Срђан(Православац) Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 23. 3. 2014. at 15:53, Милосављевић рече Nisi, nego si se ubacio u moju diskusiju sa drugim i to onako kvarnjaci, teras shegu. I lepo opisao vas "nacionalizam" koji je toliko fiju fiju da vi verujete da smo mi "raspichili nato 99te" .... То ти тако видиш као убацивање у дискусију јер вероватно то и желиш,иначе ме не би прозивао.Не терам шегу ја,нити ми је то на уму било у недељни дан који готово да нисам ни провео по форуму. Мој национализам је мој патриотизам,моја љубав према земљи.Зашто би то некоме сметало. И погрешно разумеш,не верујем ја да смо победили јер не бисмо изгубили Косово,није се војска предала већ уплашени Милошевић који је представљао читаву нацију.Ја показујем дивљење према свим палим и преживелим борцима који су показали агресору успешно и паметно дејствовање које их је изненадило.Одлучност и способност да бране сваки педаљ своје земље,који знају шта бране,земљу која је крвљу плаћана кроз историју.За мене су хероји,јунаци они и Јанко и Милан и свако ко је са овог форума учествовао. On 23. 3. 2014. at 15:53, Милосављевић рече To da si ti savrshen i da iz svih drugih govori gordost - sem iz tebe. To sam se uverio, vise puta. Нисам савршен,нико није.Не замерам ти уопште што расуђујеш ко је какав,и што пресуђујеш ко је шта,и ја то урадим понекад,и показао сам своје несавршенство на форуму.Ја нисам пун себе да то не признам.Мени си изнео правописне грешке,а ниси их себи видео,ја ти никад нисам трљао нос са њима,свако овде може да погреши,не придодајем к значају то што неко откуца погрешно. Сад треба свако да напада сваког због правописа.Мало се занимах,са пар страница да извадим твоје које си куцао,па нека људи виде јел то лепо што ми налазиш грешке а сам то чиниш. Moze jer bolje zvuci kada je zbig - збиг Brate srdjane, - мало слово имена ne slazemo u svemu 100 % sasvetim ocima - сасветим поузданији извор од оралне традиције - орално и усмено није исто орално се ПРИМЕЊУЈЕ(гутање,сисање,жвакање) Вероватно, оралним предањем. - опет орално не виидм нешто да признаје - виидм које је записао Вук Караџоћ - Караџоћ орална традиција - трећи пут орално Млађони је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 2:12, Срђан(Православац) рече Сад треба свако да напада сваког због правописа.Мало се занимах,са пар страница да извадим твоје које си куцао,па нека људи виде јел то лепо што ми налазиш грешке а сам то чиниш. Moze jer bolje zvuci kada je zbig - збиг Brate srdjane, - мало слово имена ne slazemo u svemu 100 % sasvetim ocima - сасветим поузданији извор од оралне традиције - орално и усмено није исто орално се ПРИМЕЊУЈЕ(гутање,сисање,жвакање) Вероватно, оралним предањем. - опет орално не виидм нешто да признаје - виидм које је записао Вук Караџоћ - Караџоћ орална традиција - трећи пут орално To sto ti meni zameras - su greske u kucanju. Napisati ne znam 50 puta sastavljeno nije greska u kucanju "oralno" nije cak ni greska, "oralna tradicija" se i kaze, to ti je kada prica ide od usta do usta, ili sto bi mi rekli sa kolena na koleno. Aj ako kazes da nisi imao nameru, prstaj i ne zameri. On 24. 3. 2014. at 3:29, GeniusAtWork рече Gadjano je puno civilnih ciljeva. U Nišu su samo za jedan dan izvršena dva napada kasetnim bombama na centar grada: prvi kod tvrđavske pijace i zgrade rektorata, drugi na klinički centar. Poginulo je 14 civila, uključujući i trudnicu u sedmom mesecu. Gađana je Surdulica (20 mrtvih civila), Aleksinac (samo u jednom danu srušeno 700 objekata i ubijeno 11 civila), gađani su autobusi, pogođen je voz u Grdelici (gađan je dvaput, tako da priča da su hteli da unište samo železnički most ne pije vodu), itd. Ok, pogresio sam za broj civilnih meta, al opet ne menja moju poentu. Nije Milosevic "predao" zbog civilnih meta kako Baron tvrdi, vec jer smo vojno demolirani. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 9:47, Јанко рече Не каже се никад у српском орално него усмено предање. Него гуглаш па лоше преведеш. A oralno je greska? Jel se kaze usna higjena ili oralna higijena? Gluposti... sta vi meni zamerate...... i ne guglam nego citam na engleskom. Цитат Опет ти са демолирањем. То што је ВОЈИН урушен нема никакве везе са пешадијском способношћу за ратовање по брдовитој пограничној зони. То су сви знали, па и НАТО да је тај део војске практично нетакнут, и да се због конфигурације терена ту слабо шта може учинити. Зато су окренули на цивиле и Дедиње...Немој више, замолио сам те лепо... Ajde ne preteruj, mogu po avganistanu, iraku.. al im eto po Srbiji veliki problem, jer ce da koristimo gerilsko-partizanske taktike. Ko je gde pobedio rat gerilskim taktima? Ja se ne razumem puno u vojsku, ali evo da cujes moje razmisljanje pa mi kazi sto nisam u pravu. 1. Nebo nam je bilo kontrolisano. Vise nismo znali odakle nas biju 2. Infastruktura isto.... otezali su bilo koji transport jedinica bilo gde. 3. Bolnice debelo ostecene, ne bi imali gde da lece vojnike. 4. zeleznica isto - time su dodatno otezali svaki moguci transport vojske. 5. Kasarne unistne. 6. Pvo apsolutno unisten, ne moze da branimo nebo. Niti mamo radare da detektujemo niti imamo cime vise da gadjamo osim rucno i po koji tenk(ili kako se zove neki pokretni pvo) to bi opet bilo unisteno a vecina verovatno i jeste. E sad objasni ti meni.. prvo... kako bi mi dostavili dodatne trupe na granicu. Trupe koje bi mogle da zaustave bilo kakav napad na granicnim ulazima. Helihopterima transporterima ne bi mogli, NATO kontrolise nebo, mi vise radare nemamo. Kopnenim putem ne bi mogli, unisteni mostovi, ne moze da se predje preko reka ili moze otezano. To je prvo pitanje.. Drugo pitanje, kako bi nasi tenkovi izasli na kraj sa njihovim bombarderima i helihopterima i na kraju NJIHOVIM tenkovima. Trece pitanje, kako bi dostavili dostavljanje trupa "iz neba", padobranaca.. ili njihove trupe u helihopterima transporterima(zapamti nebo ne moze da branimo uopste) I na kraju sta bi nam pomoglo to gerilsko ratovanje, osim sto bi imali neki otpor a zemlja bi bila potpuno okupirana. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 9:55, Милосављевић рече A oralno je greska? Jel se kaze usna higjena ili oralna higijena? Oрално је кад се нешто узима у уста, типа лек, па пише на њему "за оралну употребу" Усмено се користи за "усмено" У енглеском се каже за усмену вежбу "oral drill" али то је други језик Немојмо да оралишемо превише, већ смо обрисали један чланака који је мало претерао са тим придевом Срђан(Православац) and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 9:59, Драшко рече Oрално је кад се нешто узима у уста, типа лек, па пише на њему "за оралну употребу" Усмено се користи за "усмено" У енглеском се каже за усмену вежбу "oral drill" али то је други језик Немојмо да оралишемо превише, већ смо обрисали један чланака који је мало претерао са тим придевом Brale drasko, jel reci oralna tradicija neispravno? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Naravno da je nepravilno. Vesna Milovic, Ђуро Станивук and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 10:01, Милосављевић рече Brale drasko, jel reci oralna tradicija neispravno? Исто као и "усмена" хигијена... Skala357, Vesna Milovic, Срђан(Православац) and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 11:10, DYNABLASTER рече Naravno da je nepravilno. Naravno da nije. Цитат Исто као и "усмена" хигијена... A evo da koriste i drugi isti termin: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5 Историја Спарте је историја старогрчког града Спарте, од његовог настанка до ...у модерно доба, претежно су сачувани преко оралне традиције. Корисник:Domatrios/Писмо и људски ум — Википедија sr.wikipedia.org/sr/Корисник:Domatrios/Писмо_и_људски_ум Насупрот анонимности оралне традиције, човек се писањем ... подстиче и критичко мишљење, због чега су писмени људи кроз историју често бивали ... Sadržaj - INIS - Institut za noviju istoriju Srbije www.inisbgd.co.rs › Početna strana › Publikacije MUSLIMANI IZBEGLICE U SRBIJI 1992-1994 Prilog izučavanju oralne istorije Muslim refugees in Serbia 1992/1994. ... Olivera Milosavljević, U tradiciji nacionalizma: ili stereotipi srpskih intelektualaca XX veka o “nama” i “drugima”, Helsinški ... Irena Tomažin & Christof Kurzmann: Ljubljana – Wien (L'Innomable ... www.jazzin.rs/irena-tomazin-christof-kurzmann-ljubljana-wien-l-innoma... 24.02.2014. - ... Tomažinova će u tradiciji najgravidnije umetnosti balansirati između ...(Nesvesno) prateći i vivisecirajući različite oralne istorije, Balkansko ... Stručni rad Violeta PIRUZE-TASEVSKA (Skoplje) - Institut za ... www.icjk.me/lm/files/LM12/26.pdf Ovaj prilog osvrt je na prvu knjigu kapitalne edicije Istorija crnogorske ... eminentni poznavalac oralne tradicije pravi distinkciju između termina narod-. [PDF] Приче мачванских Рома: наратив као стратегијa учења - doiSerbia www.doiserbia.nb.rs/ft.aspx?id=0350-08611001185C od J Čvorović - 2010 - Сродни чланци Одржању оралне традиције доприноси и незаинтересованост за .... алогије и локалне историје, само неколико старијих Рома ужива углед правих. Ja kapiram da vam ne prija kad je neko malo nadmen kad je u pravu ( ko ja) i za to mi prastajte, nije mi bas vrlina.... ali nema smisla da mi servirate ovakve gluposti... cisto jer vam ne prija moj stav.... Vasa sramota... ovakvo napadanje, moja nije. Aj sad ko je sledeci drskac da me ubedjuje da nisam u pravu? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 11:33, Милосављевић рече Naravno da nije. Jok, oralno je tudjica. A tudjice se ne prevode vec se koriste u originalnom znacenju. Drugim recima - nije nepravilno. Ja kapiram da vam ne prija kad je neko malo nadmen kad je u pravu ( ko ja) i za to mi prastajte, nije mi bas vrlina.... ali nema smisla da mi servirate ovakve gluposti... cisto jer vam ne prija moj stav.... Нема везе са твојим ставом...неправилно је...да ли си некада орално одговарао у школи? Мислим, могуће је, мада више на факултету и ако си девојчица.... Неки дан си лајковао Јуана зато што је упирао на правописну грешку Срђану православцу...идемо истом логиком. Читам скоро све твоје постове...мислим да ти и Билбија имате највише правописних грешака..ако ћемо искрено.. А о твом ставу..нећемо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 11:39, Ђуро Станивук рече Нема везе са твојим ставом...неправилно је...да ли си некада орално одговарао у школи? Мислим, могуће је, мада више на факултету и ако си девојчица.... Читам скоро све твоје постове...мислим да ти и Билбија имате највише правописних грешака..ако ћемо искрено.. Djuro, ja kapiram da imas neki neobuzdiv poriv da me ispravljas, i da branis druge od mene, posto to cesto radis. Zasto je tako - ne znam. Ali sam ti upravo kopirao gomilu clanaka gde se koristi terminologija "Oralna istorija" i "oralna tradicija", i misli mda bi trebalo da mi se izvinis i da priznash gresku, ako si za to sposoban. Tako da brate mili, nastavi da trubis koliko hoces, ispravno je, i koristi se u istorijskom slengu. (sto sam jelte, dokazao, sa vise clanaka od cega su neki istorijski seminari pisani u pdfu) To sto se tebi ne svidja sto sam u pravu, to je druga prica. A ti si na mene krenuo, cisto da bi mi dokazao da sam u pravu, ti zapravo ne znash da li je pravilno ili ne. ISto ko i dynablaster isto ko i svi ostali. Цитат Неки дан си лајковао Јуана зато што је упирао на правописну грешку Срђану православцу...идемо истом логиком. Konstatnno se medjusobno podrzavate i lajkirate kad "bijete" po nama. Mogu i ja da podrzavam one koji biju po vama kada se ja sa vama ne slazem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Sta se dzegiras, da je bilo ko drugi rekao oralno i pitao jel pravilno, rekao bih mu da nije. Ti koristi rec oralno u tom kontekstu, pa ce ljudi da ti se smeju, a u najboljem slucaju ce da te gledaju cudno lol Натан, Срђан(Православац) and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 11:44, DYNABLASTER рече Sto se glupiras, da je bilo ko drugi rekao oralno i pitao jel pravilno, rekao bih mu da nije. Ti koristi rec oralno pa ce ljudi da ti se smeju, a u najboljem slucaju ce da te gledaju cudno lol Dino, ne budi zatucan. To sto ce ljudi da me gledaju cudno, to je samo odlika njihovog nepoznavanja termina. Цитат http://sr.wikipedia....Историја_Спарте Историја Спарте је историја старогрчког града Спарте, од његовог настанка до ...у модерно доба, претежно су сачувани преко оралне традиције. Корисник:Domatrios/Писмо и људски ум — Википедија sr.wikipedia.org/sr/Корисник:Domatrios/Писмо_и_људски_ум Насупрот анонимности оралне традиције, човек се писањем ... подстиче и критичко мишљење, због чега су писмени људи кроз историју често бивали ... Sadržaj - INIS - Institut za noviju istoriju Srbije www.inisbgd.co.rs › Početna strana › Publikacije MUSLIMANI IZBEGLICE U SRBIJI 1992-1994 Prilog izučavanju oralne istorije Muslim refugees in Serbia 1992/1994. ... Olivera Milosavljević, U tradiciji nacionalizma: ili stereotipi srpskih intelektualaca XX veka o “nama” i “drugima”, Helsinški ... Irena Tomažin & Christof Kurzmann: Ljubljana – Wien (L'Innomable ... www.jazzin.rs/irena-tomazin-christof-kurzmann-ljubljana-wien-l-innoma... 24.02.2014. - ... Tomažinova će u tradiciji najgravidnije umetnosti balansirati između ...(Nesvesno) prateći i vivisecirajući različite oralne istorije, Balkansko ... Stručni rad Violeta PIRUZE-TASEVSKA (Skoplje) - Institut za ... www.icjk.me/lm/files/LM12/26.pdf Ovaj prilog osvrt je na prvu knjigu kapitalne edicije Istorija crnogorske ... eminentni poznavalac oralne tradicije pravi distinkciju između termina narod-. [PDF] Приче мачванских Рома: наратив као стратегијa учења - doiSerbia www.doiserbia.nb.rs/ft.aspx?id=0350-08611001185C od J Čvorović - 2010 - Сродни чланци Одржању оралне традиције доприноси и незаинтересованост за .... алогије и локалне историје, само неколико старијих Рома ужива углед правих. Od ovoga su neki naucni clanci, i to sa teritorije srbije gde jasno koriste termin - oralna tradicija i oralna istorija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 11:43, Милосављевић рече neobuzdiv poriv A ovo, je li to hrvatski? Nesto mi nije u duhu srpskog Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 On 24. 3. 2014. at 11:47, feeble рече A ovo, je li to hrvatski? Nesto mi nije u duhu srpskog Jeste. vrsikm hrvatizaciju, placa me amerika. Da li si zainteresovan za biznis neki? :3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 To sto su neki autori upotrebili taj pojam na neodgovarajuci nacin, ne cini da su u pravu. Kontriras po obicaju... Тања1 and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука