Иван ♪♫ Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 ... u kombinaciji sa bradom! Zašto je ljudima toliko neverovatno da pop peva, svira gitaru, pleše, igra fudbal itd. Šta je to s tom mantijom i bradom koja svim običnim aktivnostima daje neki poseban metafizički doživljaj? Pa se kače npr. klipovi kako episkop taj i taj peva. Da li drugačije doživljavate sveštena lica od ,,laika"? Da li ste se uzdržali pred sveštenikom, a niste pred ,,običnim čovekom"? Koliko vam je bitna materijalna potvrda vere: sveta vodica, brojanica, suvenir iz manastira i sl.? Баба and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ne volim plot. edit: sveta vodica je nesto drugo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Meni je frapantnije kad zbog mantije nekog poštuju po difoltu a on brlja Justin Waters, Иван ♪♫ and Баба је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Мени је то сасвим нормална појава. Код нас сваке недеље у 8 часова малтене играју два Архијерејска намјесништва једно против другог. Мој парох растура како игра фудбал. А што се пјевања тиче и то ми је сасвим нормално. Жедни and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Мени је то сасвим нормална појава. Код нас сваке недеље у 8 часова малтене играју два Архијерејска намјесништва једно против другог. Мој парох растура како игра фудбал. А што се пјевања тиче и то ми је сасвим нормално. Pa kad je liturgija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Ж. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Па не знам, људи не познају свештенике ван цркве. На пример, моји родитељи уопште нису црквени људи и онда када мене на улици сретне ђакон или свештеник они се зачуде како могу да будем тако опуштена у разговору са њима. Једне године смо се чак и грудвали са једним свештеником, свима нам прија игра Измењено је то мишљење о њима. Народ губи осећај да су и свештеници људи, само са мало "јачим" позивом на земљи. А што се певања тиче, поју у цркви веома лепо, зашто не би и ван ње? :-P Zero, Deki992, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Pa kad je liturgija? Игра се у 8 часова увече А Литургија 12 сати прије тога Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Игра се у 8 часова увече А Литургија 12 сати прије тога aaaaa....pa tako kazi brate. 24h format time Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Da li popovi imaju i crne spavacice ili se oblace u crne pizame pred spavanje? Viktor Ljvovic and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Da li popovi imaju i crne spavacice ili se oblace u crne pizame pred spavanje? хахаххах не ја само мог проту 100 пута видио у цивилу. Како ти то паде на памет? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Popovi su najobičniji ljudi tako da ne znam zašto se neko frapira kad preprodaju kola, diluju devize, pozajmljuju pare sa kamatom, preprodaju robu na pijaci, prodaju svešteničke odežde, prodaju zimnicu, preprodaju karte za derbi ili za fanpit ložu za koncert iron maidena : ) Маша Ж. је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 нису сви обични, неки су шалџије само тако facenew22222222 e, људи, прича наш старешина храма како је отворио неки јавни скуп и каже: ''Добродошли драги гости, браћо и сестре, попови лопови ... ...'' ми попадали од смеЈа, а он само трепће и кези се... а скоро, уграђивали нове плакаре у канцеларији црквене општине и дошао он да види(а изузетно малог раста је), разгледа и каже : ''А мени сте оставили ону полицу испод плафона, ... ...'' , а фаца му озбиљна умал' да заборавим : као веручитељ је изузетан Suzana Sebez, Ђуро Станивук, Драшко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Једном, свештеник свети водицу код нас и замало да испусти нешто, па ће : ''Ууууупсс, ...''' - исколачио очи на нас и смеје се. :jtl2jq: О, људи, чуј ти попа, ... А ми онако упреподобљени, па, озбиљни. Други пут, ушао он код комшије лована, који само што је променио цела улазна врата и ставио нова са неким лудачким бравама, страава, звекећу браве к'о да си у државном трезору ... или затвору :229: Уш'о поп у стан, а тамо била само жена, а комшија се мајао негде по згради.Завршио поп свештање и сад би да изађе, да иде даље... Кад оно, међутим, жена не зна да откључа нову браву, није још утврдила градиво.Зовне жена мужа, комшија дође, откључа врата, уђе унутра, ...ооо, 'де си попе, ај да попијемо по једну, ... Попили, 'оће поп да иде даље, кад оно ... брава неће да се откључа, комшија чапара по брави, почео да пцује, проба стопут, ... Поп се узврпољио, 'оће да иде, спопали га живци, изаш'о на терасу ... Пази овамо, стан на првом спрату, комшија још није завршио реновирање стана, двојица мајстора, који раде нешто испод терасе, сели на песак да попију по пиво, да поврате душу и ... ћуте и натежу пиво, а неки дебели гајтан виси пребачен преко ограде од терасе. Поп затресе онај гајтан, нагне се преко ограде и избечи на ону двојицу несрећника с пивом, најдубљим гласом, све отежући : ''Ссаааад ћуу даа ссее ссспустим ДОЛЕ ...'' Она двојица, подигну главе и угледају попа у мантији како је подиго једну ногу на ограду, исколачио очи и кревељи се к'о ... Баце пиво и поскачу на ноге лагане. А поп се смеје, смешно му. Комшија откључа кретенску браву, поп изађе из улаза и све трчећи стазом са рукама задигнутом мантијом ( да би забавио децу која се ту играју ) замаче низ улицу. Деца, забезекнута, дуго гледају за њим ... Ови, наши попови, не да нису обични, него су праави домаћи. 8086.gif Плутон, Zero, Иван ♪♫ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Славио, пре неку годину, један свештеник рођендан детету код нас у играоници. Задовољан журкицом нуди нам повелику шниту торте. Ми се захваљујемо и одбијамо, тек ће он рећи : " Не одбијај попа кад даје - то се мнооооогооооо ретко дешава " javor, Trifke, Иван ♪♫ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Na jednom putovanju 2010, dok čekamo na granici sa Crnom Gorom, sveštenik u civilu odlazi do kafane sa kantom od 10Litara i traži da sipa vodu. Nisu mu dali, slagali su da nema vode zbog isključenja. Vozač autobusa uzima tu istu kantu i oblači crnu mantiju i odlazi u istu kafanu, prema njemu su se ponašali sa poštovanjem, sipali mu vodu a to što nema bradu nisu ni primetili Баба, Лидија Миленковић, DYNABLASTER and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука