dragan.dr Написано Јун 20, 2009 Пријави Подели Написано Јун 20, 2009 Драги моји,велики поздрав за све Вас. Ваш доктор се вратио из Буљарица,из Црне Горе,и опет Вам стоји на располагању. На мору је било супер,нисам имао пуно посла,деца и наставнице су били добри. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 20, 2009 Добро дошли, докторе. Јесте поцрнели? Добро је да је радни пут био без проблема, тако да испаде одмор и вама и наставницама, као и дечици. Ја сам у Основној школи ишла сваке године у школско одмаралиште на Хвару и баш је било супер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 21, 2009 Пријави Подели Написано Јун 21, 2009 Драга Светлана,јесам поцрнео,чак сам и мало изгорео,хаха. Било је посла,али ништа страшно,прехладе,мање опекотине,посекотине,итд. Сада сам у топ форми,и жељно очекујем Ваша питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јун 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 22, 2009 Brate,doktore,dobro nam dosao.Nedostajao si nam.Ali je nekako brzo proteklo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 22, 2009 Пријави Подели Написано Јун 22, 2009 Драга Изида,хвала на топлој добродошлици. Да знаш да је брзо прошло и мени,поготово што ми је било и занимљиво тамо доле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 23, 2009 Пријави Подели Написано Јун 23, 2009 Могу Вам рећи да би било добро ко иде на море да понесе крему за сунчање са највишим могућим заштитним фактором,јер ово Сунце није нормално више,пржи ко лудо,да се мало народски изразим. Исто тако водите рачуна о јежевима у мору,да их не нагазите,да Вам то не буде болна успомена са летовања.Људи који пију своје лекове сваки дан и који уопште имају неку терапију,нека је носе на летовање,да им се због евентуалног неузимања лекова стање не погорша.Што се тиче евентуалних опекотина од Сунца,најбоље је намазати опечено место Јекодерм машћу,неколико пута дневно,више дана.Ово Вам све причам из личног искуства,шта сам све доживео,како ја ,тако и моји пријатељи,на управо завршеном летовању у Буљарицама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 25, 2009 Пријави Подели Написано Јун 25, 2009 Хајде да нешто кажем о нечему веома актуелном код нас нажалост,о мексичком,свињском или H1N1 грипу. Инфлуенца АH1N1 вирус који је недавно нађен је нови субтип вируса који садржи гене из свињског,птичјег и људског вируса у комбинацији која до сад није виђена.Симптоми мексичког грипа су:висока температура,кашаљ,гушобоља,цурење носа,малаксалост,бол у мишићима,језа,повраћање или дијареја.Инфекција се преноси са човека на човека капљичним путем,тј.с инфициране особе која кашље или кија,и индиректно капима или секретом из носа или грла присутним на рукама или другим површинама. Како да се заштитимо од инфекције овим вирусом? -избегавати близак контакт са болесним људима, -покрити нос и уста марамицом при кашљању и кијању,марамицу бацити после употребе, -прати руке сапуном и водом,посебно након кијања и кашљања, -избегавати гужве и масовна окупљања, -чистити чврсте површине(kваке на вратима) често и уобичајеним средствима за чишћење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лука Написано Јун 25, 2009 Пријави Подели Написано Јун 25, 2009 Докторе, Можда није право питање за Вас али ме интересује да ли је министарство здравља (икада) имало акцију информисања становништва о штетном утицају неких производа на здравље потрошача? При том мислим на дељење брошура и сл. у домовима здравља широм земље. Није свима познато да нпр. конзумирање газираних пића може довести до оштећења јетре (повишене вредности аминотрансфераза у крвној слици), али томе се у медијима не посвећује пажња као нпр. борби против пушења. Има одређен број производа који могу имати и нежељена дејства по организам па би и натпис на амбалажи као нпр. на цигаретама могао бити и више него користан. Одлучнија капмања вероватно није ни политички ни финансијски пожељна али ме интересује да ли је било неких сличних покушаја. Хвала Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 25, 2009 Пријави Подели Написано Јун 25, 2009 Драги Лука,колико ја знам таквих кампања није било никада,бар колико ја памтим. Лепо сте рекли да то финансијски и политички не би било исплативо,нажалост,али тако је. Моје колеге које ја познајем,саветују своје пацијенте да не пију газиране напитке и да избегавају друге штетне намирнице,али за организовану кампању министарства здравља и целе државе ја досад ,искрен да будем,нисам чуо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Као што видите број оболелих од мексичког грипа је порастао на 11,али нема разлога за панику,ситуација је под контролом,бар тако кажу у Министарству здравља. Водите рачуна о мерама превентиве,које сам већ навео,и то је то. Углавном су оболели људи који су били у иностранству,и особе које су са њима биле у контакту. Сви Ви који имате сличне тегобе,јавите се својим лекарима на преглед. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 hajde doktore ponovite nam još jednom na koje simptome treba da obratimo pažnju Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Симптоми мексичког грипа су:висока температура,кашаљ,гушобоља,цурење носа,малаксалост,бол у мишићима,језа,повраћање или дијареја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 dakle simtomi su isti kao kod bilo koje druge vrste gripa( ne govorimo o onome što narod naziva gripom, već o gripu) neverovatno je da čak ni posete bolesnicima po bolnicama nisu redukovane, ministarstvo još nije donelo nikakvu uredbu, a batut kaže videćemo od ponedeljka Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragan.dr Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Да,да,симптоми су исти као и код обичног грипа,али се у обзир узимају неки подаци из анамнезе о путовању у друге државе,о контакту са оболелим особама и слично. И мени је чудно што посете нису редуковане. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 Докторе, колико је битна вера као феномен (не мислим само на веру у Бога) у излечењу једне особе? Да ли неко ко нпр. болује од рака, снагом вере и жеље за животом може да се исцели? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука