Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 ла лааа ла лааааа лаааааааа... Ђуро Станивук and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 REAGOVANJE – Aleksandar Vučić: Pre nego što me okrivite za bilo šta, setite se da sam veoma moćan Poštovani građani Srbije, Nakon katastrofe izazvane poplavama širom Srbije, predstoji nam period oporavka i obnove zemlje, ali i period u kome ćemo tražiti krivce za sve što se desilo, a nije moralo. Već sada mogu da pretpostavim da će biti pojedinaca koji će krivicu za slabu organizaciju, širenje panike i generalno nesnalaženje u vanrednim okolnostima pokušati da prebace na mene lično. Ukoliko takvih bude bilo, imam da im poručim samo jedno – pre nego izgovorite makar i jednu reč kojom ćete optužiti mene za bilo šta, počevši od spore reakcije, preko loše koordinacije, pa sve do nedovoljnog ulaganja države u spasilačke službe, setite se samo jedne stvari – ja sam i dalje veoma, veoma moćan čovek. Ne volim što na to moram da vas podsećam, ali moram, da bih predupredio sve one koji će možda sada reći „Vučić je kriv za to i to“ – nemojte. Setite se da kontrolišem vojsku, policiju, tajne službe i mnoge medije i da sam prilično sujetan. Nije mi nikad u prošlosti bio problem da reagujem u situacijama gde me kritikuju pa neće ni ubuduće. Verujte mi. Znam da ste nestrpljivi da vidite ko će biti odgovoran za sve ovo – jer, da se ne lažemo, neko mora da je odgovoran – ali pre nego što i pomislite da na mene svalite makar i delić odgovornosti, znajte da uz svu logistiku koja mi stoji na raspolaganju veoma lako mogu da dođem do vaše adrese, imena i prezimena. To mi nije ni najmanji problem. Neko će reći da je ljudski u ovakvim situacijama priznati svoje greške i preuzeti odgovornost. Ipak, moram te neke da podsetim na to kroz šta sam sve prošao da bih stigao tu gde jesam. Priznaćete i sami da bi bilo glupo da posle svih tih godina rada na dolasku na vlast sada trpim posledice zbog poplave, ma koliko da je biblijskih razmera. Jeste, lako je posle svega ovoga upreti prstom u čoveka na vrhu lanca komande i reći „On je glavni krivac“. Ali isto tako je i čoveku na vrhu lanca komande lako da pronađe ko je to tačno upro prstom. Tako da, razmislite dobro pre nego što bilo šta uradite, kažete ili pomislite. Dakle, čisto da rezimiramo – ukoliko ste planirali da krivca za bilo šta tražite u meni, budite uvereni da neću blagonaklono reagovati na kritike u ovom trenutku. Jer iskreno, ja planiram da budem tu gde jesam još dugo. Da ne bude da vas nisam upozorio. Ništa lično. S poštovanjem, A.V. Izvor: Njuz.net Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Не знам шта каже закон, али сам сасвим сигуран да је у питању само демонстрација бруталне силе и ништа више од тога. Na nažalost nije samo demonstracija brutalne sile. Kao što ni uvođenje varednog stanja nije samo radi toga što se desila nepogoda/katastrofa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=Qp3ch05gQ3Q Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Takođe gospodin premijer je sinoć već najavio da će takvih situacija (uvođenja varednog stanja) biti sve češće u budućnosti, a kao razlog/opravdanje tome naveo je (očiglednu) promenu klime te će se suše, poplave ... dešavati sve češće ... Verujem da će biti dovoljan jači obilan pljusak sa gradom za tako nešto (najsvežiji primer: nevreme u Kragujevcu pre nekoliko dana). Nešto veći sneg takođe (primeri: drama sa zavejanim ljudima u Vojvodini; pretprošla zima ...) Verujem letos temperature iznad 38-40C ... biće varednih stanja zasigurno što na lokalu (na nivou opština) što opšte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 A koja je poenta sa tim varednim stanjima. Razmislite malo. Je li to samo termin koji opisuje lošu situaciju i sl. Kakve su zakonske konsekvence. Šta se tada menja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Takođe gospodin premijer je sinoć već najavio da će takvih situacija (uvođenja varednog stanja) biti sve češće u budućnosti, a kao razlog/opravdanje tome naveo je (očiglednu) promenu klime te će se suše, poplave ... dešavati sve češće ... Ванредне ситуације су фантазија свих властоджаца јер им дају изговор и могућност да заведу "ванредно стање" и тоталну власт. Како бре да владаш државом кад мораш да поштујеш права сваке будале...!? Tristatri је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Bravo za Sud. Ovakve treba kaznjavati da se smire slicni likovi. 30 dana samo za mene sto su mi dizali pritisak sa onim kretenlucima o hiljadama leseva koji plutaju po obrenovcu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Udri milicijo! Bas tako i treba sa ovima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Ostaje još par pitanja na koje treba odgovoriti. Je ji se klima zaista promenila u poslednjih 5-6 godina? Koliko mediji utiču na poimanje obima realnog događaja? Je li priča sa čestim varednim stanjima ekskluziva vezana samo za državu Srbiju? Naime da li je to puki izum naših vlastodržaca? Ili je to pojava koja već nije bez presedana? Pobogu, nije se klima promenila samo na mikro nivou, tj. za Balkan ili Srbiju? Kakve su perspektive!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Bas tako i treba sa ovima. Тако увек треба са "њима", све док не дођемо "ми" на ред... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Тако увек треба са "њима", све док не дођемо "ми" на ред... Kriminalci su na tapetu svuda pa tako treba i u Srbiji da bude. A ovo jeste bio kriminal. A evo jos vesti iz DRZAVE SRBIJE. Ovo volim kada vidim, da drzava radi svoj posao i cuva zakon ... Čučković na saslušanju u policijiIstraga o eventualnoj krivičnoj odgovornosti za posledice poplava započeta je saslušanjem predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića. On se u policiji pojavio danas u 9, piše "Blic". Posle njega na red će doći predsednik opštine Krupanj Rade Grujić i bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, a biće pozvano još nekoliko osoba u lancu odgovornosti u ta tri grada. Po nalogu tužilaštva direktor policije Milorad Veljović naložio je da se hitno formiraju radne grupe koje bi trebalo da ispitaju eventualnu krivicu lokalnih samouprava. U izjavi za “Blic” Čučković potvrđuje da će se odazvati pozivu policije i predati im svu dokumentaciju. - Imam zvanične papire i kada je reč o mojim formalnim ovlašćenjima i svim stvarima koje sam odradio i kako sam ih odradio. Za sve poteze u skladu sa ovlašćenjima šefa opštinskog štaba imamo spremljene dokaze - najavljuje Čučković. On dodaje da ima i sve izveštaje koje su hronološki slali Sektoru za vanredne situacije, a koji su poslati i gradskom štabu. Ističe i da su u pojedinim aktivnostima učestvovali i visoki funkcioneri, pa je tako na dan katastrofe sa njima bio i predsednik države Tomislav Nikolić, s kojim je “molio ljude da se evakuišu”. Na pitanje ko je po njemu odgovoran za nesreću u Obrenovcu, Čučković ističe: - Potrebna je jako temeljna analiza svega što se dogodilo. Tek posle možemo doneti zaključke o odgovornosti. Bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, koji je podneo ostavku na ovu funkciju pošto je smenjen sa mesta šefa kriznog štaba, kaže za “Blic” da je savesno i odgovorno obavljao svoj posao i da istraga o nesreći mora da se sprovede. - Sam sam zahtevao da se utvrdi odgovornost svakog člana štaba, posebno moja kao glavnog čoveka u štabu. Tražim i rešenje ko je doneo odluku o tome da budem smenjen sa mesta komandanta štaba uz obrazloženje da sam nesavesno obavljao posao. Međutim, tu odluku mi nemamo, kao ni ko je postavio druge ljude, jer ni oni nemaju rešenje - kaže Milošević. On kaže da treba ispitati učešće “Srbijavoda”, koje je nadležno za odbranu na rekama prvog reda i navodi da je grad poštovao do detalja svaku naredbu „Srbijavoda“. Izjavu predsednika opštine Krupanj Radeta Grujića ovim povodom „Blic“ nije mogao da dobije . http://www.pressonline.rs/info/hronika/313447/cuckovic-na-saslusanju-u-policiji.html Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 . Тако увек треба са "њима", све док не дођемо "ми" на ред... ^ ^ zato pazite šta pišete po internetu (danas) ili šta čitate - koje stranice otvarate (sutra) EDIT: ili koje misli/sklonosti imate (prekosutra) << nije ScFi, elemenata ovoga ima i tekako danas: npr. .... utvrđeno je ... da su nosioci gena tmdXs .... haplotip F223Ds ... skloni destuktivnom i violentnom ponašanju ... imaju npr. sindrom revoltivnog ponašanja u odnosu na autoritete ... preventivno postoje predlozi da se ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Sada ce to fino sud da utvrdi ko je pogresio ako je neko pogresio. Da li ovaj ili HZRS ili vlada ili vatrogasci ili ko vec ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука