Jump to content

Никад игла, увек кондом, немој пити и возити

Препоручена порука

то је права ствар, само што је моје искуство да нема баш пуно људи са којима могу да причам о томе, а да ме не доживе као неког мисионара (или просто увиђам да их смара оно што доживљавају као философирање), тако да у принципу о толико "озбиљним" стварима причам само са блиским пријатељима, а са другарима и познаницима углавном избегавам... 

Pa znaš kako, metafizika nikada nije mogla bez estetike  :) , za neke teme je podrebna atmosfera, predigra, provokacija. Pošto si friško završio sa antikom, prisjeti se majeutičke metode  :)

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa znaš kako, metafizika nikada nije mogla bez estetike  :) , za neke teme je podrebna atmosfera, predigra, provokacija. Pošto si friško završio sa antikom, prisjeti se majeutičke metode  :)

хахах одлично срочено :D

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Evo npr.ja znam dva svestenika.Oni nose mantije,sluze liturgije i sve obrede.Ali u jednom se ne slazu:u pitanju hriscanskog morala.

Jedan,koji pripada,da kazem "konzervativnoj" struji,a drugi "liberalnoj".Prvi uvek govori i savetuje vernicima da je svaki seksualni odnos pre braka i onaj u braku (ako se cini u vreme posta) veliki greh.Drugi govori totalno drugacije.Citiram:"Uzmi kondom i isprazni se."I smatra to normalnom pojavom.

Eto,posto vidim u naslovu "uvek kondom",pa se setio ovoga.

Подели на овим сајтовима

Слушај Првог и Посљедњег а Њему ко од два свештеника је ближи процени сам.

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

pogodio si u zivac  :bendoff:  :bendoff:  :bendoff:

svaka cast Dejane!!!!!!!!!!!!!  8086.gif  8086.gif  8086.gif

Подели на овим сајтовима

Браво Дејане.

Немам више шта рећи, понекад пожелим да ме удари неки тролејбус и да ако преживим будем други човек,

Завидим многима који нису верници у правом смилу те речи јер су искрени, срећни, воле себе и живот, никога не газе,..... не завиде, не гуше свој живот и не секу га.... не мислим овде на наркомане или људе из геј популације које исто имам за пријатеље, већ просто на људе који су радосни и пуни живота, то ми недостаје мнооого.

Гјаву горе Драшко , и мени понекад нешто не достаје па сам по некад тужан ,али то врло брзо прође када радим оно што волим . 

Текст је одличан дејане и немам шта да додам. 8086.gif

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ja sam se na pola (kod Bluma) zaplakao, stvarno   :cmizdrenje: 

Svaka čast!  :good2:

ako ni jedna žena nije nikad pustila suzu zbog mene onda nek si bar ti brate :D

Подели на овим сајтовима

ako ni jedna žena nije nikad pustila suzu zbog mene onda nek si bar ti brate :D

Hahaha, sad si me oraspoložio, živ bio :D:))

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

У истом овом духу говори и епископ ?, којег много поштујем, Лазар Пухало

https://www.pouke.org/verujem/index.php?topic=17923.15

P.S. iako se slazem sa vecinom tvojih stavova zasto u naslovu: nikad, uvek, nemoj. To je zapovedni nacin govora karakterističan upravo moralističkom obraćanju

Подели на овим сајтовима

Ja sam prestao biti tolerantan po svaku cenu, granica mora biti postavljena, patriujarh je rekao da se intelekt i dobrota moraju uporedo razvijati, dobrota bez intelekta prelazi u glupost..

Да, наравно, треба човек да процени са чим може да се носи. Добар и будала су браћа :D

Подели на овим сајтовима

Добар и будала су браћа
Naša narodna izrek  koja oslikava da nikada u istorijii , kao narod, nismo bili dovoljno zreli pa nismo znali ni kako biti dobar na pravi način :) 
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...