Жика Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Трудим се да не идем на Ихтус пошто увек прочитам неке подметачине.Али пре сам ишао,били су занимљиви њихови трачеви. 0104_cheesy 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војо Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Тамо они кажу да су овдје трачеви, па чак и ако је истина. Исто то важи и овдје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Фебруар 23, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Још и ово да кажем а са конкретним освртом на ове речи: "што је најгоре, испоставило се временом да су сами клирици највећи писци тих сајтова". Кључна реч је "испоставило се". Годинама сам говорио протв анонимности на православним форумима. Она, анонимност, постоји и на форумима под "благословом епископа", као и онима који немају исти. Сви ми занамо да је Литургија, или у овом случају учење једно јавно дело. То је азбука. У њему нема никакве тајанствености. Бојим се да смо ми створили "монструма" стиме што дозвољавамо анонимним људима да јавно говоре или уче прикривени велом тајне, и на сајтовима који трде да су послушни Цркви. Ни ту сасвим ствари не штимају па неки и превише себи дозвољавају, или да се поигравају са људима који ово све озбиљно схватају и у озбиљне и одговорне сврхе управљају свој интернет рад. Дакле, испоставило се да су то били клирици. Свако је знао да су то били клирици, али који? И на "легалним" сајтовима постоје клирици који са великим задовољством уживају анонимност, а неки под велом тајне провоцирају и поигравају се. Анонимност је велики непријатељ за успешну делатност на интернету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2010 Још и ово да кажем а са конкретним освртом на ове речи: "што је најгоре, испоставило се временом да су сами клирици највећи писци тих сајтова". Кључна реч је "испоставило се". Годинама сам говорио протв анонимности на православним форумима. Она, анонимност, постоји и на форумима под "благословом епископа", као и онима који немају исти. Сви ми занамо да је Литургија, или у овом случају учење једно јавно дело. То је азбука. У њему нема никакве тајанствености. Бојим се да смо ми створили "монструма" стиме што дозвољавамо анонимним људима да јавно говоре или уче прикривени велом тајне, и на сајтовима који трде да су послушни Цркви. Ни ту сасвим ствари не штимају па неки и превише себи дозвољавају, или да се поигравају са људима који ово све озбиљно схватају и у озбиљне и одговорне сврхе управљају свој интернет рад. Дакле, испоставило се да су то били клирици. Свако је знао да су то били клирици, али који? И на "легалним" сајтовима постоје клирици који са великим задовољством уживају анонимност, а неки под велом тајне провоцирају и поигравају се. Анонимност је велики непријатељ за успешну делатност на интернету. Са овим се апсолуно слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
serafima Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='kisa' /> POMOZ BOG SVIMA PA I NAMA. DA LI ZNA NEKO OD VAS GDE MOGU DA BESPLATNO DOWNLOUDUJEM HRISCANSKE CRTANE KOJI SU NARAVNO PROVERENI. MOJA PORODICA VISE NE BIH DA GLEDA DISNIJEVE I DRUGE CRTANE FILMOVE I OBICNE FILMOVE. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Јел се сећате едиције при СПЦ, цртаћа по Јеванђељу? Ја сам имала неку видео касету, али на нету нисам ни тражила. А требаће ускоро kisa Ово моје мало пиле све у 16 гледа музичке видео спотове на јутјубу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
serafima Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 hvala ti Lione. pogledacu. na you tube sam danas videla : Kako disney hoce da nam unisti decu, sa nekim podsvesnim stvarima, nije lose da se pogleda, mozda to nije pravoslavni nacin , jer neznam ko je to pricao tamo, nisu nasi sigurno ali ima ti istine, pa u svakom slucaju treba mozda uvaziti, jer sa zapada nista dobro ne dolazi, vec propast za nas i nasu decu. mene roditelji nisu pravoslavno vaspitavali ali Gospod Hristos me je pozvao na taj nacin sto sam upoznala skolskog druga koji sada treba da postane svestenik. 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сале. Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Попут ових : Православље.нет Борба за веру Ихтус и сл. дакле пре него ли помислим да одем на интернет требало би тражити благослов од епископа? знато доста ствари не значи бити мудар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Попут ових : Православље.нет Борба за веру Ихтус и сл. дакле пре него ли помислим да одем на интернет требало би тражити благослов од епископа? Не мисли се на то брате већ се мисли и очекује да сајт који посећујете има благослов Цркве, тј. надлежног епископа. Као што се за сваку делатност у Цркви тражи благосов од епископа (св.Игнатије Богоносац, 2.век- "не чините ништа без епископа") тако и за ову јако одговорну и озбиљну ствар је потребан благослов Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Ја од тих помеутих сајтова читам само Борба за веру и све расуђујем мојом логиком и мојим мозгом који ми је подарио драги Господ. Ја сам чуо да је сајт Борба за веру под благословом владике Никанора, тако се бар прича. На сваком сајту можеш нешто корисно узети ако имаш мозак и логику да расуђујеш. Наравно да тамо има свакаквих глупости, али има и добрих ствари пре свега мислим на текстове светих Отаца. Ихтус не читам јер нема шта паметно да се прочито. Само увреде, клевете итд. Ја немам ништа против сајта који критикује неке ствари у СПЦ али да је аргументима критиковано. Не волим када се на памет лупета. Нажалост има и на овом форуму људи који су екстреми на дргуој страни, таквих има увек у свукуда. Треба човјек да саслуша све стране и онда са својом логиком расудити шта је добро а шта није. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Ја сам чуо да је сајт Борба за веру под благословом владике Никанора, тако се бар прича. мош се прича шта ош, мора се напише.иначе је обмањивање. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сале. Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Не мисли се на то брате већ се мисли и очекује да сајт који посећујете има благослов Цркве, тј. надлежног епископа. Као што се за сваку делатност у Цркви тражи благосов од епископа (св.Игнатије Богоносац, 2.век- "не чините ништа без епископа") тако и за ову јако одговорну и озбиљну ствар је потребан благослов Цркве. разумео сам одмах шта је у питању, међутим сматрам да ми ПРАВОСЛАВНИ нисмо нека секта затвореног типа. не желим овде да мудрујем шта је православље јер сматрам да овде сви добро знају, сви имамо слободу да одлучујемо, једноставно некакво наметање одбија. парафразирам: "све нам је дато али нам није све на корист" знато доста ствари не значи бити мудар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Не мисли се на то брате већ се мисли и очекује да сајт који посећујете има благослов Цркве, тј. надлежног епископа. Као што се за сваку делатност у Цркви тражи благосов од епископа (св.Игнатије Богоносац, 2.век- "не чините ништа без епископа") тако и за ову јако одговорну и озбиљну ствар је потребан благослов Цркве. разумео сам одмах шта је у питању, међутим сматрам да ми ПРАВОСЛАВНИ нисмо нека секта затвореног типа. не желим овде да мудрујем шта је православље јер сматрам да овде сви добро знају, сви имамо слободу да одлучујемо, једноставно некакво наметање одбија. парафразирам: "све нам је дато али нам није све на корист" Од прилике тако некако, међутим тема и идеја је покренута због оних група које себе називају православним (погледај почетни пост који су то сајтови) а свесно раде против Цркве и њеног стуба - јерархије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 ako svestenik blagoslovio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Да се не бих понављала, а све постове сам прочитала, моје мишљење се поклапа са оним што су у својим постовима рекли Јустинијан, Лазарица, о. Љубо (у свом првом посту) и Војо. Једино у чему се не бих сложила са оцем Љубом то је у вези са његовим залагањем да форумаши требају да учествују на форуму под правим именом. По мени, баш је анонимност гарант да људи искрено износе своја мишљења, увјерења и искуства, па ако хоћете и своју исквареност и злоћу, али како год, акценат је на томе - отворено и искрено. Постоје правила о учешћу са којима смо сви упознати и администрација брине о томе да се та правила не наруше. Погледајте и сада каква је ситуација, ајде узмимо за примјер управо ЖРУ форум, углавном свештеници и теолози не крију свој идентитет, учешће на форуму многе од њих и професионално афирмише, али огромна већина нас, тешко да би на то пристала, из разноразних разлога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука