Млађони Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 ja sam imitirao tvoju logiku kad sam to pisao Промашио си тему, садржину и композицију у тој имитацији. Све остало си погодио. Reci mi ,zar ti zbilja mislis da institucije ne mogu da sluze Bogu?Zar se ne mogu doneti i primenivati zakoni na slavu Boziji? Могу, али јако тешко. Да је господ хтео државне институције оставио би институције, а не следбенике и цркву. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Бесмислица. Маркс јесте био Немац, али његове идеје су се највише "примиле" на Истоку док на Западу скоро да нису никада ни добиле шансу. Па та теза како је "комунизам настао на Западу" нема никаквог смисла. Бедан по кушај да сеоправдају они који су ту сатанску идеологију спроводили. Није бесмислица, нити се комунизам највише ,,примио" на Истоку, како ти кажеш. Прво, комунизам јесте западне вредности и он јесте настао на темељимка западних филозофија и идеологија материјализма, атеизма, економизма, интернационализма, итд. Дакле, комунизам је чисто западне вредност и идеологија и то где је он успостављен, не мења чињеницу да је он као идеологија настао на западу. Друго, комунизам се није ,,примио" у Русији како би се ти изразио (говорим само о Русији сада), већ је он Русији наметнут, кроз две револуције, грађански рат, превару од стране ткз. ,,савезника" ,итд. Сети се само да је Лењин као немачки човек, блиндираним возом дошао у Русију да изврши своју револуцију. Сети се да су са њим у возу били револуционари који су већином били држављани западних држава, а не Русије, и да су управо ти страни држављани углавном били главни извршиоци комунистичких злочина (који су, гле чуда, највише вршени над Православним руским народом и над Руском Православном Црквом). Сети се да је Троцки заправо дошао из Америке са парама које је добио од Вол Стрита (одлична књига о томе постоји). Сети се само тога да је тај вајни ,,савезнички" запад одбио да пружи азил Цару Николају кога су тиме практично предали у руке Лењиновим крвавим убицама (Лењин, ради подсећања, није био Рус, већ калмик). Сети се тога да, поред Лењина, и остали извршиоци комунистичке револуције у Русији нису били Руси, већ углавном Јевреји, Пољаци, Грузини, итд. Дакле, победа комунизма у Русији је била чиста окупација Русије од стране комунистичких бандита и са скривеном страном западном подршком. Сети се само да су западњаци склопили споразум са комунистима и напустили Русију и тиме практично предали руске белогардејске антикомунисте у руке крвавим бољшевичким убицама и не само њих већ и чтав руски народ. Дакле, десила се издаја једног дела руске елите, која је издала Цара и своју Отаџбину, десила се и превара од стране западних ,,савезника" и десила се комунистичка окупација Русије. Треће, ни твоја тврдња да се комунизам уопште није примио на Западу такође не стоји. Јер шта се довија када се комунизам помеша са расизмом и шовинизмом? Па добија се нацизам. Е па управо је један нацистички тоталитарни пројекат победио на западу и то у Немачкој, а том идеологијом су били одушевљени многи народи на западу и у Америци. Немачки народ је одушљевљено поздравио Хитлера, а он је у скоро свим западним државама хваљен као ,,ослободилац и ујединитељ Европе". И упореди сад ту ситуацију: док је Русија била окупирана од стране бопљшевика, док су комунистичко вођство углавном чинили неруси, у Немачкој су нацистички покрет предводили баш управо Немци и његово руководство су чинили управо Немци. Даље, док је руски народ био највећа жртва комунизма и док су Руси формирали један веома активан и јак антикомунистички покрет који се супроставио комунистима (а тај покрет је управо белогардејски покрет), немачки народ није био жртва нацизма, немачки народ је био одушељен нацизмом и Хитлером и у Немачкој јак антинацистички покрет је био миноран или уопште није ни постојао. Дакле, Руси су се супроставили комунизму, док су Немци и остали други западњаци били одушевљени шовинистичком и расистичком верзијом комунизма (нацизмом). Док су комунисти убијали Русе, овде то није био случај. Ту се јасно види ко је више склон тоталитаризму и диктатури. Ја уопште не идеализујем Русију (свестан сам и да она има својих мана) али ово су просто чињенице. Али, факт је да се руски народ заиоста супроставио комунизму и био жртва истог. То што је услед толико година тоталитарног комунистичког испирања мозга (само да подсетим да је запад доста финансијски помогао у једном периоду Стаљиновом СССР-у) било Руса који су прихватили ту сатанску идеологију, не мења чињеницу да су се Руси супроставили том злу остворено и активно, док су тај покрет предводили углавном неруси. Иначе, Руси се данас ослобађају комунизма, што је веома очигледно а што западу очигледно смета. Такође, немој да се вараш да на западу данас нема комунизма или тоталитаризма. Послушај шта овај човек каже о ткз. ЕУ: Такође, да ли знаш да је у Америци од 10 тачака Марксовог комунистичког манифеста 7 потпуно реализовано? Да ли схваташ да то што тај западни и амерички тоталитаризам има привид ,,демократије" то не значи да он то јесте? Да није тако, зар мислиш да би запад подржавао кијевску ,,власт" у којој се налази једна осведочена неонацистичка партија а то је партија ,,Свобода"? Као Православни Хришћанин и Србин наравно да ми је ближа Православна Русија, али то не значи да је идеализујем или да омаловажавам запад. Не, наравно, међутим заиста ми смета како неки од вас управо идеализују запад, а омаловажавају Русију и руски народ, приписијући Русима склоност ка тоталитаризму и деспотији, што уопште није тачно. Зато сам и навео ове чињенице да бисте мало закочили при том верличању запада, да би се видело да и запад није баш био имун на тзоталитаризам и да су тамо постојали тоталитарни коцепти које су западни народи одушевљеноприхватали. Тек да би разбио твоју бесмислену тезу о ,,необразованој и заосталој" Русији која прихвата ,,тоталитарне идеологије" и ,,мудром, просветљеном" западу код ког се тобоже такве идеологије никада не могу ,,примити". Наравно, то није тачно. И ове чињенице то показују. А да не говорим сада о онима који изједначавају СССР са Русијом, јер је уопште бесмислено о томе говорити када су комунизам и руски народ били супростављени када је руски народ био највеће жртва комунистичког тоталитарног пројекта. И можете ви да причате шта год желите, то неће променити чињеницу да су све тоталитарне и деструктивне идеологије настале управо на западу (комунизам, нацизам, фашизам и овај данашњи мондијализам), а да је једна од њих извезена и наметнута Русији и руском народу да би руски народ био уништен. Не можете оспорите да су ове тоталитарне идеологија биле прозвод запафне филозофије и западних вредности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Глупости. Комунизам се напатио у православним и источним земљама највише због тога што је народ био неук и у друштву неразвијена свест о достигнућима цивилизације - просветитељство, либерализам, парламентарна демократија итд. Ти су народи били неспремни и практично из феудализма налетели на савремене идеје од којих се наравно најбоље примила она "најсекташкија" јер такве најлакше преваре неук народ. Као што верске секте имају највише успеха тамо где је народ неук и заостао. А како објашњаваш да се на том ,,просветљеном" и ,,демократском" западу тј. у Немачкој, појавио један такав злочиначки и тоталитарни концепт какав је нацизам (који је, узгред буди речено, исто што и комунизам, само што је помешан са расизмом и шовинизмом)? Како објашњаваш чињеницу да је немачки народ био одушевљен тим покретом и идеологијом и не само немачки народ, него и многи други западни народи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 ЛАВРОВ: Запад се удаљава од Русије због њеног повратка православљу КОРИСТИ СЕ ЧАК И ТЕЗА ДА ЈЕ СССР - ЗА РАЗЛИКУ ОД ПУТИНОВЕ РУСИЈЕ - БИО У ОКВИРУ СИСТЕМА ИДЕЈА СТВОРЕНОГ НА ЗАПАДУ МИНИСТАР иностраних послова Русије Сергеј Лавров констатовао је да се Русија враћа својим традиционалним духовним вредностима и да је то један од разлога удаљавања Запада од ње, преноси портал „Pravoslavie.ru“. „На наше изненађење, почели су чак да користе тезу да је Совјетски Савез с његовом комунистичком доктрином барем остајао у оквиру система идеја створеног на Западу, док се нова Русија враћа својим традиционалним вредностима, чији је корен у православљу, због чега постаје још мање разумљива“ - рекао је Лавров на састанку с члановима Руског савета за међународне послове у Москви. Такође, по његовим речима, у последње време све је већи контраст „између објективног јачања мултиполарности света и тежње САД и историјског Запада да сачувају своје доминантне позиције, између културно-цивилизацијске разноликости савременог света и покушаја да се наметне свима западна скала вредности“. Она се, како сматра руски министар, „све више удаљава од својих хришћанских корена и има све мања разумевања за верска осећања људи других религија“. http://www.fakti.rs/rossiya/mid/lavrov-zapad-se-udaljava-od-rusije-zbog-njenog-povratka-pravoslavlju Ово је тачно. Уосталом, многи западни теоретичари и аналитичари (Бжежински, Хантигтон, итд) су отворено говорили о томе да је за њих комунистички СССР био прихватљивији од руске државе која би се заснивала на Православним вредностима. Са Стаљином су могли да преговарају док са националном Русијом, по њима, нема преговора. Ево једне старије вести, која само потврђује ово што је рекао Лавров: САД: Може и комуниста Зјуганов, само не Путин! https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vaseljenska.com%2Fsvet%2Fsad-moze-i-komunista-zjuganov-samo-ne-putin%2F&ei=X60pUqimOsrQsgag4YCgAg&usg=AFQjCNGF-Z12Ek9TycmGlvE6qxWHN3bzyQ&sig2=awuO0LSqv9XXv3fHiKlBbA Дакле, и комуниста Зјуганов им је прихватљивији од Путина. А зашто? Па зато што управо Путин ради на томе да се Русија врати својим духовним, националним и државотворним коренима. Путин ради на обнови историјске Русије, Православне Русије и очигледно је да западу то не одговара. Такође, препоручујем свима овај одличан документарац: Такође, препоручујем и одличну књигу Леонида Решетњикова директора РИСИ, ,,Вратити се Русији", која је изашла на српском језику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Такође, да ли знаш да је у Америци од 10 тачака Марксовог комунистичког манифеста 7 потпуно реализовано? Да ли схваташ да то што тај западни и амерички тоталитаризам има привид ,,демократије" то не значи да он то јесте? Да није тако, зар мислиш да би запад подржавао кијевску ,,власт" у којој се налази једна осведочена неонацистичка партија а то је партија ,,Свобода"? Znaci i Putler je nacista i rasista i fasista jer podrzava madjarsku naci stranaku Jobik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ово је тачно. Уосталом, многи западни теоретичари и аналитичари (Бжежински, Хантигтон, итд) су отворено говорили о томе да је за њих комунистички СССР био прихватљивији од руске државе која би се заснивала на Православним вредностима. Ево овако. пошто ми делујеш као пристоја санговорник, да те питам, које то западне вредности су биле јаче у Комунистичкој него у овој како ти зовеш "православној" (а по мом мишљењу није православна већ социо демократска са елеметима козерватизма) .. наброј ми неке? Са Стаљином су могли да преговарају док са националном Русијом, по њима, нема преговора. Ово једноставно не може бити даље од истине. Мултимилионска трговина и сарадња између Европе нато и Русије се дешава свакодневно. Значи не знам одакле ти да нема неких прегвора са националном Русијом. Ево једне старије вести, која само потврђује ово што је рекао Лавров: Ал сви ти медији пуштају редовно не-кредибилне вести. И ова коју је игњатије дао, и васељенска. Нигде не стављају изворе, већина ствари које тврде не може да се нађе. Не видим како можеш да градиш било какво мишљење и на озбиљнијим медијима од ових, а камоли на овим.. Ево ова вест коју си ти окачио НИГДЕ не позива на извор... могао сам ја да је скоријом... мени то заиста не може да буде орјентир... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 . Ne znas, slabo kapiras i onda samo dobacujes. Pa nismo bez razloga iz tebe izveli pojam "Bilbijanje". Tačno tako. Sindrom trovanja udbaško-slobomanskom propagandom kombinovane sa bezobrazlukom i intelektualnim patuljaštvom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Znaci i Putler je nacista i rasista i fasista jer podrzava madjarsku naci stranaku Jobik? Одакле теби тај податак да Путин тобоже подржава мађарски Јобик? Ајде баш и то да чујем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Одакле теби тај податак да Путин тобоже подржава мађарски Јобик? Ајде баш и то да чујем? Путин брале подржава и нато...да си ти жив и здрав.. http://en.ria.ru/trend/nato_transit_base_ulyanovsk_2012/ http://news.xinhuanet.com/english/world/2012-08/02/c_123510798.htm http://www.bloomberg.com/news/2012-09-24/russia-opens-transit-base-for-nato-afghan-supply-interfax-says.html oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ево овако. пошто ми делујеш као пристоја санговорник, да те питам, које то западне вредности су биле јаче у Комунистичкој него у овој како ти зовеш "православној" (а по мом мишљењу није православна већ социо демократска са елеметима козерватизма) .. наброј ми неке? У комунизму су владале западне вредности атеизма, интернационализма, материјализма, економизма, итд. Знаш када је Свети Владика Николај писао о три авети европске цивилизације- Марксу, Дарвину и Ничеу. Е ту је лепо појаснио да су комунизам и нацизам настали на темељима онога што су писали Маркс и Ниче, а да су и Маркс и Ниче пиусали на темељима онога што је писао и радио Дарвин. А Дарвин је био један од оних који су утемељили идеологију атеизма, материјализма итд. То су темељне западне ,,вредности" које су баштинили и комунисти и нацисти. Ово једноставно не може бити даље од истине. Мултимилионска трговина и сарадња између Европе нато и Русије се дешава свакодневно. Значи не знам одакле ти да нема неких прегвора са националном Русијом. Ма да, а иза леђа праве хаос у Украјини, заводе сада Русији санкције, прете, подстичу насилно свргавање Путина, итд. А док су Стаљином трговали, договарали се, предали му целу Источну Европу, финансијски му помагали, итд. А то да нема преговора са Русијом, нисам тврдио ја него сами западњаци. То је приметио и Лавров да се запад удаљава од Русије, јер очигледно је да западу не одговара повратак Русије њеним духовним и националним коренима и Православној Вери. Ал сви ти медији пуштају редовно не-кредибилне вести. И ова коју је игњатије дао, и васељенска. Нигде не стављају изворе, већина ствари које тврде не може да се нађе. Не видим како можеш да градиш било какво мишљење и на озбиљнијим медијима од ових, а камоли на овим.. Ево ова вест коју си ти окачио НИГДЕ не позива на извор... могао сам ја да је скоријом... мени то заиста не може да буде орјентир... Не, то је стварна вест. Па сети се само да су и комунисти били део оних протеста против Путина због неке наводне ,,крађе избора" заједно са либералима и осталим прозападњацима. Сети се да се Зјуганов више пута састајао са америчким званичницима где је тада говорио да је Путин ,,диктатор" итд. Тако да не треба да те чуди то што њима више одговара чак и Зјуганов него Путин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Путин брале подржава и нато...да си ти жив и здрав.. http://en.ria.ru/trend/nato_transit_base_ulyanovsk_2012/ http://news.xinhuanet.com/english/world/2012-08/02/c_123510798.htm http://www.bloomberg.com/news/2012-09-24/russia-opens-transit-base-for-nato-afghan-supply-interfax-says.html Ма не питам за НАТО, већ за мађарски Јобик. Дакле, када је Путин подржао или подржавао мађарски Јобик? А да, Путин је желео да сарађује са западом, али агресивни запад показује (нарочлито у Украјини) да њима сарадња са Русијом није циљ, већ им је по питању Русије циљ исти ко Хитлеров. Јасно је ту ко је агресиван а ко не... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 А да, Путин је желео да сарађује са западом, али агресивни запад показује (нарочлито у Украјини) да њима сарадња са Русијом није циљ, већ им је по питању Русије циљ исти ко Хитлеров. Занимљиво да ниси прочитао оне базе су дате да би Русија помогла НАТО при инвазији на Авганистан. Мени ту није јасно ко је агресиван а ко није, мени је само јасно ко је агресивниј и успешнији у агресијама. Дакле сарадња није прекинута, немој да се ложиш, него су наишли на проблем у сарадњи по питању украјне. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Занимљиво да ниси прочитао оне базе су дате да би Русија помогла НАТО при инвазији на Авганистан. Мени ту није јасно ко је агресиван а ко није, мени је само јасно ко је агресивниј и успешнији у агресијама. Дакле сарадња није прекинута, немој да се ложиш, него су наишли на проблем у сарадњи по питању украјне. Ма да, то што НАТО окружује Русију са свих страна, и што сада праве хаос у Украјини за тебе је то ,,ситрница"? Не наравно да није. Путин је, будући да је наследио од свиог претходника, скоро уништену земљу, морао у почетку да игра ту игру да не би ови са запада схватили да је њему циљ да обнови јаку Русију, морао је да се понаша као да није много другачији од Јељцина. Али, опет ти кажем: Путин чак и жели да сарађује са њима, они су ти који не желе сарадњу са Русијом, поготово не са Русијом која се враћа себи. Не прави Путин хаос у Немачкој или у другим западним државам, нити прави хаос у Канади, већ запад прави то у Украјини. Е ту се види ко је заиста агресиван. И немој да ми причаш како би и Путин то тобоже радио, али не може јер нема ту снагу, мислим та прича не пије воду. Иначе, ниси ми одговорио на главно питање које сам поставио: када је Путин подржао или подржавао мађарски Јобик? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Одакле теби тај податак да Путин тобоже подржава мађарски Јобик? Ајде баш и то да чујем? A sta ti uopste znas o ruskoj politici ako takve stvari ne znas?! Jobbik tandrce po istoj rastimovanoj rusofilskoj balalajci kao i ti. Iste su vam price samo na drugom jeziku. - Oni su takodje ostro protiv NATOa i EU a za evroazijsku uniju sa Rusijom kao liderom. - Jobikov guru Gabor Vona je malo malo pa u kremlju. Takodje stalni "predavac" "euroazijskim" konferencijama. - Od 2008. godine su uvek i u svemu podrzavali Rusku ideju. Da li je Abhazija ili gasni sporazumi oni su uvek bili ruski glas u madjarskom parlamentu. - 2010. godine je izbina neka frka oko njihovog finasranja jer je procureo podatak da nemaju samo idejnu podrsku od Rusije nego i novcanu. Do dan danas su odbili da prikazu izvestaje svog finansiranja i ako imaju obavezu po madjarskom zakonu. - Ruska ambasada koja predstavlja zvanicnu Moskvu bilo gde je vecito uz Jobik na njihovim naci "svetkovinama". Evo sta o tome sami kazu: - By the way what about connection with Russia in geopolitcal sense of nowadays? - Jobbik is an anti-Communist party, yet we were the first in Hungary to seriously propose to settle our relations with the Russians. Not only in diplomatic speeches, but in reality as well. At the time of the Georgian conflict, when the whole Hungarian political elite was voicing their agreement with the American interests, we declared that this issue was about something completely different. When Viktor Orbán was sending sulky messages to Russia from opposition back in 2009, we already declared that he was making a huge mistake. Personally, I have good relations with several Russian diplomats in Budapest, and I am very happy that the Russian Embassy is always represented at our year-opening conferences. In my foreign policy plans, Russia - in addition to Germany and Turkey - is a key political and economic ally, partner for Hungary. http://www.jobbik.com/g%C3%A1bor_vona_euro-atlanticism_must_be_replaced_eurasianism Svako ko zna ista or ruskoj politici zna da putin podrzava SVE anti EU i anti NATO pokrete sirom Evrope a ne samo u Srbiji. To bi neko ko je toliko dosadan sa tom ruskom pricom kao ti trebao da zna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ма да, то што НАТО окружује Русију са свих страна, и што сада праве хаос у Украјини за тебе је то ,,ситрница"? Не наравно да није. Па шта ако је окружује? Јел то мења чињеницу да сарађују? Путин је, будући да је наследио од свиог претходника, скоро уништену земљу, морао у почетку да игра ту игру да не би ови са запада схватили да је њему циљ да обнови јаку Русију, морао је да се понаша као да није много другачији од Коју игру то је било пре 2 године? Та база је била ту 2012 много после јелцина. Путин једноставно сарађује са нато, и блиски су ортаци. Само што се то у Србији све гледа из погрешног угла. Путин чак и жели да сарађује са њима, они су ти који не желе сарадњу са Русијом, поготово не са Русијом која се враћа себи. Баш напротив имају одличну сарадњу са Русијом. Не прави Путин хаос у Немачкој или у другим западним државам, нити прави хаос у Канади, већ запад прави то у Украјини. Исто и путин прави хаос у украјни, тиме што користи тај хаос за интересе Русије. Шта је он урадио кад је испао хаос? ИСкористио ослабљену државу вођену грађанским ратом да ћапи назад део територије на исту фору на коју су нама ћапили косово - ако оћемо реално. Немам ја ништа против чињенице да нато прави хаос.. али ми је глупа илузија да је путин невин у целој причи. Назовим ствари правим именом. И Путин и НАТО праве хаос у украјни.... И немој да ми причаш како би и Путин то тобоже радио, али не може јер нема ту снагу, мислим та прича не пије воду. Не само да би радио, већ и ради. Одвојење Кијева је доказ да то ради. Е сад ћеш ти то све да подуприш причу о историјском праву... Страшно је изаћи на крај са таквом измишљотином као што је "историјско право" ...... са тим може да се оправда свака инвазија икад.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука