Jump to content

Masonska piramida u Sabornoj Crkvi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da napomenemo i to da su masoni, kao i iluminati, tajna organizacija. Jedan od njhovih ciljeva je borba protiv hrišćanstva i protiv bilo kakve vere u boga uopšte. Iako prilikom posvećenja u njhove organizacije kandidati moraju da posvedoče veru u boga - oni ostavljaju kandidatima na volju kojoj će religiji pripadati - ipak su oni tajna satanistička organizacija, a evo i zašto.

Kako sami masoni ističu (a o tome možete videti na njihovom zvaničnom sajtu - Masonska loža Srbije - oni koriste piramidu geometrijsko telo, dok je kod nas u pitanju jednakostraničan trougao - geometrijski blik, da istaknu svoje ime - slobodni zidari. kako oni uče njihova tajna organizacija vodi poreklo od graditelja Solomonovog hrama. oni su ga kao sagradili... ali i mnogo šta drugog su oni sagradili - piramide u egiptu.... Time žele stvoriti iluziju da su oni jako stara organizacija, a zapravo su nastali jako kasno u istoriji oko 15 st.

Sve to ima samo jedan cilj što više srozati ugled hrišćanstvu... Zato i zloupotrebljavaju hrišćanske simvole... upotrebom Svevidećeg oka žele reći da hrišćani obitavaju u mraku neznanja, ismevaju se Hristovim rečima da je On svetlost svetu... ismevaju se i samoj Crkvi i apostolskoj propovedi: Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih...  Dakle to je pravi problem, a ne to što naša Crkva koristi Svevideće, tj. bolje i tačnije Sveznajuće oko...........

Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ništa u Crkvi Božijoj nije na sablazan, pa ni golišave slike, svevideća oka i dr.

Kada bi znali kako je izgledala prva liturgija, verovatno bi sada kada bi neko sličnu držao, bio mučenik kamenovan, i to od hrišćana revnitelja a ne od rimljana i judeja kao nekad.

Da ne pominjem Srpske Krsne Slave koje su izraz pravoslavlja samo u Srba pa ih niko ne smatra (s opravdanjem) nekom paganštinom i sablazni.

....

Sve se osveštava na liturgiji i na službama Božijim. Tako i svevideće oko i ostalo što je u Crkvi. Da li znate koliko je hiljada i hiljda liturgiji služeno u bačkim hramovima, u hramovima baroknim i hramovima gde se nalaze i predstave svevidećeg oka. Samo je jedna liturgija dovoljna da se sve to osveti a ne hiljade i hiljade.

Ako nam smeta nešto, zapitajmo se da li smo se mi osvetili (usinovili) i zašto nam smeta Crkva sa netradicionalnim prikazom Gospoda. Da li smeta nama, ili nekom drugom? Amin.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

ili ovaj u Meteorima............

Zna li neko koliko je stara ova slika ?

Mislim na sliku sa predhodne strane gde Adam imenuje zivotinje.Koje je godine naslikana,zna li neko ?

TA freska je iz manastira Meteori na Svetoj Gori. Vreme gradnje Meteora mi nije poznato............ Ali u svakom slučaju je pre ili oko 10 veka........... mada nisam siguran i verovarno grešim..........

Međutim, pored ove frske u Raveni, Italija, postoje urađeni slični mozaici..... na kojima Adam daje imena životinjama. Ravenske crkve su podignute u vreme cara Justinijana I, a to je 5 - 6 vek......... Inače tamo možeš videti najlepše vizantijske mozaike: čuvena dva mozaika Car Justinijan i carica Teodora sa svitom prinose Evharistijske darove - hleb i vino........ Golobradog Hrista,  Ravenskog Hrista u borbenom oklopu rimskog viteza....

Подели на овим сајтовима

Pitao sam zbog slika dinosaurusa koji se nalaze na fresci.Ako je u pitanju zaista 10 vek to je za mene kao kreacionistu velika stvar, i veliki dokaz da su ljudi i dinosaurusi ziveli u isto vreme. facenew22222222 0205_whistling

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Иконографски мотив "Свевидеће око" у троуглу, који се често слика на нашим иконостасима изнад Царскох двери, а на месту где се обично налази мотив "Недремано око". Троугао, као символ броја три, који је био у поштовању и код Јевреја, служио је у раном хришћанству као символ Тројичног Бога, пре но што се развио данашњи мотив представљања Пресвете Тројице (Три путника код Авраама или Очество). Јасна и потпуна символика геометријског облика троугла, који је био омиљен у античкој грчкој архитектури и који поседује сваки антички забат, сигурно да води порекло од египатских пирамида, јер је тај облик у старом свету представљао небески град, дакле тежњу ка божанству. И касније, у хришћанском средњем веку, троугао се сусреће много често у црквеном градитељству и не само код звоника, који својом висином и обликом представљају везу између земље и неба. Знак троугла са Божјим оком у средини, често са јеврејским називом Бога - Јахве, био је одомаћен у иконографској тематици 17. и 18. века. Неке елементе ове представе узели су касније у своје обележје и слободни зидари, масони, што ничим не умањује значај хришаћанске иконографије. Уосталом, Луцифер значи "светлоносни" и пророк Исаија је назвао вавилонског цара Луцифер, што значи "звезда Даница" (Ис.14,12), јер је Венера добила име Даница, кад је јутарња звезда. Знатно касније је име Луцифер приписано Сатани, али из времена пре пада, дакле док је још био анђео.

Кад следећи пут будеш ушао у цркву, на чијем иконостасу угледаш троугао са "свевидећим оком", помоли се Пресветој Тројици, чији је символ овај геометријски облик и помисли да се пред оком Божјим ништа не може сакрити. Понекад ћеш на том месту видети руку, шаку Божју, пружену из облака, према речима и Књиге премудрости Соломонове 3, 1. Једна од најлепших је она из Манастира Манасија, испод које је насликан цар Соломон, који и објашњава руку Господњу.

Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Pitao sam zbog slika dinosaurusa koji se nalaze na fresci.Ako je u pitanju zaista 10 vek to je za mene kao kreacionistu velika stvar, i veliki dokaz da su ljudi i dinosaurusi ziveli u isto vreme. 138999 0123_

a možda su samo znali za njih ;) i ček, ja naleteh negde u nekoj raspravi kako je Sv. Georgije stvarno ubijo aždaju koja je u stvari bila dinosaurus, pa ti vidi :D :D :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Bog se javi! Ne znam sta je ovdje nepravilno. Bog Otac je naravno sa desne strane, jer je Otac, Bog Sin sa lijeve, a Bog Duh Sveti u vidu Goluba, jer se Gospodu javio bas tako kada se krstavao..Prastajte 

Ваистину се јави, мислим да је Цвеле мислио на Бога Оца..."којег нико није видео,до Сина његова..." , па самим тим,нико не може ни да га наслика...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...