Драгана. Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 По мени ово није у реду, иако многи оправдавају. Кажу када би се и ми одрекли наших скупих материјалних ствари, онда би могли и тражити да се и владике одрекну скупих аута. Ја сматрам да је ово претјеривање, када би сви људи на КиМ били сити, у РС, Србији, онда океј, али овако да се облаче '' у свилу и кадифи'' , возају најскупља аута, а овамо народ гладује, то је чист безобразлук. http://www.vijesti.me/slika-519x316/vijesti/kacavenda-nasljedniku-ostavlja-raskosne-odaje-slika-283435.jpghttp://www.tip.ba/wp-content/uploads/2011/06/kacavenda_u_dvoru.jpg DYNABLASTER, Slobodnjak and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Дођу, проповједају о вјери, скрромности, и кад заврше уђоше у Р8 ауди, и одоше у својју вилу.Што се не угледају на Патријарха Павла? Он је био оличење скромности и правог хришћанског живота. DYNABLASTER, Slobodnjak and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 A ja sam se nekada primao na ove reci... " Ne odvajati i ne davati siromasima (sirotinji) od onoga što ostaje svrh naših potreba, znači otimati tuđe dobro." (Blaženi Avgustin). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 ex.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Пођимо за почетак од себе и спремања свог дворишта и од тога како ми доприносимо овом друштву. Milica89, Trifke, Лидија Миленковић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Tako je, budi ovca i pusti da te i dalje prave ovcom. Nemoj slucajno da gledas u ono sto tvoji pastiri ne zele da vidis. Kad samo pomislim da sam i ja nekada hteo da budem pastir... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 То што се они расипају није до нас...они ће за своје одговарати..а ми за своје...тако да усе и у своје кљусе... Нисам ја верник ради Качавенде или Иринеја, но ради себе... Пг, Караконџула, Trifke and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 @@Драгана., inače, zavetovali su se na siromaštvo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 То што се они расипају није до нас...они ће за своје одговарати..а ми за своје...тако да усе и у своје кљусе... Нисам ја верник ради Качавенде или Иринеја, но ради себе... ali si deo Crkve, i nema smisla reći ,,baš me briga" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Tako je, budi ovca i pusti da te i dalje prave ovcom. Nemoj slucajno da gledas u ono sto tvoji pastiri ne zele da vidis. Kad samo pomislim da sam i ja nekada hteo da budem pastir... Ја увијек сагледам своје грешке прво, па тек онда причам о другоме. Али мени се чини да они ништа не желе да сагледају. Ваљда они који треба да нас уче како се живи, треба да то покажу дјелима, а не само да остане на ријечима. После се питају што се људи удаљавају од Цркве. Slobodnjak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Тиче се то и нас, како да не. Зашто наплаћују крштења, сахране, вјенчања? То је по правилу бесплатно. Имају цјеновнике к'о да сам ушла у продавницу. Зашто при крају Богослужења износе тацне, просе од просјака, од оних који немају? Зашто се оставља новац на иконе, коме иду те паре, свецима или свештеницима? Ма дајте.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Beograđani su patrijarha Pavla često susretali na ulici, u tramvaju, u gradskom autobusu... Jednom prilikom, dok je sam išao uzbrdo trotoarom ulice Kralja Petra, u kojoj je sedište Patrijaršije, sustiže ga, u najnovijem modelu "mercedesa", poznati sveštenik jedne od najpoznatijih beogradskih crkava. Zaustavio je automobil, izašao i obratio se patrijarhu: - Vaša Svetosti, dozvolite da vas povezem! Samo recite gde treba... Patrijarh ne htede da ga odbije, uđe i sede. Čim krenuše, videvši kako luksuzno izgleda ovaj automobil, upita ga patrijarh: - A, je l' te, oče, čiji je ovo auto? - Moj, Vaša Svetosti! - kao da se pohvali protojerej. - Stanite! - zapovedi patrijarh Pavle. Izađe, prekrsti se i reče svešteniku: - Neka vam je Bog na pomoći! Nastavi peške. Ništa manje nije se iznenadio ni kada je video šta vladike voze. Bilo je zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Njegova Svetost, kao i obično, krenu na večernju službu u Sabornu crkvu. Kad izađe iz Patrijaršijskog dvora, vide ispred sebe mnoštvo parkiranih velikih crnih automobila. Pita sveštenika koji ga prati: - Čija su ovo ovolika luksuzna kola? - Naših episkopa, Vaša Svetosti! Došli su njima na Sabor - odgovori ovaj. - O, Bog ga video, šta bi tek vozili da nisu dali zavet skromnosti!? - začudi se Njegova Svetost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 " Kakva tu može biti morala kada je majka crkva u ime toga svog morala odredila partrijarha u karlovačkom 24.000 lanaca (jutara) zemlje, a sav Dalj, Borovo i Bijelo Brdo, gdje taj spahiluk postoji, nemaju više od 8.000 jutara zemlje. Ne samo to, nego je dotični patrijarh oteo od naroda tih sela mnogo njihove zemlje koje je on još odavno obrađivao i na njih plaćao desetak.Kada se narod uzbunio zbog toga i rastjerao spahiske namjesnike, taj glavar crkve i naroda pozvao je žandare i vojsku, te je narod prinudio da ustupi njemu svoje vječito pravo. Docnije, kad je narod mirnim načinom tražio i molio da mu on, kao njihov duhovni otac i pastir naroda, povrati uzetu zemlju, odgovorio im je taj sluga i boga oltara da će ih sve prodati Jevrejima. Na to odgovori jedan član deputacije: ”Hvala vam, ekselencijo! Hristos je došao da nas izbavi od Jevreja, a vi, kao namjesnik njegov, prodajete nas Jevrejima”.Za tu iskrenu riječ težaka partrijarh je istjerao deputaciju napolje."(bivsi) arhimandrit Vaso Pelagic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Залудно је расправљати шта и како ко ради, јер дотични људи нису присутни да коментаришу наше коментаре, а лично мислим да ми имамо превише залудног времена, по оној народној, ''докон поп и говеда крсти.'' Јер да није тако било би онако. Лепо рече неко да очистимо у свом дворишту, т.ј. да извадимо брвно из свог ока, па онда о туђем труну. Има ли нешто паметније у овој земљи него ништа мање но да ми расправљамо који владика каква кола вози? Реците ви мени овде присутни идете ли сваке недеље на литургију? Колико се исповедате, колико се причешћујете, које сте добро данас учинили ближњима? Ево прост пример. Јуче сам била Слава Богу ,на Ђурђевданској слави Горње испоснице Светога Саве. Кога сам од вас тамо видела? Никога. Колико је хришћана тамо било, не рачунајући монахе из Студенице. Врло мало. Па где сте браћо и сестре да се Богу молите, миломе Богу и Светоме Сави? Да пораните, или уопште и не спавате да бисте дошли тамо? Да се причестите на најсветијем месту од свих српских светиња. Да се попењете на 1650м висине, да видите крајолике каквих нема ни у Алпима. А сигурно их нема јер је тим стазама ишао Свети Сава, најсветлије српско чедо. Да осетите благодат ако носите мир у срцима. А онда ћемо једног дана и о владикама, ако то уопште буде требало. Sneza Dj., Ђуро Станивук, Пг and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Molite se Bogu. Obracajte Hristu, on od nas ne trazi nikakv novac. Budimo cisti pred njim i molimo se za one koji grese, nikako ih ne osudjujmo. Na kraju ce se sve isplatiti. мирођија, Ненад Р., Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука