Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Što se tiče same izjave Anfilohija, bila je neprimerena momentu i pitanju. Ne može se o "novom Isusu govoriti na blic negde u prolazu nekog hodnika. Inače vladika Amfilohije je govorio o Božjim znacima i upozorenjima koje je sam Bog Hristos navodio kao znake drugog Hristovog dolaska, da se potsetimo bilo je reči o poplavama,zemljotresima, ratovima.... to što je vladika video upozorenja zbog bradate pevačice "novog Isusa" stvarno ne može da se govori ni za ni protiv. On je tako to doživeo, da se kroz nemoral i obožavanje greha snosi i posledica. A to što je rekao da nas zbog poplave Bog voli, ja bi mogao da se složim, jer smo od samog Boga bili upozoreni da će se to dešavati i prethoditi apsolutnoj Ljubavi Drugog dolaska. Dopustiće Bog i mnogo veću poplavu zbog toga što nas voli, a ona se zove Antihrist. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Što se tiče same izjave Anfilohija, bila je neprimerena momentu i pitanju. Ne može se o "novom Isusu govoriti na blic negde u prolazu nekog hodnika. Inače vladika Amfilohije je govorio o Božjim znacima i upozorenjima koje je sam Bog Hristos navodio kao znake drugog Hristovog dolaska, da se potsetimo bilo je reči o poplavama,zemljotresima, ratovima.... to što je vladika video upozorenja zbog bradate pevačice "novog Isusa" stvarno ne može da se govori ni za ni protiv. On je tako to doživeo, da se kroz nemoral i obožavanje greha snosi i posledica. A to što je rekao da nas zbog poplave Bog voli, ja bi mogao da se složim, jer smo od samog Boga bili upozoreni da će se to dešavati i prethoditi apsolutnoj Ljubavi Drugog dolaska. Dopustiće Bog i mnogo veću poplavu zbog toga što nas voli, a ona se zove Antihrist. Ok bratanac al sto poplavi nas? Kakve mi veze imamo sa Koncitom? Dodje komsija i ukrade ti televizor a ti onda istuces svoju zenu zato sto je volis a upozoravao si je da ce komsija to da uradi... wtf? Mилена КШ, Милан Ракић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 "За поплаве су криви наши попови јер су скренули са Божијег пута" Pa nisu svi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Ok bratanac al sto poplavi nas? Kakve mi veze imamo sa Koncitom? Dodje komsija i ukrade ti televizor a ti onda istuces svoju zenu zato sto je volis a upozoravao si je da ce komsija to da uradi... wtf? Ajde probaj da ovo ne vezuješ za muža,ženu i komšiju. Kažem ti radi pada ljudskog, dešavaju se ratovi i nanose svesno boli drugome.Kažem ti da i radi takvog pada u zlo, priroda napušta svoj poredak i okreće se protiv čoveka.Krivca ne traži u Bogu imamo jasnu sliku ko je kriv. A ako se pitaš zašto je Bog to dopustio, pitaj se onda kako dopušta da ti budeš ateista i da te to čini potpuno slobodnim? Ja sad nemam prava Boga da pitam što dopušta da neko bude svesno bez njega. Da probam jedno pitanje: Kako se osećaš kad znaš da Bog tebi dopušta svu slobodu iako nisi apsolutno dobro, nego samo neko ko ume činiti dobro ali i zlo? Treba da te automatizuje protiv tvoje volje? Kako bi onda mogao tražiti da i ti poštuješ Njegovu volju? Mada sa dve rečenice pokrenuo si lavinu razmišljanja i to smatram za jako dobru stvar. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Ja sad nemam prava Boga da pitam što dopušta Зашто? Мсм, може недокучена да буде нам промисао, али зашто у дијалогу са Њиме, не бисмо Га могли питати? Није хандрење, озбиљан сам. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Vidjet je kako su svi u pravoslavnim zemljama vrlo opterećeni pravljenjem nekakvih "paralela" i poredjenje, neustalim premjeravanjima i odmjeravanjima u stilu ko je bolji ko da smo na kakvoj crkvenoj olimpijadi. Ako će me išta otjerati sa ovog foruma, osim bana, onda će to biti zaista to imervere poredjenje, furt samo to, ko je bolji. meni zaista nije jasan smisao tih poredjenja osim slabe koji nemaju samopouzdanja u sebe i u to što vjeruju utvrditi u uvjerenju da su bolji od nekog drugog. Kakva ironija. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Зашто? Мсм, може недокучена да буде нам промисао, али зашто у дијалогу са Њиме, не бисмо Га могли питати? Није хандрење, озбиљан сам. Ja Milane imam živi odnos sa Bogom, pretpostavljam da me to pitaš. Konkretno u ovom pitanju vidim slobodu koja je Bogom darovana i koja ne traži da se busaš u svoje grudi i veličaš sebe što koristiš Božje ime, već da poštuješ Božju premudrost i da znaš da podjednako voli svako svoje stvorenje koje je po liku Njegovome. I ko mi daje za pravo da pitam Boga zašto su Njemu svi Ljudi isti,odnosno zašto su Njemu svi ljudi Slobodni a da naprimer svoju slobodu favorizujem jer sam Hrišćanin? Mada ako sad cepidlačimo i ne uvažimo kontekst mog odgovora oblaku , ti si potpuno u pravu. Ni ja ne želim Oca kojeg ne možeš pitati ništa. Pa u tom smeru hvala za pitanje. Nadam se da sam objasnio. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Ok bratanac al sto poplavi nas? Kakve mi veze imamo sa Koncitom? Ok, bratac a šta ćemo ako na nas pusti antihrista i poslednja vremena? Inače objasnio sam kako ja komentarišem Vladikinu izjavu i mislim da na takva pitanja čovek ne može odgovarati u prolazu, jer zahtevaju dublja objašnjenja. I sam vladika imam osećaj da vidi koliko je nespretno reagovao ali je uvek spreman da objasni šta je zaista mislio. Tako da ne sumnjam da će se o tome govoriti .... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 28, 2014 Пријави Подели Написано Мај 28, 2014 Ne razumes. Ja upravo polazim sa pretpostavkom da je Amfilohije u pravu. Ptetpostavimo da bog JESTE poplavio balkan zbog koncite. (Ili "dopustio"). Sta to onda znaci? Jel to znaci da prica moderne teologije o hriscanskom bogu kao bogu ljubavi i zivog licnosnog idonsa, sa pricica za malu decu, dok je bog zapravo ipak dosta slican starozavetnom bogu koji poplavljuje, rusi, ubija i ponasa se ko razmazeno dete (kad vidi da mu se kreacija "pokvarila" umesto da je popravi on izdivlja, pobije sve sto je napravio i restartuje ceo projekat, kao svaki egoisticni, razmazeni klinac?) Ili hriscanski bog zapravo nije takac, al to onda znaci da Amfilohije izgovara neistine. To dalje vodi do pitanja da li to radi namerno ili iskreno i sam u to veruje... Iskreno ne znam koja je opcija gora. 1. Amfilohije je u pravu, bog ubija ljude kao opomenu iz razloga sto ih voli. 2. Amfilohije laze 3. Amfilohije je skrenuo sa pravoslavnog puta u neku starozavetnu beta verziju pravoslavlja. Elementary, my dear Watson... :-D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 28, 2014 Пријави Подели Написано Мај 28, 2014 Jel to znaci da prica moderne teologije o hriscanskom bogu kao bogu ljubavi Kad kazes "moderna teologija"... Koliko milenijuma, vekova, godina ta "traje" (po tebi)? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 28, 2014 Пријави Подели Написано Мај 28, 2014 Jel to znaci da prica moderne teologije o hriscanskom bogu kao bogu ljubavi i zivog licnosnog idonsa, sa pricica za malu decu, dok je bog zapravo ipak dosta slican starozavetnom bogu koji poplavljuje, rusi, ubija i ponasa se ko razmazeno dete (kad vidi da mu se kreacija "pokvarila" umesto da je popravi on izdivlja, pobije sve sto je napravio i restartuje ceo projekat, kao svaki egoisticni, razmazeni klinac?) Bog je najavljivao te nepogode,kako Duh u Hrišćanima ne bi bio poražen,jer to se mora zbiti. Da je apostolima pričao kako će On poplaviti,rušiti,ratovati, prvi bi ga Apostoli napustili. Znao je u kom pravcu čovečanstvo ide i koje su posledice. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 28, 2014 Пријави Подели Написано Мај 28, 2014 Jel Bog najavljuje nepogode ili ih cini? Ako ih bog samo najavljuje, ko ih onda pravi? A ako ih Bog pravi, STO ih pravi pa nas jos i zeza tako sto ih najavljuje? Afilohije kaze da su poplave opomena... cija opomena? Ko nas to opominje? Bog ocigledno nije posto on samo (kako ti kazes) upozorava i najavljuje nesto na sta ocigledno ni sam nema bas mnogo uticaja... ili ima uticaja ali nece to da radi, sto je jos gore... Meni nije namera da "osporavam" boga... nego Amfilohija. Sta o njemu mislim nije pristojno da pisem na ovom forumu, ali koga zanima moze da procita moj status na FB od juce пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 28, 2014 Пријави Подели Написано Мај 28, 2014 ova tema još diše LOL na kub fali samo da se mitropolit A. registruje na forum i uzme učešće u diskusiji Џуманџи and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 ova tema još diše LOL na kub fali samo da se mitropolit A. registruje na forum i uzme učešće u diskusiji Ako se registruje pod nekim nikom bice banovan u roku od dva dana zbog izrazavanja. Ako se registruje pod svojim imenom onda ce biti heroj foruma :-D Плутон, Juanito, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Jel Bog najavljuje nepogode ili ih cini? Ako ih bog samo najavljuje, ko ih onda pravi? A ako ih Bog pravi, STO ih pravi pa nas jos i zeza tako sto ih najavljuje? Afilohije kaze da su poplave opomena... cija opomena? Ko nas to opominje? Bog ocigledno nije posto on samo (kako ti kazes) upozorava i najavljuje nesto na sta ocigledno ni sam nema bas mnogo uticaja... ili ima uticaja ali nece to da radi, sto je jos gore... Meni nije namera da "osporavam" boga... nego Amfilohija. Sta o njemu mislim nije pristojno da pisem na ovom forumu, ali koga zanima moze da procita moj status na FB od juce Da razumeo sam na kraju da razdvajaš +Anfilohija i Boga i to me raduje. Pa vidi za ostala pitanja ako nisu proforme radi i koje ćeš već sutra zaboraviti, biće dovoljno samo da pratiš odredjene teme koje govore o odnosu Boga sa čovekom,čoveka sa prirodom, preporučujem ti da pogledaš ili da obratiš pažnju na teme o čovekovom padu i koje posledice taj pad vuče za sobom u odnosu čoveka i prirode, jer je toj prirodi čovek gospodar, Budući da je to tako onda već možeš nasluti posledice slabog gospodarenja čoveka i plodove dobrog gospodarenja čoveka. Dakle ja tvrdim da je čovek odgovoran za prirodu, pogotovo ako dobro gospodari njome i ona mu vraća dobrim plodovima.Kako seješ tako žanješ. Bog može da zaustavi neki proces, lavinu, ili neku zločinačku formulu koja je recept za atomsku Bombu....biće ti jako interesantno i nasitićeš se pravde kad budeš znao i saznao da i ne mora to učiniti. Božja premudrost je toliko neverovatna i čudesna,mislim da će ti biti zanimljiva ako joj daš šansu. Sve u svemu ama baš ništa ti ne zameram u vezi ove teme čak šta više popravio sam mišljenje o tebi. Živ bio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука