Фидер Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Mnogi nazalost imaju ovakvo neko kripto pagansko shvatanje greha, gde je greh neka stvar, neka priroda ili sustina koja se usadjuje u ljude i tu obitava dok se covek dusom i duhom ne ocisti. To nije hriscansko shvatanje greha. Po hrisanskom shvatanju greh je odsustvo licne zajednice sa Bogom. Svako ko nije u licnosnoj zajednici sa Bogom je gresan i zivi u grehu. Moze biti fakir, podviznik i asekta prvog reda ako nije u licnoj zajednici sa Bogom u grehu je. A SVI se radjamo tako. Samim tim besmisleno je uvoditi tu pricu rodjen je takav vs nije rodjen takav. Nije sustina greha neka stvar prirode ili neke "strasti" koja se usadila u nas. Sustina greha je odsustvo zajednice sa Bogom. Te razne bizarnosti i izopacenaj su samo krajnje manifestacije ili tog odsustva ili na kraju krajeva pale prirod. Ali sa hriscanske perspektive lek je u licnosnoj zajednici sa Bogom a ne u samom fakistvu u odnosu na strasti. Podvig je samo tehnika ka cilju a ne sam cilj. У праву си, лоше сам се изразио, слажем се донекле за твоју констатацију о греху, али се не слажем да је бесмислица ''да ли је рођен или није''. Ако је рођен са тим, то значи да му је од Бога, одакле онда иком право да му то одузима? Зар не? п.с. само молим те пиши лако и разумњиво кад ми одговараш, неук сам ти ја. Не замери, али некад твоји постови знају да ми буду тотално неразумљиви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Шта? На овој теми још увек има Хришћана који не верују да је хомосексуализам грех? Драгана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 У праву си, лоше сам се изразио, слажем се донекле за твоју констатацију о греху, али се не слажем да је бесмислица ''да ли је рођен или није''. Ако је рођен са тим, то значи да му је од Бога, одакле онда иком право да му то одузима? Зар не? п.с. само молим те пиши лако и разумњиво кад ми одговараш, неук сам ти ја. Не замери, али некад твоји постови знају да ми буду тотално неразумљиви. Da li to znaci da ako se neko rodi bez ruke ili bubrega da mu je taj invaliditet od Boga pa ko ima pravo da mu to oduzima? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Шта? На овој теми још увек има Хришћана који не верују да је хомосексуализам грех? Jok. Ovde se vise raspravlja da li je urodjeno ili nije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Prvi plod je blagoslovena zajednica ljubavi. A inace ne moze da bude ljubavi izmedju dve osobe istog pola... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A inace ne moze da bude ljubavi izmedju dve osobe istog pola... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Stoga,ta slabost moze da nastane iskljuvio kao posledica nekog dugorocnog hedonisanja,ili odsustva moralnih vrednosti Kuku, gluposti, ime ti je homofob! (pri tom, slabo informisan homofob) Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 ок, да ли је грех урођен анђелима или није? sto se andjela tice znam samo pesmu od azre oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 btw ignorisite petra m. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Jok. Ovde se vise raspravlja da li je urodjeno ili nije. Ааа, сад видим, па то није тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A inace ne moze da bude ljubavi izmedju dve osobe istog pola... ?? ljubav izmedju dve osobe istog pola i blagoslovena zajednica ljubavi(sveta tajna braka) nisu iista stvar. Al ti brate ako ti je bas stalo...generalno svi smo slobodni pa uzivaj. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Kuku, gluposti, ime ti je homofob! (pri tom, slabo informisan homofob) Margareta,vidim ti si sva puna mudrosti kao brabonjak vitamina.Drzi se ti tvojih koza i ovaca.To je ipak tvoj domen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 btw ignorisite petra m. to ga pali! Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Uspeli su da je izbrisu iz liste dusevnih bolesti - znaci to vise nije bolest nego normala. Зато што и није душевна болест. ”Нормалност” је већ изузетно релативан појам. Мада је и ”болест” понекад поприлично релативан појам, ако ћемо баш да идемо у техничке детаље. У сваком случају, мислим да је сјајно што више нико не може да заврши као Алан Тјуринг. Уместо да се бунимо што је бар једна група измакла терору модерне психијатрије (па чак и да је њихов лоби стварно то излобирао), паметније би нам било да се побунимо да се што мање група беспотребно ставља на разне листе за потенцијално принудно или полупринудно лечење. Данас је у САД разној талентованој деци прилепљена дијагноза измишљених менталних поремећаја и кљукају се лековима. Тема је опширна, а мени занимљива литература је Можда је мало радикална, али је добра противтежа. За пуно разумевање није лоше ископати остала ауторова дела, интервјуе итд. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 У греху роди ме мати моја (Пс 51, 5) Зар не значи то да је мати направила грех? Ево нађох тумачење св. Атанасија Великог "(7) Gle, u bezakonjima se začeh, i u gresima rodi me mati moja. Prvobitna odluka Božija nije bila da se rađamo kroz brak i propadljivost (truležnost). Prestupanje zapovesti je uvelo brak usled Adamovog bezakonja, odnosno usled njegovog udaljavanja od zakona koji je dobio od Boga. Prema tome, svi koji se rađaju od Adama začinju se u grehu, potpadajući pod osudu praroditelja. Ono što je rečeno: I u gresima rodi me mati moja, znači da je naša zajednička mati, Eva, prva rodila greh, jer je poželela nasladu. Zbog toga se i za nas, koji potpadamo pod osudu majke, kaže da se rađamo u grehu. David pokazuje kako je ljudska priroda u samom početku kroz Evin prestup potpala pod greh i kako je rađanje postalo podložno prokletstvu. Govori o onome što je bilo na početku, jer želi da pokaže veličinu Božijeg dara." Ако може неки други цитат из Библије да смо рођени грешни? Kako nema? Prvi greh i pala priroda nisu nasledni? Zasto onda idemo u crkvu, posto smo rodjeni bezgresni? edit: http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8_%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%85 Ja sam mislio na ovo... nadam se da se razumemo.. Идемо у цркву због заједнице, бар ја то тако гледам. За први грех те схватам. Ја то гледам као нечији други грех (прародитељски) а не наш лични. Некако ми је тешко да прихватим да нам је усађен лични грех од старта тј. рођења. Према томе сматрам да хомосексуалност није грех али може да постане ако се не контролишу мисли и дела. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука