Jump to content

Srbija će morati da bira: EU ili RU

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ништа Русија 90-тих није бирала.

Тада је на власти био пијани Јељцин који није знао где се налази и који је све вратио по америчком диктату.

То је само разлог више да Русија више разуме садашњу позицију Србије с обзиром да су и сами водили сличну политику.    

Ако Србија већ трпи притиске са једне стране, Русија бар може да се не поставља уцењивачки по принципу "или ЕУ или Русија". Питање је само да ли хоће?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 207
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Него, Гризли брате, реци ми шта је погрешно, по теби,  у ономе што је рекао Решетњиков?

Добро а шта нам Руси нуде заузврат?

Ово што ради пензионисани КГБ-овац није много другачија врста уцене од оних које нам свакодневно стижу из Брисела.

Ето то је погрешно.

Ако смо братски народ што нас уцењује?

А ако има нешто да понуди заузврат што не понуди.

ЕУ нуди нешто конкретно, своју државу и економију.

ЕАУ( Евроазијска унија)  не постоји а управо нам то Руси нуде. Што се тиче економије мислим да ту имамо повољан статус код Руса међутим наша држава ништа не ради да се то реализује.

Наше уређење ће бити онако како други буду, директно или индиректно, захтевали од нас...јел ти то схваташ?

Наравно тако је бивало увек са малим државама и народима, нарочито онима који су на геополитичкој ветрометини. Али 50% је одговорности на нама. Пример рецимо култура. Ко нама до нас самих натура овај културни кич и шунд и треш у коме смо лидер у региону ?

Подели на овим сајтовима

Наравно тако је бивало увек са малим државама и народима, нарочито онима који су на геополитичкој ветрометини. Али 50% је одговорности на нама. Пример рецимо култура. Ко нама до нас самих натура овај културни кич и шунд и треш у коме смо лидер у региону ?

Све то апсолутно не мења чињеницу да ЕУ и САД поступно, на разне начине, и под разним изговорима, стављају под своју политичку шапу једну по једну државу од којих, током времена, захтевају искључивост у многим стварима

Што се тиче културног шунда и кича, не бих тврдио да се нешто посебно разликујемо од осталих новоформираних држава на Балкану, изузев Словеније.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Све док будемо очекивали "понуде" са било које стране, неће нам бити добро. Када једном уместо психологије "да видим шта овај има да ми понуди" кренемо логиком "дај да видим где и како могу да направим мало простора за себе", можемо да очекујемо промену. Овако, са просјачким менталитетом, није ни битно од кога добијемо педес пара, наш се положај суштински не мења.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Geopoliticka mapa Balkana je zacrtana. Srbiju okruzuje more EU i NATO, i nije vise pitanje kome ce se Srbija prikloniti, vec kada ce biti u NATO ili eventualno EU. Rusija nema sta da trazi na Balkanu, ovu bitku ako su je ikad pokusali voditi, izgubili su, sada ima preostaje da se bore u svom dvoristu za Ukrajinu.

Srbija ima 50% svoje odgovornosi da sredi nered u dvoristu, i 50% je uslovljena trenutnom pozicijom u geopolitickoj mapi Evrope. Nije toliko ni lose, Srbija vec ima potpisan sporazum o slobodnij trgovini sa EU, i jos treba da se sprovede. EU je duplo vece trziste od Evroazije koja jos i nepostoji. Ako udje i u NATO, ovdje ce makar izvjesno vrijeme puskaranje biti odsutno.

A ovo sto Resetnjikov govori je bezobrazno. Pre svega sa pozicije kada govori o pravoslavlju, jer potvrduje ono sto jeste da Rusi smatraju da su oni jedini Bogom dani ispravni pravoslavci, i uz kombinaciju vojne moci koju imaju to valjda znaci da je Bog na njihovoj strani. Ko je protiv njih, trazice mu se odgovor na konacnom sudu. Mos mislit. Srbija je jedina koju Rusija besomucno ucjenjuje, nikome ovakve ucjene ne prave, sa svima lijepo saradjuju, samo za Srbiju imaju sut kartu ako Srbija ne zeli biti ruska guvernija.

Ako je ruski odgovor, ukinucemo vam sporazum o slobodnoj trgovini, onda se treba pozdraviti s njima, pa pa.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Добро а шта нам Руси нуде заузврат?

Ово што ради пензионисани КГБ-овац није много другачија врста уцене од оних које нам свакодневно стижу из Брисела.

Ето то је погрешно.

Ако смо братски народ што нас уцењује?

А ако има нешто да понуди заузврат што не понуди.

ЕУ нуди нешто конкретно, своју државу и економију.

ЕАУ( Евроазијска унија)  не постоји а управо нам то Руси нуде. Што се тиче економије мислим да ту имамо повољан статус код Руса међутим наша држава ништа не ради да се то реализује.

А извини како нас то Русија, по теби, уцењује? Да ли си чуо од Путина или било код руског званичника нешто што би се могло оценити као ,,уцењивање"? Па још исто као што нас уцењују ови из Брисела?

Извини, али ја нешто такво нисам приметио. 

А што се тиче понуде: Руси нам нуде сарадњу и савез:http://www.vaseljenska.com/vesti/putin-ponudio-srbiji-ulazak-u-evroazijsku-uniju/

Подели на овим сајтовима

Geopoliticka mapa Balkana je zacrtana. Srbiju okruzuje more EU i NATO, i nije vise pitanje kome ce se Srbija prikloniti, vec kada ce biti u NATO ili eventualno EU. Rusija nema sta da trazi na Balkanu, ovu bitku ako su je ikad pokusali voditi, izgubili su, sada ima preostaje da se bore u svom dvoristu za Ukrajinu.

Srbija ima 50% svoje odgovornosi da sredi nered u dvoristu, i 50% je uslovljena trenutnom pozicijom u geopolitickoj mapi Evrope. Nije toliko ni lose, Srbija vec ima potpisan sporazum o slobodnij trgovini sa EU, i jos treba da se sprovede. EU je duplo vece trziste od Evroazije koja jos i nepostoji. Ako udje i u NATO, ovdje ce makar izvjesno vrijeme puskaranje biti odsutno.

A ovo sto Resetnjikov govori je bezobrazno. Pre svega sa pozicije kada govori o pravoslavlju, jer potvrduje ono sto jeste da Rusi smatraju da su oni jedini Bogom dani ispravni pravoslavci, i uz kombinaciju vojne moci koju imaju to valjda znaci da je Bog na njihovoj strani. Ko je protiv njih, trazice mu se odgovor na konacnom sudu. Mos mislit. Srbija je jedina koju Rusija besomucno ucjenjuje, nikome ovakve ucjene ne prave, sa svima lijepo saradjuju, samo za Srbiju imaju sut kartu ako Srbija ne zeli biti ruska guvernija.

Ako je ruski odgovor, ukinucemo vam sporazum o slobodnoj trgovini, onda se treba pozdraviti s njima, pa pa.

Значи, Србија по теби, треба да уђе у ЕУ и НАТО?

Подели на овим сајтовима

А извини како нас то Русија, по теби, уцењује? Да ли си чуо од Путина или било код руског званичника нешто што би се могло оценити као ,,уцењивање"? Па још исто као што нас уцењују ови из Брисела?

А што се тиче понуде: Руси нам нуде сарадњу и савез:http://www.vaseljenska.com/vesti/putin-ponudio-srbiji-ulazak-u-evroazijsku-uniju/

"У реду је да Србија уђе у ЕУ, али ако уђе у НАТО, Русија ће предузети одговарајуће мјере.".

Владимир Владимирович Путин 

Вијест са Васељенске? Нека...хвала...

По мени само у ЕУ. Немамо потребе никакве за улазак у НАТО што се барем тиче националне безбједности. Бесплатно се користимо тиме што НАТО конторлише више од 3/4 Балкана, а ништа не плаћамо нити имамо било какве обавезе према НАТО. Гребемо се о њих :D

Подели на овим сајтовима

Ако Решетњиков каже да Србија мора да бира и инсинуира да у случају да се постави контра руским интересима може очекивати консеквенце како то другачије назвати него уценом?

А што се тиче савеза а Евроазијатском унијом у којој је Џингис Кан идол насупрот ЕУ у којој је то како украјински проевропљани верују  Хитлер , нека хвала , ја не бих ни једно ни друго.

На крају ЕАУ још увек не постоји као што сам већ и рекао, него је тек у фази настанка за разлику од ЕУ.

Значи ем те уцењују па ти још нуде и голуба на грани уместо врапца у руци, ма иди...

Подели на овим сајтовима

Srbija je jedina koju Rusija besomucno ucjenjuje, nikome ovakve ucjene ne prave, sa svima lijepo saradjuju, samo za Srbiju imaju sut kartu ako Srbija ne zeli biti ruska guvernija.

Није то до њих, то је до нас. Кад неко сам себе довољно не цени онда сви себи дају за право да га запишавају.

Подели на овим сајтовима

"У реду је да Србија уђе у ЕУ, али ако уђе у НАТО, Русија ће предузети одговарајуће мјере.".

Владимир Владимирович Путин 

Вијест са Васељенске? Нека...хвала...

По мени само у ЕУ. Немамо потребе никакве за улазак у НАТО што се барем тиче националне безбједности. Бесплатно се користимо тиме што НАТО конторлише више од 3/4 Балкана, а ништа не плаћамо нити имамо било какве обавезе према НАТО. Гребемо се о њих :D

Па, не знам шта да ти кажем. У ствари, знам. Ако Србија уђе у НАТО, она ће морати да шаље војнике тамо где НАТО ратује. Дакле, ако би НАТО ушао у сукоб са Русијом, Србија би на страни НАТО-а морала да ратује против Србије.

НАТО отворено све више показује да је то један антируски војни блок, и природно је очекивати овакву изјаву од стране Путина. Обрни, окрени али тако ти је.

Што се тиче ЕУ, ја мислим да улазак у заједницу која од нас тражи да се одрекнемо дела своје територије (Косова) али и свог идентитета и свести, заједницу која нам намеће неморал и изопаченост (педерастију, ево Вучић је обећао и истополне бракове, колико сам начуо)- дакле улазак у такву једну творевину као што је ЕУ, по мени, није у интересу Србије. Ја ипак остајем при свом становишту да је сарадња и савез са Русијом више у интересу Србије него улазак у ЕУ (а о НАТО-пакту и да не говорим).

Подели на овим сајтовима

Srbija treba da udje u NATO, jer mislim da je jeftinije biti clan NATO-a nego EU. EU je previse skliznula u socijalizam, previse je briselski centralizovana, i neka vrsta neutralnosti prema clanstvu ne bi bila losa jer ionako za slobodnu trgovinu sa EU ne moras biti clan.

Ulazak u NATO osigurao bi da u buducnosti ne izbiju neki novi konflikti kako to inače biva na balkanu, malo pa malo.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...