Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vidiš, Akquilio ...i tebi sličnio, ja iznoseći činjenice nikoga ne vređam, a vi, vrli branioci VTO već ste dva puta, na dve strane pljucnuli po meni SAMO zato što vam se ne sviđa ono što pišem. Pa naravno da vam se ne sviđa, jer vam to ne češka uši. Ti Aquilio možda...možda i poznaješ nešto iz embriologije (premda to znanje do sada nisam video), ali očigledno ne poznaješ mnogo Hristovog učenja. Pazi - ja nemam lične koristi da pišem ovo što pišem. Žao mi je da ljudi sebe uništavaju groznim stvarima, koje im neko kao ti opravdava i na koje ih podstiče. Ali stvarno, ono što ne razumem, zašto Bogu dajete sitniš umesto sve? No, na to pitanje će se već odgovarati.

Što neko reče - Ja reko i dušu spasih. Vi kako hoćete. Ovde se ne radi o nadmudrivanju već o životima nevinih, ali i onih koji jure glavom bez obzira da postanu krivi.

I da...Hristos reče ono o ugrožavanju najmanjih...nema manjih od ovih o kojima pričamo. Ne mogu ni da se brane, ni da puste glas...potpuno su u našim rukama - pa izvolite.

- A posto si totalno ignorisao cinjenice koje smo mi (tvoji neistomisljenici) iznosili bas nemas neku mogucnost

da se hvalis iznosenjem  "cinjenica".

- Ta sta kazes?! Evo trcim kod tebe na privatne casove.

- Da li je stvarno tako tesko kliknuti na link i videti da je stvarnost sasvim drugacije od one koju si sam sebi

izmastao?!

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1970983

Подели на овим сајтовима

Nikad nije kasno da naucis nesto novo.

Moj пост је и био једним делом одговор на ово што си поставио. Прочитај га поново.

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Научно је установљено да приликом  оплодње зреле јајне ћелије, она сама, бира један сперматозоид који има  НАЈБОЉЕ карактеристике. Ћелије "комуницирају" помоћу  малих, тако рећи микро елетроталаса. а сад ја вас што имате право на душебрижништво питам гдје право за осталим 5 милиона одбачених сперматозиода које женски репродуктивни систем одбаци и уништи, јер мајку му сви смо некада били и сперматозоиди??? 

Не знам за тебе, али ја никад нисам била сперматозоид. То се учи из биологије у 5. разреду основне школе. И за непојмљиву безочност женског репродуктивног система жалићемо се оном ко га је направио, а то није ни др Стојковић, ни докони моралисти.

Мали off: невероватно је занимљиво како временом наука дође на то да потврди неке од "најпримитивнијих" људских представа о свету. Донедавно се пребацивало женама ако не роде мушку децу, а сад знамо (ако заиста знамо) да ћелије комуницирају микроелектроталасима. Испада да су злобне црногорске бабе биле у праву. Шта је следеће? Телегонија?

Подели на овим сајтовима

Да бисмо даље дискутовали молио бих те да ме ословљаваш мојим крштеним именом које је уједно и ник на форуму.

Да ли си икада чуо за  International Planned Parenthood Federation ја сам тренер вршњачке едукације са међународно признатим цертификатом из области сексуалног и репродуктивног здравља у Асоцијицији XY која је члан горе поменуте организације. Такође активно сам водио и осмишљао програме за предко стотину предавања у трајању од пет и више дана. Учесник сам више семинара којесу држали свјетски признати стручњаци из области гинекологије, репродукције итд. С тим да се у задње вријеме не бавим активно због породичних обавеза.

И било би јако лијепо да схватиш када је неко циничан.

sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Научно је установљено да приликом  оплодње зреле јајне ћелије, она сама, бира један сперматозоид који има  НАЈБОЉЕ карактеристике. Ћелије "комуницирају" помоћу  малих, тако рећи микро елетроталаса. а сад ја вас што имате право на душебрижништво питам гдје право за осталим 5 милиона одбачених сперматозиода које женски репродуктивни систем одбаци и уништи, јер мајку му сви смо некада били и сперматозоиди??? 

Мали off: невероватно је занимљиво како временом наука дође на то да потврди неке од "најпримитивнијих" људских представа о свету. Донедавно се пребацивало женама ако не роде мушку децу, а сад знамо (ако заиста знамо) да ћелије комуницирају микроелектроталасима. Испада да су злобне црногорске бабе биле у праву. Шта је следеће? Телегонија?

вид комуникације и није толико битан, пол дијете одређује број X или  Y хромозома, с тим да зрела јајна ћелија од свих до јајовода пристиглих сперматозоида изабере НАЈКВАЛИТЕТНИЈИ и то је неминовност.

Подели на овим сајтовима

International Planned Parenthood Federation ја сам тренер вршњачке едукације са међународно признатим цертификатом из области сексуалног и репродуктивног здравља у Асоцијицији XY која је члан горе поменуте организације. Такође активно сам водио и осмишљао програме за предко стотину предавања у трајању од пет и више дана. Учесник сам више семинара којесу држали свјетски признати стручњаци из области гинекологије, репродукције итд. С тим да се у задње вријеме не бавим активно због породичних обавеза.

Нема шта, сјајне референце за место глобалног модератора православног форума.

И било би јако лијепо да схватиш када је неко циничан.

prstgore

prstgore

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

International Planned Parenthood Federation ја сам тренер вршњачке едукације са међународно признатим цертификатом из области сексуалног и репродуктивног здравља у Асоцијицији XY која је члан горе поменуте организације. Такође активно сам водио и осмишљао програме за предко стотину предавања у трајању од пет и више дана. Учесник сам више семинара којесу држали свјетски признати стручњаци из области гинекологије, репродукције итд. С тим да се у задње вријеме не бавим активно због породичних обавеза.

Нема шта, сјајне референце за место глобалног модератора православног форума.

prstgore

smej.gif smej.gif smej.gif

какве то везе има.. значи ли то да ни један медицинси радник није достојан звати се хришћанином, још ако је дотични гинеколог или уролог  smej.gif smej.gif муко моја

ево једна захвалница добро си ме насмијао  prstgore prstgore prstgore

Подели на овим сајтовима

Nikad nije kasno da naucis nesto novo.

Moj пост је и био једним делом одговор на ово што си поставио. Прочитај га поново.

Ne uopste nije bio odgovor na to jer nisi shvatio implikacije ovog sto sam ja postavio.

Procitaj jos jednom ovaj rad i stavi brojke na papir pa vidi ima li smisla pricati o abortusu u

toj embrionalonoj fazi.

Подели на овим сајтовима

Да сачекамо ми прво тај симпозијум о биоетици,па онда да разговарамо.С обзиром да ће један од учесника бити и Митрополит Никола Хаџиниколау,који је један веома широк и упоредо одговоран човек,онда немамо шта да бринемо.

prstgore prstgore smej.gif

Управо хтједох слично написати, док се Мајка Црква не огласи по овом питању сва наша мишљења и нагађања су потеционални гријех  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Да сачекамо ми прво тај симпозијум о биоетици,па онда да разговарамо.С обзиром да ће један од учесника бити и Митрополит Никола Хаџиниколау,који је један веома широк и упоредо одговоран човек,онда немамо шта да бринемо.

А у међувремену? Да станемо или да наставимо са ВТО јер нисмо сигурни?

Или нас се не тиче, будући да смо ми прегурали од ембриона до личности која куцка за компом?

Подели на овим сајтовима

Потребно је да заметак е в о л у и р а  до човека, зар не?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

@Midrash,

pretenciozno i pateticno je poistovecivati sebe sa velicinom Hristovom u ovom slucaju. Nisam potegao kamen nego rec za one koji razuma imaju. Mozes li se sa razumnima poistovetiti?

@Nina,

divna zamena teza. Dakle, Midrash kada svoju bracu hriscane koji pribegavaju VTO naziva ubicama - tu nema problema, a kada ja to nazovem sramotom (imenujuci njega samog kao katolickog svestenika sramotnim zbog takve izjave) ti kazes da sam ja taj koji vredja? I nije istina da oni koji su pribegavali VTO kasnije imaju nekih problema.

@Obi,

taman sam se ponadao da si malo dosao na dobar teren ali vecu glupost da Vladanov komentar nazoves antihriscanskim i da jos istrajavas u nekim bogocovecanskim razmerama je totalno razocarenje, uz obavezan argument necijeg egoizma.

@Vladan i Aquilio, moji komplimenti.

Подели на овим сајтовима

Потребно је да заметак е в о л у и р а  до човека, зар не?

''...И као што већ у корену имамо дрво, као што у чокоту имамо већ лозу и вино, као што у заметку имамо већ дете. Сад расправљају да ли је, рецимо, дете, кад је дете човек, кад је личност, кад може да га избаци из утробе а да не буде убиство детета. Од момента кад је зачеће. Све сад друго је даље логицизирање, рационализирање...'' - Владика Атанасије Јевтић, предавање из патрологије - Св. Никола Кавасила - 28. 02. 2011

Настанак ембриона = зачеће

Подели на овим сајтовима

''...И као што већ у корену имамо дрво, као што у чокоту имамо већ лозу и вино, као што у заметку имамо већ дете. Сад расправљају да ли је, рецимо, дете, кад је дете човек, кад је личност, кад може да га избаци из утробе а да не буде убиство детета. Од момента кад је зачеће. Све сад друго је даље логицизирање, рационализирање...'' - Владика Атанасије Јевтић, предавање из патрологије - Св. Никола Кавасила - 28. 02. 2011

Veliki Atanasije je to mogao reci u svetlu abortusa ali to ne znaci da je on sam protiv VTO.

Ne treba dodavati proizvoljna tumacenja u svetlu onoga sto vladika nije rekao.

Подели на овим сајтовима

Veliki Atanasije je to mogao reci u svetlu abortusa ali to ne znaci da je on sam protiv VTO.

Ne treba dodavati proizvoljna tumacenja u svetlu onoga sto vladika nije rekao.

Управо си ти дао произвољно тумачење, ја цитирах.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...