Arsenija Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Mašta . Može da bude i na korist i na štetu,kao i sve uostalom. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smirena Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Po meni svaki postavljen cilj pred nama je masta dobro mastala na kraju i izmastala ... Sanja Т. and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Ne cini drugome ono sto ne zelis sebi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 У машти можемо да замислимо ствари које се састоје од елемената од којих се не састоје у стварности. Нормално је да маштамо, и деца и одрасли то раде, али да замислимо невидљив шешир не можемо ако никада нисмо видели шешир. Зато што имамо искуство можемо да замислимо...ја на пример кад читам неку књигу о нпр мексиканцима баш јасно сам присутна у Мексику...http://img-fotki.yandex.ru/get/4117/161754466.109/0_91801_18ef571a_M.jpg Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
InnerPeace Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Jel moze neko da mi pojasni nesto na ovu temu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 прочитај па ће ти ити јасно http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/Kleopa/Lat_kleopa05.htm#n1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Nije protiv mastanja ali jeste protiv sanjarenja. Sanjarenje je mastanje filtrirano iskljucivo nasim svidjanjem. Ali se to nazalost uglavnom sve svodi na jednu rec "masta". Tako i dolazi do zabune. NemanjaVa, badenac and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Nije protiv mastanja ali jeste protiv sanjarenja. Што ће рећи, православна вера је против лепог живота. Живот без сањарења је жешће њесра. Практиковањем вере само додајеш себи додатне терете на животна кола, као да их већ довољно нема без да размишљаш шта је против вере, а шта није... Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Nije protiv mastanja ali jeste protiv sanjarenja. Sanjarenje je mastanje filtrirano iskljucivo nasim svidjanjem. Ali se to nazalost uglavnom sve svodi na jednu rec "masta". Tako i dolazi do zabune. A opet ko odredjuje i kako se pravi granica izmedju "naseg svidjanja" i "Bogougodnog svidjanja"... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 A opet ko odredjuje i kako se pravi granica izmedju "naseg svidjanja" i "Bogougodnog svidjanja"... Eee tu dolazimo do onog sto sam ja vise puta naglasavao da duhovnost i podvig, narocito pravoslavni, je moguce shvatati u potpunosti samo kroz introspekciju (zbog cega sam par puta dobio etiketu ezoternog lika ). Svidjanje je nesto sto nas um dodaje na ideje koje pre toga stvara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Nije protiv mastanja ali jeste protiv sanjarenja. Sanjarenje je mastanje filtrirano iskljucivo nasim svidjanjem. Ali se to nazalost uglavnom sve svodi na jednu rec "masta". Tako i dolazi do zabune. A sta su koncepti zivot posle smrti, raja i kaznjenje mrtvih (svejedno dal ko kod katolika za pakao ili ko kod pravoslavaca udaljenost gresnika) nego koncepti sto mnogi ljudi veruju, jer nam se svidjaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 A sta su koncepti zivot posle smrti, raja i kaznjenje mrtvih (svejedno dal ko kod katolika za pakao ili ko kod pravoslavaca udaljenost gresnika) nego koncepti sto mnogi ljudi veruju, jer nam se svidjaju. Da ali filtrirati mastu po svidjanju jeste da u nasoj masti ima samo onoga sto nam se svidja. Nije problem ako u masti ima i stvari koje nam se svidjaju nego kad nema niceg drugog. To je onda znak da smo samim procesom mastanja naduli jedan balon ideja od koga ne vidimo drugi, mnogo veci i znacajniji deo stvarnosti. Onaj koji moramo da menjamo da bi nam zaista bilo lepse. Zato je sanjarenje lose. Masta je uvek dobra, ne samo dobra masta je bozanski dar. badenac and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Pa zato što se često meša duhovno i duševno, duševno često može da gurne u fantaziju, a to je već prilično klizav teren. Ja bih baš volela da umem da kažem koja je razlika između ova dva, samo za sad mogu eventualno da nagađam... Trebalo bi znati i razliku između uma i razuma, ali avaj ja sam još uvek samo početnik :/ Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Па маштање може да буде од користи, кажу оно: машта може свашта. Обично креативност проистиче из маштања, па тако човек може да ствара захваљујући њој. Проблем је ваљда оно маштање, сањарење када се игнорише стварност и ствара нешто што је неприродно у уму, када човек замишља нешто што му годи. Нпр. сањарење како водиш љубав са комшиницом. badenac and Sir Oliver је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Нпр. сањарење како водиш љубав са комшиницом. И шта с тим? Ко ту тачно трпи штету и због чега? Наравно, може то да пређе у патологију, али буквално све може, па су опет неке ствари произвољно стављене на листу грехова, а неке друге нису. И онда се за ове на листи измишља зашто су штетне по човека. Ма важи... када човек замишља нешто што му годи Вауууу, какав грех. Треба замишљати само оно од чега ти после буде мука. ВИЛМА, Avocado, Панарет and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Ja mislim da bi se sanjarenje moglo definisati kao ideja koju subjekat u startu nema nameru da sprovede u delo, bez obzira dal je suvisla ili ne. Sir Oliver, badenac and riki9 је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука