Jump to content

Од цезара до државопоклонства

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nisi me uvredio niti te ja vredjam nego da vidis kako je to kad ti neko daje odgovoru tvom stilu "telesni razum", "photoshop".

Nisi shvatio naravno. Ljubav nije ljubav ako nije slobodna. Zato prvo pita hoces-neces pa onda radi nesto. Dok nasilje ne pita nikoga nista nego rusi sve pred sobom. Zato se i zove nasilje, na silu.

Kazem ti promasio si.

(sto se tice dresiranja, psa nikad ne udaras rolnom novina da pukne posle ne znam kolko, nego odma posto pogresi)

Ovaj drugi deo moze i ne mora da bude, zavisi od situacije.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 388
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja sam za to da ljudima bude sto lakse da otvore svoj biznis, to je totalno ne vezano za poresku nedisciplinu. 

Iz bede su se ali uglavnom zemlje izbavile koje su imali neki vrstu drzavnog kapitalizma kad su u pitanju velike firme ko sto je Japan ili Juzna Koreja. To uraditi pametno je tesko i za Srbiju vec (najverovatnije) prekasno.

Подели на овим сајтовима

Ne mora biti obostrana da bi bila ljubav jedino sto treba je da ceni slobodu onog drugog. Kad prestane da ceni volju drugog to nije ljubav nego nasilje. U suprotnom bi silovatelj bio jednako pun ljubavi kao i muz/ljubavnik.

al ne mozes seks usporedjivati sa ljubavi to nije isto, no dobro, razumio sam ja sta si zelio reci, nego te malo zezam, nasilje je izvedenica od izraza "na silu" u pravu si, ja sam pogresio....

Подели на овим сајтовима

Promasio sam ali zato sto sam tebi krenuo ista da objasnjavam,

Da, ti kad uzmes svoju dozu sve je tako i moze i ne mora. Ali stvari stoje malo drugacije.

Jel ja sad treba nekim ustaljenim skribomanskim stilom da ti objasnjavam rec po rec samo da bih igrao tvoju omiljenu igricu?

Neka hvala. Izvinjavam se sto sam uopste i banuo u raspravu. A sto vise vredjas to sebe vredjas, al ti to ne kapiras.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ja sam za to da ljudima bude sto lakse da otvore svoj biznis, to je totalno ne vezano za poresku nedisciplinu. 

Iz bede su se ali uglavnom zemlje izbavile koje su imali neki vrstu drzavnog kapitalizma kad su u pitanju velike firme ko sto je Japan ili Juzna Koreja. To uraditi pametno je tesko i za Srbiju vec (najverovatnije) prekasno.

nisu svi ljudi stvoreni da vode biznis, vecina ljudi nece tu obavezu cak i ako su u stanju,ali mnogi i nisu u stanju, za to trebas imati odredjene spsoobnosti, medjutim problem je u tome sto se te sposobnosti najcesce naveliko zloupotrebljavaju, gdje onaj ko vodi biznis debelo profitira a onaj ko radi za njega jedva prezivljava, nekad su samo nijanse u sposobnostima izmedju preduzetnika  i obicnih radnika, preduzetnik recimo samo ima neki kontakt za poslovanje, a moze da bude gluplji i nesposobniji od najlosijeg radnika, tu se sad postavlja pitanje sistema vrednovanja ljudskog rada, po meni je izrazeno nepravedan u mnogim oblastima. najidealnije bi bilo da svako radi za sebe , da niko preko nikoga ne radi, tacnije da ima sto manje poarazita u tom lancu, znas ono prva,druga,treca,cetvrta ruka treba da se namiri pa radniku sta ostane, samo to bi bila utopija

Подели на овим сајтовима

Ајд дај податке. Кретање бдп и запослености, и временску линију мера које су уводили и шта се дешавало. Ако све то ставиш на папир видећеш да није држава никако вадила из беде привреде никад, нигде... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Promasio sam ali zato sto sam tebi krenuo ista da objasnjavam,

Da, ti kad uzmes svoju dozu sve je tako i moze i ne mora. Ali stvari stoje malo drugacije.

Sad sam se vrno i procitao Kordunov post, i vido sam da sam pogresio sto prvo nisam procitao sta je napisao tj. lupio, i to je bila moja greska. Svejedno, gledacu da se neprijatnost ne ponovi.

Подели на овим сајтовима

Sad sam se vrno i procitao Kordunov post, i vido sam da sam pogresio sto prvo nisam procitao sta je napisao tj. lupio, i to je bila moja greska. Svejedno, gledacu da se neprijatnost ne ponovi.

Hvala na razumevanju. Izvini i ti sto sam igrao moje igre kad im vreme nije.

Подели на овим сајтовима

Ајд дај податке. Кретање бдп и запослености, и временску линију мера које су уводили и шта се дешавало. Ако све то ставиш на папир видећеш да није држава никако вадила из беде привреде никад, нигде... 

eto jes kod nas u jugoslaviji nakon rata 45-te, al ti slabo vidis na blizinu 

Подели на овим сајтовима

Dal ti nisam postavio tekstove o raznim uticajima drzave na firme Juzne Koreje. 

Evo malo o Japanu.

http://books.google.at/books?id=bbGlwsjW-ekC&dq=MITI+and+the+Japanese+Miracle&printsec=frontcover&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Подели на овим сајтовима

Однос Православног Хришћанства према држави може се видети и из вековног постојања симфоније између Цркве и државе у Православним државама. Такође, тај однос и његова природа може се видети из тога што су многи Цареви и владари тих држава од стране Цркве проглашавани Светитељима. 

Дакле, није Црква и Вера Хришћанска против државе као такве, већ је против паганске или безбожне државе. О томе се може прочитати нешто и у овом тексту:

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.czipm.org%2Fsvet-vert.html&ei=VpaUU-fLG8mt0QWRtICYAw&usg=AFQjCNH0ddeJ-w_4yNbspbDzqZy0pBcuCw

Подели на овим сајтовима

Dal ti nisam postavio tekstove o raznim uticajima drzave na firme Juzne Koreje. 

Evo malo o Japanu.

http://books.google.at/books?id=bbGlwsjW-ekC&dq=MITI+and+the+Japanese+Miracle&printsec=frontcover&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Занима ме да ми ти ставиш лепо податак, тад и тад је уведено то и то, и јапанска привреда је после тога доживела то и то.

Просто знам (јер је правило) да ћеш да видиш да државни интервеционизам није донео ништа добро у великој мери. 

Да није донео велики раст бдп итд. можда оно што си причао о контроли увоз извоз неке бенефиције појединим индустријама... то је све.. 

eto jes kod nas u jugoslaviji nakon rata 45-te, al ti slabo vidis na blizinu 

Није, изволи овде и податке....

http://predragrajsic.blogspot.com/2014/02/mit-o-jadnoj-porusenoj-jugoslaviji.html

Ја чак и мислим да је суштински почетак сукоба у бившој југи кренуо од Политичара и празне касе... што се тек после пренело на народ  и на крају рат. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ми се у ствари ту слажемо, али су у питању два одвојена питања. Прво, ако непријатељ нападне град, а неко побегне и остави жене и децу на милост и немилост нападачима - он јесте кукавица и неморална особа. Заслужује моралну осуду. Ту вероватно нема пуно супротних мишљења.

Друго питање, о којем сам хтео да расправљамо, је из супротног угла. Какав треба да буде наш људски и хришћански однос према "мобилизацији"? Јер то је обично насиље. Младе људе заробе и присиле да иду у рат, убијају и ризикују живот. Можемо ли ми да то насиље сматрамо за "добро", а оне који му се противе осуђујемо као "неморалне"? Или је то потпуно изврнута етика...?

Не, брате ниси у праву. Да је по твоме онда Црква није била у праву када је благосиљала одбрамбрене ратове. Онда Цар Лазар, по твојој логици, и није Хришћанин, јер је повео народ у рат против Турака, још је и проклео све оне који се нису одазвали мобилизацији и проглашен је за Светитеља. Толики примери Светих Ратника, па и Свештеника и Монаха који су се борили у нашој историји негирају ову твоју тврдњу.

О односу Православља према рату, можеш више прочитати у овом тексту: https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.rastko.rs%2Ffilosofija%2Fjagnje%2Fmatej_arsenijevic_c.html&ei=5peUU7aKGYz20gXjuoHgAQ&usg=AFQjCNERRCLChoBZeNBqzVu_JuAdHJScVQ Такође, препоручујем ти да прочиташ цео зборник ,,Јагње Божије и звер из бездана" где се баш говори о тој проблематици.

Дакле, освајачки ратови, према Православном схватању, нису у реду и мобилизација за освајачке ратове заиста јесте антихришћански чин. Међутим, када је у питању одбрамбрени рат када се брани Вера и народ, онда мобилизација није антихришћански чин и она није тада никакво ,,насиље" јер је то тада ради одбране Вере и народа тј. својих ближњих и то може да се схвати и као жртвовање за своје ближње, а то је онда заиста у Хришћанском духу. Брате, неки од ставова које заступаш заиста нису Хришћански ставови, већ ми пре више личе на неки пафицизам или анархизам, а такође сличне ставове заступају и одређене секте (Јеховини сведоци, на пример, су противници мобилизације, итд). 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...