Jump to content

После папе пожар!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислиш да је неко подметнуо пожар? 

Ова конструкција после папе пожар је новинарска намештаљка, која усмерава на кривца. Не мислим да је Папа крив. Мислим да нам је Господ дао знак. Е сад, свако тумачи на основу онога што му је у срцу, уместо да чујемо поруку...

O Bože "podmetnuo"? To ni slučajno, jednostavno je samo pomogao da ta lampa spadne a požar se sam potom rasplamsao, jel de. :)

Pogledaj, nije potrebno dugo istraživati po internetu da se pronadje i ustanovi ko u tom pogledu manipulisanja zapaljivim materijama ima već nekakva izvjesna bogata, velika i dugogodišnja a istovremeno, gle tog čuda i slučajnosti, i antiekumenistička iskustva.

Može to bit simpatizer takvih dostojnih staraca kojeg je vrlo fascinirao i inspirisao njihov takav sveti hrićanski i podvižnički primjer pa se jednostavno samo ugledao na njih, ako se oni mogu razmahivat molotovljevim koktejlima onda i on kao mirjanin može barem "nehotice" zapet za lampu, šta je loše na tom? Bitno je da se to tamo vatrom "dezinficiralo", jel da. Dakle je to bio neko ko nije dobro pročitao ili rastumačio nekog svetog oca a to im je u krvi, umesto boriti se molitvom on pročitao boriti se molotovljevim...To tako onda zaista bude Božiji znak, jel da.

https://www.pouke.org/forum/topic/34081-monasi-manastira-esfigmen-sada-bacaju-medijski-molotovljev-koktel/?p=1106211

Подели на овим сајтовима

Такав Господ би био баш приземан. Шта знам. Можда ја грешим...али некако мислим да је Бог изнад наших неслога.

Mislis da se Bog bavi samo visokom teologijom a ova crkvena politika i podele hriscana ga ne zanimaju?

Подели на овим сајтовима

Мислим да би ми требали да престанемо да мислимо и знамо и претпостављамо, да мало ућутимо и послушамо шта нам говори и да се помолимо.  А Господ зна боље од мене шта је хтео да нам каже.

Подели на овим сајтовима

Бог је Истинит и не воли лаж. Читајте мало Свете Оце ви који тврдите да је све то исто бити католик или Православац. Верујте ми просветлиће вас.

„Ниједно исповедање Хришћанске Вере, осим Православног, не може Хришћанина привести савршенству хришћанског живота, нити светости, савршеном очишћењу грехова и нетрулежности, јер друга исповедања неправославних садрже „Истину у неправди" (посл. Рим.), помешали су ташто мудровање и лаж са истином и немају она богодарована средства очишћења, освештења, препорода, која има Православна Црква. Искуство векова, или Историја Православне Цркве и других цркава, показивале су то и показују са поразном очитошћу. Сетите се мноштва светаца наше Цркве, прошлих и садашњих времена -и њиховог одсуствовања, након поделе цркава, у другим неправославним црквама, католичкој, лутеранској, англиканској".

Свети Јован Кронштатски

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

Разговарају Отац, Син и Свети Дух где би могли на путовање. После неколико предлога рече Отац - могли би смо у Рим. A Дух Свети ће не то - Супер, тамо нисам био 1000 година :D

Подели на овим сајтовима

A otkud ti znaš da se ustvari prevrnula sasvim sama tj. da joj niko nije "pomagao" iz te dobre namjere

a viših nekih ciljeva da se prevrna "sama", recimo tako što je "nehotice" rukavom ili nečim zapeo o nju, 

ti si pri tom bio kad se to tamo desilo i sve to vidio? Na tvom mjestu ja u to tako siguran baš ne bih bio.

Možda mu se nije svidjelo što je papa ili što su obojica i papa i patrijarh tamo bili zajedno pa to tako proventilovao?

Dao oduška i prolaz svom velikom nezadovoljstvu, ispustio paru. Možda zato jer je veliki antiekumenista i zilot, recimo.

Nigde ne piše da ja znam. Ja verujem da je tako bilo!!!Tumacim ceo dogadjaj kao upozorenje. Sad da dokazujemo ko je u pravu a ko nije vreme ce pokazati. Nama samo ostaje da molimo Boga za spasenje svih. Da oprosti svima i da nas sve vrati na pravi put! :) :good2:

Подели на овим сајтовима

Разговарају Отац, Син и Свети Дух где би могли на путовање. После неколико предлога рече Отац - могли би смо у Рим. A Дух Свети ће не то - Супер, тамо нисам био 1000 година :D

:))  :))  :))  :))  :))  :))  и више хахахахахахха

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Кад се шалимо на рачун католика, питали једног католичког свештеника колико људи ради у ватикану а он на то одговорио "половина" хахахахах

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Hmm da...a Bogu ne smeta kad se monasi u hramu pobiju, razbijajući jedan drugome glave, "svedočeći" veliku svoju ljubav, pravoslavnu, a smetao bi mu papa...baš. Nego, evo još jednog tumačenja - biće da nam svima Bog poručuje da ni vama ni nama očigledno ne treba taj hram jer se mrzimo najstrašnije, a gde je mržnja tu Boga nema, ima onog drugog, čiji je zaštitni znak upravo ta vatra, ali koju vatrogasci ne mogu da ugase.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ko je bio u crkvi Hristovog groba, zna dobro, ko nije bio nek proveri - ono što je najužasnije je PODELA, i to ne između katolika i pravoslavaca, već iymeđu samih pravoslavaca. Odavde do tamo su ovi pravoslavci, od tamo pa dovde ovi drugi, i tako redom. Kad pređeš liniju, posebno za velika slavlja, dobiješ, "bratski" po glavi.

Подели на овим сајтовима

Uzgred, za neobaveštene. U istoj crkvi se svaki dan služi katolička liturgija i to na svakih sat vremena, počevši od 6 ujutro, pa do naveče. I ja sam lično služio liturgiju i to na samoj Golgoti, pored mesta raspeća našeg Gospoda, Isusa Hrista - i naravno, nit sam bio prvi ni poslednji, te je stoga KC prisutna i te kako, uključujući zajedništvo sa papom, svaki dan. Da Bogu to smeta, gorelo bi davno :) ali, očigledno, nešto je drugo u pitanju. Toliko za hiperpravoslavne čitače znakova.

Подели на овим сајтовима

Prvo treba nauciti citati forum.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Uzgred, za neobaveštene. U istoj crkvi se svaki dan služi katolička liturgija i to na svakih sat vremena, počevši od 6 ujutro, pa do naveče. I ja sam lično služio liturgiju i to na samoj Golgoti, pored mesta raspeća našeg Gospoda, Isusa Hrista - i naravno, nit sam bio prvi ni poslednji, te je stoga KC prisutna i te kako, uključujući zajedništvo sa papom, svaki dan. Da Bogu to smeta, gorelo bi davno :) ali, očigledno, nešto je drugo u pitanju. Toliko za hiperpravoslavne čitače znakova.

da i orgulje su tamo :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...