Jump to content

WWDC 14

Оцени ову тему

Препоручена порука

Браво! То је сјајно и баш ми недостаје!

Користим неко скрпљено решење преко нета - http://web.airdroid.com, али далеко је од како би требало да буде.

Ево овде презентације, на 34:55.

Подели на овим сајтовима

Пуни вам се телефон у другој соби и зазвони, а ви сте у сред посла на меку. Долазни позив се појављује пред вама и можете га примити и обавити разговор ту где јесте. Огладнели сте од рада и пронашли сте ресторан у коме вам се свидела храна. Нема проблема, само кликните на број телефона на сајту и обавите позив без да идете у другу собу.   Завршили сте и хоћете да прегледате форум и вести пре одласка у кревет, те отварате пар табова у сафарију. Али онда сконтате да је боље да се завалите у кревет и читате на ајпеду. Узимате ајпед. На лок скрину је мала сафари иконица. Повуците је и пред вама су тачно они табови које сте пре пар секунди отворили на меку.

Ovo je glavni cilj antihrista. Da toliko otudji ljude da samo preko raznih sokocala komonuciraju. :D :D :D 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Браво! То је сјајно и баш ми недостаје!

Користим неко скрпљено решење преко нета - http://web.airdroid.com, али далеко је од како би требало да буде.

И ја користим ово, али...

Подели на овим сајтовима

https://developer.apple.com/library/prerelease/ios/documentation/Foundation/Reference/NSUserActivity_Class/index.html

Види ли се или захтева логовање у девелопер налог?

Не тражи логин, видим документацију за NSUserActivity.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не тражи логин, видим документацију за NSUserActivity.

Ха! До ове године је prerelease документација била скривена и све је било под строгим NDA. Ове године су олабавили:

”Further, Apple agrees that You will not be bound by the foregoing confidentiality terms with regard to technical information about pre-release Apple Software and services disclosed by Apple at WWDC (Apple’s Worldwide Developers Conference), except that You may not post screen shots, write public reviews or redistribute any pre-release Apple Software or services.”

Ако смо ишта видели ове године на WWDC, видели смо куда иде нови Apple, без Стеве. Иако је још рано и иако у том свету ништа није сигурно, ја сам врло задовољан и оптимистичан. До понедељка нисам био сигуран шта бих одговорио себи и другима на питање да ли девелопмент за iOS/OS X има будућност и треба ли се упуштати у ту авантуру у овом тренутку. Сада тај одговор значајно више превагњује ка ”ДА”. Један податак који су изнели је и да преко деведесет процената fortune 500 компанија користе iOS. А ове године су и том enterprise делу доста ствари побољшали. 

Подели на овим сајтовима

Звучи супер, ове ствари попут continuity нема нико други и тешко да ће имати добро решење у скорије време. Microsoft има све класе производа (комп-таблет-смартфон), али је светлосну годину иза њих на тржишту и тешко да ће им се у неко догледно време приближити.

Шта је ново и револуционарно у вези новог програмског језика не разумем баш (јер генерално не познајем њихово развојно окружење и алате), ту Microsoft има доста добре ствари. Мада нису директна конкуренција јер свако има свој одвојен део тржишта. У том контексту је занимљив овај коментар о "fortune 500" компанијама. Apple има ту улаз "на мала врата" пошто људи приватно масовно користе њихове производе (тешко ћеш наћи пословног човека који нема iPhone и/или iPad) и тражиће све већу интеграцију са пословним системима. Али то је више нека дугорочна, "стратешка" ствар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Moram na tren da prekinem taj tvoj zanos i pitam gde da popravim u Srbiji kompjuter, kada Apple nema servisa i generalnog zastupnistva?

http://www.macola.rs/servis/

http://www.macola.rs/kontakt/

Што се мене тиче, имам само речи хвале о њима.

Подели на овим сајтовима

Шта је ново и револуционарно у вези новог програмског језика не разумем баш (јер генерално не познајем њихово развојно окружење и алате), ту Microsoft има доста добре ствари.

Није ништа револуционарно, у питању је замена за времешни Objective-C, који је строги надскуп још времешнијег C-a. Swift је направљен да, као и Objective-C, одлично ради са Cocoa и Cocoa Touch (еквиваленти .NET-a на OS X односно iOS), а притом је просто модеран језик. Старим девелоперима би требало да мало убрза рад и смањи могућност грешака, а новима да снизи улазну баријеру. Objective-C је мени лично прелеп и у философском смислу, а и по много чему у практичном. Али пошто је одлучено и запечаћено да буде и остане строги (и при том јако мали) надскуп C-a, у неким стварима просто није могао да напредује. Референце на објекте су и даље експлицитни показивачи. Сва имена класа су глобална, namespaces не постоје, те отуд потреба за оним префиксима (NSUserActivity, NSString, NSDate, UIButton итд). Не постоји прави bool тип, што је у неким граничним случајевима доводило до јако подмуклих багова. Нема правих константи. И још много других ствари. У последњих 7 година су га значајно модернизовали, али је то за цену имало смањивање елеганције. Додали су properties, али је синтакса рогобатна и у неким случајевима чак и двосмислена. Додали су closures (blocks), али види ту синтаксу (предложили су комисији да их убаци у стандардни C). Додали су аутоматско управљање меморијом, али и даље програмер мора да води рачуна о неким стварима, и даље то није радило баш свуда. Swift све те ствари сада уводи знатно елегантније (било директно на нивоу компајлера, било кроз библиотеке) и додаје многе нове, неоптерећен било каквим наслеђем, јер га нема. Неке ствари је позајмио од C#, неке од самог Objective-C-a, неке од неких других језика. Како се пореди са свим тим другим језицима, још је рано рећи, али то није толико ни важно. Он није ни направљен да буде конкуренција другим језицима, него да замени један конретни, а ту су већ реакције углавном позитивне.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...