Jump to content

Препоручена порука

On 14. 5. 2014. at 12:58, Милосављевић рече

Zato sto papa, vatikan, hrvati i vasington oce da istrebe Srbstvo.

p.s. nije nestala cirilica... - komunisticka zgrada sa reklamom za merimu:

http://slikekrusevca.com/krusevac-foto/izgradnja-krusevca/zgrade-cesalj-nakon-izgradnje/

Вероватно та ћирилична реклама стоји и данас, или...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 14. 5. 2014. at 13:02, зеленизуб рече

Вероватно та ћирилична реклама стоји и данас, или...

Merima ne postoji, ali postoje druge, i da stoje cirilicom..

Naprimer: http://www.apoteka-ks.com/new/slike/Apoteke/ApotekeKS/KedrovicIMG_8882.JPG

I ne bih se vise zamarao sa tvojim anti-Srpska cirilica teorijama zavere. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 12:48, Grizzly Adams рече
Није ту само у питању шта су изградили, него и какве је навике тај систем направио. Сада треба променити систем и формираће се нове навике.

врзино коло. да би се променио систем треба прво да се промене људи (јер из нас ових и оваквих излазе они који чине систем) и обрнуто.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:06, Срђан Шијакињић рече

врзино коло. да би се променио систем треба прво да се промене људи (јер из нас ових и оваквих излазе они који чине систем) и обрнуто.

Srdjo, sta mislis kako su Norvezani dosli dovde od nacije koja je imala najvise ubistava u evropi? 

Kako je svet uspeo da se prebaci iz feudalizma i mracnog srednjeg veka u ovo sto danas imamo? 

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:05, Милосављевић рече

да л је завера или не, не знам, али да је ћирилица дебело потиснута је чињеница. у последње време има и помака неких, али до пре 10ак рецимо година, скоро да је нигде није ни било. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:08, Милосављевић рече

Srdjo, sta mislis kako su Norvezani dosli dovde od nacije koja je imala najvise ubistava u evropi? 

Kako je svet uspeo da se prebaci iz feudalizma i mracnog srednjeg veka u ovo sto danas imamo? 

немам представу, одувек сам се исто питао за скандинавију :)

што се друге реченице тиче, прилично крваво. :)

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:08, Срђан Шијакињић рече

да л је завера или не, не знам, али да је ћирилица дебело потиснута је чињеница. у последње време има и помака неких, али до пре 10ак рецимо година, скоро да је нигде није ни било. 

U vojvodini i Novom Sadu je bilo cirilice k'o sodera ... Po centralnoj srbiji manje jer vole zapad sumadinci pa tako i latinicu ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 12:50, Crveni Baron рече

Auuuu, kako su lepa prigradska naselja po Srbiji ... gradili ljudi za sebe pa lepo izgradili ...

:))  :))  :))  :))  :))

Prelepa arhitektura, puno parkova, decijih igralista ...

Треба постићи прво ниво просперитета да би се даље уређивало, а до тога никада нећемо доћи док се држимо овог дивљег социјализма.

Људи раде по приоритетима. Човек који има 200 евра плату само направи кров над главом и нема времена за дотеривање дворишта и фасаде. О парковима да не причамо. Исти ти људи када имају мало више пара направе веома лепе ствари.

Ово није Америка него Златибор:

bajka-objekat-01.jpg

http://www.vilabajka.com/

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:10, Срђан Шијакињић рече

немам представу, одувек сам се исто питао за скандинавију :)

што се друге реченице тиче, прилично крваво. :)

ekonomija, slobodno trziste, posao, pare. 

u oba sluchaja. 

U prvom sluchaju ljudi su krenuli manje da rade na poljima, feudalci su krenuli da gube moc, krenuli su "esnafi" zanatlija, koji su ziveli i zaradjivali za sebe. Svako je pre hteo biti zanatlija nego kmet nekom feudalcu.

U sluchaju Norveske, libelarizovala je trzste i ljudi su krenuli da zaradjuju novce.... kod njih je taj proces bio dodatno ubrzan time sto su imali i naftu da zarade novce malo brze od ostalih.

Slichan proces mozes da vidis kako se desavao u americi i a sada se desava u kini.

Redovno su "siromasni krajevi" oni gde cveta kriminal. To nije sluchajno, beda i nemastina znaju da pogode coveka najgore. 

Nisu ti krajevi siromasni zbog kriminala, nego je kriminal produkt siromastva.

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:11, Crveni Baron рече

U vojvodini i Novom Sadu je bilo cirilice k'o sodera ... Po centralnoj srbiji manje jer vole zapad sumadinci pa tako i latinicu ..

нисам нажалост пречесто залазио преко Дунава, па нисам приметио то :) занимљиво

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:13, Срђан Шијакињић рече

нисам нажалост пречесто залазио преко Дунава, па нисам приметио то :) занимљиво

Dobrodosao si u Krusevac city very pretty :D da se nagledas cirilice kol'ko oces. :P

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:12, Милосављевић рече

ekonomija, slobodno trziste, posao, pare. 

u oba sluchaja. 

U prvom sluchaju ljudi su krenuli manje da rade na poljima, feudalci su krenuli da gube moc, krenuli su "esnafi" zanatlija, koji su ziveli i zaradjivali za sebe. Svako je pre hteo biti zanatlija nego kmet nekom feudalcu.

U sluchaju Norveske, libelarizovala je trzste i ljudi su krenuli da zaradjuju novce.... kod njih je taj proces bio dodatno ubrzan time sto su imali i naftu da zarade novce malo brze od ostalih.

Slichan proces mozes da vidis kako se desavao u americi i u kini (sada).

Redovno su "siromasni krajevi" oni gde cveta kriminal. To nije sluchajno, beda i nemastina znaju da pogode coveka najgore. 

Nisu ti krajevi siromasni zbog kriminala, nego je kriminal produkt siromastva.

у принципу се слажем, сиромаштво, односно богатство је покретач промена и узрок криминала и нереда најчешће. гладан човек нема времена превише за културу. ипак, не бих тврдио ништа, пошто ми се чини да су тако широке теме попут узрока неких историјских догађаја, смена епоха и сл., толико компиковане да не може да се каже ништа превише сигурно...

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:12, 'Милосављевић рече

.... kod njih je taj proces bio dodatno ubrzan time sto su imali i naftu da zarade novce malo brze od ostalih.

Ja, Nordmenne har olje!

:)))

Подели на овим сајтовима

On 14. 5. 2014. at 13:05, Милосављевић рече

Merima ne postoji, ali postoje druge, i da stoje cirilicom..

Naprimer: http://www.apoteka-ks.com/new/slike/Apoteke/ApotekeKS/KedrovicIMG_8882.JPG

Имао сам једну недоумицу, што би се 'но казло још из детињства, а делујеш ми упућено и видим да си из тог краја...

530094571365c6b6ddd19d68bd1212ca.jpg

Што је ова "Merima dečiji sapun" амбалажа тако контрадикторна? Овом полно недефинисном детету у каци глава делује нашампонирано, а при том има и неки врло необичан израз лица.

On 14. 5. 2014. at 13:14, Милосављевић рече
Dobrodosao si u Krusevac city very pretty da se nagledas cirilice kol'ko oces. :P

Можда је то неки ваш "city very pretty" локални обичај? Откуд знам сад, нагађам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...