Bojan Lazic Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Zapostavljanje Subote je krsenje Bozije zapovjesti? - Bezakonje? Ja nisam protiv svetkovanja Nedelje, nit protiv vrsenja sluzbe u taj dan. Nedelja kao dan koji nas podsjeca na Hristovo vaskrsenje i treba da bude poseban za nas Hriscane; Tako isto i Subota bi trebala da nas podsjeca na Boga kao Stvoritelja i da nam bude dan odmora kao sto On zapovjedi. Zar ovo nije krsenje jedne od zapovjesti? Da li je Bog ukinuo ovu zapovjest? Ako je Bog ukinuo Subotu to bi onda bila velika kontradiktornost - Zar je moguce? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Buraz, ako si Subotar lepo to priznaj, nemoj da svi mislimo kako si namazan i neiskren Млађони, feeble, Justin Waters and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Lazic Написано Јун 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Buraz, ako si Subotar lepo to priznaj, nemoj da svi mislimo kako si namazan i neiskren Nisam, Boga mi! Samo postavljam pitanja koja me bune i ne mogu da ih "svarim." Ovo nije bezvezno pitanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 А што се не потрудиш мало и прочиташ о томе у православној литератури? Све су то нека елементарна, одавно решена питања. Ево овде имаш неке од тих ствари детаљно објашњене: http://true.faithweb.com/ Sasa2000, Ignjatije and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Nisam, Boga mi! Samo postavljam pitanja koja me bune i ne mogu da ih "svarim." Ovo nije bezvezno pitanje. Prvo, mi pravoslavni se Bogom ne kunemo. Ako te bune, imaš googl pa guglaj, ili traži na sajtu u pretraživaču, do sada je mnogo toga rečeno i napisano na ovu temu. Sasa2000, Јадранка-Дервента and Natalija28 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Ako nisi utvrdjen u veri, onda prvo uči o Pravoslavlju, imaćeš vremena za ostalo Млађони and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Lazic Написано Јун 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Ako nisi utvrdjen u veri, onda prvo uči o Pravoslavlju, imaćeš vremena za ostalo Pa cime da se kunem ako necu Bogom - kad me optuzujete bez ikakve osnove. Ja samo trazim logicna objasnjenja. Ako je Bog rekao da nije dosao da mjenja/ponisti zakon, i ako je rekao da ni jedno slovce iz zakona nece proci - Zasto se onda subota zapostavlja? Dosta mi je vise "guglanja" hocu da diskutujem sa ljudima otvorenog uma - Ako me ne mozete trpjet - banujte me Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Православци се никада не куну ни у друге ни у себе . Млађони and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Pa cime da se kunem ako necu Bogom - kad me optuzujete bez ikakve osnove. Ja samo trazim logicna objasnjenja. Ako je Bog rekao da nije dosao da mjenja/ponisti zakon, i ako je rekao da ni jedno slovce iz zakona nece proci - Zasto se onda subota zapostavlja? Dosta mi je vise "guglanja" hocu da diskutujem sa ljudima otvorenog uma - Ako me ne mozete trpjet - banujte me Polako...malo si ishitren. Niko te ne optužuje, samo se mi Hrišćani ne kunemo, naročito ne Bogom. Isus je došao da ispuni zakon i ispunio ga je i šta je tu nejasno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Lazic Написано Јун 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Православци се никада не куну ни у друге ни у себе . Ne kunem se ni ja nikad, tj. pokusavam da se ne kunem, al kako da vama dokazem da nisam adventista? Ja sam mnogo puta cuo svog svestenika kako se kune majkom; Zar je moguce da on nije pravoslavac :S Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Buraz, ako si Subotar lepo to priznaj, nemoj da svi mislimo kako si namazan i neiskren Ајде Бићко скрати му муке шта га мрцвариш ко Турчин жртву после мегдана! Јадранка-Дервента, Sasa2000 and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Најбоље је да не радиш ни суботом поред недеље. Што је сигурно, сигурно. Живи као ђак и уживај у животу. DankaM, Јадранка-Дервента, Sasa2000 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Ja sam mnogo puta cuo svog svestenika kako se kune majkom; Zar je moguce da on nije pravoslavac :S O sveštenicima ja imam mnogo više ifo neko ti o nedelima ali to nije merilo vrednosti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Lazic Написано Јун 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Ајде Бићко скрати му муке шта га мрцвариш ко Турчин жртву после мегдана! Tako je Buraz!! Nema tu rasprave kada su u pitanju dogme i otacka predanja - Fino, otfikaris glavu svakome ko se usudi da upita sta, kao inkvizitori Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 - Zasto se onda subota zapostavlja? Па, како се субота запоставља? Сваке Суботе у години као, и сваке Недеље, се служи Литургија. Sasa2000, Ненад Р., Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука