Gerhard Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Kako dokazati ispravnost pravoslavne vjere u odnosu na druge (katoličku, protestantsku, muslimansku, jevrejsku, budističku)? Kada bi vas sada neko pitao: zašto misliš da je tvoja vjera prava, šta biste odgovorili? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 A zasto imas potrebu da je "dokazujes"? Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2014 A zasto imas potrebu da je "dokazujes"? NIsam ni napisao da imam potrebu nego me zanima kako bi ljudi argumentovali ispravnost svoje vjere. Šta je to što ih drži u vjerskoj zajednici u kojoj su. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Ok. Onda prepustam drugima da ti odgovore na pitanje. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Kažeš im da pravoslavlje ima pečat a ostali samo papiriće : ) Šalu na stranu - mislim da nije dobro ulaziti u ovakve razgovore već reći da jedino nudimo ono što pravoslavlje nudi svima. Nezgodno je napraviti razliku izmedju učenja crkve i vernika jer onda nekako po difoltu ispada da su pravoslavci u nekom jednomisliju, složni i stameni a daleko smo od toga... takodje verujem da van pravoslavlja postoje iskrene, bogotražiteljske duše pa je nezgodno automatski ih okarakterisati kao neke koji su -van pravoslavlja- Inače, tema je takva da akcenat baca na podelu što nije dobro polazište za razgovor. Lično, ono što mi je pravoslavlje pružilo i pruža mi svakog dana je autentična ličnost Isusa Hrista, to nisam našao nigde osim u nas. Kasno je pa sam malo nepovezan al ubaciću se sutra opet Zero, Иван ♪♫, Таша and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Mat.5 16. Тако да се свијетли свјетлост ваша пред људима, да виде ваша добра дјела и прославе Оца вашeга који је на небесима. Ovu nam je zapovest dao Gospod. Da imamo dobra dela da bi svedocili veru. Nije nam rekao: da cuju vase dobre reci.... nego: da vide vasa dobra dela. Znaci, ako nemamo dobra dela, ne mozemo samo recima svedociti Pravoslavlje drugima, pa makar imali ogromno teolosko znanje. Ubedjujuci inoslavne ljude da je Pravoslavlje jedina prava vera, a nemajuci dela ljubavi, zvucimo kao sektasi i odbijena nam je prica u samom startu. Sveti su samom svojom pojavom, i bez ijedne reci privlacili ljude veri. obi-wan, Deja Vu, bgpj and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Pravoslavlje daje posebnu radost, slobodu, toplinu, ljubav ... Zivot.Ostali zivotare u ubedjenju da su zivi. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Pravoslavlje daje posebnu radost, slobodu, toplinu, ljubav ... Zivot. Ostali zivotare u ubedjenju da su zivi. Православље подстиче скромност и самокритичност, док остали мисле да су најбољи на свету. Oh, wait... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Православље подстиче скромност и самокритичност, док остали мисле да су најбољи на свету. Oh, wait... Nema oh wait, napisah i sazeh ga skromno da skromnije nije moglo biti u odnosu na to sta pravoslavlje moze da pruzi Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Kako dokazati ispravnost pravoslavne vjere u odnosu na druge (katoličku, protestantsku, muslimansku, jevrejsku, budističku)? Kada bi vas sada neko pitao: zašto misliš da je tvoja vjera prava, šta biste odgovorili? Nema nijednog dokaza kojim se moze pokazati ispravnost vjere, pa time ni pravoslavne. Kad bi to bilo moguce, citav svijet bi bio pravoslavan. Sta je ispravna vjera je stvar subjektivnog rasudjivanja. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Mat.5 16. Тако да се свијетли свјетлост ваша пред људима, да виде ваша добра дјела и прославе Оца вашeга који је на небесима. Ovu nam je zapovest dao Gospod. Da imamo dobra dela da bi svedocili veru. Nije nam rekao: da cuju vase dobre reci.... nego: da vide vasa dobra dela. Znaci, ako nemamo dobra dela, ne mozemo samo recima svedociti Pravoslavlje drugima, pa makar imali ogromno teolosko znanje. Ubedjujuci inoslavne ljude da je Pravoslavlje jedina prava vera, a nemajuci dela ljubavi, zvucimo kao sektasi i odbijena nam je prica u samom startu. Sveti su samom svojom pojavom, i bez ijedne reci privlacili ljude veri. Pa i pripadnici drugih vjera mogu da cine dobra djela. I je li to dokaz da je njihova vjera prava? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Pravoslavlje daje posebnu radost, slobodu, toplinu, ljubav ... Zivot. To isto misle i pripadnici drugih vjera za svoju vjeru. Ostali zivotare u ubedjenju da su zivi. To isto misle i pripadnici drugih vjera za druge vjere. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Nema nijednog dokaza kojim se moze pokazati ispravnost vjere, pa time ni pravoslavne. Kad bi to bilo moguce, citav svijet bi bio pravoslavan. Sta je ispravna vjera je stvar subjektivnog rasudjivanja. Dakle, potpuno je besmisleno tvrditi da je Hristos spasitelj ili da je Muhamed Boziji poslanik, zar ne? Zasto si ti onda pravoslavac? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Dakle, potpuno je besmisleno tvrditi da je Hristos spasitelj ili da je Muhamed Boziji poslanik, zar ne? Zasto si ti onda pravoslavac? Pa nije besmisleno tvrditi, samo sto kad to tvrdimo, ne ukazejmo na cinjenice i dokaze vec na vjeru. Ja sam pravoslavac zato sto meni licno, hriscanstvo kao vjera koja daje odgovore na egzistencijalan pitanja, zadovoljavalja moju potraznju za smislom. Nisam hriscanin zato sto sam nasao ijedan objektivan dokaz, a narocito ne dokaz ispravnosti pravoslavlja nad drugim hriscanskim denominacijama. Иван Ивковић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Vera se svedoci zivotom, nema drugog nacina... Mat.5 16. Тако да се свијетли свјетлост ваша пред људима, да виде ваша добра дјела и прославе Оца вашeга који је на небесима. N.Petrovic, Данче*, Саша од Москве and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука