Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 @RYLAH Што се тиче другог дела твог поста, да ли Србија клизи у диктатуру, питање је и више него занимљиво, ал бисмо овде офтопиковали жешће, па ако те не мрзи, може да се отвори и посебна тема на којој бисмо могли да разговарамо о томе, овде сам га већ одужио жестоко. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Дакле, дебата о вестима и "вестима" током претходног периода је добила и једно (старо/ново) толмачење... Па извол`те... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 А идеја за ову тему, потекла је из овог дијалога наша два цењена форумаша... <цитат> Juan, on 29 May 2014 - 11:52, каже: ОК, Алек, да ли стварно мислиш, онако најискреније, да је баш у овом случају некоме стало да доследно спроведе слово закона и то због некаквих коментара на фејсбуку? Ако је тако, зашто ”Курир” и Вучић нису приведени због истих дела? Зар њихове друштвене позиције не носе још већу тежину изјава? Или не морамо да се задржимо на поплавама, зашто не приводе оне који свакодневно проносе на хиљаде антивакцинационих памфлета и драстично угрожавају безбедност популације (не кажем да такве треба приводити, него питам зашто то не раде, ако већ сада раде)? Зар није обавезна вакцинација ”одлука и мера државних органа”? Заиста мислиш да је у овом тренутку најважније наћи члан тај и тај да оправдамо хапшења и мирни смо? Не мислиш да је Вучић лично наредио та хапшења? Не мислиш уопште да нас твој имењак полако али сигурно уводи у тешку цензуру из које ко зна шта може да резултира. Не мислиш да је битно што Вођа има дебелу историју таквог понашања? Стварно верујеш да се у овом тренутку само спроводи закон и да не постоји ништа због чега друштвено одговорна особа (а то би ваљда требало сви да будемо) треба да подигне глас? Мислим да сам свој став образложио раније на овој теми, када сам рекао да треба да се уздржимо од таквих ствари, да је то у тренутку када се спасиоци цимају да спасавају људе и суочавају се са људима који једноставно неће да пођу са њима, у тренутку када делује незапамћена поплава, у тренутку када је пола Србије у ванредној ситуацији, апсолутно непотребно и штетно. Исто сам рекао и да у неку руку и разумем људе који то шире, јер ова ситуација боли сваког и да највећи број њих делује не из зле намере, али да има времена када ће одговорност овог или оног да се отвори и преиспита. Шта се испоставило? Да нема ни говора о хиљадама мртвих, да су приче о наслаганим лешевима по хладњачама производ болесних умова, да се није намерно минирала било каква брана да би се поплавио Обреновац а сачувао Београд, итд. Шта радити са таквима? Ништа. Односно, ништа не треба радити људима који су наивно ширили те вести забринути за друге људе. Али си и сам по Интернету виђао кретене који су овакве гадости ширили са пропратним коментарима против овог или оног (да не мислиш да браним било кога, мислим и на оне који су пљували Вучића, и на оне који су пљували градоначелника Обреновца, и на оне који су ово искористили да нападају Тадића или кога већ јер су паре проћердане). Тиме су систематски усмеравали бес због смрти хиљада људи, лешева који пливају по рекама или се крију по хладњачама, на онога кога су тренутно нападали, ко год то био. У идеалном свету и идеалном друштву и идеалном систему, такви би се одмах нашли у затвору, не би се ни чекало оволико. У овом нашем систему, вероватно ће бити ухапшена три неподобна тровача јавног мњења, односно троје тровача иза којих не стоји нико довољно моћан да их заштити, док остали неће да сносе никакве последице. Али то што је систем такав не значи да не треба да се залажемо за идеалан систем и не значи да треба да кажемо "ОК, ови нису ухапшени, то значи да закон не треба ни да се примењује". Макар ја тако мислим. Што се вакцинације тиче, нисам сигуран, али мислим да сам негде прочитао да су и за то почели да деле казне. Али свакако да би неко морао и таквим будалама да се позабави, то је можда дугорочно и много штетнија појава него ово. Што се тиче другог дела твог поста, да ли Србија клизи у диктатуру, питање је и више него занимљиво, ал бисмо овде офтопиковали жешће, па ако те не мрзи, може да се отвори и посебна тема на којој бисмо могли да разговарамо о томе, овде сам га већ одужио жестоко. <крај цитата> Баба је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Ако постоји селективна примена закона онда нам то већ нешто говори... Ја лично мислим да Србији треба једна метла да почисти шљама што се навукло...тек после тога можемо причати о успостављању нормалне државе... DYNABLASTER, bgpj and Пг је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Ја мислим да се, упркос тешкој ситуацији такве ствари неће догодити. Мада је врло важно обратити пажњу на понашање појединих политичара, најпре господина А... крррр шшшушшш бииииииииииииииииииииииииип Пг, DankaM, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Наши политиканти свакако имају "потенцијал", посебно мр. Alex Wolfy показује психопатологију и симптоме wannabee диктатора. На њихову велику жалост, превише зависе од демократског Запада тако да ће за сада о томе моћи само да сањају. Осим ако не дође до неке веће међународне кризе која би им то омогућила. Онда је веома вероватно да би се предузеле "одлучне мере". Плутон, DankaM, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 У чему би се огледала та диктатура ? Ајд то прво да разрешимо. Ово што су чинили безумници по интернету ширећи панику и грађанску непослушност у моменту катаклизме не да је за осуду и за апсану него нема ту никакве дилеме. Немоћ државе се огледа управо у томе што оваквим болесницима не може да стане у крај. Шта је требало да се деси да би људи схватили како овакве глупости могу имати катастрофалне последице, можда да паралелно са катаклизмом избије и грађански рат? И то за чије бабе здравље? Неких уцвељених политичара или групација које нису на протеклим изборима постигли жељене резултате? Да се не лажемо, како год да је Вучић одреаговао био би проглашен за диктатора. И да није апсио и да је апсио. А будала би био да није похапсио манијаке. Ја сам пре свега легалиста поштујем државу у којој живим и лојалан сам тој држави без обзира ко је на власти. Ова држава је ту између осталог и мене да заштити од ајдука, безумника, убица, катаклизме и проче али и да друге заштити од мене уколико посегнем за незаконитим и насилним методама. Шта је диктатура у томе што Вучић глумата озбиљност некакву па каже министру да изађе напоље и да не може да касни у ванредним приликама? Ајте молим вас, па данашњи политичари глуматају то им је у опису посла. Диктатура се огледа у много озбиљнијим стварима, а ово није ускраћивање слободе говора већ спречавање ширења хаоса и нереда. Па ако држава избог чега постоји онда је то због тога. Да ли бисте волели да живите у држави у којој ће сваког месеца неки психопата или група психопата покретати револуције, грађанске немире, побуне, улична сукобљавања, панику и лудницу ? Ако бисте то волели онда се слободно буните против оваквих хапшења. Ја нећу, ја ћу бити захвалан држави док ме штити од оваквим манијака. Питање вакцинације и ширења панике око исте може да се пореди са проблемом ове катаклизме али није исто па ни слично. У актуелној ситуацији катаклизме директно су угрожени животи грађана, ширење панике и позивање на грађанску непослушност моментално праве огромне проблеме. Ту нема времена за дилему да ли ћу или нећу послушати ТВ, Вучића, локалне власти и пристати на евакуацију. Нема се времена вода надире, за неколико минута су поплављени градови, имали сте прилику да видите снимке тих догађаја. Значи мора се деловати хитно и моментално. Нема места философирању. Нема се ни времена. Код вакцинације ви имате времена да размишљате. Значи проблем није катаклизмичан, не мора се решавати тог момента и слобода говора па и супротног мишљења није толико проблематична, јер времена још има и не мора се деловати хитно. Међутим одлучивати увек уместо некога другог је велика одговорност у овом случају родитељ одлучује да ли ће вакцинисати своју децу. Позив на одбијање лечења или невакцинисање деце такође потиче од многих који нису баждарени. Мада има доста и оних који су застрашени апокалиптичним заверолошким причама. И на крају има и оних попут мене који су се бунили против бизнис кампање поводом свињског грипа и вакцинисања ономад кад је државни врх и министарство здравља муљало са тим вакцинама ради сопственог профита. Заиста не знам коме је тренутно овај потоп профитабилан. Опозиција ништа не добија, јер само се Вучић рекламира. Опет опозиција ништа ни не губи, јер само се Вучић критикује. Вучић и добија и губи истовремено, што значи да "црва није ни било" 0+0=0 Није у стању да наметне диктатуру, нити је толико луд ( а нити би ико други био толико луд) да то чини у моменту када је добио датум за почетак преговора са ЕУ. Медије не може да исконтролише, његов утицај је на Пинк, Информер и Курир остало негде има приступ, негде нема, али се не пита ништа. Интернет је традиционално опозиционо настројен ( без обзира ко је на власти). Цензура интернета је смешна прича и спада у домен заверологије. Даље зар мислите да би му Брисел дозволио да уводи некакву диктатуру? Мислим смешно је о томе и размишљати. Једном речју цела прича је исфабрикована и пренадувана и искључиво је корисна опозицији и то тако нељудски и лицемерно јер се базира на општенародној несрећи а не на неком политичком дуелу са Вучићем. RYLAH, Милан Ракић, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Grizzly Adams and Аурор је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Постоји више врста диктатуре, не само једна. Диктатура појединца постоји када један човек приграби сву власт у држави за себе. У конкретном случају, питање је да ли Вучић може да постане овакав диктатор. Мислим да то неће да буде случај, а ево и зашто. Прво, да би се успоставила диктатура појединца, то се мора омогућити факторима који долазе изнутра и факторима који долазе споља. Нико у Србији, нити у свету, нема интереса да дозволи да се овде (поново) успостави диктатура појединца, због тога што се показало да то ствара једно уско грло у функционисању државе, и простор за невероватне злоупотребе и манипулације. Покушао Слоба, није никад довршио, покушао Тадић, није му успело, Коштуница имо премало времена. За Вучића не верујем да је толико глуп да покушава. Прво због себе лично (има у виду и претходна искуства, свакако), а онда и због тога што би цела његова партија и цела његова држава добила по носу, и његови би га појели, само када би неко намирисао нешто налик на диктатуру. То што има форму, не значи да има и суштину. То што он на неког виче, не значи да је владалац целе Србије ком нико не сме ни на сенку да згази, него да је тај неко бескичмењак који му се не супротставља и који дозвољава да вичу на њега. Колико Вучић има медија? Блиц није његов, Б92 није његов, телевизије углавном нису његове, Интернет медији га доживљавају као сотону, и леви и десни. Како онда, чак и да хоће, да успостави диктатуру без медија? Реално, шта год да уради, има екипу која је утицајна у медијима, која са њим није добра већ петнаестак година, и која ће да га разапне шта год да уради, и да било који његов потез који им се не свиђа назове диктаторским потезом. Дакле, не мислим да Србија клизи у диктатуру једног човека. Али има друга ствар, коју сам повремено начињао на другим темама. Постоји тенденција да се власт, реална власт, пребацује на органе који нису бирани на изборима, на људе за које многи и не знају, а који полако освајају све више моћи у овој земљи. За сада, то нису толико забрињавајуће појаве, попут оне комесарке за разна права, агенција које су приграбиле добар део управних овлашћења које је Србија раније држала, јавна предузећа која црпе паре и власт које би морале да буду у надлежности државе. Зашто је ово страшно? Зато што, до скоро, држава на многе од тиха агенција или јавних предузећа који су узурпирали државна овлашћења и државне паре није имала готово никаквог утицаја. Зато што разни комесари већ за себе грабе власт која им не припада, а коју отимају на ајдучки начин, притиском кроз средства јавног информисања. Зато што јавна предузећа, која су била дужна да воде рачуна о насипима, сада могу да пребаце кривицу на Владу, Влада да пребаци кривицу на локалну власт и та јаввна предузећа, локална власт да каже нисмо ми надлежни, и да за толку штету нико не одговара. Када се реална власт пребаци на неизабране органе, организације или појединце, којима се протеком времена да и одређена моћ у руке, коју грабе све више и више, и кад такви почну да се питају, горе и црње диктатуре од тога немаш. Јер у таквој држави више није важно ко је победио на изборима, ако му паре, већина управних послова и доста реалне моћи лежи код појединаца или организација над којима нема ни власт ни ингеренције. Слоба то углавном није дозвољавао, Ђинђић, Коштуница и Тадић су такве правили и неговали их, хранећи их утицајем који им никада није припадао, и сад долази ситуација у којој Вучићева Влада може или да се обрачуна са таквима или да настави да пребацује моћ и паре таквима, а да сами узму све оно што дође као последица дилетантизма таквих. Ако Влада изабере да се са таквима разрачуна, има да их разапињу на сваком кораку, и тек ће онда да крену да дрече против "диктатуре". Ако Влада изабере да им буде лагодно и да пусти такве, неизабране, органе да и даље грабе моћ и паре, без да имају одговорност пред било ким, неће нико да их напада, али неће ништа ни да ураде значајније. И што је најгоре, ако се томе не стане на пут, тек ћемо да видимо кроз неко време шта је стварна диктатура, ко год да буде тада на власти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Mediji u Srbiji samo glume da su slobodni. Dokaz je jedno kolektivno prikrivanje da je Vučić napravio vanbračno dete pored sopstvene žene. Пг је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Ово што су чинили безумници по интернету ширећи панику и грађанску непослушност у моменту катаклизме не да је за осуду и за апсану него нема ту никакве дилеме. А где се рачунају они који узроке поплава (а тиме и смрти великог броја људи и огромне материјалне штете) траже у геј парадама и брадатим мушкарцима обученим као жене? Ако би се нашла власт која такве хапси да би, рецимо, спречила да разуларена маса крене да линчује кривце за поплаве, да ли би и даље био легалиста послушан својој држави? Само питам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Mediji u Srbiji samo glume da su slobodni. Dokaz je jedno kolektivno prikrivanje da je Vučić napravio vanbračno dete pored sopstvene žene. Или да је нечија жена отишла у манастир, или да политичар тај и тај јавно вара жену, или да тај и тај политичар много воли младе активисткиње своје странке, или да је та певаљка у полујавној вези са тим политичарем, или да један други политичар пије ко смук, или да смо имали амбасадоре који су правили невероватне дипломатске гафове... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Ili da nam je slobodu medijima u cadjavu Skupstinu uneo Velja na bageru ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 А где се рачунају они који узроке поплава (а тиме и смрти великог броја људи и огромне материјалне штете) траже у геј парадама и брадатим мушкарцима обученим као жене? Ако би се нашла власт која такве хапси да би, рецимо, спречила да разуларена маса крене да линчује кривце за поплаве, да ли би и даље био легалиста послушан својој држави? Само питам. Да. Да сам Вучић ухапсио бих митрополита Амфилохија уколико би он био грађанин ове државе. Али пошто нисам Вучић а нити је Амфилохије грађанин, онда ништа. Друга је ствар колико би то било у интересу самом Вучићу јер би засигурно тим хапшењем изазвао још већу пометњу. Али и то се може просто решити тужбом па удри по џепу. Заправо тако бих решио већину ових паничара, тужбом и новчаном казном. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Да. Да сам Вучић ухапсио бих митрополита Амфилохија уколико би он био грађанин ове државе. Али пошто нисам Вучић а нити је Амфилохије грађанин, онда ништа. Друга је ствар колико би то било у интересу самом Вучићу јер би засигурно тим хапшењем изазвао још већу пометњу. Али и то се може просто решити тужбом па удри по џепу. Заправо тако бих решио већину ових паничара, тужбом и казном. ОК, онда. Не слажемо се, али честитам на доследности која се ретко виђа. Ћириличар and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука