Aquilius Cratus Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Знаш када је Свети Владика Николај писао о три авети европске цивилизације- Марксу, Дарвину и Ничеу. Е ту је лепо појаснио да су комунизам и нацизам настали на темељима онога што су писали Маркс и Ниче, а да су и Маркс и Ниче пиусали на темељима онога што је писао и радио Дарвин. А Дарвин је био један од оних који су утемељили идеологију атеизма, материјализма итд. То су темељне западне ,,вредности" које су баштинили и комунисти и нацисти. Meni je jasan, delimicno, taj tvoj mladalacki poriv da u prenosnom smislu jezdis kroz ruske stepe bez obaveze da se drzis nekih cinjenica, logike, smisla, dubljeg razumevanja istorije ali bas ne moras do ove mere da se srozavas u glupostima. Ovo je naprosto strasno koliko je glupo i netacno. - Nietzsche i Marks su imali u svim tackama dijametralno razlicite filozofije. To zna svako ko je procitao bar po jednu knjigu od jednog jednog i od drugog i to direktno a ne o preko pamfleta sv vladie Nikolaja. - Darvin nije izmislio nikakvu ideologiju materijalizma i ateizma. Darvin je razvijao biolosku teoriju. Temelji materijalizma i ateizma su postvljeni za vreme Demokrita to jest pre 25 vekova. - Nista od toga nisu temeljne zapadne vrednosti. Kao sto sam ti vec objasnio radi se o neideoloskim kategorijama. Nauka, akademija, pravni sistem nemaju nikakve veze sa idelogijom ovom ili onom. Zato zapadna civilizacija u svojoj visevekojvnoj tradiciji ima toliko razlicitih idelogija jer su sve one pokusavala da izadju na kraj sa pitanjima gorepomenutih oblasti. - Nacisti nisu bastinili vrednosti materijalizma i ateizma. Protogermanski sinkretizam, hiperborejski motivi i eshatologija hiljadugodisnjeg carstva sigurno ne mogu biti deo ateisticko mateirijalisticke idologije. Iz ovoga se vidi da ti jeko slabo poznajes istoriju a ostatak izmisljas nekim svojim mastanjem o istoriji ali se uprkos tome veoma tvrdoglav u nastojanju da te svi shvate ozbiljno. Mozda otud ovi carsavi od postova. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Фатаморгана... Aquilius Cratus and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Meni je jasan, delimicno, taj tvoj mladalacki poriv da u prenosnom smislu jezdis kroz ruske stepe bez obaveze da se drzis nekih cinjenica, logike, smisla, dubljeg razumevanja istorije ali bas ne moras do ove mere da se srozavas u glupostima. Ovo je naprosto strasno koliko je glupo i netacno. А мени је разумљиво да ти твој сујетни и надмени его не дозвољава да прочиташ шта сам ја заиста написао, већ си брже-боље пожурио да ми одговориш. Али, наравно, твој велики проблем, поред те сујете и надмености, јесте то што не читаш шта други пишу и онда ми одговораш, притом пребацујући ми да сам написао оно што нисам написао. Али, идемо редом. - Nietzsche i Marks su imali u svim tackama dijametralno razlicite filozofije. To zna svako ko je procitao bar po jednu knjigu od jednog jednog i od drugog i to direktno a ne o preko pamfleta sv vladie Nikolaja. Да си читао шта сам написао, видео би да ја нисам написао да су се они у свему слагали или да су имали потпуно исте филозофије. Е, наравно да нисам то написао. Али, опет кажем, то би ти знао да си прочитао мој коментар у потпуности. Поента је у томе да да су и Ниче и Маркс негирали Христа и Хришћанство, да су и један и други били велики противници Хришћанства и да су и један и други били одушевљени Дарвином. Дакле, без обзира што су имали различите филозофије, по питању Хришћанства и по питању Дарвина су се слагали. Ипак ти прочитај Владикин текст ,,Три авети европске цивилизације", уместо што тврдиш да је то некакав ,,памфлет" итд. - Darvin nije izmislio nikakvu ideologiju materijalizma i ateizma. Darvin je razvijao biolosku teoriju. Temelji materijalizma i ateizma su postvljeni za vreme Demokrita to jest pre 25 vekova. Дакле, опет кажем да си читао шта сам написао, видео би да ја нигде нисам ни тврдио да је Дарвин ,,измислио" идеологију материјализма и атеизма. Дакле, нигде то нисам тврдио, тако да твој коментар изгледа као подметање. Није ти први пут, а то је због тога што не читаш шта други пишу. Не, нисам написао да је он ,,измислио" ту идеологију, већ сам написао да је он један од утемељивача те идеологије, јер јој је дао ,,научну" подлогу. То је чињеница. - Nacisti nisu bastinili vrednosti materijalizma i ateizma. Protogermanski sinkretizam, hiperborejski motivi i eshatologija hiljadugodisnjeg carstva sigurno ne mogu biti deo ateisticko mateirijalisticke idologije. Да си читао шта сам написао видео би да никада нисам ни тврдио да су нацисти баштинили материјализам и атеизам. Наравно, да би то видео било је потребно да цитираш цео мој коментар, а не само један део. Оно што сам ја написао јесте да су материјализам, атеизам, интернационализам, расизам, шовинизам, итд само неке од западних вредности, а неке од тих вредности су преузели комунисти и нацисти. Комунисти су преузели материјализам, атеизам, интернационализам, а нацисти су преузели расизам и шовинизам (и од Ничеа су преузели идеју о ,,надчовеку", а Хитлер је имао речи хвале и за Дарвина). Наравно, да би то схватио било је потребно да прочиташ шта сам заиста написао и да цитираш цео мој коментар, али ти то наравно ниси урадио. Зато ми и пребацујеш да сам написао нешто што нисам написао. Iz ovoga se vidi da ti jeko slabo poznajes istoriju a ostatak izmisljas nekim svojim mastanjem o istoriji ali se uprkos tome veoma tvrdoglav u nastojanju da te svi shvate ozbiljno. Mozda otud ovi carsavi od postova. Не, једино што се види из овог разговора јесте да ти не читаш шта други пишу, да не читаш детаљно, па се онда дешава да другима пребацујеш да су написали оно шзо нису написали. И онда наравно пребацујеш да они ,,не знају ништа", да ,,пишу глупости", да ,,слабо познају историју", итд. Али, мени тај твој надмени став уопште не смета, напротив. Наравно, ја немам потребу да те квалификујем као ,,незналицу", или нешто слично (што ти приписујеш свим својим неистомишљенницима на форуму), већ само да ти укажем да ниси у праву и да се, ако већ желиш да дискутујеш, бар потрудиш да прочиташ шта други пишу на форуму да се не би дешавало да им пребацујеш да су написали нешто што заправо нису написали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 и од Ничеа су преузели идеју о ,,надчовеку" Nisu oni preuzeli njegovu ideju, nego su je zloupotrebili u svoje svrhe. Niče nije mogao da smisli antisemitizam, a njegov nadčovek nema veze sa rasama i sličnim soc-darvinističkim budalaštinama. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Па шта ако је окружује? Јел то мења чињеницу да сарађују? Не, то указује да је НАТО агресивна војна сила која не жели у суштини никакву сарадњу са Русијом (нарочито не са јаком Русијом), већ му је једини циљ да окупира и подели Русију. Коју игру то је било пре 2 године? Та база је била ту 2012 много после јелцина. Путин једноставно сарађује са нато, и блиски су ортаци. Само што се то у Србији све гледа из погрешног угла. Путин показује да заиста жели да сарађује са њима, да није агресор који жели да окупира њихове територије, али да им неће дозволити да окруже Русију и да остваре свој циљ да окупирају и поделе Русију. Дакле, Путин им то неће дозволити. Зато и долазе напади са те западне ,,пронато" стране да је Путин ,,диктатор" и сличне небулозе, само да би га што више оцрнили јер им он неће дозволити да остваре своје циљеве у вези Русије. Ово да су ,,блиски ортаци" не стоји баш, ал ајд ако ти је лакше веруј у то... Баш напротив имају одличну сарадњу са Русијом. Аха, нарочито у Украјини ,,сарађују"... Исто и путин прави хаос у украјни, тиме што користи тај хаос за интересе Русије. Шта је он урадио кад је испао хаос? ИСкористио ослабљену државу вођену грађанским ратом да ћапи назад део територије на исту фору на коју су нама ћапили косово - ако оћемо реално. Хаос у Украјини је направио запад. Наиме, легални председник Украјине је одлучио да Украјина не уђе у ЕУ. Онда су направљене демонстрације, државни удар тј. пуч и на власт је дошла нелегална хунта која је, хаосом на улицама Кијева, оружјем и под разним сумњивим околностима села на власт. Та хунта је нелегална, а њеним доласком на власт је погажен суверенитет и интегритет Украјине. Наравно да је запад стајао иза свега тога и иза тог хаоса. Запад је организовао тај хаос јер је легални украјински председник одлучио да Украјина не уђе у ЕУ и онда је он смењен. Све остало су само последице тога. Хаос су направили западњаци, а све остало је последица тог хаоса. А случај Крима и Косова нису исто. А то можеш схватити кад схватиш да једнострано проглашење ,,независности" и један референдум о независности нису, и никада неће бити, исто. Немам ја ништа против чињенице да нато прави хаос.. али ми је глупа илузија да је путин невин у целој причи. Назовим ствари правим именом. И Путин и НАТО праве хаос у украјни.... Све остало, понављам, па и то фамозно одвајање Крима је последица хаоса који су западњаци и њихови плаћеници, изазвали. Е сад, наравно да ће Путин на то реагује и да ће да брани интересе Русије у целој тој причи. Наравно, Путин би био сасвим ,,ок" када би дозолио ЕУ и НАТО да мирно преотму Украјину и да се још више приближе Русији. Е наравно, то се неће десити. И отуда оволики напади на њега и Русију. Тако да мани те приче типа ,,и Путин прави хаос у Украјини". Нити је Путин изазвао хаос, нити је изазвао демонстрације, нити је изазвао пуч, а упаво су те ствари узрок хаоса у Украјини. Дакле, ништа од тога Путин није урадио. Путина наравно, само ради у складу да интересима своје земље Русије, што је сасвим природно да ради сваки одговорни државник- да у тој новонасталој ситуацији штити интересе своје земље и свог народа. Опет кажем, најбоље би за запад било да их је Путин пустио да ушетају у Украјину без проблема, па после у Русију, али наравно тај филм запад и НАТО неће гледати. И зато им Путин и смета... Не само да би радио, већ и ради. Одвојење Кијева је доказ да то ради. Е сад ћеш ти то све да подуприш причу о историјском праву... Страшно је изаћи на крај са таквом измишљотином као што је "историјско право" ...... са тим може да се оправда свака инвазија икад.... Извини, али стгварно не разумем о чему пишеш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 A sta ti uopste znas o ruskoj politici ako takve stvari ne znas?! Jobbik tandrce po istoj rastimovanoj rusofilskoj balalajci kao i ti. Iste su vam price samo na drugom jeziku. - Oni su takodje ostro protiv NATOa i EU a za evroazijsku uniju sa Rusijom kao liderom. - Jobikov guru Gabor Vona je malo malo pa u kremlju. Takodje stalni "predavac" "euroazijskim" konferencijama. - Od 2008. godine su uvek i u svemu podrzavali Rusku ideju. Da li je Abhazija ili gasni sporazumi oni su uvek bili ruski glas u madjarskom parlamentu. - 2010. godine je izbina neka frka oko njihovog finasranja jer je procureo podatak da nemaju samo idejnu podrsku od Rusije nego i novcanu. Do dan danas su odbili da prikazu izvestaje svog finansiranja i ako imaju obavezu po madjarskom zakonu. - Ruska ambasada koja predstavlja zvanicnu Moskvu bilo gde je vecito uz Jobik na njihovim naci "svetkovinama". Evo sta o tome sami kazu: http://www.jobbik.com/g%C3%A1bor_vona_euro-atlanticism_must_be_replaced_eurasianism Svako ko zna ista or ruskoj politici zna da putin podrzava SVE anti EU i anti NATO pokrete sirom Evrope a ne samo u Srbiji. To bi neko ko je toliko dosadan sa tom ruskom pricom kao ti trebao da zna. Па управо сам себе овде негираш. Да сам ја заиста толио ,,досадан са том руском причом", како ти кажеш, па ја би знао за овај податак. Али, наравно да није тако како ти имплицираш, и наравно да нисам ја толико ,,досадан са руском причом". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Па управо сам себе овде негираш. Да сам ја заиста толио ,,досадан са том руском причом", како ти кажеш, па ја би знао за овај податак. Али, наравно да није тако како ти имплицираш, и наравно да нисам ја толико ,,досадан са руском причом". Hahahahahahahahahahahahahahahhahah od svega stosam napisao smo ovaj deo komentarises. Jadno skretanje sa teme kao i uvek sa tvoje strane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Hahahahahahahahahahahahahahahhahah od svega stosam napisao smo ovaj deo komentarises. Jadno skretanje sa teme kao i uvek sa tvoje strane. Па ок, шта хоћеш да коментаришем? Питао сам те на основу чега тврдиш да Путин подржава мађарски Јобик и ти си ми то одговорио, и то је то. Шта сад треба да напишем? Да те хвалим или шта? Ок, одговорио си ми и крај приче. Али не очекуј од мене да ћу да ласкам твојој надмености и сујети. Прочитао сам твој одговор, и прокоментарисао оно што сам сматрао да треба да прокоментаришем и крај приче. А сада би ти могао да покоментаришеш онај мој други одговор теби. Али, потруди се бар да прочиташ шта сам написао, да ми не би пребацивао нешто што нисам написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 А мени је разумљиво да ти твој сујетни и надмени его не дозвољава да прочиташ шта сам ја заиста написао, већ си брже-боље пожурио да ми одговориш. Али, наравно, твој велики проблем, поред те сујете и надмености, јесте то што не читаш шта други пишу и онда ми одговораш, притом пребацујући ми да сам написао оно што нисам написао. Али, идемо редом. Meni je jasno da tvoj jos uvek nerazvijeni intelekt lisen elementarnog obrazovanja nema nista pametno da napise na ovu temu i da jedino sto mozes je da se bavis mojom licnoscu i da podmeces kako ja ne citam sta ti pises. Ja vrlo pazljivo citam sta ti pises i u prethodnoj i u ovoj procu no sada cemo to malo detaljnije da razradimo. Да си читао шта сам написао, видео би да ја нисам написао да су се они у свему слагали или да су имали потпуно исте филозофије. Е, наравно да нисам то написао. Али, опет кажем, то би ти знао да си прочитао мој коментар у потпуности. Поента је у томе да да су и Ниче и Маркс негирали Христа и Хришћанство, да су и један и други били велики противници Хришћанства и да су и један и други били одушевљени Дарвином. Дакле, без обзира што су имали различите филозофије, по питању Хришћанства и по питању Дарвина су се слагали. Ипак ти прочитај Владикин текст ,,Три авети европске цивилизације", уместо што тврдиш да је то некакав ,,памфлет" итд. Samo sto se nisu slagali po pitanju Darvina a to bas zbog te njihove potpuno razlicitosti. Potpunog razlicitog shvatanja sveta i postavljenih filozofksih normi. Bas zato sam ti rekao obrazuj se idi citaj Marksa i Nietzchea direktno a ne da ti vladika ovaj ili onaj smrvi poparu koju mozes lako da svaris bez umnog napora. Ja sam vladiku Nikolaja iscitao svojevremeno a tebi po ovom pitanju ostaje da sam uzmes da listas Nietzschea i Marksa. Ako te uopste zanima sta je ovde istian a sta ne. Дакле, опет кажем да си читао шта сам написао, видео би да ја нигде нисам ни тврдио да је Дарвин ,,измислио" идеологију материјализма и атеизма. Дакле, нигде то нисам тврдио, тако да твој коментар изгледа као подметање. Није ти први пут, а то је због тога што не читаш шта други пишу. Не, нисам написао да је он ,,измислио" ту идеологију, већ сам написао да је он један од утемељивача те идеологије, јер јој је дао ,,научну" подлогу. То је чињеница. Wooow pet kila magijskog misljenja i odmah mislis da si napravio poentu? Izmisliti, utemeljiti (postaviti temelje, osnovati je jedno te isto. Ali poenta je da je idelogija materijalizma i ateizma izmisljena/utemeljena/osnovana pre 25 vekova i Darvin sa time nema ama bas nikakve veze. Gluposti koje odvalis ne prestaju biti gluposti nakon tvojih losih semantickih igrica. Bar kod mene to ne prolazi. Да си читао шта сам написао видео би да никада нисам ни тврдио да су нацисти баштинили материјализам и атеизам. Наравно, да би то видео било је потребно да цитираш цео мој коментар, а не само један део. Оно што сам ја написао јесте да су материјализам, атеизам, интернационализам, расизам, шовинизам, итд само неке од западних вредности, а неке од тих вредности су преузели комунисти и нацисти. Комунисти су преузели материјализам, атеизам, интернационализам, а нацисти су преузели расизам и шовинизам (и од Ничеа су преузели идеју о ,,надчовеку", а Хитлер је имао речи хвале и за Дарвина). Наравно, да би то схватио било је потребно да прочиташ шта сам заиста написао и да цитираш цео мој коментар, али ти то наравно ниси урадио. Зато ми и пребацујеш да сам написао нешто што нисам написао. Jeli Pinokio jel ti je bar malo porastao nos nakon ovakvog bezocnog laganja? Evo sta si napisao: Знаш када је Свети Владика Николај писао о три авети европске цивилизације- Марксу, Дарвину и Ничеу. Е ту је лепо појаснио да су комунизам и нацизам настали на темељима онога што су писали Маркс и Ниче, а да су и Маркс и Ниче пиусали на темељима онога што је писао и радио Дарвин. А Дарвин је био један од оних који су утемељили идеологију атеизма, материјализма итд. То су темељне западне ,,вредности" које су баштинили и комунисти и нацисти. Dakle komunisti i nacisti pisali na osnovu Marksa i Nietzscha. Nietzsche i Marks na osnovu Darvina. Darvina, po tvojoj izmisljenoj istoriji, jedan od utemeljitelja ateizma i materijalizma je Darvina. I kako sad uopste imas obraza da tvrdis da nisi rekao da su nacisti nisu bastinili/temeljili ateizam i materijalizam. Nigde u ovom postu nisi pominjao sovinizam i rasizam. To si sad lazljivo poturio da ispadne da ja kao ne citam sta ti pises. Lepo se to vidi u orginalnom postu na koji sam replicirao. A to da su nacisti svoju filozofiju temeljili na Nietzscheovom nadcoveku je posebna glupost poznata svakom ko je konsultovao makar Vikipediju po tom pitanju. Nacisti su se pozivali na, izmisljene falsifikovane Nietszcheove spise koje je poturala njegova nesrecna i luda sestra. Ono o cemu su nacisti pisali nema veze sa originalnim Fridrihovim delima. Не, једино што се види из овог разговора јесте да ти не читаш шта други пишу, да не читаш детаљно, па се онда дешава да другима пребацујеш да су написали оно шзо нису написали. И онда наравно пребацујеш да они ,,не знају ништа", да ,,пишу глупости", да ,,слабо познају историју", итд. Али, мени тај твој надмени став уопште не смета, напротив. Наравно, ја немам потребу да те квалификујем као ,,незналицу", или нешто слично (што ти приписујеш свим својим неистомишљенницима на форуму), већ само да ти укажем да ниси у праву и да се, ако већ желиш да дискутујеш, бар потрудиш да прочиташ шта други пишу на форуму да се не би дешавало да им пребацујеш да су написали нешто што заправо нису написали. Lako bi mi sa mojim nadmenim stavom da si ti ista napisao sto bi pokazalo da su tvoje tvrdnje iz originalnog posta istinite. Onda bi mogao bez problema da mi prigovoris za nadmenost ovako to je samo jos jedno tvoj glupo podmetanje da poturis neku svoju glupu pricicu. A to da ti ne znas istoriju to se ocito vidi iz tvojih tvrdnji koje nemaju veze sa mojim nadmenim stavom. Mislim ako tvrdis da su Marks i Nietzsche (vidi ko su bili Hegel i Sopehauer) pisali na temeljima Darvina onda ne znas istoriju, kao ni da je Darvin utemeljio/ivao mateirijalizam i ateizam sam ili sa nekim. Dakle iznosis mnogo netacnih, neistinitih tvrdnji a postavljas to kao cinjenicu. Lako cemo za nadmenost nego da ti pocnes da citas stari u originalu(prevod naravno), ako zelis da iznosis stavo o necemu, a ne da ides kod ovog ili onog svetitelja po misljenje o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Па ок, шта хоћеш да коментаришем? Питао сам те на основу чега тврдиш да Путин подржава мађарски Јобик и ти си ми то одговорио, и то је то. Шта сад треба да напишем? Да те хвалим или шта? Ок, одговорио си ми и крај приче. Али не очекуј од мене да ћу да ласкам твојој надмености и сујети. Прочитао сам твој одговор, и прокоментарисао оно што сам сматрао да треба да прокоментаришем и крај приче. А сада би ти могао да покоментаришеш онај мој други одговор теби. Али, потруди се бар да прочиташ шта сам написао, да ми не би пребацивао нешто што нисам написао. Ako nemas odgovor na sustinu onda nema potrebe da ista pises samo da bi nesto replicirao. Daleko od toga da meni trebaju tvoje hvale. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Meni je jasno da tvoj jos uvek nerazvijeni intelekt lisen elementarnog obrazovanja nema nista pametno da napise na ovu temu hhahah evo ga opet aqulius demokratija , jesi car, laze ko god kaze da nisi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Мени је код ових тема заниљиво што су најјачи пљуваачи по западу, демократији и западним вредностима управо они који уживају у истима у практичном животу насупрот политичкој идеологији. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Мени је код ових тема заниљиво што су најјачи пљуваачи по западу, демократији и западним вредностима управо они који уживају у истима у практичном животу насупрот политичкој идеологији. to ti je omiljeni argument, al je supalj.... niko od nas koji pljujemo po zapadu nije ovdje swto voli zapad vec je dosao da zaradi pare jer su plate vece ili neko nema gdje da bude psoto mu je sve unisteno u ratu pa je smjestaj nasao na zapadu, to ne znaci da volimo zapad, isto tako imas ameriokance koji rade u beogradu zato sto su tamo dobro placeni to isto ne znaci da oni vole beograd, takva paralela ti je glupa, a dokaz za to smo mi koji na tvoje zaprepastenje radimo na zapadu a pljujemo po njemu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 to ti je omiljeni argument, al je supalj.... niko od nas koji pljujemo po zapadu nije ovdje swto voli zapad vec je dosao da zaradi pare jer su plate vece ili neko nema gdje da bude psoto mu je sve unisteno u ratu pa je smjestaj nasao na zapadu, to ne znaci da volimo zapad, Да нема тих вредности о којима причате, вама то никад не би било могуће..Управо захваљујући тим западним вредностима које пљујете ви можете да дођете тамо, да радите, да живите, да зарадите и добро да зарадите. То су упрато та људска права која прозивате и та демократија на делу. Ви не волите запад у идеологији, али волите да уживате правила западне праксе. Није мени шупаљ аргументе, него сте ви недоследни, А омиљен ми је, јер је тај аргумент сурова истина...највећи протицни либеларних идеологија, највише профитирају захваљујући њима и користе њихове принципе да би остварили себи квалитетан живот - како ти кажеш зарадили паре... И уживају да раде у систему који су изградиле управо - либеларне идеологије... у том прљавом поквареном либеларном систему... Што ниси отишао у Русију да радиш? јер тамо не би могао те паре да зарадиш. А зашто не би могао? Управо јер су "конзервативније" вредности за које се залажеш тамо на делу. немој да ме схватиш погрешно.... ја немам ништа против тога што ти радиш и зарађујеш, али ми искрено смета да проживаш систем и идеологије које ти то омогућују... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Да нема тих вредности о којима причате, вама то никад не би било могуће..Управо захваљујући тим западним вредностима које пљујете ви можете да дођете тамо, да радите, да живите, да зарадите и добро да зарадите. То су упрато та људска права која прозивате и та демократија на делу. Ви не волите запад у идеологији, али волите да уживате правила западне праксе. Није мени шупаљ аргументе, него сте ви недоследни, А омиљен ми је, јер је тај аргумент сурова истина...највећи протицни либеларних идеологија, највише профитирају захваљујући њима и користе њихове принципе да би остварили себи квалитетан живот - како ти кажеш зарадили паре... И уживају да раде у систему који су изградиле управо - либеларне идеологије... pa ko tebi brani da dodjes i zaradis, jel ti treba viza , ne treba, dodji pa radi i ja sam nekad radio na crno nisam kuko po forumima kako nemam para jer od toga nemam nista, to je patetika.... ne mogu oni steci moje simpatije svojim parama, ti ih simpatisi zbog para ja cu da pljujem po njima a pare mi trebaju zato i jesam tu, ovaj sistem vrednosti koji je ovdje, ne zelim ni najcrnjem dusamninu, to je ono sto ja imam reci,a ti se krsti sto se sloboda tice, kad dodjem u srbiju tek osjetim slobode pšo bilo kom pitanju , sta ti kukas na drzavu srbiju zbog neke administracije, jes ti probo neki biznis, pa u srbiji imas uslove za to bolje nego igdje , mozes komfornoi da obidjes drzavu na hiljadu nacina i to godinama dok ne stanes na noge i nece ti niko nista, nemas ti pojma sta je sloboda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука