Плутон Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Кол’ко сам скапирао, SWIFT ће моћи да ради упоредо са C? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Кол’ко сам скапирао, SWIFT ће моћи да ради упоредо са C? Ахам. И са C и са Objective-C. Занимљиво је да, кад једном Objective-C нестане, за пар година, C++ ће остати једини језик базиран на C-у. А једина реална предност C++ је брзина, па се питам како ће Swift са њим да се пореди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Čuh da su ubacili jednu vrlo suptilnu novinu - zvaničnu podršku za DuckDuckGo pretraživač. Ako je tačno, biće mi veoma drago. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 http://img.izismile.com/img/img7/20140602/1000/technology_that_used_to_be_futuristic_but_already_exists_now_11.gif Пг and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 http://img.izismile.com/img/img7/20140602/1000/technology_that_used_to_be_futuristic_but_already_exists_now_22.gif Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 http://img.izismile.com/img/img7/20140602/1000/technology_that_used_to_be_futuristic_but_already_exists_now_24.gif Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Хеботе, колико нових ствари. Држава дуради нешто. Apple нема право да оволико оптерећује своје девелопере. Другови, изборимо се за своја права! Grizzly Adams and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Swift (vs. C/Objective-C): funkcije mogu vratiti više vrednosti istovremeno (kao tuples); mogu se ugnezditi unutar druge funkcije; funkcije su građani prvog reda i punokrvni tip, što znači da funkcija može vratiti funkciju ili je prihvatiti kao argument; funkcija može sadržati promenljiv broj parametara kojima se prirodno pristupa kao nizu (ko je ovo koristio u C-u, zna o čemu pričam). Globalni kod (napisan van klase) je ulaz u aplikaciju, što znači da main funkcija nije neophodna. Takođe nisu neophodne #import/#include direktive. println("Hello, World!) je kompletan program koji radi (primetite da ni tačka zarez na kraju ne treba). Kad se uzme u obzir da Swift Playground omogućava interaktivni izvršavanje bez kompajliranja (tj. mi ne moramo da kliknemo "Build", ne znam šta tačno oni rade ispod haube), sa sve vizuelnim izlazom (čak i petlje se mogu pratiti vizuelno), mislim da će Swift biti i odličan i kao scrpting jezik, a definitivno sjajan za učenje programiranja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Нешто слично томе је већ било у зачетку, код флеш програмирања и анимација, програм се зове Свиш, само што из неког разлога то није заживело (причам о визуелном излазу и лаком учењу основа програмирања). Сад постоји нешто, ал ни приближно ономе што је могло да буде. http://www.swishzone.com/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Листајући iOS 7.1 to 8.0 API Differences, набасах на од сада ми омиљену класу - HKBiologicalSexObject унутар новог HeakthKit Framework-a. Grizzly Adams and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 https://developer.apple.com/swift/ Grizzly Adams and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 SpriteKit и SceneKit су 2D ондосно 3D графички интерфејси (API) високог нивоа (у чијим темељима су грозни OpenGL на OS X, ондосно OpenGL ES на iOS). Садрже физику и све остало неопходно за игре или било шта друго где је графика са физиком неоходна, рецимо визуализација симулације експеримената у физици. Поред тога што су интефејси високог нивоа, Xcode садржи и графичке алате за рад са њима. Ове године је SceneKit портован на iOS и омогућена је већа интеграција између ова два. На пример, 3D објекат из SceneKit-a може се практично без губитка перформанси користити као спрајт у SpriteKit-u. Још једна новина на пољу графике је Metal технологија. \m/ То је само фенси име за низ ствари којима су графичке перформансе драстично оптимизоване. На бини је лик из EA демонстрираo каква су чуда направили с тим у смислу перформанси и потпуно нових могућности (приказао је то на оним зомбијима и караконџулама што се боре против биљака и што сви причају о њима, а ја не знам ни шта су). Anyway, шушка се о набуџеној Apple TV кутији и отварању исте за девелопере, чиме би Apple практично ушао на тржиште играчких конзола. Ако је то тачно, овај метал би имао још више смислa него што сад има. Јер рече онај из EA како је сада могуће креирати нову класу 3D игара за мобилне уређаје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Gracias señor Juan! Пратимо пажљиво пренос... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Continuity Почнете да куцате мејл на ајфону и схватите да желите да прикачите фотку која је на компу. Нема проблема. Ваш мек је свестан ваше активности на ајфону и приказује малу мејл иконицу. Кликните на ту иконицу и ваш мејл се појављује на екрану тачно у оном стању у ком сте га пре пар секунди оставили на ајфону. Пуни вам се телефон у другој соби и зазвони, а ви сте у сред посла на меку. Долазни позив се појављује пред вама и можете га примити и обавити разговор ту где јесте. Огладнели сте од рада и пронашли сте ресторан у коме вам се свидела храна. Нема проблема, само кликните на број телефона на сајту и обавите позив без да идете у другу собу. Завршили сте и хоћете да прегледате форум и вести пре одласка у кревет, те отварате пар табова у сафарију. Али онда сконтате да је боље да се завалите у кревет и читате на ајпеду. Узимате ајпед. На лок скрину је мала сафари иконица. Повуците је и пред вама су тачно они табови које сте пре пар секунди отворили на меку. Најбоље од свега, third party девелопери, тј. девелопери са треће журке, то јест ми, могу да креирају настављиве активности у својим апликацијама. Aquilius Cratus and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Браво! То је сјајно и баш ми недостаје! Користим неко скрпљено решење преко нета - http://web.airdroid.com, али далеко је од како би требало да буде. Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука