Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Drirektori vodecih banaka koje su svojim "poslovanjem" izazvale krizu presli su posle krize u vladu SAD-a kao sekretari za finansije i drugo da spasavaju od krize. Заправо влада САД је изазвала кризу лошом економском политиком и буразерском економијом..тако што су имали одличну социјалистичку меру да "гарантују" кредите од државних пара за куће (хоусинг бабл нпр) па су онда банке давале кредите како су коме стигле.. пошто су кредити гарантовани од стране државе нема шта да бринеш да ли је особа способна да ти врати кредит или не... Директори ту без владе САД не би могли ништа.. нпр.. Једини начин да бизнисмен и компаније постану опасни и превише моћни а штетни по привреду и по друштво јесте да их на неки начин спојиш са државом. Улатимативно спајање са државама ти је комунизам.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Sve su vise manje bezbedne, unajme privatno obezbedjenje, policija ionako nikad pljacku banke nije sprecila. A privatno "obezbedjenje" ce da spreci pljacku banke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 A privatno "obezbedjenje" ce da spreci pljacku banke Пре него полиција у сваком случају. Зато их и плаћају.... шта мислиш да банке безвезе унаљују приватна обезбеђења? Ти и полицију можеш да "унајмиш" да те штити само нико то не ради... ја мислим да је јасно и зашто oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Nista nemati u parama nego u realnim dobarama. Inace ja se zalazem odavno za jednu vrstu bankrota. Oprost duga za priznanje Kosova ili slicno. Tu je sad pitanje dal bi inostranstvo prihvatio. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Пре него полиција у сваком случају. Зато их и плаћају.... шта мислиш да банке безвезе унаљују приватна обезбеђења? Ти и полицију можеш да "унајмиш" да те штити само нико то не ради... ја мислим да је јасно и зашто Brate moj,znas li ti kakvi likovi i za kakvu platu rade obezbedjenje po bankama? Ja znam,veruj mi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Brate moj,znas li ti kakvi likovi i za kakvu platu rade obezbedjenje po bankama? Ja znam,veruj mi. Ок, да прво разјаснимо шта ти мислиш.... Ти мислиш да су они апсолутно бескорисни, и да их банке плаћају за џабе, ето месечно троше по 1500 евра на три-четри радника обезбеђења, онако - без везе? Моја мајка је радила у банци, одличан сам са радницима из обезбеђења тамо. Нису кобре, али у сваком случају су испативи. Сама чињеница да имају наоружане људе - довољна је. Са друге стране, обезбеђење које превози новац прима много веће паре, и њих сам упознао, то су све бивши специјалнци, најбољи од најбољих које можеш наћи на тржишту. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Ок, да прво разјаснимо шта ти мислиш.... Ти мислиш да су они апсолутно бескорисни, и да их банке плаћају за џабе, ето месечно троше по 1500 евра на три-четри радника обезбеђења, онако - без везе? Моја мајка је радила у банци, одличан сам са радницима из обезбеђења тамо. Нису кобре, али у сваком случају су испативи. Сама чињеница да имају наоружане људе - довољна је. Са друге стране, обезбеђење које превози новац прима много веће паре, и њих сам упознао, то су све бивши специјалнци, најбољи од најбољих које можеш наћи на тржишту. Pisacu ti na pp Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Pisacu ti na pp Ок oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Зашто? Банкрот државе није банкрот банака...., Знаш како, када имаш неку радњу, фабрику или пружаоца услуге, можеш да запослиш онолико радника колико профита ст вараш. Ни више ни мање. Рецимо ствараш профит за 10 радника.. ако запослиш 11 долази до губитка. Ако пак запослиш 9, производиш мање него што можеш да продаш и опет ствараш губитак на ономе што можеш да зарадиш на тог једног. Поента је имати оптималан обим производње. Република Србија је као и свака друга "радња" она пружа неке услуге административне природе. Због тога што пружа те услуге, људи остварају одређени профит. Например, путарина, да би могли да транспортујемо производ од крушевца до београда и тамо да га продамо - морамо да имамо пут, да би имали пут, тај пут мора неко да гради. Да би се финасирала та република - плаћају се разни порези и дажбине. Када претераш са запошљавањем у предузећу под именом република Србија, и онда она крећеш да видиш штету у свему ономе чиме се она бави. ПА сада да би платили тај вишак радне снаге који су запослили, они морају да поджу порезе, смањују плате и пензије - јер се све то из исте касе финасира.. од пореза. Дакле у праву си то је знак банкрота.. али банкрот је знак лошег вођења посла. И на крају грешиш једну ствар: Нико није скројио грцима мере, нити нама. Нико код нас није запослио минимум 15 % вишка радне снаге. То смо ми сами урадили. Тражити кривца у било ком другом осим у бирократама, страначким пуленима и политичарима је по мом мишљењу огромна грешка. Одговорни су дакле Тадић и његова екипа и Вучић и његова екипа ( највећи акценат на Динкића и његове економске мере).. Слична прича важи за Грке. Када читаш моје писаније грешиш што мислиш да не осуђујем искључиво Грке за све муке које су их снашле. А посебно да не осуђујем људе који су до сада водили наше финансије и државу. Грци су много више запошљавали у јавном сектору од нас, и повећавали плате без реалне основе. И трошили много више. Заправо прееемного. Када кажем скројили мере, мислим на драстичан рез за оздрављење, или потпуни пад. Онда је то изазвало социјални бунт и општи хаос због сиромаштва које је претило. Пошто смо ишли грчким стопама, јер смо као и они потрошили силан новац који је требао да буде развојни подстицај...сада имамо саопштење фискалног савета, и слично... Неко ми је причао да су и после забране запошљавања код нас запошљавали у јавном сектору. Једном речју, много смо прокоцкали. А дугови се морају плаћати. Зато ће код нас ићи на дуже стазе, али са истим циљем. Замрзавање пензија,плата, отпуштање прекобројних, тотална приватизација,... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Моја мајка је радила у банци, одличан сам са радницима из обезбеђења тамо. Нису кобре, али у сваком случају су испативи. Сама чињеница да имају наоружане људе - довољна је. Бре, ти људи примају најгору сићу . У банци као обезбеђење ради само онај ко не може нигде другде да се запосли . Sasa 015 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Бре, ти људи примају најгору сићу . У банци као обезбеђење ради само онај ко не може нигде другде да се запосли . Небитно шта примају, сама чињеница да су ту дарује неку безбедност. Зар не? Стави се у ум већине криминалаца, да ли би улетео у банку која има камере + наоружане људе... тек тако? И колико њих би то урадило. Врло мало - то се дешава веома ретко. Али се зато редовно пљачкају поштоице без обезбеђења. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Неко ми је причао да су и после забране запошљавања код нас запошљавали у јавном сектору. Једном речју, много смо прокоцкали. А дугови се морају плаћати. Зато ће код нас ићи на дуже стазе, али са истим циљем. Замрзавање пензија,плата, отпуштање прекобројних, тотална приватизација,... Онда се више мање слажемо. Осим у овом: Замрзавање пензија,плата, отпуштање прекобројних, тотална приватизација,... Ово је нешто највоље што може да се деси, јер као што видиш у већини случајева државни кадар лоше води посао и запошљава прекомерно, што утиче на квалитет живота свих нас осталих. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Ово је нешто највоље што може да се деси, јер као што видиш у већини случајева државни кадар лоше води посао и запошљава прекомерно, што утиче на квалитет живота свих нас осталих. Teska zabluda. Odise fridmanovskim mirisima..elaboriracu kad budem manje pijan i dovoljno ocajan. Nadam se da necu i ovo predugo traje DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Teska zabluda. Odise fridmanovskim mirisima..elaboriracu kad budem manje pijan i dovoljno ocajan. Nadam se da necu i ovo predugo traje Тачно је да одишем фридмановским мирисима, јер сам генерлано фридмановац, а фридмановска филозофија је доказана на реалним и практичним примерима. Што ме и занима... ја не волим моралну филозофију аустријске школе, занимају ме само практични мерљиви резлтати чикашке... . Боље дођи наоружан оптимизмом. Тешко је са нама Фриедмановцима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Pod bankrotom Dragas podrazumeva bankrot drzave, a ne gradjana koji su odavno bankrotirali. Gle kolka tema: https://www.pouke.org/forum/topic/10306-branko-draga%C5%A1/ Ja ti pričam o bankrotu a me o Dragaševim predvidjanjima. On me samo motivisao na razmišljanje. Dakle, bankrot će biti jednog dana kada neko izadje na tv i saopšti da država više neće isplaćivati plate i penzije. Млађони and Николa је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука