Jump to content

Квази-истине које се шире путем интернета ради деморалисања народа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Гоцо, опусти се мало. И не дирај ми "уличарке". :)

Опуштена сам ко бабине груди... 1324_womens 

Подели на овим сајтовима

U pravu je Gordana i treba nam više Gordana. Jer to je glas razuma, to je ona Srbija koja je svojim čovekoljubljem pokazala sad u ovoj situaciji šta je zapravo Srbija, na žalost ta Srbija je ućutkana.

Подели на овим сајтовима

И на све то додајмо квази-сатиричне текстове који служе да се подметне мишљење, негативно и безочно под маском шале.

Па хајде да се насмејмо, ха ха ха.  :krstix:

У исти ранг спадају и текстови о доњем вешу уличарки којима нам затрпавају мозак и скрећу, не пажњу већ - ум...

И враБцу на грани је јасно да су све измишљотине, а онда људски мозак посеже за рационализацијом како би се спасио курцшлуса па каже: Па не би ваљда све измислили, где има дима има и ватре, и почне да доноси сам закључак шта се ту дешава...наравно онај који одговара творцима ових психопатских умотворина.

Да шала је моћно срество да пошаљеш другом неку поруку , а да га притом не увредиш . Још када ставиш смаил који се смеје или намигује шала је "потпуна ".

Што би наш народ рекао све што се напише треба читати међу редова .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Па све те новине утркују се ко ће већи тираж да прода (е сад дали је истина или  није то више у Србији је изгледа најмање важно,важан је маркетинг) а и Пинк Тв који је 24 часа објављивао о поплавама већ је почео са статистикама и бројкама о гледаности те исте Тв...И на крају се све сведе на:"где новац врти ни бургија неће".

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

И на све то додајмо квази-сатиричне текстове који служе да се подметне мишљење, негативно и безочно под маском шале.

Па хајде да се насмејмо, ха ха ха.  :krstix:

У исти ранг спадају и текстови о доњем вешу уличарки којима нам затрпавају мозак и скрећу, не пажњу већ - ум...

И враБцу на грани је јасно да су све измишљотине, а онда људски мозак посеже за рационализацијом како би се спасио курцшлуса па каже: Па не би ваљда све измислили, где има дима има и ватре, и почне да доноси сам закључак шта се ту дешава...наравно онај који одговара творцима ових психопатских умотворина.

То су све тешки петоколонаши...пуна их је данас Србија...

Подели на овим сајтовима

Evo nesto sto nije kvazi istina:

Šta bi bilo kad bi bilo?

Moje selo Jarak, kao i mnoga sremska/vojvođanska sela su ispresecana atarskim kanalima čija je prvobitna namena bila odvodnjavanje. Naglašavam prvobitna, što ćete otkriti u daljem tekstu.

Austrougarska je u ono vreme imala imala ideju i viziju šta znači kada Sava podivlja. Da li su i u ono vreme imali satelite, gugl rtove, haarpove, androide i pangalaktičke grgulj blastere, ne znam.
Ali pouzdano znam da su to uradili iz nekog razloga. Činjenice govore u prilog. Kanali su tu.

…. kada bolje razmislim, oni su bre bili budale, imali su višak love i vremena i onda su se iživljali, umesto da su kupovali besna kola.  Bilo im bre dosadno i onda je nekoj budali palo na pamet da kopa te kanale!
Ne znam samo kako su uspeli da iskopaju onolike kanalčine pre 100 godina, “mamicu im nji’ovu  švapsku”, da mi sada sa modernom mehanizacijom ne možemo čak ni da ih očistimo, a kamoli produbimo.
Ne mogu da prokljuvim, možda su imali neku vanzemaljsku tehnologiju. Ali neka ostane misterija za sad.

No dobro, snašli smo se mi…Pa mi smo Srbi najpametniji narod na svetu, zar ne!? Neće nama švabo da kopa i rovari po majčici Srbiji, a ne, ne!
Napunili smo te kanale govnima iz septičkih jama, svinjaca, klanica… Takođe, dobro su nam poslužili za uginule životinje, stare veš mašine, televizore, šut, ciglu, komšijinu crknutu kravu (konačno je crkla) i ostalo…

DSCN4562.jpg

Koje budale su ovo kopale? Ustvari, vidi što je dobro mesto da bacim onaj otpad iza štale… Informacije radi, ono tamo zeleno u pozadini je šuma Leget, a iza nje je Sava.

DSCN4561.jpg

Ništa bolje od sveže ovčetine

DSCN4552.jpg

Idealna receptura, ovčetina sa praznim bocama od otrova. Mljac…

Ali naravno, ni tu nije kraj. Uveli smo samodoprinos, da se ti kanali čiste i održavaju, pa smo otimali 3% od plate radnicima i 5% privatnicima.
Jesam rekao kraj?
E pa nije još…
Uveli smo i porez na odvodnjavanje, jel tako? Ima vas pravnika, advokata i ostalih pametnih ljudi, koji će to bolje znati od mene, pa eto bacite malo pogled.
Ja sam nabasao samo na ovaj zakon iz 2013, a mislim da je to uvedeno i mnogo ranije. Ne držite me za reč, ali pouzdano znam da se to sprovodilo u mojoj kući. O drugim neću da pričam.
Za onaj gore pomenuti samodoprinos takođe pouzdano mogu da tvrdim da se sprovodi, jer ga i ja plaćam (platni listić kao dokaz) , kao i moja majka i otac. Svakog meseca nam se uredno skida od plate, zarade i penzije.

Molim lepo!
Šta radite sa tim parama, ne znam. Ali znam da se ne radi ono što piše da treba da se radi. Eto slika, pun sajt. Bolji dokaz ne postoji.
Napisah tekst o tome nedavno, pa koga zanima, neka pogleda link i neka obrati na pažnju na član 3, koji spominje atarske kanale.

Pisao sam ranije o ostalim stvarima, samo što je mali broj ljudi to pročitao, a naravno da niko ništa nije preduzeo. (Nema se para, jel?)
Žao mi je što u ovako teškom trenutku moram da kopam po prošlosti, ali istina mora izaći na videlo.
Evo tih članaka :
- Dugogodišnje zagađenje kanala Kudoš. (Taj kanal se inače, sa svim svojim sastojcima izlio u dvorište mog drugara i kolege.)
Bacanje životinjskog otpada u atarske kanale. Ovaj tekst bih trebao da nazovem “Uzaludna borba sa vetrenjačama”.

Dokle više, pitam se dokle? Pitam sve vas? Sada imamo posledice, a šta je sa uzrokom, hoćemo li ga i dalje kulirati?
Hoćemo i dalje biti u fazonu, ma boli me, nije to kod mene, nije u mom selu, u mom gradu, nije u mom dvorištu,…briga me za Jarak,  za Sr.Mitrovicu, Obrenovac, Šabac, a pogotovu za neki tamo Krupanj, koji ne znam ni gde je?
Da li ćete nakon svega opet misliti tako?
Ako hoćete, onda molim Boga da nas sledeći put sve lepo podavi i da se svi nosimo u 3 lepe. Nismo ni zaslužili ovu prelepu zemlju.
Treba da je nastane neke divlje životinje, one će bar znati kako prema njoj da se ponašaju.
Uostalom uskoro će nam se komarci načestitati mile Nove godine, pa se pitam da li ćemo i njih preživeti.

Imam neki utisak da neće biti isto, nešto mi govori da će se stvari promeniti.  Sami smo se uverili u prethodnih dana, da sve zavisi od nas.
Verujem u neke od vas. 

Da me neko ne bi pogrešno shvatio, ljudi su pomogli, pokazali da im je stalo, došli su sa svih strana i puno toga uradili.
Pokazali su da imaju ogromna srca! Još jednom hvala svima onima koji su bili u mom selu,  kao i onima koji su i dalje na terenu i pomažu nesrećnom narodu.

Ali hajde da sledeći put budemo spremni. Hajde bar da pokušamo!

Krivo mi je zbog svega, majke mi. Nije da nisam probao. Pričam u svoje ime.
Putem udruženja Savski Talas iz Jarka, čiji sam aktivista, sam se trudio da nešto promenim, da nešto uradim.
Projektovali smo, molili, pozivali, ubeđivali, edukovali, spamovali, izveštavali
A to mi čak i nije posao, “lebom me ne rani”, što kaže naš narod.

Nisam pljuvao ove ili one, nego se pokrenuo, našao nekolicinu istomišljenika koji su uradili nešto.
A
ko bolje pogledate ovaj sajt, videćete sve akcije koje je preduzeo Savski talas iz Jarka. Samoinicijativno, neprofitabilno, bez ičije pomoći i političke zaleđine.

Koji apsurd?!

Moraćemo da menjamo ime udruženja, pošto će 
Savski talas
 od sada asocirati na nešto drugo. Nažalost…

Dosta sam rekao.
Naravno biće tu hejtera ovih ili onih, mojih meštana pogotovu, ali više me zaista ne zanima šta će ko da priča.
Možda me čak i upozore neki “od gore”, ali me ni to više ne zanima. Videli smo se mi ovih dana na terenu, zna se ko je prvi počeo da alarmira ljude kad je Sava krenula da raste u Jarku i ko je pokazao da je tu jer voli svoje selo.

mnv-1024x539.jpg

Jarak se nalazi između kanala Kudoša, kanala Jarčine i Save sa jugozapadne strane.

Voleo bih da nisam u pravu, da je sve ovo što sam napisao jedna velika glupost, ali na vama čitaocima je da procenite.

Miroslav Jovanović

http://www.jarak.net/nase-selo/sta-bi-bilo-kad-bi-bilo/

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Да ли је само тираж у питању...почињем врло озбиљно да сумњам да је то једини мотив.

Али ево да размислимо о овоме:

Сретнем нпр Жику и кажем му мртва озбиљна, е, Жико, гори ти кућа, запалио је Миле, али ти је мајка остала унутра и изгорела је, али пре тога ти је силовао жену и ћерку ти је отео па је сад већ стигао то Ралетове кафане...

И Жика добије полуинфаркт, зграбио је већ секиру (поред врата што стоји у свакој пристојној кући). Довела сам га у емотивно стање беса, очајач лудила и жеље за осветом, у стање приправности да спаси ћерку...

А при том сам ја рецимо лице које је задужено за јављање и обавештавање у случају невоље.

И сад Жика дотрчи до куће, кућа стоји, њему лакне, утрћи и кућу, мајка жива, нема жене и детета...нађе жену у башти лакне му...и даље је ван себе шта се догађа...у кафани седи Миле, хвата га за гушу...туку се пола сата избегавајући ударце секиром...док се најзад страсти не смире, и попију заједно пиво...

И дођу да мени све по списку. А ја се смејем и кажем, ал сте глупи, зар нисте схватили да је све шала??? Па такве ствари се не догађају заозбиљно, испали сте глупи у друштву. Каква сте ви примитивна стока, зато нам и јесте овако лоше...

После месец дана оваквих шала, могу комотно да одем да запалим Жикину кућу, силујем му дете, продам жену у бело робље, распарчам мајку на органе, и још и да га обавестим о томе...он неће мрднути ни малим прстом мислећи се...мене си нашла да фарбаш, знам ја за јадац...

Подели на овим сајтовима

Машинерија за дезинформације ради пуном паром у протеклих пар година...

Питање је како уопште успоставити ред у сфери информација, када је простор доступан свима.

Подели на овим сајтовима

Да, то је право питање...и где се заиста информисати а не бити изложен манипулацији...

Да се разумемо, све вести које нас шокирају, узрујавају, разнежују или бацају у било каква емотивна стања нису вести већ манипулација јер се обараћају нашој подсвести и емотивном, дакле нерационалном делу личности....а то није објективно већ субјективно...

Можда би СПЦ могла да има новине са правим новинарима и правим вестима, онаквим какве требају да буду: само проверена истина, сувопарно без тумачења и усмеравања јавног мнења....

Можда сам ово сад и лупила, али то би ми уливало поверење...

Подели на овим сајтовима

Да, то је право питање...и где се заиста информисати а не бити изложен манипулацији...

Једном приликом сам из тог разлога питао једног од форумаша овде, где се он то информише...одговорио ми је: "Код пријатеља..." 

Да се разумемо, све вести које нас шокирају, узрујавају, разнежују или бацају у било каква емотивна стања нису вести већ манипулација јер се обараћају нашој подсвести и емотивном, дакле нерационалном делу личности....а то није објективно већ субјективно...

Разумем шта хоћеш да кажеш, али у том случају би морала да одбациш све...не можеш филтрирати јер си емотивно биће и свака вест, било лажна или истинита ће изазвати некакву реакцију.

Ајд људи смо, мање или више паметни, па можемо да прозремо донекле...али поверење је данас јако скупа роба, бар за мене...

Подели на овим сајтовима

Можда би СПЦ могла да има новине са правим новинарима и правим вестима, онаквим какве требају да буду: само проверена истина, сувопарно без тумачења и усмеравања јавног мнења....

:D

СПЦ је један од шампиона заташкавања, усмеравања јавног мњења, цензурисања чак и људи из сопствених редова и сличних нечасних информативних работа. :) Једино што мислим да у њиховом случају није по среди некакав план, већ просто хаотично стање и диносауруско размишљање.

Подели на овим сајтовима

Да Ђуро, али зна се шта је информација...шта је вест...дакле без мишљења новинара само чињенице, проверене и без нагађања, предпоставки и сумњивих извора. 

Само оно у шта се лично репортер уверио, и што је доказано. Дакле без линча, окривљавања пре суђења, клевета, рекла-казала система и сличног, без везивања неколико вести ради усмеравања мишљења у црно-белом илиили маниру, као на пример код ове вести: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/467823/Dok-su-drugi-dizali-cenu-robe-Haj-Hong-je-prodavao-cizme-za-nula-dinala?ref=fbblic

1 Кинез јесте учинио дивну ствар, свака му част

2 Јесте било људи који су дизали цене

= док је један кинез био хуман, сви срби су били лоши и лопови

е тај закључак који се неминовно изводи из овакве поставке је добијен манипулацијом.

Вест је само Кинез помагао волонтерима, свака им част свима.

Подели на овим сајтовима

Машинерија дезинформације и манипулације је само сврха заглупљивање народа..

Мислим да је дезинформација најбољи алат за диверзантске делатности. Показало се опет да је тако у овој минулој недељи..

Подели на овим сајтовима

:D

СПЦ је један од шампиона заташкавања, усмеравања јавног мњења, цензурисања чак и људи из сопствених редова и сличних нечасних информативних работа. :) Једино што мислим да у њиховом случају није по среди некакав план, већ просто хаотично стање и диносауруско размишљање.

На основу чега си формирао овакво мишљење? 

Да ли си упућен директно у послове СПЦ?

Био лични сведок?

Или на основу наслова из Блица, Курира? Или на основу препричавања тих истих наслова од народа који их разноси ко вирус грипа?

Па онда верификовано шеровима и лајковима и коментарима људи и "људи" на фејсу, чиме је истинитост постала непобитна?

Баш о томе је тема...шта ми знамо заправо и од кога, и да ли му је веровати...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...