Deja Vu Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Шта мислите, постоје ли ти паралелни светови или универзуми како их називају? Прочитао сам негде да постоје теорије које чак потврђују тако нешто и да постоји неки мултиверзум. Е сад, ако постоје, постављам ово питање: Шта ако сам у једном универзуму велики духовник, а у другом серијски убица? Где ћу на крају завршити, у рају или паклу? Или ћу у оба случаја завршити и у рају и паклу? То би онда значило да сваки тај универзум има по један пакао и по један рај везан само за њега. Наравно, можете писати све у вези паралелних светова, и у вези науке, није битно, не мора цела тема да буде одговор само на моје питање и то је то. Дакле, раширене руке, тема прима сваки одговор у свој загрљај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Не постоје паралелни светови. Deja Vu and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Постоје паралелни светови. Deja Vu and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Не постоје паралелни светови. Постоје паралелни светови. Занимљив одговор. RYLAH and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Не постоје паралелни светови. Постоје паралелни светови. Није занимљив одговор. ИгорМ, Arsenija, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Ако и постоје паралелни светови не постоји више личности него само једна, сваки човек има једну личност и не може их имати више, значи могао би само да испољава дејства али никако да постоји истевремено на два или више места као засебна личност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 @@Megidon, Onda je bolje reći da čovjek postoji na više nivoa, koji moraju biti u saglasju, kako bi nesmetano mogao da prelazi sa jednog na drugi. Zato je potrebna šira percepcija, da se ne bi zagledali samo u sliku u jednom nivou, i time zbog tvrdoglavosti doveli sebe do nedosljednosti. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 @@Oglo, Тако нешто и ја мислим. Нпр. чинови ангелски постоје на различитим нивоима а човеку је могуће да их све сагледава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Paralelni svetovi ? Ne. Paralelno negde postoji Carstvo Božje. Čovek je celina,nedeljiv,ali povezan sa drugim ljudima tako da čine veću celinu,koja je opet nepodeljiva.....i tako nekako svi kad se skupe bude nešto. i to je celina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Paralelno negde postoji Carstvo Božje. Христос каже да је царство Божије унутра у нама а не негде тамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Христос каже да је царство Божије унутра у нама а не негде тамо. Gdje je trup tu će se i orlovi skupiti "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Христос каже да је царство Божије унутра у нама а не негде тамо. Kaže. Ali čovek koji u sebi nema delić te atmosfere,može ponekad da oseti da nešto postoji,ali je za njega to prilično apstraktno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Kaže. Ali čovek koji u sebi nema delić te atmosfere,može ponekad da oseti da nešto postoji,ali je za njega to prilično apstraktno. Нормално да му је апстрактно нешто што не познаје и не жели да зна али то не значи да не постоји. Апстрактан је и мени ум Моцарта и Бетовена и њихово сагледавање свог унутрашњег света али то не значи да они не знају своју професију зато што је ја не разумем. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 'Паралелни свет', књига Божидара Д. Бенедикта коју сам као клинац прочитао, наводила ме је на размишљање али не у стилу неког дуалитета (да морам постојати ја тамо негде) већ постојања истовремено али ван временски ( ) са наше стране гледишта, 'света' духовне природе... који се некада преплићу са нашом реалности... За мене је то остао само роман, који ме понео у размишљање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Тема је у старту комедија. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука