Jump to content

Da li postoji politicka slicnost Kosova i Krima? - razdvojena tema

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne smemo biti cinični, posebno ne jer smo kao i Ukrajina u istom sosu. Zamislite da Srbija doživi isto, iako je delom već doživela, ali uzmimo još, sve naše manjine Bugari na istoku hoće u Bugarsku, albanci na jugu hoće u Albaniju/Kosove, Rumuni na krajnjem istoku Banata žele sa Rumunjom, pomenuo sam već oko 7 opština na severu Bačke na granici sa Madjom- oni požele u Madjarsku, Bošnjaci na jugozapadu žele Sandžak državu..KAKO BI SE MI OSEĆALI, OD SRBIJE NE BI OSTALO VIŠE OD BG PAŠALUKA ! Zato ne radujmo se tudjoj nesreći, jer već nas je snašla slična, a i još nije na žalost gotovo, Srbiju će tek da cepaju.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Pa ako primene ruski recept, svojoj matičnoj državi, a u njihovom slučaju to je Ukrajina, sama činjenica da su se iako zive u Rusiji , popisali kao Ukrajinci, znači da imaju ukrajinsku nacionalnu svest, potom logično je ,koja im je zemlja matica. Kao što je matična država Srba iz RS, Srbija. I tako u nedogled !

Каква матична држава каки бакрачи јел пратиш ти ситуацију видиш ли какви манијаци држе конце у Украјини.

Нормалном човеку не пада на памет да форсира идентификацију са таквим будалама.

Па тако то о чему причаш је чиста фикција и то треш типа.

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Када будеш видео да Срби шипкама ломе мађарима вилице и кичме онда причај овакве глупости.

Иначе мађари се у Србији осећају као код куће.

Ne poznaješ situaciju u sopstvenoj zemlji :( Madjari u Vojvodini su se getoizirali, tj., žive u svom svetu, a jasno je zašto, jer se kao narod ne poistovećuju sa Srbijom, čak dosta njih uopše ne zna srpski jezik i to sam se lično uverio, tj. pričao sam u Subotici sa klincima na engleskom ! Zatim Albanci, takodje ali još mnogo gore, omladina skoro uopšte ne govori srpski, a medju njima najviše je mladih čak preko 65 % , dalje da ne spominjem. Inače pomalo sam čitao o tom problemu baš vezano za Srbiju pre par godina, jedan članak o psihologiji poistovećivanja manjinaca sa državom u kojoj žive kao manjina, tj. da li se manjine poistovećuju sa državom u kojoj žive, radjena je i anketa, sem Bošnjaka i Vlaha, svi ostali su potpuno odbacili mogućnost da se poistovete sa državom u kojoj žive, Srbija je njima nešto iz nužde, ali totalno nepotrebno. Onda nije ni čudno da se dešavalo bacanje ljudi pod led i slično, to se desilo jer tad narod nije imao osećaj za pripadnost državi u kojoj živi, to je sad malo već psihologija :) ali tako se desilo, danas je spomenuh gore stvar slična, tako da....

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

jer se kao narod ne poistovećuju sa Srbijom

Не видим шта је ту чудно? Па ова држава је и народ по коме носи име понизила до крајњих граница, а камо ли остале...

Наравно да нико не жели са њом да се "поистовећује".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne smemo biti cinični, posebno ne jer smo kao i Ukrajina u istom sosu.

Nismo ni u priblizno slicnoj situaciji kao Ukrajina, a kamoli istoj...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Не видим шта је ту чудно? Па ова држава је и народ по коме носи име понизила до крајњих граница, а камо ли остале...

Наравно да нико не жели са њом да се "поистовећује".

U to zašto se ne poistovećuju ne želim, ali znam kada razgovaram i sa svojima, da je i Srbima muka, tako da su medju samim Srbima komentari strašni, a ono što mene smeta je kad počnu pred nekim ko nije Srbin da p.....ju po sopstvenoj zemlji :( A to sam doživeo milion puta. Ne tako davno sam sasvim slučajno ušao u razgovor sa Hrvatima oko bomb. Srbije gde je jedan moj drugar Srbin počeo da maltene gura njihovu priču o Slobi fašisti itd. Ja sam po mom obicaju ćutao i slušao jer se nikad ne uplićem o nekoj dubljoj politici jer se prosto u to toliko baš ne razumem, ali ne volim ljudsku glupost pa sam taj put reagovao. Iako sam oduvek bio prozapadnjak, takav mi je jednostavno stav, to njihovo bahato izlaganje nisam dobro primio, toliko da sam sa par rečenica potpuno zaustavio dalje plj....nje, ja mrzim i pomen Slobe, ali da plj..m po njemu ili tome što je Srbija morala da se brani i da to ismejavam , to mi  nije palo na pamet, nisam takav, kritičan sam prema našoj zemlji ali ne plj... okolo , jer nisam takva osoba.

Подели на овим сајтовима

Nismo ni u priblizno slicnoj situaciji kao Ukrajina, a kamoli istoj...

Nismo, da li si ti prespavao :)  2008. godinu kada je stvorena Republika Kosove, Albanci za samo jedan dan izašli iz sastava Srbije, sećaš se toga ??? Da li znaš koliko je to naše teritorije ? 12 % Srbije otišlo !

Подели на овим сајтовима

Jednom sam postavio pitanje ali mislim da nije bilo odgovora,ili možda nisam video, a želeo bih da znam. Zanima me da li je vaša (mislim na rusofilski deo foruma) podrška Rusiji oko Krima emotivne prirode iz ljubavi prema Rusiji, ili na to gledate kao na satisfakciju zbog otimanja Kosova od Srbije , nekakvo olakšanje ..ono...tipa "eto nisu samo nama uzeli deo teritorije" ?

Подели на овим сајтовима

Nisam nešto pratio u poslednje vreme oko Ukrajine, ali ova rečenica Štajnmajera mi govori da su se oni pomirili sa tim da je Krim deo Rusije, evo koja :

"Zabrinut sam da pokušaj, suprotan međunarodnom pravu, da se 25 godina posle kraja Hladnog rata koriguju međunarodno priznate granice u našem evropskog susedstvu, otvara Pandorinu kutiju", rekao je Štajnmajer za "Velt am zontag".

On je naglasio da je situacija u istočnoj Ukrajini "još sve drugo, nego stabilna", pripretio Rusiji novim sankcijama ako Moskva, posle pripajanja Krima, nastavi sa takvim delovanjem. (mislim na ovaj podebljani deo - to je priznanje da je stvar oko Krima rešena) Da li i vi mislite isto ?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_category=78&nav_id=827463

Подели на овим сајтовима

19:20 - PUTIN I MERKEL ZADOVLjNI MANDATOM OEBS U UKRAJINI

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel u telefonskom razgovoru izrazili su zadovoljstvo dogovorenim mandatom posmatračke misije OEBS-a, u Ukrajini

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Radi se o polarizaciji. Kao što imaš podeljeno hrišćanstvo.

Znači nužno je staviti se na ruski pol, samo jer smo iste vere, ma koliko to bilo protivno našim interesima, imajući u vidu stav Srbije da je nasilno menjanje granica suverenih i medjunarodno priznatih država apsolutno protivno medjunarodnom pravu. I opet kao papagaj moram onu rečenicu...pitanje.. A zašto je sama Rusija onda prethodno još devdesetih nakon sloma SSSR, priznala Ukrajinu u njenim granicama i sa Ukrajinom uspostavila diplomatske odnose ? Zašto jednostavno nije mogla pomoći Ukrajini, pre svega ekonomski toliko, da Kijevu ne padne na pamet da ide u EU....već, sada kad je Ukrajina na dnu, koristi se situacija i poziva na Ukrajinski fašizam, a Ukrajina je bila stub borbe protiv fašizma !!!! Naravno, ne sporim da ima usijanih glava koje su samo da bi napakostile Rusiji brzo izvadili svastike i prikacili ih na ramena, ali to ne menja činjenicu Ukrajinski narod je bio brana protiv fašizma ! Dok je na samom početku, iako sada to nije toliko važno, (Moskva) Rusija potpisivala pakt sa Ribentropom, tj. Nemačkom !! Na početku je krenula naopako !

Подели на овим сајтовима

Nismo, da li si ti prespavao :)  2008. godinu kada je stvorena Republika Kosove, Albanci za samo jedan dan izašli iz sastava Srbije, sećaš se toga ??? Da li znaš koliko je to naše teritorije ? 12 % Srbije otišlo !

To nije slicno ni 1 % sa ovim u Ukrajini...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jednom sam postavio pitanje ali mislim da nije bilo odgovora,ili možda nisam video, a želeo bih da znam. Zanima me da li je vaša (mislim na rusofilski deo foruma) podrška Rusiji oko Krima emotivne prirode iz ljubavi prema Rusiji, ili na to gledate kao na satisfakciju zbog otimanja Kosova od Srbije , nekakvo olakšanje ..ono...tipa "eto nisu samo nama uzeli deo teritorije" ?

Zbog ubedjenja da je demokratija a ne naciasticki ili bilo koji revolucionarni teror i zastrasivanje bilo koga pa i poslanika put i nacin kako se u zivotu resavaju problemi. Ja sam protiv Kijeva danas, a za Krim, kao sto sam i protiv nasilja bilo koje vrste a na strani zrtve. Kao sto sam protiv onog Svestenika, ako jeste uradio ono i silovao oni devojcicu, a na strani te devojke. Isti princip.

Ali bih imao pitanje za vas. Zasto vi, pro EU i pro Nato, niste na strani zrtve vec na strani nasilnika? Sta vas vodi u tom pravcu, koji motivi, zelje , duh?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

To nije slicno ni 1 % sa ovim u Ukrajini...

Nije bas da nije. I jedno i drugo se pravdaju pravom na samoopredeljenje. To je mnogo vise od "nije slichno ni 1 %"

Sad sto ti mislis da je istorijski kontekst bitan.... to je druga prica.....

Zasto vi, pro EU i pro Nato, niste na strani zrtve vec na strani nasilnika? Sta vas vodi u tom pravcu, koji motivi, zelje , duh?

Zato sto ti koristis Milosevicevsku retoriku i izdvajas device iz kupleraja. Mi za razliku od tebe nemamo tih problema pa da glumimo pravednike na svetskoj politickoj sceni, mi gledamo sta je dobro za Srbiju. A za Srbiju da bude na srani Krima nikako nije dobro.

Drugim recima ti nisi na strani zrtve vec na strani suprotne od zapadne. Gomila tih demonstranata u Ukrajni  nisu nacisti, a ti si ih sve oznacio kao naciste i teroriste. Toliko  o tvojoj objektivnosti. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...