Manolis Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Лоше сам се изразио можда, мислио сам фигуративно веровати наравно. Нема ту љубави можда, јесте све у интересима и лови, јесте да се мењају власти на свим странама, времена и околности,али откад постојимо Запад нас је више пута убијао, Исток ниједном, и то је историјска чињеница. Можда то нема никакве везе за убуће, али гледајући историју мени се чини да се она понавља. Сасвим лако могу да замислим да нас под неким околностима опет нападне Немачка или Турска рецимо, али не могу да замислим да нас икад нападне Русија или Аргентина, само о томе говорим, о тој историјској правилности да су неки народи спремни да нас убијају,а неки други нису - судећи по временима која су досад прошла. Време је најбољи показатељ. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Bolesno! Пг, -Владимир-, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Poenta cele priče je da nisu mogli dovoljno da unište trupe i mehanizaciju na Kosovu (za razliku od RV, PVO, radarskih sistema, kasarni i skladišta oružja koje jesu potpuno ili većim delom uništili) da bi njihovi gubici u eventualnoj kopnenoj invaziji mogli da budu ispod nekog nivoa koji bi bio prihvatljiv za njih i koji bi mogli da opravdaju pred svojim javnim mnjenjem. Jer oni su dobro znali da je čitava operacija pravno potpuno ilegalna, neke članice su bile protiv (Grčka), neke nisu htele invaziju (Nemačka). Zato su hteli da izbegnu kopneni rat po svaku cenu i onda su pojačali napade po gradovima da bi što pre dobili rat, jer su mislili da će ako dovoljno slome moral običnih ljudi, Sloba biti prinuđen da traži primirje. Što se u suštini i desilo. Niko valjda ne spori da bismo izgubili bilo kakav kopneni rat da su stvarno hteli da idu do kraja. Ali im se nije išlo do kraja, što znači da su imali dve alternative: ili da nas biju još dugo, dugo vremena dok totalno ne slome bilo kakav otpor vojske dole (a dugačak rat im nije odgovarao zbog gorepomenutih neslaganja unutar samog NATO pakta), ili da počnu da igraju sve prljavije i prljavije sa napadima po civilnim ciljevima dok u jednom trenutku SM ne kaže 'dosta, predajemo se'. Ovo drugo se pokazalo kao brže i efikasnije. Срђан Шијакињић, Juanito, Милан Ракић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Ено вам тема па тамо (м)оралишите... Из поштовања према овом трагичном дану наше историје, жртвама које су пале и на концу, покретачу теме којег својим неадекватним коментарима не поштујете, отворена вам је тема за "новонастали проблем", а овде пишите шта треба да се пише... https://www.pouke.org/forum/topic/33002-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD/page-3 Сви коментари који се не буду тицали садржаја како је насловом теме захтевано, биће обрисани. Хвала! Срђан Шијакињић, Тања1 and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 A ja sam ti rekao da personalizujes. Zasto bi verovao rusiji koja te gurala u sukobe sa zapadom kada je to bilo njima u interesu a ne tebi. Ja taj detalj ne razumem.. zasto vise verujes nekom ko te je dobro i jeftino iskoristio... Crna ruka, prevrati, mlada bosna, gavrilo princip,atentati - sve je to finasirano od strane Rusije. Sudija je pisao o svemu tome, mnogo detaljnije nego sto ja znam, ali izgleda da je pisao dzabe, slabo ko ga je citao. Od oslobodjenaj od turaka, do WW2, Rusija je debelo koristila Srbiju. Kao sto rekoh desilo se i sudija ti je pisao o svemu tome. Ali izgleda nisi citao.. iako je tebi par postova upuceno. Cak ti je navodio primere kada su nas ubijali. A ginuli za nas - nisu nikad. Ginuli su za sebe, samo smo bili na istoj strani. Па брате ја сам од тебе навикао да будеш много скептичнији и критичнији према аргументима који се користе. Ја стварно потујем Судијина мишљења и ставове, али узети здраво за готово неке историјске "истине" које су далееееко од општеприхваћених и доказаних и градити став на њима - као што ти сада радиш - ме јако изненађује. Учешће Русије у Принциповом атентату је нешто што је практично непознато као теза у историографији (колико је мени познато, ипак ми историја није струка, јелте) и јако бих волео да ми неко да неки историјски доказ или макар логичко размишљање по коме је Русија узела учешћа у томе, организовала или било шта слично. Ако мислиш да је Русији 1914. било у интересу да Србија нестане са карте и на њено место дође АУ, или да она уђе у рат (као што је и ушла одмах по нападу на Србију) молим те објасни ми логику иза тога, јер је историја неумољиво показала да је цар Николај изгубио главу делом управо због рата, који је био катализатор који је гурнуо Русију у грађански рат и револуцију. Дакле, не видим никакав интерес Руса у изазивању Првог рата. Чак ни они новији историчари који покушавају да учине одређену ревизију и окриве Србију за рат, Русију не помињу. Што се тиче наводног убијања од стране Руса у Другом рату, о чему је Судија писао, такође не постоје историјски подаци. Позваћу се на домаће историчаре у серијалу "југославија у другом светском рату" који ништа не помињу о наводним злочинима Црвене армије у Југославији, нарочито према цивилима, док је поменуто да су одређени одреди ЈВуО разоружани. Иначе, ако се добро сећам, ни сам Судија није рекао да су нас Руси икад убијали изузимајући те наводне злочине Црвене армије 1945. О преврату, вероватно мислиш на убиство краља Александра и краљице Драге, такође никад нисам нашао податак да су Руси учествовали у томе, али ту ништа не тврдим, јер нисам довољно упознат. На крају, твоја последња реченица је можда и тачна, то да су гинулу за себе а ми били на истој страни, али ја све време указујем на ту историјску правилност, да смо са Русима на истој страни. Мада не знам какве су користи они имали рецимо у Првом устанку када су расипали кости за нас по Србији, да се нису бранили од Турака можда, од империје на заласку, хиљадама километара од своје границе? Додао бих и још само несумњиву културну повезаност на нивоу "обичног народа" која се исказивала као што рекох учешћем и њихових добровољаца, а таква повезаност не постоји ни са једним западним народом... Много ћеш теже икад испрати мозак руском војнику да убија српски народ, него немачком или америчком. feeble, Пг, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Plače nebo nad Srbijom danas. Pustio sam danas suze i ako to nisam davno. Pustio sam za one nevine koji su stradali a uvek se zapitam šta bi bilo da sam ja bio na njihovom mestu? A svi smo bili mete tzv. kolateralne štete. Hvala Bogu preživeli smo, ali ona deca, pa gde će duša onima koji su nas bombardovali?! Braćo i sestre, deco i vojnici, počivajte u miru! Ne mogu da zaboravim 24.03.1999. -Владимир-, Тања1, Срђан Шијакињић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Ено вам тема па тамо (м)оралишите... Из поштовања према овом трагичном дану наше историје, жртвама које су пале и на концу, покретачу теме којег својим неадекватним коментарима не поштујете, отворена вам је тема за "новонастали проблем", а овде пишите шта треба да се пише... https://www.pouke.org/forum/topic/33002-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD/page-3 Сви коментари који се не буду тицали садржаја како је насловом теме захтевано, биће обрисани. Хвала! Сад тек видех, извињавам се ако и ова моја расправа са Млађом одскаче од теме, слажем се да ова тема не треба да се разводни другим дискусијама, тако да или пребаците у неку тему о Русији-Западу ако је има, а ако вас мрзи да копате (вас из управе ) само бриши овај последњи пост, ионако није ни битно, већ је прежвакано и познато... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Припадници Ратног ваздухопловства и против-ваздушне одбране, страдали у току НАТО агресије 1999. године.Нека вам је вечна слава јунаци! http://udruzenjepvlps.org/portal/images/rsgallery/original/Image00026-1.jpg Ђуро Станивук, Justin Waters, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Šef diplomatije samoproklamovane države Kosovo Vlora Čitaku je sinoć na svoj tviter profil okačila sramnu foto manipulaciju koja se direktno sprda sa žrtvama NATO bombardovanja u Srbiji. Iako se ovakva provokacija mogla očekivati sa albanske strane, niko prosto nije očekivao da će ovaj sporan status biti objavljen i na zvaničnom tviter profilu NATO službe za medije. Portparol NATO Oana Lugesku je taj sraman status Vlore Čitaku ponovo objavila i na zvaničnom tviter profilu NATO alijanse. http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/evo-kako-se-nato-sprda-sa-preko-2500-poginulih-u-bombardovanju-srbije-foto/50030 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 'de je sad Sonja Biserko da se oglasi? GeniusAtWork, Solomon Kane, Пг and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 I ja se rastuzim i rasplacem uvek kada se setim jednog prigradskog autobusa koji je bio na listi "kolateralne" stetete '99. i sedmogodisnje devojcice koja je nastradala i ostala bez noge i koja je pitala doktore hoce li joj izrasti nova do septembra dok ne krene u skolu ... To je tuga dragi moji jer su se "veliki igrali rata" ... Tuga golema ali ce valjda i ti "veliki" morati jednoga dana svoje breme negde da spuste i racun svedu .... Млађони, Тања1, Данче* and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Почело је: Ђацима у Суботици забрањено да организују представу о НАТО бомбардовању Како Двери сазнају од наших сталних читалаца, ђацима суботичке техничке школе „Иван Сарић“ директорка Ержебет Ивановић је забранила да обележе годишњицу НАТО бомбардовања. Као што су Двери најавиле, у току је завршни чин НАТО окупације земље. Почетком ове фазе НАТО окупације сматрамо забрањивање ученицима техничке школе „Иван Сарић“ из Суботице да обележе годишњицу НАТО бомбардовања. Ова забрана, потекла од стране директорке школе, Ержебет Јовановић, показује пут даљег урушавања образовног система Србије и пут којим ће Вучић кренути у „промени свести Срба“. Тај пут, за који је зацртано да доведе до већине на референдуму о уласку у НАТО, (који ће врло могуће СНС расписати), прелази преко лешева свих жртава НАТО бомбардовања и радијације, која лагано, 15 година после бомби, и даље убија Србе и друге грађане ове државе. Као што је Ержебет Ивановић забранила ђацима да обележе годишњицу НАТО бомбардовања, режим ће забранити народу – ако не ове године, онда сигурно наредних година. Информативна служба Двери Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука