Jump to content

Раскол је једини узрок екуменизма

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 18. 6. 2014. at 9:05, Grizzly Adams рече
Добра ти та капица

Време је полако да ју скине :))) Прошла опасност! 

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 9:51, Милан Ракић рече

Време је полако да ју скине :))) Прошла опасност! 

Јест, утицо сам да ХААРП банкротира.

Само сад да нађем нов имиџ :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 9:02, RYLAH рече
Слажем се, али ако неко има велику жељу да "среди стање" у СПЦ, екуменизам је задња рупа на свирали поред толико других проблема.

Што се тиче кратке стазе ту си у праву , али мислим на дугопрочно гледање је ипак тај екуменизам далеко значајнији и мислим да треба на то више да се обрати пажња .

За остало писање такође не спорим да има тога , али по начину писања испада да сви који се каче те проблематике испадају да нису добре владике а то такође не стоји.

Ја се нисам изјаснио оротив екуменизма , имам уздржан став према томе јер сматрам да све што се ради са тим треба да се ради са далеко више опретности . Овако све иде некако стихиски поготову са наше Православне стране , неко је за , а неко против и ставови су непомирљиви . А где то води ? Добром , сигурно не .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 21:31, Grizzly Adams рече

Мен` се чини да ти сексуалне фрустрације лечиш на погрешан начин...

Ha, ha ... a seksualnih aluzija na ovoj temi nije bilo do tvojih poruka.

[ U potpisu: ... ја чим изађем на улицу ... ].

Подели на овим сајтовима

Čak i kada bi svejeretici ekumenisti i uspeli da lažiraju sabor Crkve na kome bi se donela odluka o uniji sa papistima, takva bi odluka opet bila nelegitimna, a njihovo zborište samo običan razbojnički skup koji će Crkva vremenom odbaciti i osuditi. Prema tome, ekumenizam i ostale jeresi nemaju snage i vlasti da pobede i unište Pravoslavnu Crkvu i njihov jedini cilj je odvođenje u raskol što više ljudi radi pogibije njihovih duša.

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 19:50, Bistrik рече

Čak i kada bi svejeretici ekumenisti i uspeli da lažiraju sabor Crkve na kome bi se donela odluka o uniji sa papistima, takva bi odluka opet bila nelegitimna, a njihovo zborište samo običan razbojnički skup koji će Crkva vremenom odbaciti i osuditi. 

Prijatelju, jedini nacin da se ujedinimo sa "papistima" jeste da vatikan postane eparhija a papa - patriarh.

Ne znam sto se toliko cimas oko toga....

A dotle moze da razgovaramo sa tim ciljem u glavi i da saradjujemo na raznim poljima.

Iskreno nije mi jasno tacno od cega branite crkvu i pravoslavlje.... 

Od toga sto ckrve medjusobno saradjuju? Sto imaju zajednicke humanitarne akcije? Sto se zajedno mole?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 19:53, Милосављевић рече

Prijatelju, jedini nacin da se ujedinimo sa "papistima" jeste da vatikan postane eparhija a papa - patriarh.

Ne znam sto se toliko cimas oko toga....

A dotle moze da razgovaramo sa tim ciljem u glavi i da saradjujemo na raznim poljima.

Iskreno nije mi jasno tacno od cega branite crkvu i pravoslavlje.... 

Od toga sto ckrve medjusobno saradjuju? Sto imaju zajednicke humanitarne akcije? Sto se zajedno mole?

Od toga što satansku zbirštinu nazivaš crkvom.

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 19:59, Bistrik рече

Od toga što satansku zbirštinu nazivaš crkvom.

Zanimljivo da bracu u Hristu nazivas satanskom zbirstinom. Dobre ljude koji veruju u istog Boga i istog Hrista kao i ti, ali su se odlucili za malo dogmatiku.

I tebi je to odmah - Satanska Zbirstina.

Mene bi bilo sramota kao  pravoslavca i kao coveka da tako gledam na stvari, al svakom svoj obraz.

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 20:05, Милосављевић рече

Zanimljivo da bracu u Hristu nazivas satanskom zbirstinom. Dobre ljude koji veruju u istog Boga i istog Hrista kao i ti, ali su se odlucili za malo dogmatiku.

I tebi je to odmah - Satanska Zbirstina.

Mene bi bilo sramota kao  pravoslavca i kao coveka da tako gledam na stvari, al svakom svoj obraz.

Ne veruju oni u Hrista, već u papu. Nismo mi nikakva braća.

Подели на овим сајтовима

On 18. 6. 2014. at 20:28, Bistrik рече

Ne veruju oni u Hrista, već u papu. Nismo mi nikakva braća.

Ne burazeru, u Hrista veruju...... ali misle da je RKC njegov predstavnik ovde a mi da je SPC... to je glavna razlika...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...