Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 to ga pali! A ti bi voleo da ga palis? Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A ti bi voleo da ga palis? svakodnevno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Човек са хомосексуалним склоностима, који је верујући, сам ће прочитати шта каже Библија и хришћанско Предање. По питању хомосексуалности је све јасно као дан (И у Старом и у Новом завету и код Светих Отаца, уопште у целом Предању и искуству Цркве). То је грех, са хришћанске тачке гледишта, и свако ко говори другачије искривљује исто то Предање. Грешном човеку нису потребни адвокати да га "бране". Јер, он није никоме од нас крив. Није ни Богу крив. Нема јудридике, питање је да ли човек погађа или промашује смисао дарованог живота. Пратити своје страсти није пут у слободу, већ у јарам и нужност. Ако је верујући, прихватиће свој крст. Јер, крст, подвиг ослобађа - јер је акт слободног човека. То је обавеза свих нас. Њему такав, мени овакав, ономе онакав - свако добија свој крст, по својим моћима и Божијем промислу. Онај ко је заиста верујући зна да не може два господара служити. Зна да мора да омрзне грех и да се бори. Ви који релативизујете грех, не чините грешном човеку никакву услугу. Напротив. Кажете, како да се одрекне сексуалности, није то лако? Није, наравно. Али, Христос каже да онај који није спреман да се одрекне овоземаљског, чак и некога толико вољеног као што су мајка, отац, сестра, брат па и властита душа, није њега достојан. Мислите о томе. Пустите верујуће хомосексуалце да се спасавају. Не отежавајте им муку својим празним алтруизмом. Опет, ако човек није верујући, не треба га оптерећивати хришћанском етиком и антропологијом. Треба га пустити да на миру одлучи о смислу свог живота. ИгорМ, LISA, Фидер and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Идемо у цркву због заједнице, бар ја то тако гледам. За први грех те схватам. Ја то гледам као нечији други грех (прародитељски а не наш лични. Некако ми је тешко да прихватим да нам је усађен лични грех од старта тј. рођења. Према томе сматрам да хомосексуалност није грех али може да постане ако се не контролишу мисли и дела. Onda se uglavnom slazemo samo se nismo razumeli oko terminologije. Ja sam upravo i mislio na taj nasledni greh, koji krece da se manifestuje tako sto krecemo da "pravimo" nas licni. U principu se dakle slazemo. jer da nije naslednog greha, ne bi bilo ni licnog. od te pale prirode sve krece. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Da li to znaci da ako se neko rodi bez ruke ili bubrega da mu je taj invaliditet od Boga pa ko ima pravo da mu to oduzima? Не знам. Можда ко ономад да се човек роди слеп да се јаве дела Божија на њему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 супер, можеш слободно рећи и да су анђели библијска измишљотина. али у том случају не знам на чему темељиш тезу да је грех наследан. pa iskopirao sam, na ovome: http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8_%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%85 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 (измењено) Drzi se tvojih koza i ovaca.To je ipak tvoj domen. Ja se svojim zanimanjem ponosim Nešto jako lepo činim za ovaj svet. **************** Измењено Јун 19, 2014 од Милан Ракић И поред свега, ипак није дозвољено овако полемисати. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ja se svojim zanimanjem ponosim Nešto jako lepo činim za ovaj svet. **************** cime se bavite ako nije tajna ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ja se svojim zanimanjem ponosim Nešto jako lepo činim za ovaj svet. **************** Tacno, drzi se koza i ovaca... nemoj da se zamajvas sa stvorenjima koja imaju nizu inteligenciju. :P Koze i ovce su bas inteligentne zivotinje Margareta and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Зато што и није душевна болест. ”Нормалност” је већ изузетно релативан појам. Мада је и ”болест” понекад поприлично релативан појам, ако ћемо баш да идемо у техничке детаље. У сваком случају, мислим да је сјајно што више нико не може да заврши као Алан Тјуринг. Уместо да се бунимо што је бар једна група измакла терору модерне психијатрије (па чак и да је њихов лоби стварно то излобирао), паметније би нам било да се побунимо да се што мање група беспотребно ставља на разне листе за потенцијално принудно или полупринудно лечење. Данас је у САД разној талентованој деци прилепљена дијагноза измишљених менталних поремећаја и кљукају се лековима. Тема је опширна, а мени занимљива литература је Можда је мало радикална, али је добра противтежа. За пуно разумевање није лоше ископати остала ауторова дела, интервјуе итд. Nazalost nije tako da nikoga to ne moze zadesiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 И наравно да су верујући хомосексуалци добродошли у Цркву. Црква и јесте збор грешника који тражи спасење од греха и смрти. ИгорМ, Млађони and LISA је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 cime se bavite ako nije tajna ? Kozama i ovcama! (doduše, psima i mačkama uglavnom, mada naleti ponekad poneko jare ili jagnje) Aquilius Cratus, ИгорМ, Deki992 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ако је верујући, прихватиће свој крст. Јер, крст, подвиг ослобађа - јер је акт слободног човека. Све се слажем с тобом. Али, можеш ли отворено да нам потврдиш да то значи искључиво и једино целибат-било лаички, било монашки? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Мелхиседече88, ај` ти друже одмори мало неколико дана. Aquilius Cratus, GeniusAtWork and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Tacno, drzi se koza i ovaca... nemoj da se zamajvas sa stvorenjima koja imaju nizu inteligenciju. :P Koze i ovce su bas inteligentne zivotinje PoslušaVAM savet odmah Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука