Jump to content

Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

jel iko od vas ikada cuo , jel mo doprlo ikada do usiju nesto tipa rusi su pravoslavci, rusija je pravoslavna zemlja i slicno ?

Naravno da jeste al se ja trudim da ne obracam paznju na debilne izjave niti da ih pamtim...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 583
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Milosavljevicu, ako cemo kruto, usko i bukvalno kako ti gledas na svijet ili se bar pravis takav , ti nisi pravoslavac, ti si mozda samo na momente pravoslavac, kad pustas onu svoju dzukelu na macku u dvoristu sigurno nisi pravoslavac, aj da ne krenem sad sa nekim seksoloskim stvarima i nekim drugim, znaci po takvoj logici ti nisi pravoslavac, imas prekide u pravoslavlju, to ne more ni teorija neodredjenosti da odredi...

po istoj toj logici ne moze da postoji pravoslavna zemlja,rusija nije pravoslavna zemlja, jer tamo ne zive samo ljudi vec i komarci i to u daleko vecem broju a ima i ostalih vjeroispovjesti, sveta zemlja ne postoji, jer u sred svete zemlje kamila urinira na pjesak, tebi je sveta njoj nije, ne znam koja bi budala oduzela pravo kamili da to bude i njena zemlja jer je tamo recimo rodjena i tamo zivi, zbog toga advokatskom logikom moremo zakljuciti da se treba pod hitno pred haskim medjunarodnim sudom zatraziti proces kojim bi bilo zabranjeno da se nesto jednostrano naztiva svetom zemljom, bas kao sto se to nabija republici srpskoj jer u njoj gle ne zive samo srbi jel de ???

e logika ti je da je uramis i okacis na zid, al stvarno care

Kordun bate... Tuga... Ljudi poput tebe nam prazne drzavu jer mladi vise nemaju strpljenja da izlaze na kraj sa retrogradnim misljenjima i zatucanim stavovima pa srecu radije traze na drugim daleko lepdim mestima gde je, gle cuda, uglavnom i pronadju.

Ti si i za Srbiju pricao da je to nekakva velicanstvena zemlja... Izem ti velicanstvenu zemlju kad niko nece zivi u njoj i svi beze ko muve bez glave... Samo ce popovi ostanu na kraju...

Isto vazi i za rusiju. U rusiji zivi puno pravoslavaca ali ruska drzava nije pravoslavna drzsva, za pocetak koje je to pravoslavlje koje ce coveka da posalje u zatvor i da ga lisi jedine fundamentalne stvari koju je dobio od boga licno- slobode?

Jel to sto radi ruska "pravoslavna drzava" ono sto predstavlja samo pravoslavlje? Onda, ne hvala, to takvo pravoslavlje drzite sto dalje od ljudi molio bih...

Подели на овим сајтовима

Овде смо коментарисали изјаву о држави Русији једног министра у њеној влади и у контексту међу-државних односа.

Ако говоримо о Цркви, онда би се вероватно сложили у већини ствари.

ne znam kako si shvatio da lavrov govori o drzavi u bukvalnom znacenju te rjeci!?

evo procitaj opet:

Сергеј Лавров констатовао је да се Русија враћа својим традиционалним духовним вредностима и да је то један од разлога удаљавања Запада од ње

aj me nauci da i ja tako vidim ko ti , budi drug

Подели на овим сајтовима

ne znam kako si shvatio da lavrov govori o drzavi u bukvalnom znacenju te rjeci!?

evo procitaj opet:

aj me nauci da i ja tako vidim ko ti , budi drug

Znaci kad kaze "rusija" on ne misli na drzavu?

Kao i ti kad kazes USA na mislis na drzavu?

Aj bolje ti nama objasni taj tok misli koji te dovede do ovakvih zakljucaka...:-D

U stvari, nemoj...

Подели на овим сајтовима

Kordun bate... Tuga... Ljudi poput tebe nam prazne drzavu jer mladi vise nemaju strpljenja da izlaze na kraj sa retrogradnim misljenjima i zatucanim stavovima pa srecu radije traze na drugim daleko lepdim mestima gde je, gle cuda, uglavnom i pronadju.

Ti si i za Srbiju pricao da je to nekakva velicanstvena zemlja... Izem ti velicanstvenu zemlju kad niko nece zivi u njoj i svi beze ko muve bez glave... Samo ce popovi ostanu na kraju...

Isto vazi i za rusiju. U rusiji zivi puno pravoslavaca ali ruska drzava nije pravoslavna drzsva, za pocetak koje je to pravoslavlje koje ce coveka da posalje u zatvor i da ga lisi jedine fundamentalne stvari koju je dobio od boga licno- slobode?

Jel to sto radi ruska "pravoslavna drzava" ono sto predstavlja samo pravoslavlje? Onda, ne hvala, to takvo pravoslavlje drzite sto dalje od ljudi molio bih...

prvo lazes, ja nikada nisam rekao da je srbija velicanstvena zemlja, nista priblizno ne mozes od mene cuti za srbiju,m srbija je zemlja mucenica, daleko je od velicanstvene, ajde nadji mi to gdje sam rekao kad si vec to potegao, potkrepi to necim.....

ako ne mozes da izdrzis idi gdje ti je bolje, ja ako ti mogu kako pomoci kazi , pravoslavna drzava ne postoji nigdje na svjetu danas, postojala je u istoriji, danas ne, ali nemam pojma sta ste se uhvatilki drzave, procitajte jos jednom sta je lavrov rekao, procitajte tri puta , kad se kaze rusija ne misli se  uvijek na drzavu, valjda se misli na narod ponekad, ne mogu da vjerujem da ovo moram pisati

Подели на овим сајтовима

Naravno da jeste al se ja trudim da ne obracam paznju na debilne izjave niti da ih pamtim...

pa trebao bi jer obican narod se cesto tako izrazava, trebao bi iz priostojnosti da razumijes cak i ako je debilno receno, jel svaki put skaces na debilne izjave ili si ponekad i tolerantan, mislim jel obracas vise paznju na to ili na poentu koju sagovornik prenosi ?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

koje je to pravoslavlje koje ce coveka da posalje u zatvor i da ga lisi jedine fundamentalne stvari koju je dobio od boga licno- slobode?

Pa ti onda ne razumes dogmate.Imas ogromne rupe u obrazovanju.Hrist ne propagira slobodu greha,vec slobodu od greha.Ako je covek zavrsio u zatvoru,on je .sam atakovao na svoju"slobodu" prekrsivsi zakon.Isto tako je bilo i sa Adamom,evidentno da pre greha nije imao tako suzenu slobodu,kao posle izgona iz Edena

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Milosavljevicu, ako cemo kruto, usko  i bukvalno kako ti gledas na svijet ili se bar pravis takav , ti nisi pravoslavac, ti si mozda samo na momente pravoslavac, kad pustas onu svoju dzukelu na macku u dvoristu sigurno nisi pravoslavac, aj da ne krenem sad sa nekim seksoloskim stvarima i nekim drugim, znaci po takvoj logici ti nisi pravoslavac, imas prekide u pravoslavlju, to ne more ni teorija neodredjenosti da odredi...

А шта си ти православно мерило? Ја теби могу да нађем 1000 неправославних ставова, па ниједан нисам изнео...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Znaci kad kaze "rusija" on ne misli na drzavu?

Kao i ti kad kazes USA na mislis na drzavu?

Aj bolje ti nama objasni taj tok misli koji te dovede do ovakvih zakljucaka...:-D

U stvari, nemoj...

rusija za mene nije samo drzava vec mnogo sire od toga,ako mislis cisto na drzavu onda se obicno strucno kaze ruska federacija i to je analogno sa USA, a USA sa rusijom nije bas analogno kad gledam fudbal na tv i igraju rusija i srbija, mislim da se ne radi o drzavama vec fudbalskim reprezentacijama npr, vidis kako ja imam zivaca nekom pojasnjavati elementarne stavri, ne skacem kao ti :) a dva rata sam prezivio

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

А шта си ти православно мерило? Ја теби могу да нађем 1000 неправославних ставова, па ниједан нисам изнео...

nije to poenta, samo sam koristio analogiju, pravio sam se da sam milosavljevic pa sam malo pisakrao, al ti to nisi skontao

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Слабо ти капираш мене изгледа, чим ти овако доживљаваш оно што ја пишем. 

jesi sam krenuo da sitnicaris i sve razlazes na sastavne djelove, jel jesi ? men se cini da jesi.... 

procitaj sta si pisao, ti i claud, vrlo ste slicni i prilicno bukvalisticke logike, pa sam ja krenuo da pisem tom vasom logikom da joj uvidis kolike mane ima, jel treba jos primjera ili si vidio, evo ti jos jedan, postoje aluminijske merdevine jel tako, e pa po vasoj logici ne postoje, posto nisu komplet od aluminijuma , imaju na donjoj strani plasticne kapice,a i sam aluminijum se ne moze proizvesti 100% cist bez primjesa ... jel vidis , advokatski se ne more reci aluminijumske merdevine, jerbo to ne postoji kad gledas dlaku u jajetu, jedino sto to nema veze sa zivotom, al to je sporedno pitanje, bitno da se ima oko neceg advokatisati, e to si ti milosavljevicu, reko sam ti na ovom forumu 101 put vec da lovis ljude za rijeci a poenta te ne zanima, jel se sjecas koliko sam ti to puta rekao, jel ti mislis da ja to bez veze govorim, daj jednom  razmisli o tome ili bar mene uvjeri da ja umisljam sve kad ti to govorim, pa da prestanem sa time, napravicu si silne grehe na dusi ako sam nepravedan, pomagaj mi ....

Подели на овим сајтовима

jesi sam krenuo da sitnicaris i sve razlazes na sastavne djelove, jel jesi ? men se cini da jesi.... 

procitaj sta si pisao, ti i claud, vrlo ste slicni i prilicno bukvalisticke logike, pa sam ja krenuo da pisem tom vasom logikom da joj uvidis kolike mane ima, jel treba jos primjera ili si 

Добро, само што ти ниси ништа  поделио на делове, само си ме напао да ми ставови нису православни. И да ја патим од неправославне логике, док је твоја логика апсолутно православна....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Добро, само што ти ниси ништа  поделио на делове, само си ме напао да ми ставови нису православни. И да ја патим од неправославне логике, док је твоја логика апсолутно православна....

ja sam imitirao tvoju logiku kad sam to pisao, to je bila krikatura na tvoj racun u tvom rodjenom stilu ,a ti jos uvijek ne kontas nego mislis da  te ja napadam zbog nekog pravoslavlja,sasvim slucajno sam odabrao izmedju ostalog pravoslavlje, mogao sam nesto drugo, nebitno je, to sto je napisano nije ono sto ja mislim o tebi nego da ti pokazem koliko je to sitnicarenje neispravno u mnogim situacijama. zapeo si pojedinac pa pojedinac, pa i lavrov kad napise rusija ti odma dozivljavas drzavu a ruse ko kolektiv nekakav ni slucajno jer u tvojoj glavi to ne postoji postoje samo pojedinci. lavrov ako kaze da se rusija vraca tradiciji i duhovnosi i da ih boli uvo za holivud mitom sto posto ne misli na rusiju ko drzavni aparat, al eto nekako vi to tako dozivljavate ja ne znam sta vise da mislim o vama....

ovo za pravoslavna i nepravoslavna logika, na to nemam komentara

Подели на овим сајтовима

Reci mi ,zar ti zbilja mislis da institucije ne mogu da sluze Bogu?Zar se ne mogu doneti i primenivati zakoni na slavu Boziji?Recimo zabraniti sve ono sto je Gospod zabranio.Zar Putin zabranom gey pride-a nije  pokazao i taj primer?Dakle i institucije mogu da sluze Bogu,stoga je logicno da Drzava moze biti Pravoslavna.Ne znam sta tu nije jasno.

Al im je ipak dao Cara.I automatski blagoslovio taj vid vladavine.

Kakav apsurd i nelogicnost.

Moze.Tacno.Al ne moze tvoja i moja baba da izda dekret.Drzava kad izda- onda ona sluzi Gospodu.

Брате, такви ставови тешко могу да се ускладе са хришћанством. Више се слажу са исламом и шеријатом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...