је то изванредан квалитет, али је такође и све исто. Зато онај 1% где је то искакање неопходно јако тешко успеју да одраде како ваља. Велики Зоки Радмиловић је написао ово за глуму, али се може применити на било шта друго (и уместо Руса ту могу да стоје без проблема Немци или Енглези, небитно). То исто сам и сам примећивао на сваком кораку и у свему. "Кад гледаш Американце на филму - они то раде перфектно, али су глуму учили од Руса - од Станиславског. И онда гледаш Русе, и видиш да они то раде исто тако перфектно, али само још боље, још увек раде мало боље, само за ту једну искру, за ту искру која се појави негде у оку, у носу, у обрви. Ето, само то имају мало више него Американци. То је то.” (Зоран Радмиловић) Naravno da se to misli neko ako se pod knjizevsnoscu podrazumeva samo ili uglavnom klasika. Sto je po meni ubijanje duha i svodjenje manje vise svega na ono sto vecina profesora knjizevnosti smatra pravom knizevnoscu. Po mom licnom misljenju ko ne voli Horos, SF, EF i njihove krosovere taj ce manje vise imati ograniceno shvatanje knjizevnog stvaralastva pa samim tim i ograniceno shvatanje stvaralaca neke epohe, kulture. Herbert Frank, Robert Heinlein, Dan Simmons, Stephan King, Lovecraft, Ambrose Bierce, Robert W. Chambers i u poslednje vreme kod nas jako popularni G.R.R Martin i Robert Jordan su samo neki od mnogih izvandrednih americkih pisaca. Ko to nije procitao zaista moze da uzme ovaj Radmilovicev citat za ozbiljno kad je knjizevnost u pitanju. Svi ovi a jos i mnogi drugi pisci ne samo da nisu sablon nego iskacu od sablona 20% a ne 1%. Pisanje i gluma nisu jedna te ista stvar. To sto je Radmilovic primetio u glumi verujem da stoji ali kad su knjigeu pitanju narocito fantatika i horor nista tu nije sablonski i cak oni mogu biti primer ne sablonizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Е и од тебе да дочекамо да величаш Русе. Ипак сам знао да у теби чучи русофил хаха. Ко ти је крив кад ме ниси пратио. Против Руса никад нисам писао ван контекста политике. А и у том конктесту, кад је спољна политика у питању, не мислим да су Амери ишта бољи. Само мислим да су унутра много боље уредили државу него Руси и то је отприлике то, остало је последица. verum est in beer and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Е и од тебе да дочекамо да величаш Русе. Ипак сам знао да у теби чучи русофил Па и нема неке суштинске разлике између Руса и Амера. Империјална свест тамо империјална свест вамо. Светска сила, светска сила. Пост револуционарна свест и тамо и вамо. Глобалне претензије и тамо и вамо. Осећај историјске изабраности тамо и вамо. Колико Амера има са завршетком на "ски" толико и Руса има са "ер"... Злоупотреба јеврејског капитала зарад сопствених интереса и тамо и вамо. итд. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 narocito fantatika i horor Мене искрено чуди да ми нисмо шампиони у ова два жанра, с обзиром на то да их свакодневно проживљавамо... Grizzly Adams and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Мене искрено чуди да ми нисмо шампиони у ова два жанра, с обзиром да их свакодневно проживљавамо... Odkud znas da u nekom univerzumu u citavoj multiverzum konstalaciji nije neko napisao ovu nasu horor pricu pa zaraidio grdne pare i slavu na nasoj muci i nesreci. Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Mislim da jesmo pametniji od predaka i da će ljudi u budućnosti biti pamtniji od nas, kada kažem pametniji ne mislim na IQ o čemu po naslovu videa zaključujem da se radi, već mislim na znanje pojedinca, jer predpostavljam da svi ovde (barem većina) poseduje veće znanje nego što je Njutn imao. Zasluga za veću pamet ima razvoj govora ali najviše pisma, jer od tog trenutka ljudi su postali sposobni da akumuliraju svoje znanje, pogotovu razvojem pisama. Tako da mi danas ne krećemo od nule već krećemo od onoga gde su stali oni pre nas, "If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Njutn. E sada što se IQ tiče i inteligencije, mislim da se i tu napreduje, tj da se ljudski mozak razvija evoluria i postaje sposobniji, stim što ne mislim da je ljudski mozak nešo mnogo sposobniji danas u odnosu na pre 100 godina, već mislim na vremenske intervale jednake hiljadama godina. Mislim da je moja baba koja je rodila 9-oro dece, radial po njivi I cuvala stoku bila veoma sposobna I stablina zena. Ajde da vidim da jedan homo novus to sada u 21 veku izvede! Tako su moji preci bili mentalno superiorniji , daleko vise (uber homus) od nas. Moja baba nije imala prilike da se skoluje na fakultetu kao ja, Ali verujem I znam da je bila pametna I prakticna zena I da je imala prilike skolovala bi se. Nista ja nisam pametna ja od nje, SECAM se da je bila veoma sposobna da diskutuje o bilo cemu I razumna po svim pitanjima. Covek Koji Smatra da je nesto pametniji od predaka je po meni jedan Mali izgubljeni covek, koji Sanja o velicini. A kao je merio intelegenciju Njutna, Mozarta iLi Tesle? Gde je dokaz da smo mi pametniji? Mi smo samo za razliku od nasih predaka samo razlikujemo sto imamo Smart Phone I to je sve. U Mnogim stvarima smo iza njih. NPR. Nasa deca se ne penju po drvecu I preskacu konopac I njihov Mozak Stvara manje sinapsa od nas iLi nasih predaka, sto znaci manje su intelegentna. Nase zene ne uce da pletu, Tkaju iLi predu vunu. Osim sinapsi, tu se gubi I zadovoljstvo stvaranja iz stecene vestine. Ne, one smatraju to zaostaloscu I seljaciszmom. Kad covek stvori masinu da zameni rad on ustvari Uzima nesto od coveka. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Kad covek stvori masinu da zameni rad on ustvari Uzima nesto od coveka. Naprotiv daje mu sansu da predje pre svega na suptilniji nacin misljenja o svemu a i neki suptilniji nacin rada. Samo sto mnogi umesto toga izaberu blejanje. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Mislim da je moja baba koja je rodila 9-oro dece, radial po njivi I cuvala stoku bila veoma sposobna I stablina zena. Ajde da vidim da jedan homo novus to sada u 21 veku izvede! Tako su moji preci bili mentalno superiorniji , daleko vise (uber homus) od nas. Moja baba nije imala prilike da se skoluje na fakultetu kao ja, Ali verujem I znam da je bila pametna I prakticna zena I da je imala prilike skolovala bi se. Nista ja nisam pametna ja od nje, SECAM se da je bila veoma sposobna da diskutuje o bilo cemu I razumna po svim pitanjima. Covek Koji Smatra da je nesto pametniji od predaka je po meni jedan Mali izgubljeni covek, koji Sanja o velicini. A kao je merio intelegenciju Njutna, Mozarta iLi Tesle? Gde je dokaz da smo mi pametniji? Mi smo samo za razliku od nasih predaka samo razlikujemo sto imamo Smart Phone I to je sve. U Mnogim stvarima smo iza njih. NPR. Nasa deca se ne penju po drvecu I preskacu konopac I njihov Mozak Stvara manje sinapsa od nas iLi nasih predaka, sto znaci manje su intelegentna. Nase zene ne uce da pletu, Tkaju iLi predu vunu. Osim sinapsi, tu se gubi I zadovoljstvo stvaranja iz stecene vestine. Ne, one smatraju to zaostaloscu I seljaciszmom. Kad covek stvori masinu da zameni rad on ustvari Uzima nesto od coveka. Може се и тако рећи...али не заборавимо главни покретач практичног размишљања, поготово код наших предака, је глад...и данас је глад главни покретач, може бити и страх од сиромаштва и стотине других ситуација али ипак на крају глад... Кад си гладан, престајеш да размишљаш и идеш до фрижидера или где већ, да решиш проблем...узмеш да једеш. T'pol је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Nase zene ne uce da pletu Причај у своје име. Моја учи. T'pol and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Naprotiv daje mu sansu da predje pre svega na suptilniji nacin misljenja o svemu a i neki suptilniji nacin rada. Samo sto mnogi umesto toga izaberu blejanje. Слажем се...али...руке ослобађају, што с` каже.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Naprotiv daje mu sansu da predje pre svega na suptilniji nacin misljenja o svemu a i neki suptilniji nacin rada. Samo sto mnogi umesto toga izaberu blejanje. Moj profa sa fakulteta ovde u Melburnu mi je jednom rekao da ako neko zeli da dobro nauci engleski da treba da prepisuje paragrafe iz knjiga. Razlog: to je methods stara hiljadama godina a I dokazano je da kad covek pise rukom Mozak bolje prati jer postoji konekcija. ИгорМ, Ђуро Станивук and kordun је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука