Jump to content

Да ли морам бити русофил ако сам родољуб?

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja volim rusiju kao i srbiju sto volim jednako, pravoslavna braca rusi.

Cekaj, sto mesate drzavu i narod, ja nikako da skapiram vi kazete volim ruse (etnicke, pravoslavce) pa zato volim Rusiju ko drzavu ( grupu politikanata, birokrata)

Mislim ja volim Srbiju ko pojam, al ne volim Srbiju ko drzavu, ne volim vucica, tomu, dinkca, djilasa, chedu..... ne volim njihovu politiku....

Al volim gradove, zemlju ljude, kolo, cevape, prasetinu, vidovdan, tvrdjave,....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ок, брате, онда си ти родољуб.

Али, очување културе и традиције није довољно.

Родољубље је и кад волиш свој народ и у име тога урадиш нешто што чак није у твом интересу (на пример, кад одлучиш да погинеш за свој народ и своју Веру, каквих примера имаш пуно у нашој историји),

И то је родољубље... Али, опет кажем, свако од нас на делу показује да ли је родољуб, а не према томе да ли воли Русе, Американце или неког трећег. То је поента. Када ти, у име љубави према Русима или Американцима, или због привржености некој идеологији наносиш штету свом народу-онда ниси родољуб...

Подели на овим сајтовима

Милосављевићу - онако како си описао у свом наредном упису, мислим да свакако можеш. Поготово што ваљда ми Срби волимо баскет и гледамо НБА. :) :)

Има ли некога овде ко живи у Русији или има баш јак увид о свакодневном животу тамо? Имам пар питања која ме баш занимају.

Подели на овим сајтовима

Tuzno je sto o tome uopste moramo da raspravljamo. Naravno da je to potpuno nebitan faktor. Jednostavno likovi  karikirani u filmu Tri karte za Holivud ne mogu biti ni rodoljubi ni patriote jer je to klasican slugenjarski mentalitet bilo da li mu je predmet obozavanja Vasington ili Moskva. Patriota/rodoljub je onaj koji svoj  kraj,grad,regiju,zemljub vidi kao bogatiju, naucno, tehnoloski i kulturno napredniju u bliskoj i dalekoj buducnosti. A ono sto je jos vaznije je da na toj viziji radi svim svojim talentima, da se stalno usavrsava da bude bolji i kao strucnjak i kao covek, da ima licnu inicijativu u toj viziji mocnog grada/zemlje. Nikakve filiije, filstva i ostala idolopoklonstva tu nemaju sta da traze.

Подели на овим сајтовима

Cekaj, sto mesate drzavu i narod, ja nikako da skapiram vi kazete volim ruse (etnicke, pravoslavce) pa zato volim Rusiju ko drzavu ( grupu politikanata, birokrata)

Mislim ja volim Srbiju ko pojam, al ne volim Srbiju ko drzavu, ne volim vucica, tomu, dinkca, djilasa, chedu..... ne volim njihovu politiku....

Al volim gradove, zemlju ljude, kolo, cevape, prasetinu, vidovdan, tvrdjave,....

Тома и Вучић нису Србија.

Србија нису људи који су тренутно на власти у Србији, Србија је више од тога.

Исто важи и за Русију...

Подели на овим сајтовима

И то је родољубље... Али, опет кажем, свако од нас на делу показује да ли је родољуб, а не према томе да ли воли Русе, Американце или неког трећег. То је поента. Када ти, у име љубави према Русима или Американцима, или због привржености некој идеологији наносиш штету свом народу-онда ниси родољуб...

Pa kako to mozes da naneses stetu svom narodu ukoliko mu dozvoljavas slobodu izbora, smanjujes moc politicarima, i pomazes ekonomski prosperitet?

Тома и Вучић нису Србија.

Србија нису људи који су тренутно на власти у Србији, Србија је више од тога.

Исто важи и за Русију...

Pa ja to ocu i da kazem..... ne treba birati sa kim ces ekonomsko politick ida saradjujes po tome ko ima vise pravoslavaca u zemlji.. vec sa onim ko ce u tom trenutku da ti donese neko dobro.

Pod rusofilijom ja smatram ove sto oce u "evroiazisjke integracije" de nit smo pozvani nit ima mesta za nas tu.

Mi smo okruzeni atlansko-evropskim zemljama i sa njima treba da saradjujemo ekonomski politicki(u nasem interesu)

Naravno i sa rusijom, ali ne zato sto tamo zivi vise pravoslavaca nego u usa i jer nas nisu gadjali vec ako nam je to u opstem nacionalnom interesu, ako mozemo da olaksamo zivot ovde tom saradnjom.

Подели на овим сајтовима

Сматрам да не постоје исконски пријатељски и непријатељски народи, све је ствар дипломатије и интереса (погледајмо у историји).

Немогуће је истински волети неки народ или неки земљу, ако нисте лично упознали неког из тог народа или били у тој земљи.

Подели на овим сајтовима

Сматрам да не постоје исконски пријатељски и непријатељски народи, све је ствар дипломатије и интереса (погледајмо у историји).

Немогуће је истински волети неки народ или неки земљу, ако нисте лично упознали неког из тог народа или били у тој земљи.

Dzaba kada to ne mozes dokazati usijanim mozgovima danas. 

Подели на овим сајтовима

Ма ја нешто имам дојам утиска да ћу да награишем поново.

Претходних година сам награисавао од ових западопоклоника који су ме етикетирали као клерофашисту а канда ћу од ове године да попијем епитет издајника од ових истокопоклоника.

Зато ја ово питам, мислим да се не збуњујете.

Подели на овим сајтовима

Претходних година сам награисавао од ових западопоклоника који су ме етикетирали као клерофашисту а канда ћу од ове године да попијем епитет издајника од ових истокопоклоника.

Em si klerofasista em si izdajnik. Ako ti je za utehu ja sam zli kapitalista i izdajnik. :D

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije dobro koristiti izraz zapadnopoklonici, klerofasisti su nesto drugo. Etiketiranja uvek postoje. 

Подели на овим сајтовима

А ко те назвао ,,издајником"? Дај баш да видимо ко те то окарактерисао као ,,издајника"? Ја и ти смо на онон теми баш расправљали о Русији и иако имамо потпуно различита мишљења по питању Русије, никада нисам ни помислио (а камоли рекао) да си ти ,,издајник"...

Дати мало не претерујеш по том питању?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...