Jump to content

Немачки министар би да подели Google

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Да одговорим себи, што не значи да ти не можеш, ако нешто више знаш.

http://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler

Crawlera inace instaliras sam na websajt. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Звоне, на коју фору се копају сирови подаци са милиона сервера, да би се онда пропустили кроз алгоритме за претраживање?

Фора је у томе што су они направили посебан дистрибуирани фајл систем који у ствари представља огромну, де-нормализовану табелу коју је онда могуће веома брзо претраживати. Значи, подаци и алгоритам су у ствари уграђени у оперативни систем - http://en.wikipedia.org/wiki/Google_File_System

То је у ствари смислио и направио Larry Page, он је "мозак" екипе. Brin је само "wingman" :)

А овај шугави министар нека смисли нешто слично па нек се онда јави. Како мрзим кад бедници уништавају труд великих људи...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Cool. Meni nije bilo jasno kako dolaze do sirovih podataka sa svih sajtova. Ono, kako znaju da postoji sajt pouke.org koga onda treba indeksirati? Postoji li negde spisak svih javnih adresa i da li njihovi botovi bukvalno češljaju jedan po jedan? Takođe sam primetio da su poruke koje ovde napišemo gotovo trenutno dostupne na guglu. Na koji način im sajt pouke.org šalje notifikaciju da ima novi sadržaj koga treba dodati u indeks? Ili nije valjda da sve sajtove konstantno nadgledaju u realnom vremenu? Znači ne govorim o momentu kad su im podaci već u fajl sistemu, pa se onda pretražuju da bi se (brzo) odgovorilo na korisnikov upit, nego pre toga.

Подели на овим сајтовима

Ne vidim po kom osnovu. Google nije monopolista, vec dominantni igrac.

Zasto ne podeli VAG ( volkswagen-audi-group) gde drzava nemacka ima 25-30 % vlasnistva nad kompanijom a ona je trenutno dominatni igrac u Auto industriji sa najvise prodatih automobila vec par godina)

Pa podelili bi i njih ako pocnu da se ponasaju monopolski kao sto su onemogucili fuzije pojedinih evropskih banaka jer je postojala mogucnost da budu u monopolizovanom polizaju.

Opet pogresno posmatrate priblem. Trziste je vaznije, i konkurencija na njemu, od pojedinih firmi i pojedinacnih interesa. Nemacka je podeljena i to dolidno. Federalizovsna je i svaka jedinica ima svoj parlament kao i okruzi ili opstine. To samo izgleda kso jedna celina. Dok google nije i treba ga " federalizovati" kao i bilo koji monopol.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Cool. Meni nije bilo jasno kako dolaze do sirovih podataka sa svih sajtova. Ono, kako znaju da postoji sajt pouke.org koga onda treba indeksirati? Postoji li negde spisak svih javnih adresa i da li njihovi botovi bukvalno češljaju jedan po jedan?.

Ja ti napisah ali izgleda da nisi video. :) 

https://support.google.com/webmasters/answer/182072?hl=en

https://support.google.com/webmasters/answer/1061943?hl=en

I + odrads SEO na sajtu, da sve to bude uredno. :) 

Подели на овим сајтовима

Pa podelili bi i njih ako pocnu da se ponasaju monopolski kao sto su onemogucili fuzije pojedinih evropskih banaka jer je postojala mogucnost da budu u monopolizovanom polizaju.

Opet pogresno posmatrate priblem. Trziste je vaznije, i konkurencija na njemu, od pojedinih firmi i pojedinacnih interesa. Nemacka je podeljena i to dolidno. Federalizovsna je i svaka jedinica ima svoj parlament kao i okruzi ili opstine. To samo izgleda kso jedna celina. Dok google nije i treba ga " federalizovati" kao i bilo koji monopol.

Pa jeste trziste vazno, samo ne znam koji su dokazi monopolskog ponasanja google? 

Ako ima monpolskog ponasanja, to treba uraditi, problem je sto ja ne vidim na osnovui cega oni tvrde da ovde postoji monopol. 

Veci monopol ima microsoft, sa obzirom da ima samo distribucije linuxa i apple os. 

Trziste je jako siroko, a dominatna pozicija na trzistu nije isto sto i monopol. 

Подели на овим сајтовима

Pa jeste trziste vazno, samo ne znam koji su dokazi monopolskog ponasanja google?

Ako ima monpolskog ponasanja, to treba uraditi, problem je sto ja ne vidim na osnovui cega oni tvrde da ovde postoji monopol.

Veci monopol ima microsoft, sa obzirom da ima samo distribucije linuxa i apple os.

Trziste je jako siroko, a dominatna pozicija na trzistu nije isto sto i monopol.

Pa ovaj nemacki ministar ima te podatke koje bi ti da vidis i na osnovu njih i predlaze podelu googla. A sud ce odluciti o tome na osnovu zakona.

Подели на овим сајтовима

Pa ovaj nemacki ministar ima te podatke koje bi ti da vidis i na osnovu njih i predlaze podelu googla. A sud ce odluciti o tome na osnovu zakona.

Ne verujem nesto politicarima. Ni ministar nije rekao da ima monopol, vec je rekao "previse je dominantan".

A koji sud je nadlezan u sluchaju Googla? 

Подели на овим сајтовима

Ne verujem nesto politicarima. Ni ministar nije rekao da ima monopol, vec je rekao "previse je dominantan".

A koji sud je nadlezan u sluchaju Googla?

Pa u evropi verujem evropski sud, bice neki u Briselu ili Strazburgu...

Подели на овим сајтовима

Odakle evropskim sudovima juristdikcija da dele multinacionalnu kompaniju?

Imaju jurisdikciju na evropskom trzistu pa kompanije koje zele da posluju na njemu moraju da postuju presude. Ako zele da posluju. Ako ne zele ne moraju.

Подели на овим сајтовима

Cool. Meni nije bilo jasno kako dolaze do sirovih podataka sa svih sajtova. Ono, kako znaju da postoji sajt pouke.org koga onda treba indeksirati? Postoji li negde spisak svih javnih adresa i da li njihovi botovi bukvalno češljaju jedan po jedan? Takođe sam primetio da su poruke koje ovde napišemo gotovo trenutno dostupne na guglu. Na koji način im sajt pouke.org šalje notifikaciju da ima novi sadržaj koga treba dodati u indeks? Ili nije valjda da sve sajtove konstantno nadgledaju u realnom vremenu? Znači ne govorim o momentu kad su im podaci već u fajl sistemu, pa se onda pretražuju da bi se (brzo) odgovorilo na korisnikov upit, nego pre toga.

Сваки домен се региструје код неког, тако да ти спискови постоје . Раније је било потребно неко време да се садржај појави на претраживачу, а и ја сам приметио да се сада појављује скоро тренутно... Како, немам појма. Садржај индексирају они "web crawlers", ево нешто више о томе:

http://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/thestory/index.html

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Мислим да гугл треб да се повуче из европе, па онда тај исти парлмент да објасни грађанству зашто немамо више најефикаснији претрживач веба...

Много су се усмилили ови по европским парламентима, што их плаћају да измишљају нове социјалне мере...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...