Jump to content

Šantiću u čast

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne zastani

Ne zastani! Sve dalje i dalje, tamo gdje te tvoja vjera zove! Bog, koji ti svoju milost šalje, vodiće te na podvige nove. Ne daj srcu da ga slutnja svlada, niti oku da ga suza rosi; Tamo kud te zove snaga mlada svoj krst teški na plećima nosi! Blago onom koga proviđenje pod bremenom put Golgote sprema! Na nj svijetlo čeka vaskrsenje i njegovoj slavi konca nema. Pred njime će poniknuti zloba, što mu negdje oštri vijenac splela, kad on silan digne se iz groba, a zâr božji zagrije mu s čela. Ne zastani! Kroz maglu duboko s krstom stupaj uz goletnu stranu! Svoje čelo podigni visoko i raduj se vaskrsnome danu!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ljubav

O, da mi je nešto pa da budem reka, pa da tečem ispred tvoje kuće male; Pevajući tebi da razbijem vale o pragove gde ti staje noga meka. Pa kad niz pragove siđeš sa ibrikom, da zahvatiš vode, da ti zgrabim ruke, prigrlim te sebi u svoje klobuke, i da tebe, draga, više ne dam nikom. Na dušeku trava i mojih smaragda, kao nimfa moja, da počivaš svagda, i da niko ne zna tvoje mesto gde je. Samo moje oči da gledaju u te, samo moje sve dubine i sve kute da lepota tvoja osiplje i greje.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Моји су очеви из онијех страна
гдје мотика звони и гдје красна бије;
гдје зној с чела капље и гдје рало рије
и тврде се груде дробе испод брана.

Моји су очеви из колиба груби',
гдје се гусле чују, приповјести, бајке,
гдјено дјецу уче просте, добре мајке
кам рођени како брани се и љуби.

• Волим 1

Солидарност ће спасити свет.