Jump to content

Патријарх Иринеј на првој конференцији за новинаре

Оцени ову тему

Препоручена порука

четвртак, 28. јан 2010, 12:31 -> 13:23

Србија је у Европи

Нема разлога "да се зазире" од Европске уније ако Европа поштује наш идентитет, културу и веру, рекао патријарх Иринеј. Патријарх је истакао да очекује да ће његово устоличење у Пећкој патријаршији крајем априла, проћи без проблема.

Поглавар Српске православне цркве Иринеј рекао је на првој конференцији за новинаре у Српској патријаршији да нема разлога "да се зазире" од Европске уније (ЕУ), ако Европа поштује наш идентитет, културу и веру.

Патријарх Иринеј је најавио сусрет са председником Србије Борисом Тадићем, истичући да би држава и црква требало међусобно да се помажу.

"Ми смо једна целина и организам и требало би да помажемо једни друге. Држава да ради свој посао, а за цркву се зна које је њено поље рада", рекао је Иринеј.

Патријарх је поновио да ће црква помагати државу у очувању Косова и Метохије и изразио наду да ће његово устоличење у Пећкој патријаршији, крајем априла, проћи без проблема.

"Ја се надам да ће бити довољно свести око одласка у центар наше цркве и да ће браћа са Косова схватити да то није никаква провокација и да се тим свечаним чином само наставља древна традиција устоличења наших патријараха", рекао је патријарх Иринеј.

Према речима патријарха, договор о одласку на устоличење у Пећкој патријаршији, који је заказан за 25. април, тек предстоји са властима у Србији и онима који су надлежни за безбедност на Косову и Метохији.

Иринеј је оценио да би народ требало питати о евентуалном приступању Србије НАТО-у.

Упитан о доласку папе Бенедикта XVI у Ниш 2013. године, Иринеј је одговорио да је прослава Миланског едикта прилика да се представници цркава сретну и разговарају.

Говорећи о односу СПЦ према Исламској заједници, Иринеј је истакао да је СПЦ увек поштовала све религије и верске заједнице.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/465221/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D1%98%D0%B5+%D1%83+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

"?? ?? ????? ?? ?? ???? ??????? ?????? ??? ??????? ? ?????? ???? ????? ? ?? ?? ????? ?? ?????? ???????? ?? ?? ???? ??????? ??????????? ? ?? ?? ??? ???????? ????? ???? ???????? ?????? ????????? ?????????? ????? ???????????", ????? ?? ????????? ??????

????? ? ???? ?? ???? ???? ??? ??? ????? ???????? ??? ????????? ?????? ?? ?????? ?????? ????, ???? ????? ?? ??????? ?? ??? ????? ?? ???????, ???? ?? ?????? ??????? ??????? ??? ???? ?????!!!

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

"?? ?? ????? ?? ?? ???? ??????? ?????? ??? ??????? ? ?????? ???? ????? ? ?? ?? ????? ?? ?????? ???????? ?? ?? ???? ??????? ??????????? ? ?? ?? ??? ???????? ????? ???? ???????? ?????? ????????? ?????????? ????? ???????????", ????? ?? ????????? ??????

????? ? ???? ?? ???? ???? ??? ??? ????? ???????? ??? ????????? ?????? ?? ?????? ?????? ????, ???? ????? ?? ??????? ?? ??? ????? ?? ???????, ???? ?? ?????? ??????? ??????? ??? ???? ?????!!!

??? ???? ?? ??? ?????, ? ????? ????? ? ????? ????? ????? ??. ??????. ? ???, ????? ??? ?? ?? ???? ?? ?? ????? ??????. ???? ?? ???? ???? ??? ?? ??????????? ???????? ????? ?????????? ??? ???????? ?? ??????????!

Подели на овим сајтовима

Niš 27. 01. 2010

Press

Patrijarh Srpski Irinej: Vreme je da dođe papa!

Novoizabrani srpski patrijarh Irinej rekao je juče da je došlo vreme za dolazak rimskog pape u Srbiju! Patrijarh kaže da predstavnici SPC-a i Vatikana treba jedni drugima da „kažu šta imaju", naglasivši da podela na istok i zapad suviše dugo traje.

Niš 27. 01. 2010

Постављена слика

Okupiti celu dijasporu

Patrijarh Irinej kaže da mu neće biti lako da vodi SPC i da nije očekivao da će postati najviši crkveni velikodostojnik.

- Nikada mi nije padalo na pamet da ću baš ja postati patrijarh, pa ni dan uoči donošenja odluke. Kada mi je rečeno da sam izabran, najpre sam se zahvalio, ali je Sabor insistirao da prihvatim. Do poslednjeg časa sam se nadao da će me ta čast zaobići. Znam kako je Pavle živeo, pa ne znam da li ću ja moći sa tolikim odricanjem da živim - objašnjava patrijarh.

Подели на овим сајтовима

??? ???? ?? ??? ?????, ? ????? ????? ? ????? ????? ????? ??. ??????. ? ???, ????? ??? ?? ?? ???? ?? ?? ????? ??????. ???? ?? ???? ???? ??? ?? ??????????? ???????? ????? ?????????? ??? ???????? ?? ??????????!

???? ??? ??? ???? ? ?????. ????? ?? ??? ???? ????? ????? ???. ???? ??? ?? ???? ???? ?? ?? ????????, ? ?? ??? ?????? ?????? ??? ?? ??????? ?? ???? ???????:

??? ???? ?? ??????? ?? ???? ??????? ??? ?? ?????? ??????.

??? ?? ???????? ??? ???????, ???? ?? ?? ??????; ???? ???????? ??? ?????????, ????? ??????: ???, ???!

???? ??? ??????? ????? ???? ?? ??? ???? ??????. (??? 8, 14-16)

??? ???? ?? ???????? ??????, ??? ?????? ?????? ?? ???? ??? ???? ?? ?????? ?????, ??? ???? ?????? ? ??????? ????? ?????? ? ????? ???? ?? ?? ??????, ? ???? ????? ???? ??? ????? ???? ?? ?? ????????.

??? ????, ???? ?? ????? ??????, ??????, ??????????, ????? ??? ????????? ????? ???????? ????? ?? ?????? ?? ???????????? ????? ????? ???? ?? ????? ?????? ??? ???? ?? ??????????? ???????????? ? ??????? ???? ?? ??????, ?????? ? ?????? ???? ????????? ? ?????, ? ????????? ??????. ???? ???? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ????? ??? ??? ??????? ??? ????? ?? ?? ???????? ?? ??????? ? ????? ???????????? ? ?? ?????? ?????? ???? ??????? ????????????

??? ?? ????? ??????, ?? ??? ????????? ? ??? ???? ?? ???? ????? ?????? ?????? ? ????, ??? ? ???. ???????

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Upravo tako. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Можда је синтагма "нашој браћи" било упућено Србима на Космету,да не мисле да устоличењем у Пећкој Патријаршији жели да испровоцира некакво ново страдање и погром Срба од стране шиптара...јесте ли помислили да је можда на то мислио?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ма у најгорим околностима, ко би од Срба на Космету помислио да би чин устоличења у Пећкој Патријаршији био чин провокације Шиптара? За ову изјаву Патријарха Иринеја нема оправдања нити јој се може прикачити неко тумачење. Остаје само жал због чега је изјављена??

Подели на овим сајтовима

?? ? ???????? ???????????, ?? ?? ?? ???? ?? ??????? ???????? ?? ?? ??? ?????????? ? ?????? ???????????? ??? ??? ????????????

????? ???? ? ??????????? ? ?????? ???? ?? ?? ?????????...????? ??????? ?? ?? ??????? ?? ????? ??????.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

?? ? ???????? ???????????, ?? ?? ?? ???? ?? ??????? ???????? ?? ?? ??? ?????????? ? ?????? ???????????? ??? ??? ??????????? ???????? ?? ??? ?????? ?????????? ??????? ???? ????????? ???? ??? ?? ???? ????????? ???? ????????. ?????? ???? ??? ???? ???? ?? ???????????

Jel si pitao nekog nau?nika u kojoj se dimenziji nalaziš? joooj

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

?? ? ???????? ???????????, ?? ?? ?? ???? ?? ??????? ???????? ?? ?? ??? ?????????? ? ?????? ???????????? ??? ??? ??????????? ???????? ?? ??? ?????? ?????????? ??????? ???? ????????? ???? ??? ?? ???? ????????? ???? ????????. ?????? ???? ??? ???? ???? ?? ???????????

??? ????? ?????? ?? ?????????? ?? ?? ???? ????? ???? ?? ?? ????,

?? ??? ????????? ? ????.

??? ??? ?? ?? ??????? ?? ?? ????? ???????? ????????? ?????,

?? ?? ??????? ???????? ??????...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...