Столе Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Упутство за читање дрвцетовог дневника:- Ако дрвце пише сувише ситним словима које не можете прочитати притисните тастер Ctrl и држите непрестано а затим притисните тастер + (плус) на нумеричком делу тастатуре. Овај тастер пристините онолико пута колико вам је потребно да би сте могли да прочитате написани текст.- Када сте ситан текст прочитали и желите да се вратите у нормално зумирање странице држите притиснут тастер Ctrl и притисните тастер - (минус) на нумеричком делу тастатуре онолико пута колико сте претходходно притиснули тастер + (плус).- Да би сте избегли вишеструко пристикање тастера - (минус) приликом враћања странице у нормално зумирање можете користити "посебну методу" тј. притисните тастер Ctrl и држећи овај тастер активним притисните тастер 0 (нула) на алфанумеричком делу тастатутре. Ко нема појма где се овај тастер налази то је она нула која није на нумеричком делу тастатуре већ нула која се налази изнад слова "О" и "П".Ко користи андроид - ни дрвце му не може помоћи Можете купити и наочаре са већом диоптријом ал то вам слабо вреди а прилично кошта. Да не помињем мотивацију за овакав ваш поступак. То би био фанатизам.А ја нисам фанатик. Ја се тога грозим. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2015 Упутство за читање дрвцетовог дневника: - Ако дрвце пише сувише ситним словима које не можете прочитати притисните тастер Ctrl и држите непрестано а затим притисните тастер + (плус) на нумеричком делу тастатуре. Овај тастер пристините онолико пута колико вам је потребно да би сте могли да прочитате написани текст. - Када сте ситан текст прочитали и желите да се вратите у нормално зумирање странице држите притиснут тастер Ctrl и притисните тастер - (минус) на нумеричком делу тастатуре онолико пута колико сте претходходно притиснули тастер + (плус). - Да би сте избегли вишеструко пристикање тастера - (минус) приликом враћања странице у нормално зумирање можете користити "посебну методу" тј. притисните тастер Ctrl и држећи овај тастер активним притисните тастер 0 (нула) на алфанумеричком делу тастатутре. Ко нема појма где се овај тастер налази то је она нула која није на нумеричком делу тастатуре већ нула која се налази изнад слова "О" и "П". Ко користи андроид - ни дрвце му не може помоћи Можете купити и наочаре са већом диоптријом ал то вам слабо вреди а прилично кошта. Да не помињем мотивацију за овакав ваш поступак. То би био фанатизам. А ја нисам фанатик. Ја се тога грозим. Koji koristi Makintoш, taj da pritisne komand umesto kontrol. I da svi zajdeno mrzimo fanatike, lezerno listajuci (i prste lizuci) listove i liske drvcetova dnevnika. A, citanje sa androida i drugih prenosnih uredjaja ne odobravam: ovo je ipak mesto na kojem se s puno stovanja cita i pise stojecki, a ne na zahodu s pantalonama oko clanaka. Столе је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/8303-да-ли-се-смејете/ Smejanje u dolini placa?! To je neukusno. Uostalom, ko da odredi sta je za smejanje? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/8303-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B5/page-4#entry1308172 Kako ko? Pa Karelin, razume se. Nista nije za smejanje, jer se ni Isus nikada nije smejao.Samo kisela faca i zgrbljena poza. Karelin <3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/8303-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B5/page-4#entry1308175 А видим да се атеисти много смеју . Po tajnoj komandi, svi ateisti se zborno smeju. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/28444-%D1%86%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B5/page-6#entry1307346 НОВИ ЦРТАЋ ИЗ ПИРОТА: ДЕЧИЈИ ВРЛИНОСЛОВПоштовани читаоци, манастир св. Димитирја из Дивљана код Пирота, направио је још један цртани филм за децу: Дечији врлинослов, у оквиру своје издавачке делатности. U vezi sa problematikom, jednako spori kadrovi U vrlinoslovu se pominju na t=3m40s i "zli crtaci" http://www.imdb.com/title/tt0099524/ Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јун 30, 2015 Пријави Подели Написано Јун 30, 2015 Koji koristi Makintoш, taj da pritisne komand umesto kontrol. I da svi zajdeno mrzimo fanatike, lezerno listajuci (i prste lizuci) listove i liske drvcetova dnevnika. A, citanje sa androida i drugih prenosnih uredjaja ne odobravam: ovo je ipak mesto na kojem se s puno stovanja cita i pise stojecki, a ne na zahodu s pantalonama oko clanaka. Е сад си ме сатерао у ћошак. Ја мислиЈо да сам цар ал кад сам осетиЈо дувар на леђима све ми је било јасно. Капитулација тотална. :0102_laugh: drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Vec sam se zeznuo (da li je ovo rec koju administracija (i Bog) smatra skarednom? Nekad je to bilo sramota, danas je drugacije.) pa sam pisao po forumu slobodno kao da sam clan... Hajde da se vratim u moj dnevnik: https://www.pouke.org/forum/topic/39498-muramasa-trolovanje-kao-način-online-postojanja/page-9 Још страшније од овога је да је Бог направио и "судбину" (као збирку теби могућих алтернатива) и тебе и тебе способног за такву судбину који си, из себи и Богу знаних разлога, уфитиљио да си неспособан за исту па кукаш на Бога. Bog ne moze da izabere pogresnu alternativu. Mene je napravio da mogu. I svetlonosa najbolji njegov je mogao da fejluje. Pakao i stosta je direktna posledica pogresnih izbora, koji su Bogu nedostupni. Ja ne kukam, nego se pitam, zar nije moglo da se smisli i realizuje malo bolje? Mislim da nisam ufitiljio da je deo hriscanske osnove da sami ne mozemo da dostignemo savrsenstvo, da je neophodna akcija odonud, da treba da se molimo za tu akciju, da je zbog toga logos napravio pravo malo anatomsko cudo i rodio se iz device i dosao da u telu sa kompletnim banalnim metabolizmom bude medju ljudima. Paralelno vazi i ono sa ljiljanima u polju (iako logos na sebe nije uzeo oblik ljiljana) i uverenjem da su pred nama samo alternative koje mozemo da izdrzimo (cak i kad nam tako ne izgleda (ovde mozemo da navedemo random primere iz dnevnih vesti o najbizrnijim&gadnijim nacinima izginuca)), no i tada treba da imamo u vidu da nisu ljiljani zasluzni za svoje fotosintetisanje, no da ih Bog odrzava u zivotu (osim onih nebrojenih koji se ne pominju), tako da izgleda kao da je primedba o nesposobnosti na mestu, bar u nekom smislu. Dovoljna je pomisao da ce od ukupnosti tvorevine malo njih zadobiti carstvo nebesko, a da nijedan od Svete Trojice nece biti izbacen ili se samoudaljiti iz trojedinstva. Zasto ljudi imaju alternativu fejla (pakao u kojem god hoces smislu- od kazana do samoizolacije), a Bog nema takvu alternativu? Čovek je mislio nešto sasvim drugo al se nije dobro izrazio - ajde drvce ne loži se Ako si vec razumeo sta sam ja rekao (nevezano za to nesto sasvim drugo), postoji li neki drugi nacin gledanja na stvari koji bi pokazao da je ono sto sam rekao besmislica? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 12, 2015 Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Zasto ljudi imaju alternativu fejla (pakao u kojem god hoces smislu- od kazana do samoizolacije), a Bog nema takvu alternativu? Pa sta bi mogao da izabere? Inace, samoizolacija se ne odnosi fizicko-geografski, nego izolovan si od drugih u smislu da nemas nikakve veze/kontakte sa njima, ne ostvarujes nikakvu zajednicu, odnos, nego ti dodju kao stranci. Tako da ustvari svi ljude odlaze u raj, svima ce se desiti isto, nece niko biti diskriminisan, ali se to nece svideti svima, taj raj ce za njih biti pakao. Zamisli da si na nekom mestu sa ljudima koje nikad u zivotu nisi gotivio i to zauvek i kako bi se osecao. Naravno, ti tada ne bi nikakve odnose sa njima ostvario, nego bi se izolovao i zatvorio u svoju ''ljusturu'' ali time nista ne postizes, oni su tu zivi i zdravi. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2015 Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Ljudi i anđeli mogu da fejluju jer su misleća bića, ljiljan nije, pa ne može. Bog nije predvidio da će misleća bića da se okrenu protiv njega i da će stoga da nastane haos iz prvobitne harmonije gdje su svi pjevali aleluja i osana u zlatno-plavoj svjetlosti... to je njegov fail.. jel' ti sad lakše? Anđeli su superiornija bića i to je pustio da rješavaju međusobno.. ali nešto mu je posebno bio drag materijalni svijet i njegov vladar čovjek pa je riješio da siđe on lično da popravi stvar... ako je svemoguć može i to da izvede da oplodi jajnu ćeliju svojom životodavnom silom bez muške ćelije (npr. neki ljudi su zajedno neplodni, a s drugim partnerima plodni, tj. u njihovoj kombinaciji izostane ta životodavna sila)...šta su fizički zakoni za tvorca materije i - zakona... Da, nije fer da smo bačeni u tako nesavršen svijet, da patimo i da nam prijeti patnja i nakon smrti... (mada je toliko nesavršen najviše našom krivicom, jer smo zli, i zlo smo postupili s onim ko je htio da nas motiviše da ne budemo zli).. Ali mi sve zamišljamo po svojoj moći zamišljanja, pa su različite i predstave pakla... možda će to biti zaista kako pravoslavni oci kažu - biće jedno svima isto, samo će neki imati u sebi sposobnost da se raduju i odgovore na ljubav, a neki nažalost ne... jer šta će mi nečija ljubav ako ja njega ne mogu da volim - samo mi dosađuje, uznemirava...svi se nešto vole i raduju se, a ja ne mogu da učestvujem, naravno da mi nije lijepo... I jedina je sigurna istina - da je pravi odgovor nedokučiv, nespoznatljiv razumu... racionalno tačan odgovor (bar približno) bi bila Paskalova opklada... i da je predmet vjere, ili njenog nedostatka/nesposobnosti.. Ali je sigurno da se mir kroz bunt na Boga ne može steći jer "ljudska priroda ne trpi bogohuljenja".. To su, po našem, darovi Duha Svetog... to može samo da se osjeti... mir, radost, ljubav koji izviru iz nekih svetih ljudi... neko olakšanje muke 'odnekud, niotkud, ...odozgo'.. ili tračak radosti, osjećaja smisla istog porijekla... da bi se povjerovalo potrebna je dječija otvorenost i bezazlenost, neki pokret srca.. ne ide tek tako, protiv nečije volje, svjesnog nastrojenja (osim za izabrane, kad Bog nekog prodrmusa ako sere puno, a ima drugi plan za njega).. Jednostavno, prestane se vjerovati u božanstvo svog razuma i onda se možda i vidi neko drugo božanstvo.. da, sve zvuči kao bajka, mit, priča - da nije tog osjećaja iznutra i iskustva, koje se, gle, poklapa sa iskustvom mnogih drugih... dotle, mi biramo da vjerujemo i usmjeravamo svoje biće u okviru izabrane religije.... vi birate da odgovorite negacijom na prirodni poriv 'homo religiosusa'.. dotle - deus aderit.. Možda sam dosadna i petljam se u tuđe razgovore (ili monologe), i ovde ima puno obrazovanijih vjernika od mene koji sve mogu puno bolje objasniti; a u svakom slučaju ne uspijevam prenijeti ono što znam (iskustveno, osjećam, intuiram)... al'eto da ne odzvanja pitanje u praznom prostoru.. drvce је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 12, 2015 Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Anđeli su superiornija bića i to je pustio da rješavaju međusobno.. ali nešto mu je posebno bio drag materijalni svijet i njegov vladar čovjek pa je riješio da siđe on lično da popravi stvar Pa nije bas tako, andjeli su samo deo jednog drugacijeg sveta, duhovnog, dok su ljudi spoj tog duhovnog (imaju dusu iste prirode kakvu imaju i andjeli) i materijalnog. Tako da nije Bog sisao jer smo mu mi bas nesto posebno nego ostala stvorenja, nego jer je covek mikrokosmos, tvorevina u malom, pa se jedino kroz coveka Bog mogao ovaplotiti kako bi na taj nacin preuzeo taj mikrokosmos na sebe i uneo ga u zajednicu sa Bogom zbog cega bi bilo moguce generalno uvesti citav kosmos u zajednicu. A to je cilj od pocetka, jer je tvorevina stvorena da bi postojala u toj zajednici, samo to nikad ne bi mogla biti da je odmah bez sopstvene odluke i slobode ubacena, na sta cilja drvce (zasto Bog nije stvorio svet odmah savrsen, koji nema patnju, smrt i ostalo), nego je bio potreban odgovor nje u toj mikro varijanti da bi usla. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2015 Пријави Подели Написано Јул 12, 2015 Da, razumjela sam pitanje koje on postavlja kao 'bunt na Boga ili neprihvatanje svijeta kakvog je stvorio', i odgovorila sam, da su misleća bića zato što su misleća ('slobodna') pokvarila prvobitnu Božiju zamisao. Da su samo nesvjesna bića bilo bi statike i mnogo više harmonije. npr, planeta lijepa kao naša i na njoj samo biljke i životinje. Pitanje je slično onom s druge rasprave (pod uslovom, naravno da ih shvatimo ozbiljno, što i činimo) - 'zašto smo bez svoje volje bačeni u postojanje a ne možemo da ga ukinemo svojom voljom'. Odgovor je jednostavan ali oni ne mogu da ga prihvate - to kako je svijet ustrojen i naše postojanje s metafizičke strane je tako kako je i možeš da prihvatiš, sarađuješ, da je odgovor DA, amin, i posljedice su jedne, ili da se protiviš, buntuješ, i posljedice su druge... Čak i ako mirno odbaciš ideju Boga kao stvoritelja pa i odgovornog za taj i takav svijet (što su kadri pravi ravnodušni ateisti, ne antiteisti), ostaje da je svijet nesavršen zbog ljudskog zla, kvarljivosti, slabosti, da su ljudi od njega napravili pakao, a na dječjim licima se vidi da je mogao/trebao biti raj... Nelogično, veći razum, veće zlo, rekao bi čovjek da bi trebalo biti obratno.. Zašto je čovjeku toliko teško da zadrži dječiju čistotu i nezlobivost? Čovjek, kakogod, bez edenskog vrta ili kroz njega, (sa ili bez Boga) ako svjesno svojom voljom i razumom ('slobodom') ne izabere dobro a ne zlo, eto zla i stradanja; a istorija i svakodnevnica pokazuju da je čovjek kvarljivo biće i da mnogo lakše i prirodnije bira zlo i loše nego dobro... postoji sila entropije i u čovjekovom biću, u umu... vjera (tj.naša) daje vrlo jednostavan odgovor zašto je to tako ('grijeh' je ta entropija), i oprobane metode kako da se protiv te sile bori... drvce је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јул 13, 2015 Пријави Подели Написано Јул 13, 2015 Vec sam se zeznuo (da li je ovo rec koju administracija (i Bog) smatra skarednom? Nekad je to bilo sramota, danas je drugacije.) pa sam pisao po forumu slobodno kao da sam clan... Hajde da se vratim u moj dnevnik: https://www.pouke.org/forum/topic/39498-muramasa-trolovanje-kao-način-online-postojanja/page-9 Bog ne moze da izabere pogresnu alternativu. Mene je napravio da mogu. I svetlonosa najbolji njegov je mogao da fejluje. Pakao i stosta je direktna posledica pogresnih izbora, koji su Bogu nedostupni. Ja ne kukam, nego se pitam, zar nije moglo da se smisli i realizuje malo bolje? Mislim da nisam ufitiljio da je deo hriscanske osnove da sami ne mozemo da dostignemo savrsenstvo, da je neophodna akcija odonud, da treba da se molimo za tu akciju, da je zbog toga logos napravio pravo malo anatomsko cudo i rodio se iz device i dosao da u telu sa kompletnim banalnim metabolizmom bude medju ljudima. Paralelno vazi i ono sa ljiljanima u polju (iako logos na sebe nije uzeo oblik ljiljana) i uverenjem da su pred nama samo alternative koje mozemo da izdrzimo (cak i kad nam tako ne izgleda (ovde mozemo da navedemo random primere iz dnevnih vesti o najbizrnijim&gadnijim nacinima izginuca)), no i tada treba da imamo u vidu da nisu ljiljani zasluzni za svoje fotosintetisanje, no da ih Bog odrzava u zivotu (osim onih nebrojenih koji se ne pominju), tako da izgleda kao da je primedba o nesposobnosti na mestu, bar u nekom smislu. Dovoljna je pomisao da ce od ukupnosti tvorevine malo njih zadobiti carstvo nebesko, a da nijedan od Svete Trojice nece biti izbacen ili se samoudaljiti iz trojedinstva. Zasto ljudi imaju alternativu fejla (pakao u kojem god hoces smislu- od kazana do samoizolacije), a Bog nema takvu alternativu? Ako si vec razumeo sta sam ja rekao (nevezano za to nesto sasvim drugo), postoji li neki drugi nacin gledanja na stvari koji bi pokazao da je ono sto sam rekao besmislica? Фејлују људи и из матиша, па им је онда профа крив што нису хтели да уче од њега. Ти се, наравно као добар ђак, из матиша ниси бунио јер ти лежи предмет, али те жига приступ неких ђака на предмету званом живот. Биће да је проблем у односу Профа-ученик, јер је Профа чудно конципирао предмет. Толико чудно да ти мислиш да овде нема један главни Професор и нема завршни испит, јер да га има и да је савршен не би дозволио да буде оних који не науче. А он је само поставио модеран концепт учења "на даљину" и принцип самоевалуације. Оцена иде на крају drvce and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Pa sta bi mogao da izabere? Inace, samoizolacija se ne odnosi fizicko-geografski, nego izolovan si od drugih u smislu da nemas nikakve veze/kontakte sa njima, ne ostvarujes nikakvu zajednicu, odnos, nego ti dodju kao stranci. Tako da ustvari svi ljude odlaze u raj, svima ce se desiti isto, nece niko biti diskriminisan, ali se to nece svideti svima, taj raj ce za njih biti pakao. Zamisli da si na nekom mestu sa ljudima koje nikad u zivotu nisi gotivio i to zauvek i kako bi se osecao. Naravno, ti tada ne bi nikakve odnose sa njima ostvario, nego bi se izolovao i zatvorio u svoju ''ljusturu'' ali time nista ne postizes, oni su tu zivi i zdravi. Svakako ne bi mogao da izabere pogresno, za razliku od svih ostalih. nijedan od Svete Trojice nece biti izbacen ili se samoudaljiti iz trojedinstva al'eto da ne odzvanja pitanje u praznom prostoru.. Hvala na dobroj nameri. Premda je pomenuto dosta toga bitnog, pitanje i dalje lebdi. A to je cilj od pocetka, jer je tvorevina stvorena da bi postojala u toj zajednici, samo to nikad ne bi mogla biti da je odmah bez sopstvene odluke i slobode ubacena, A Bog je prolazio kroz taj proces odlucivanja i deo njega nije uspeo, deo je postao zao, deo juri sopstveni rep, deo se grozno muci...? U cemu je problem sa savrsenom zajdenicom ciji svi delovi donose savrsene&nepogresive odluke (sta god to bilo) od starta? odgovorila sam, da su misleća bića zato što su misleća ('slobodna') pokvarila prvobitnu Božiju zamisao. Da su samo nesvjesna bića bilo bi statike i mnogo više harmonije Je l to znaci da je Bog nesvestan ili da smo mi nemisleci ili nesto desetp? I dalje ostaje pitanje, zasto nije napravio "nesto" sto misli nepogresivo kao On? Zasto je najbolje moguce "ovo" ili nesvest i da se to haba, brusi, tare i propada, pa tek po koje zrno koje pretekne, e tek je ono satro dovoljno dobro da bude u Njegovoj blizini/ljubavi/zagrljaju/... i da i dalje ne bude savrseno, nego da se usavrsava do vecnosti? Odgovor je jednostavan ali oni ne mogu da ga prihvate To sto oni ne mogu da prihvate je posledica toga sto postojanje dopusta mogucnost da deo "svih nas" postane "oni". Vracam se na ono da nijedan od Svete Trojice nece biti izbacen ili se samoudaljiti iz trojedinstva i da tu ne moze biti "onih" ili "onog" koji se izopacio, ili koji samo nije u stanju da bude u toj "zajednici". Kao da se ovo namerno ili slucajno preskace. *nije u vezi sa pitanjem, ali ja nisam deo "njih". Na forum sam dosao kao clan, nisam bio deo copora, izabrao sam nik, i to je to. To sto me je neko potpisao kako me je potpisao, to je pitanje za admine. To su izveli bez ikakve najave ili obavestenja. Na zadnjem popisu sam se izjasnio kao dzedaj, tako da se uopste ne identifikujem sa coporom u koji me je administracija svrstala. E, sad, to sto bi delovalo kao budalastina da me potpisu kao dzedaj ne znaci da je manja budalastina ovo sto su vec uradili. To je etiketa koja treba sve sto pisem da oboji i stavi u odredjeni kontekst. Ja bih vise voleo da se sve sto pisem bude u suludom i nedefinisanom kontekstu (pa da se postepeno formira tu pred nama), nego u nekom definisanom koji neprestano usmerava i gura na jednu istu stranu. ako svjesno svojom voljom i razumom ('slobodom') I sto ta "svih/svakog od nas" volja i razum nisu takvi da se donose nepogresive odluke? Фејлују људи и из матиша, па им је онда профа крив што нису хтели да уче од њега. Recimo da imas profu koji svoj deci da da cepaju integrale (ili stogod drugo) i vidis da neki klinci to mogu da zvacu, a da ovima sto cackaju nos ili placu - zalepis sumanuto visoku kaznu. Nesto smrdi kod tog profe. Integrali su u ovom primeru sudbina, klinci su ljudi, nekima leze integrali, nekima ne leze. Profa je Bog, on nikad nije fejlovao iz integrala, napravio je odeljenje od djaka za koje apsolutno zna da nisu savrseni i zna da ce neko da uprska stvar. Zasto je te kojima integrali ne idu uopste zvao u odeljenje? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 U cemu je problem sa savrsenom zajdenicom ciji svi delovi donose savrsene&nepogresive odluke (sta god to bilo) od starta? Nema slobode u njoj pa zato i nije savrsena. Ona zajednica koja je savrsena podrazumeva slobodu. Sama koncepcija ljubavi podrazumeva slobodu. Kad kazes ljubav, kazes i sloboda. Ne postoji ljubav tamo gde nema slobode. Takvo nesto je silovanje. Uzmi npr. dva bracna para, od kojih su u jednom muz i zena zajedno jer su tako morali, roditelji ih naterali, muz naterao zenu, zena naterala muza, a u drugom su muz i zena zajedno po sopstvenoj odluci bez spoljasnjih intervencija i teranja. Koji bi po tebi bio bolji brak? A i cesto si vidjao da argumenti u vezi toga jesu oni roboti, da je Bog stvorio savrsene ljude koji nemaju slobodu bili bi roboti. Drugo, sama hriscanska koncepcija Boga (ajd tako cu da se izrazim) je takva da ako je on zajednica ljubavi tri licnosti koje su tu slobodno, onda nista stvoreno ne moze biti u njoj bez svog odgovora, jer bi to logicki rusilo sam taj koncept. To vise ne bi bio Bog, barem po hriscanstvu. Mozda bi bio neki drugi po nekim drugim religijama. Prvo pitanje te nisam bas razumeo. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука