Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Kako ne može? Kad je transeksualac hrišćanin što ne bi onda mogao biti i homoseksualac? O tom je inače odlučiovao i Sveti Arhijerejskiá Sinod SPC na upit transeksualne već pokrštene osobe pripadajuće SPC i blagopočivši patrijarh +Pavle je potpisao dokument kojim joj bilo omogućeno izdat pravovaljanu krštenicu na novo ime i bila potrvrdjena valjanost i važenje već učinjenog krštenja. Jer se krštava osoba a ne spol. Tako je glasilo obrazloženje. Dakle može. A sad nastavite sa raspravom. Daj molim te ne tresi mi kokice, to može samo kod tebe u poslednjoj klupi,zato što ne čuješ sve. Тања1 and nana је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Daj molim te ne tresi mi kokice, to može samo kod tebe u poslednjoj klupi,zato što ne čuješ sve. To znaju svi vaši upućeniji klirici i kanoničari, crkveni pravnici , druga stvar je što se to ne objavljuje u širokoj javnost ali u stručnoj literaturi sigurno postoji o tom dosta toga. Mislim da postoje i kopije i refleksije i kod naših kanoničara o tom slučaju jer se to mora pratit radi crkveno pravne koknordance i prakse, previše je to ozbiljna stvar da bi se s nom neko zezao a kokice to niíkakve nisu. Ako nisi u stanju debatovat ozbiljnije onda radije nemoj nikako. A sad iznesi nekakav ozbiljan crkvenokanonski, dogmatski i crkvenopravno obavezujući razlog zbog čega pokršteni homosexualac bi trebao biti smatran nepokrštenim a ta Sveta Tajna krštenja nevažećom? A kojim danom ili momentom bi prestala važit ako je pokršten ili pokrštena kao beba? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 a da prihvata svoju palu prirodu Колико сам ја схватио, за хришћанство је и хетеросексуална природа пала природа подједнако. Нема живог човека без пале природе ... био ово био оно. Срђан Шијакињић, Justin Waters, Nina 777 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 То само Бог зна... Све остале дефиниције тога шта значи бити хришћанин су само дефиниције... Панарет, Deki992 and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Колико сам ја схватио, за хришћанство је и хетеросексуална природа пала природа подједнако. Нема живог човека без пале природе ... био ово био оно. To sam im ja već napisao stoput ali oni bi to htjheli nekako provest i izvest da je u homosexualaca koji na primjer poginu u saobraćajnoj nesreći na primjer vrlo mladi pa se ni ne stignu nekako posebno mnogo spolno i sexualno grješno a ni svakako drugačije realizovat bude ta pala priroda uvijek "više palija" od te hetero pripadnika koji su bili nepopravljivi i nepokajani kriminalci, ubice, čedomorci itd. cijeli svoj život a naveliko, u velikom formatu. Панарет and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Колико сам ја схватио, за хришћанство је и хетеросексуална природа пала природа подједнако. Нема живог човека без пале природе ... био ово био оно. Baš me zanima da li si čuo za ovaj slučaj transexualnosti koji sam naveo a rješavao ga SAS SPC, trebao bi znati kad znam to čak i ja. Jer mnogi se ovdje prave previše neobeznameni i nevješti. Bilo to rješavano kod vas prije nekih 5-10 godina.I to čini mi se tako da ste slali upit na Carigradsku Patrijaršiju njihovim kanoničarima radi konsultacija. Prizvani bili i vještaci sa VMA. A na osnovu njihovih mišljenja potom patrijarh Pavle potpisao to odobrenje. O tom se čulo nešto i medju našim kliricima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Што да није? Хришћанство је доста опширан појам, има туј разних секти мада мени није познато да постоји секта чији су чланови содомисти У православној апостолској цркви питају се најприје апостоли, одредбе васељенских сабора ... Према томе хомосексуалац је грешник. У 1 коринћанима заглавље 6 стих 9 пише да ни мужеложници неће наслиједити царство небеско Дакле да сумирамо: хомосексуалац је грешник и као такав он има могућност да се крсти и да постане православац али никако не смијемо рећи да се содомијом постаје православац. одомија је у отпуности супротан пут од онога пута који води ка спасењу то јест онај ко иде путем спасења, путем одрицања од греха а нарочито од содомства је по мом мишљењу православац! Опроатите ако грешим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Што да није? Хришћанство је доста опширан појам, има туј разних секти мада мени није познато да постоји секта чији су чланови содомисти У православној апостолској цркви питају се најприје апостоли, одредбе васељенских сабора ... Према томе хомосексуалац је грешник. У 1 коринћанима заглавље 6 стих 9 пише да ни мужеложници неће наслиједити царство небеско Дакле да сумирамо: хомосексуалац је грешник и као такав он има могућност да се крсти и да постане православац али никако не смијемо рећи да се содомијом постаје православац. одомија је у отпуности супротан пут од онога пута који води ка спасењу то јест онај ко иде путем спасења, путем одрицања од греха а нарочито од содомства је по мом мишљењу православац! Опроатите ако грешим Ne griješiš u moralnom, etičkom smislu već logičkom, neispravno postavljaš premise i konkluziju koje nedaju smisao, imaš logičke greške u zaključivanju. Sodomijom se zaista ne postaje hrišćan već KRŠTENJEM, to je za tebe novost? A isto tako ni ubistvima, prodajom droge, hazardom, prostitucijom a ni čedomorstvima itd. se ne postaje hrišćan već opet KRŠTENJEM! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Колико сам ја схватио, за хришћанство је и хетеросексуална природа пала природа подједнако. Нема живог човека без пале природе ... био ово био оно. To sam doslovce i napisao, čak ne moraš ni pažljivo da pročitaš. Dodao sam samo da li neko može biti Hrišćanin iako ne dozvoljava Hristu da pobedi palu prirodu u njemu samome, već ostajajući veran grehu i valjanjem u njemu govori kako je to Hristova blagodat i volja..... Dakle da bi bio Hrišćanin,po meni moraš ali zaista moraš da se odrekneš pale prirode i prihvatiš blagodat Spasenja Hristovog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ako nisi u stanju debatovat ozbiljnije onda radije nemoj nikako. A sad iznesi nekakav ozbiljan crkvenokanonski, dogmatski i crkvenopravno obavezujući razlog zbog čega pokršteni homosexualac bi trebao biti smatran nepokrštenim a ta Sveta Tajna krštenja nevažećom? A kojim danom ili momentom bi prestala važit ako je pokršten ili pokrštena kao beba? Da bi se nazivao Hrišćaninom,čovek pre svega mora da želi biti u zajednici sa Bogom Živim. Krštenje stoji i postoji, ličnost se Krštava, ali ta ista ličnost ako živi van Hrista, ako nije deo Tela Hristovog, ako je zbog svog valjanja u grehu odlučena od Crkve=Hristos, da li se takav mladenac može nazivati Hrišćaninom? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 To sam doslovce i napisao, čak ne moraš ni pažljivo da pročitaš. Dodao sam samo da li neko može biti Hrišćanin iako ne dozvoljava Hristu da pobedi palu prirodu u njemu samome, već ostajajući veran grehu i valjanjem u njemu govori kako je to Hristova blagodat i volja..... Dakle da bi bio Hrišćanin,po meni moraš ali zaista moraš da se odrekneš pale prirode i prihvatiš blagodat Spasenja Hristovog. Pa i to se sve već zna, ničeg novog tu nema, sve isto i ja ponavljam po kolikati put, samo ne slušate. Svi smo grješnici ií sve se valjamo u svojim grijesima i svi bi trebali prepustit Hristu da pobijedi tu našu palu prirodu u nama samima. A zato imamo k tomu i Svete Tajne, od Krštenja pa do Bolesničke pomasti ili Posljednjeg pomazanja kako se to nekad nazivalo. Kad sagriješimo idemo na Svetu Ispovijest i učestvujući u liturgiji i pričešćujući se svaki put odričemo te svoje grješne i pale prirode što je cjeloživotni proces. Crkva je radi grješnika a ne radi svetitelja, Svete Tajne su isto tako radi grješnika a ne radi svetitelja. Ko je svet i nema grijeha na sebi ne treba mu ništa od toga. Hristos sam to reče: Zdravi ne trebaju ljekara već bolesni. I sad mi nije jasno šta tu vama nije jasno, homosexualac nije ništa manje a ni više pale prirode isto kao i carinik ili prostitutka ili ne znam tko sve navedeni u Bibliji, Evandjelju ili svakodnevnom životu. Sjetite se one javne grješnice za koju je Hristu potom rečeno bilo: Kad bi znao ko je ta žena što te se dotiče ... Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Mislim da moze,jer nije dovoljno da se nekome spolja kaze-TO JE GREH! Potrebno je da covek to zaista i shvati,a posle tek borba,moze da traje do kraja zivota.Vladika Danilo Krstic je rekao da je tek pred kraj zivota pobedio seksualnu strast,u smislu da je i umno bio devstven.Pri tome ti ljudi,ako su krsteni,ispovedaju Hrista kao Sina Bozijeg,zivot im je u drugim aspektima svetao,pa polako...niko nije postao preko noci svetac.Naravno da su Hriscani. Daj molim te ne tresi mi kokice, to može samo kod tebe u poslednjoj klupi,zato što ne čuješ sve. istina je,i ja sam citala,pre par godina je to bilo,bas je yako rekao patrijarh,to ne znaci da taj trans nije pozvan/a na borbu sa strastima,kao i svi drugi,aliima prava kao i svi mi drugi gresnici da se zove Hriscanin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Pa i to se sve već zna, ničeg novog tu nema, sve isto i ja ponavljam po kolikati put, samo ne slušate. Svi smo grješnici ií sve se valjamo u svojim grijesima i svi bi trebali prepustit Hristu da pobijedi tu našu palu prirodu u nama samima. A zato imamo k tomu i Svete Tajne, od Krštenja pa do Bolesničke pomasti ili Posljednjeg pomazanja kako se to nekad nazivalo. Kad sagriješimo idemo na Svetu Ispovijest i učestvujući u liturgiji i pričešćujući se svaki put odričemo te svoje grješne i pale prirode što je cjeloživotni proces. Crkva je radi grješnika a ne radi svetitelja, Svete Tajne su isto tako radi grješnika a ne radi svetitelja. Hristos sam to reče: Zdravi ne trebaju ljekara već bolesni. I sad mi nije jasno štra tu vama nije jasno, homosexualac nije ništa manje a ni više pale prirode isto kao i carinik ili prostitutka ili ne znam tko sve. sjetite se one javne grješnice za koju je Hristu rečeno bilo: Kad bi znao ko je ta žena što te se dotiče... Hvala što nećeš da razumeš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Заступам теорију да се крштењем не постаје православацввећ се православац постаје тако што се живи православно, иде се путем који предводе апостоли светитељи па и епископи и свештениципрема таквј теорији хомосексуалац није православац осим ако он живи православно па држи постове, исповиједа се, редовно долази у цркву на молитву и слично... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 istina je,i ja sam citala,pre par godina je to bilo,bas je yako rekao patrijarh,to ne znaci da taj trans nije pozvan/a na borbu sa strastima,kao i svi drugi,aliima prava kao i svi mi drugi gresnici da se zove Hriscanin. Upravo o tome i govorim ali zajron je negde daleko. Naravno da je Kršten i naravno da je pozvan da se bori protiv pale prirode ali ja govorim o čoveku koji ne želi svoj greh da promeni niti da dopusti Hristu da pošast iskupi svojom žrtvom, da li takav čovek može sebe nazivati Hrišćaninom? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука