Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Не знам. Можда ко ономад да се човек роди слеп да се јаве дела Божија на њему. Sto nema nikakve veze sa ovim o cemu mi pricamo. Tamo je pitanje bilo "kako to Bog dozvoljava" a ovde pricamo o tome da li je nesto po nuznosti pirode ili uvek samo po necije izboru. Nije problem naseg nesporazume bilo cija ucenost ili neucenost vise je razmisljanje iz pogresnog pravca da tako kazem. U krajnjoj liniji kada bi bio dosledan ovo svom stavu ti bi trebao biti protiv celokupne medicine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 ту не пише да смо наследно грешни. двоструку смрт: духовну и телесну (првородни грех је, дакле, и наследнигрех, а не само лични грех Адама и Еве); oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 већ сам рекао- на жалост, хришћанство нема шта да понуди педерима осим кастрације. Ko da si rekao da nema sta da ponudi ubicama osim elektricne stolice.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Нема јудридике Ацо, без жеље да натежем, али како сад нема јуридике, а овамо наводиш Предање и Оце који су баш на етици и јуридизму и моралности одбацили хомосексуализам? Ја бар нигде нисам видео неку онтолошку или метафизичку дефиницију хомосексуализма као греха, овде видим само голу етику. Исправи ме ако има негде. Дакле, или је јуридика или није, не може и јесте и није. Ако је јуридика, онда ОК, то је став хришћанства и довиђења. Ко хоће оће, ко неће неће. Мислим да пишући против збуњивања сам и даље збуњујеш. Vaske and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 већ сам рекао- на жалост, хришћанство нема шта да понуди педерима осим кастрације. Nisam sigurna da je ta procedura legalna uopšte na ljudima. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Све се слажем с тобом. Али, можеш ли отворено да нам потврдиш да то значи искључиво и једино целибат-било лаички, било монашки? Много ме брате питаш, ја нисам духовник а и много сам грешан човек да бих теби поповао. Али ајде, кад питаш да ти нешто и кажем. Ако не може другачије (да некако своје нагоне усмери као мушко женским односима, тј. ка браку) онда ово што си рекао. Није тачно да човек мора обавезно да се секса или ће у супротном одлепити. Може се без секса. Професор Јеротић је доста причао о томе (као психијатар). Са друге стране, ни Бог не оставља оног ко се јуначки бори са својом муком. Вера и победићеш сигурно. Што је најлепше, осетићеш ту толико жељену слободу. Лапис Лазули and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 ?? ljubav izmedju dve osobe istog pola i blagoslovena zajednica ljubavi(sveta tajna braka) nisu iista stvar. A nije isto zato sto tako pise u nekoj knjizi ili zato sto znas mnogo gej osoba pa si se uverila da medju njima ne moze biti bilo kakve ljubavi, a kamoli ljubavi jednake bracnoj? Margareta and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ацо, без жеље да натежем, али како сад нема јуридике, а овамо наводиш Предање и Оце који су баш на етици и јуридизму и моралности одбацили хомосексуализам? Ја бар нигде нисам видео неку онтолошку или метафизичку дефиницију хомосексуализма као греха, овде видим само голу етику. Исправи ме ако има негде. Дакле, или је јуридика или није, не може и јесте и није. Ако је јуридика, онда ОК, то је став хришћанства и довиђења. Ко хоће оће, ко неће неће. Мислим да пишући против збуњивања сам и даље збуњујеш. Није јуридика. Ради се о хришаћнскоја антропологији, а она је утемељена на Христу и Телу његовом - Цркви. Сексуалност итекако има своју светотајинску димензију. Сједињење мушког и женског је тајна, слика сједињења Христа и Цркве (Женик и Невеста у Јеванђељу). То је тајна у којој опитујемо будући живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Много ме брате питаш, ја нисам духовник а и много сам грешан човек да бих теби поповао. Али ајде, кад питаш да ти нешто и кажем. Ако не може другачије (да некако своје нагоне усмери као мушко женским односима, тј. ка браку) онда ово што си рекао. Није тачно да човек мора обавезно да се секса или ће у супротном одлепити. Може се без секса. Професор Јеротић је доста причао о томе (као психијатар). Са друге стране, ни Бог не оставља оног ко се јуначки бори са својом муком. Вера и победићеш сигурно. Што је најлепше, осетићеш ту толико жељену слободу. Али видиш ја мислим да није одговорно, а још мање хришћански говорити из љубави некоме да је нешто по-грешно,а истовремено немати јасан пут исцељења те патологије. Онда је то поучавање да је хомосексуализам грех више ту ради мира оног ко поучава-да је правоверан, "на путу Отаца", да исправно сагледава и поступа, шти је помало егоистично, него што је речено из истинске љубави и бриге за грешнике, у овом случају хомосексуалце. На жалост, по овом питању наша Црква нема храбрости чак ни да каже истину-да њен приступ хомосексуалности нужно значи целибат. Deki992 and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A nije isto zato sto tako pise u nekoj knjizi ili zato sto znas mnogo gej osoba pa si se uverila da medju njima ne moze biti bilo kakve ljubavi, a kamoli ljubavi jednake bracnoj? iskoristicu ovaj post da ukazem da sve insinuacije, u smislu izvesnog odnosa izmedju mene i mog dragog prijatelja petra, a koje su mogle uporiste naci u mojim sarkasticnim komentarima, jesu netacne! p.s. pero ne lupaj, dobices objasnjenje live Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A nije isto zato sto tako pise u nekoj knjizi ili zato sto znas mnogo gej osoba pa si se uverila da medju njima ne moze biti bilo kakve ljubavi, a kamoli ljubavi jednake bracnoj? Петре, љубав као емоција је једно. Света тајна брака, тајна сједињења мушког и женског је нешто, за нас хришћане, много, много дубље. lab_man and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 мислим да ме ниси разумела. Jesam. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Da li to znaci da ako se neko rodi bez ruke ili bubrega da mu je taj invaliditet od Boga pa ko ima pravo da mu to oduzima? Ај овако ћу покушати да одговорим. Сматрам да је свуда промисао Божија, па и у рађању неког са инвалидитетом, као што си навео, а зашто? не знам нити смем да испитујем. Али то није његов грех што је он без руке или бубрега. И мислим да ти није добро поређење. Поредиш нечији физички инвалидитет са нечим што Црква сматра за грех. Или ти не сматраш да је то грех? А гледам из овог правца, какав би то био Бог, ако би неком са рођењем дао и хомосексуалну природу као нешто што не може да се промени, а онда Црква чија је глава исти тај Бог, то исто што му је дао сматра за грех? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Није тачно да човек мора обавезно да се секса или ће у супротном одлепити. Може се без секса. Професор Јеротић је доста причао о томе (као психијатар). Наравно да се може без секса. Али може и да се одлепи ако је нагон велики, а незадовољен. Све зависи од случаја до случаја. Неки људи су готово асексуални. И о свему томе се може теоретисати. Питање је где ћеш ти бити кад и ако неко одлепи јер је мислио да неће одлепити без секса? Хоћеш ли му помоћи. Наравно да нећеш. Нећеш ни чути за њега. Несрећник ће остати сам са својим одлепитисом. P. S. Знам једног човека који је дошао код Др Јеротића јер га је убијала грижа савести због мастурбације (причали му свашта, баш као што причају хомосексуалцима). Др Јеротић је том човеку рекао једну реч: ”Онаниши.” Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Петре, љубав као емоција је једно. Света тајна брака, тајна сједињења мушког и женског је нешто, за нас хришћане, много, много дубље. Al' kad bismo uzeli jedan dugogodisnji gej i strejt par, i poredili ih, videli bismo da je jedina sustinska razlika u tome sto su ovde dve osobe istog a tamo dve osobe razlicitog pola. Ta razlika u dubini postoji samo u knjigama. A ti nastavi da radije verujes knjigama umesto zivotu, imas pravo na to. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука