Jump to content

Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

КОРИСТИ СЕ ЧАК И ТЕЗА ДА ЈЕ СССР - ЗА РАЗЛИКУ ОД ПУТИНОВЕ РУСИЈЕ - БИО У ОКВИРУ СИСТЕМА ИДЕЈА СТВОРЕНОГ НА ЗАПАДУ

А у којој то области је СССР ближе западу него данашња Русије? 

Данашња русија се апсолутно ништа не разликује од запада... мултикултуларна, мултиетничка. висок ниво слободе религијске и сваке друге (него у време ссср), либеларнија економија него у време СССр-а, западни капитализам, и то чак и сличан западу (кронизам) у великој мери...користе своју доминацију за ширење сопственог утицаја и империјализам (исто ко запад)...

не пада ми на памет ништа где је русија... даље од запада него што је била пре 40 година.... 

Je л може неко да нађе оригинални текст? 

искрено мислим да је текст измишљотина или вађење из контекста.. ко што имају обичај наши медији...

у сваком случају нит је православље претња за западну цивилизацију, нит је западна цивилизација претња за православље. Са обзиром да је православље лични избор, свака цивилизација која дозвољава лични избор је подршка православљју 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 583
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Milosavljevicu,komunizam je nastao na Zapadu.Sve te ideologije su negirale Hrista i gonile Crkvu.Tu oni vide identicnost.A putinova Rusija se okrece Hristu.Sta tu nije jasno?

Tebi je svaki tekst izmisljotina koji nije u vinklu sa tvojom percepcijom.

Подели на овим сајтовима

Milosavljevicu,komunizam je nastao na Zapadu.Sve te ideologije su negirale Hrista i gonile Crkvu.Tu oni vide identicnost.A putinova Rusija se okrece Hristu.Sta tu nije jasno?

Шта има везе где је настао комунизам са целом причом? Либеларизам не негира христа. Запад то не ради...то јест либеларна идеологија ти дозвољава да изабереш. Може се рећи чак да је најближа Христосу јер ти не укида право које ти је бог даровао, на слободу избора. 

Tebi je svaki tekst izmisljotina koji nije u vinklu sa tvojom percepcijom.

Е то што си ти наиван, па верујеш свему што прочиташ не значи да сам и ја. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Грешка у корацима товариш Лавров. Држава, па ни Русија, не може да се "приближи православљу" то могу само људи. Христос није позвао на покајање "државе" него људе, појединце. После пада антихришћанског тоталитарног система (што је твој шеф означио као "највећу катастрофу XX века") грађани Русије су добили само мало слободе па су они који то желе коначно добили могућност да своју веру јавно покажу. Иначе држава Русија није ништа "православнија" од државе Немачке или Велике Британије.

Сви ви сте само организоване банде које контролишу "своје" територије и ништа више. И молимо вас да не злоупотребљавате хришћанство за своје варварске циљеве.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

komunizam je nastao na Zapadu

Бесмислица. Маркс јесте био Немац, али његове идеје су се највише "примиле" на Истоку док на Западу скоро да нису никада ни добиле шансу. Па та теза како је "комунизам настао на Западу" нема никаквог смисла. Бедан по кушај да сеоправдају они који су ту сатанску идеологију спроводили.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Христос није позвао на покајање "државе" него људе, појединце.  Иначе држава Русија није ништа "православнија" од државе Немачке или Велике Британије.

Сви ви сте само организоване банде које контролишу "своје" територије и ништа више. И молимо вас да не злоупотребљавате хришћанство за своје варварске циљеве.

U istim drzavama su ljudi glavni element,stoga pozivajuci ljude,ne mislis li da Hristos nije pozvao i drzave na pokajanje?

A jel Vizantija bila "pravoslavnija" od ostalih?Tu lezi odgovor  za buducu Rusiju i njen pravoslavni primat u odnosu na druge.

Подели на овим сајтовима

Бесмислица. Маркс јесте био Немац, али његове идеје су се највише "примиле" на Истоку док на Западу скоро да нису никада ни добиле шансу. Па та теза како је "комунизам настао на Западу" нема никаквог смисла. Бедан по кушај да сеоправдају они који су ту сатанску идеологију спроводили.

Zanimljivo taj nesretni kumunizam uspeo uglavnom u pravoslavnim zemljama.Ciljano?!

Laboratorije antiHriscanske doktrine su samo pustile virus tamo gde su zeleli.

Подели на овим сајтовима

U istim drzavama su ljudi glavni element,stoga pozivajuci ljude,ne mislis li da Hristos nije pozvao i drzave na pokajanje?

A jel Vizantija bila "pravoslavnija" od ostalih?Tu lezi odgovor  za buducu Rusiju i njen pravoslavni primat u odnosu na druge.

ma ne vreedi njima govoriti o tome oni sve gledaju na nivou pojedinca,bez obzira koliko to besmisleno bilo u nekim situacijama, sto rekao jedan uvazeni clan ovog foruma najbolje da razloze covjeka na atome, pa nek pricaju o atomima :)

al treba bas biti sludjen do  daske da uspijes svesti drustvene teme na nivo pojedinaca :)

Подели на овим сајтовима

ma ne vreedi njima govoriti o tome oni sve gledaju na nivou pojedinca,bez obzira koliko to besmisleno bilo u nekim situacijama, sto rekao jedan uvazeni clan ovog foruma najbolje da razloze covjeka na atome, pa nek pricaju o atomima :)

al treba bas biti sludjen do daske da uspijes svesti drustvene teme na nivo pojedinaca :)

Ovde secljudi polomise da ti objasne samu suludost termina "pravoslavna drzava"

Kako uzaludno potrosene na hiljade reci...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Не. "Покајање државе" не постоји, то је потпуно бесмислена конструкција.

Није. У то време су државе биле веома примитивне па су владари злоупотребљавали веру да би лакше манипулисали народом и остваривали своје варварске циљеве. Византија је злоупотребљавала православље, Османлијско царство је злоупотребљавало ислам итд.

Добре су биле само онолико колико су гарантовале слободу својим грађанима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ovde secljudi polomise da ti objasne samu suludost termina "pravoslavna drzava"

Kako uzaludno potrosene na hiljade reci...

pa to jes ako je neko toliko nefleksibilan pa tumaci drzava bukvalno, lavrov je govorio o rusiji a to nije samo drzava vec i kolektiv, ja drzavu nisam ni pomenuo, ne znam sta me uopste citiras...

rusija je za mene pravoslavna zemlja, a ti to negiraj kolko oces

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo taj nesretni kumunizam uspeo uglavnom u pravoslavnim zemljama.Ciljano?!

Laboratorije antiHriscanske doktrine su samo pustile virus tamo gde su zeleli.

Глупости. Комунизам се напатио у православним и источним земљама највише због тога што је народ био неук и у друштву неразвијена свест о достигнућима цивилизације - просветитељство, либерализам, парламентарна демократија итд. Ти су народи били неспремни и практично из феудализма налетели на савремене идеје од којих се наравно најбоље примила она "најсекташкија" јер такве најлакше преваре неук народ. Као што верске секте имају највише успеха тамо где је народ неук и заостао.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

pa to jes ako je neko toliko nefleksibilan pa tumaci drzava bukvalno, lavrov je govorio o rusiji a to nije samo drzava vec i kolektiv, ja drzavu nisam ni pomenuo, ne znam sta me uopste citiras...

rusija je za mene pravoslavna zemlja, a ti to negiraj kolko oces

Zenlja moze da bude slojevita ili krecnjacka, moze da bude crnica ili tresetnica... Moze i crvenica... Al ne kontam kako moz da bude pravoslavna?

Ako mislis na ljude, nisu ni tamo svi pravoslavni, ima ih raznih... A ako kazes da su u vecini onda i cikago ispada pravoslavni grad...

Zbunjen sam ovom nju ejdz teologijom..

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Не. "Покајање државе" не постоји, то је потпуно бесмислена конструкција.

Није. У то време су државе биле веома примитивне па су владари злоупотребљавали веру да би лакше манипулисали народом и остваривали своје варварске циљеве. Византија је злоупотребљавала православље, Османлијско царство је злоупотребљавало ислам итд.

Добре су биле само онолико колико су гарантовале слободу својим грађанима.

Ne slazem se.Zar Gospod nije Jevrejima dao Cara kao vladara,znaci pomazanika preko kojeg ce Gospod delovati na narod.Znam da je to tad bilo radi okorelosti njihovog srca.Slazem se da ima vladara koju svoju poziciju koriste radi raznih nehriscanskih interesa,al ne mozemo reci da ne postoji Boziji pomazanik na zemlji,Pravoslavni Car. I on moze pozvati drzavu na pokajanje,kao sto je nekad kralj Ninevije pozvao narod na pokajanje,pa se Ninevija spasila..Slazemo se?

Dalje,sta je drzava nego narod.Bez etnosa nema ni drzave,Dakle,ako se narod pokaje ,fakticki se i drzava pokajala.Ako je narod  utvrdjen u pravoslavnoj veri,izabrace vladavinu koja odgovara Bozijem delovanju na drzavu.Dakle monarhiju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...