Jump to content

Препоручена порука

On 4. 6. 2014. at 20:23, Bojan Lazic рече
Nece nestati ni jedno slovce iz zakona dok je neba i zemlje. Dobro, mozda ja protivrjecim sam sebi (nzm. moze biti svasta, nisam svjestan toga), al zar je moguce da ti hoces da kazes da je i sam Isus jedno govorio, a drugo radio?

Stičem utisak da si poprirodi težak individualac i da imaš problem da ostvariš zajednicu.

Crkva je zajednica, nikako pojedinci istaknuti , vakvi, nakvi....ako PC i KC i druge Hrišćanske zajednice proslavljaju Nedelju, to ne znači da smo izgoreli po čelu i da smo poluidioti.  

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2014. at 20:23, Bojan Lazic рече
Nece nestati ni jedno slovce iz zakona dok je neba i zemlje. Dobro, mozda ja protivrjecim sam sebi (nzm. moze biti svasta, nisam svjestan toga), al zar je moguce da ti hoces da kazes da je i sam Isus jedno govorio, a drugo radio?   Ovde ne treba nikakav tumac da bi mogli shvatiti ovako jasne stihove.

Naravno da ne treba nijedan tumač, treba samo ti da kažeš ko si. (slike ne primamo danas)

Neće nestati nijedno slovce,preokrenitelju Biblije i trkaču čas na stari čas na novi pa kad sve to izmešaš onda dolazi do izražaja tvoj intelekt koji nije mali iako ga ti sakrivaš,da bi ovladao nad slabijima.

Hristos je cilj starog zaveta sve se ispunilo kroz Hrista i svaka reč postaje Hristos koji tek takav objavljuje da Njegove reči nikad neće proći. 

Dakle, da li je subota i njeno poštovanje,ispunjenje starog zaveta? Naravno da nije, nego je to Ličnost sam Bogočovek Hristos.

I naravno da mislim da ti to znaš. Bilo bi dobro da odmoriš malo,barem onoliko da ne budeš bezobrazan.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Цитат
2. Mojsijeva 20,9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. 2. Mojsijeva 20,10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. 2. Mojsijeva 20,11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Sedmi dan je nedelja i mi tada nista i ne radimo.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2014. at 20:27, Дејан Бићанић рече

Stičem utisak da si poprirodi težak individualac i da imaš problem da ostvariš zajednicu.

Crkva je zajednica, nikako pojedinci istaknuti , vakvi, nakvi....ako PC i KC i druge Hrišćanske zajednice proslavljaju Nedelju, to ne znači da smo izgoreli po čelu i da smo poluidioti.  

Ma ja sam ti bre u okruzenju okorjelih Srba, tradicijonalista, nemam ja sta da trazim po drugim zajednicama/crkvama - ne treba mi to - jos da me objese o javni trg. Pitanja su logicna i stihovi su jasni, ako nisu onda stvarno nesto nije u redu sa mnom.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2014. at 20:44, Grizzly Adams рече

Чудно је да ти игноришеш све предлоге да нешто прочиташ и проучиш, ако те већ интересује.

Vidiš i sam.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2014. at 20:44, Grizzly Adams рече

Чудно је да ти игноришеш све предлоге да нешто прочиташ и проучиш, ако те већ интересује.

Iskreno, glava me boli od silnog citanja Ovde sam radi diskusije.

Ja vam postavim jedan stih koji govori sam za sebe, a vama treba stranica i stranica s raznih sajtova.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2014. at 20:47, Volim_Sina_Bozjeg рече

Uh kako je nezgodan ovaj čika kad ti da nešto da potpišeš :) ) ) )  (Asocijacija famozna olovka koju posle tvog potpisa strogo traži nazad) :)

Индеед  :D

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 4. 6. 2014. at 17:58, Bojan Lazic рече

Zapostavljanje Subote je krsenje Bozije zapovjesti? - Bezakonje?

Ja nisam protiv svetkovanja Nedelje, nit protiv vrsenja sluzbe u taj dan.

Nedelja kao dan koji nas podsjeca na Hristovo vaskrsenje i treba da bude poseban za nas Hriscane; Tako isto i Subota bi trebala da nas podsjeca na Boga kao Stvoritelja i da nam bude dan odmora kao sto On zapovjedi.

Zar ovo nije krsenje jedne od zapovjesti?

Da li je Bog ukinuo ovu zapovjest?

Ako je Bog ukinuo Subotu to bi onda bila velika kontradiktornost - Zar je moguce?

Православни хришћани поштују суботу, зато и нема поста суботом (сем Велике суботе)  и један од разлога Великог раскола између Источне и Западне Цркве је био и тај. Западна Црква је говорила да је субота као и било који други дан, док на Истоку то никад није прихваћено. 

То је и један од одговора овима који говоре да суботом треба да се пости (на води кад је пост) и ако Источна Црква то никада није чинила.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...